Αποστολέας Θέμα: Omega Speedmaster professional ή όχι  (Αναγνώστηκε 22204 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Omega Speedmaster professional ή όχι
« Απάντηση #75 στις: Δεκέμβριος 25, 2019, 15:47:56 μμ »
Η απόφαση για την αλλαγή, είναι της εταιρίας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #76 στις: Δεκέμβριος 25, 2019, 16:20:52 μμ »
Καλησπέρα κι από εμένα. Θα πω μια γνώμη μιας κι αγόρασα πρόσφατα το moonwatch για το γάμο μου και το χρησιμοποιώ καθημερινά σε δουλειά γραφείου. Η τιμή από AD με αρκετό παζάρι με απόδειξη και εγγύηση, στο κέντρο της Αθήνας, ήταν 3350. Λίγους μήνες πριν ήταν 3150 αλλά πρόσφατα αυξήθηκε από 4500 στα 4800 εξ ου και η διαφορά. Έχω 7" flat καρπό και η άνεση είναι απαραμιλλη. Συγκριτικά με pelagos, IWC Mark XVIII και Pam 005, απείρως εργονομικότερο και γράφει εξαιρετικά στο μάτι. Γνώμη μου είναι πως αξίζει κάθε cent. Όσον αφορά το κούρδισμα, 30 στροφές καθημερινά, το βράδυ πριν κοιμηθώ, σε λιγότερο από 1', φτάνουν και περισσεύουν για χρονομετρία εντός COSC και σε δένουν με το ρολόι. Αν κάτι μου λείπεις είναι η ημερομηνία για καθημερινή χρήση αλλά είναι μια θυσία που κάνω με χαμόγελο, για το πιο legible χρονογράφο ever. Όσον αφορά την αντοχή, 6 μήνες μετά δεν έχει το παραμικρό σημάδι πουθενά και αν είχε χαλάλι του αρκεί να μη βλέπω το milky ring..  Αυτά από εμένα και καλές γιορτές!
Ωραίο ποστ!
Όντως στο site της Ω έχει 4800€ τιμή καταλόγου. Μας φαίνονται πολλά, αλλά έχουν πάρει γενικά πάνω οι τιμές σε όλα τα ελβετικά.  :-[
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Δεκέμβριος 25, 2019, 19:13:01 μμ »
Έχω ξαναπεί την ιστορία . Γνώρισα στο Άγιο Όρος έναν Γερμανό που είχε για συλλογή της Παναγίας τα μάτια !! Patek...AP...έξι Rolex...Vc.. ..,μπλα μπλα ( έτσι είπε )Σε κάποια φάση  τα πούλησε όλα και κράτησε μόνο το moon.Ηταν του '77 και το έκανε σέρβις το '90 και το 2010. ( Κάθε 16χρονια) . Το θεωρούσε φουλ versatile, ελαφρύ ,accurate και iconic . Όλα αυτά τα vs  και τα ναι η όχι που ακούμε εδώ είναι για να το ακούμε !! Ο φίλος koyfos αν δεν γουστάρει να κουρδίζει ας παρει automatic η quartz. ,Αν θέλει breitling για φτηνό service ας πάρει ένα breitling και όταν πάει να το πουλήσει θα κλαίει. Αυτό με την παλιά τεχνολογία μηχανής πάλι δεν το κατάλαβα αλλά όλο το ερώτημα έτσι κι αλλιώς ήταν άνευ σημασίας. Το ρολόι αυτό είναι θρύλος και θρύλος θα μείνει . Δεν μπορώ να φανταστώ μεγάλη και καλή συλλογή χωρίς moonwatch!!! Γι'αυτό και το ξαναγορασα και ας μην το φοράω .Το θεωρώ ισάξιο με τα ρολεξ μου και τα πανέρια . Κι αν είναι πρόβλημα οι γρατσουνιές υπάρχουν και εκδόσεις με ζαφείρι.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Δεκέμβριος 25, 2019, 19:16:24 μμ »
Και για λουριά όρεξη να έχεις

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Δεκέμβριος 25, 2019, 19:23:20 μμ »
Και νάτο του πάει πάρα πολύ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Δεκέμβριος 25, 2019, 19:39:26 μμ »
Επίσης δεν νομίζω ότι ο χρονογραφος της Breitling έχει φτηνότερο σέρβις από το moon...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Δεκέμβριος 25, 2019, 19:46:44 μμ »
Έχω ξαναπεί την ιστορία . Γνώρισα στο Άγιο Όρος έναν Γερμανό που είχε για συλλογή της Παναγίας τα μάτια !! Patek...AP...έξι Rolex...Vc.. ..,μπλα μπλα ( έτσι είπε )Σε κάποια φάση  τα πούλησε όλα και κράτησε μόνο το moon.Ηταν του '77 και το έκανε σέρβις το '90 και το 2010. ( Κάθε 16χρονια) . Το θεωρούσε φουλ versatile, ελαφρύ ,accurate και iconic . Όλα αυτά τα vs  και τα ναι η όχι που ακούμε εδώ είναι για να το ακούμε !! Ο φίλος koyfos αν δεν γουστάρει να κουρδίζει ας παρει automatic η quartz. ,Αν θέλει breitling για φτηνό service ας πάρει ένα breitling και όταν πάει να το πουλήσει θα κλαίει. Αυτό με την παλιά τεχνολογία μηχανής πάλι δεν το κατάλαβα αλλά όλο το ερώτημα έτσι κι αλλιώς ήταν άνευ σημασίας. Το ρολόι αυτό είναι θρύλος και θρύλος θα μείνει . Δεν μπορώ να φανταστώ μεγάλη και καλή συλλογή χωρίς moonwatch!!! Γι'αυτό και το ξαναγορασα και ας μην το φοράω .Το θεωρώ ισάξιο με τα ρολεξ μου και τα πανέρια . Κι αν είναι πρόβλημα οι γρατσουνιές υπάρχουν και εκδόσεις με ζαφείρι.

Πολύ σωστώς!!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Tudor58

• Επισκέπτης
« Απάντηση #82 στις: Δεκέμβριος 25, 2019, 20:01:53 μμ »
Iconic!!

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Δεκέμβριος 25, 2019, 20:46:46 μμ »
Αφού είναι όλα καλά,γιατί αλλάζουν ένα τέτοιο μοντελο?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #84 στις: Δεκέμβριος 25, 2019, 20:49:33 μμ »
Iconic!! (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Για να χαζευεις με τις ωρες!!

Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #85 στις: Δεκέμβριος 25, 2019, 20:51:45 μμ »
Διαβάζα απόψεις στο εξωτερικό,η επικρατέστερη είναι ότι θέλει η Ωμέγα να έχει μια κοινή γραμμή σε όλα της τα ρολόγια σαν minimum κριτήρια,(master chronometer, co axial), και θέλει να πάρει και το οκ από τη Νασα.
Επίσημες ερωτήσεις στη Νασα σχετικά με αυτό δεν έχουν πάρει κατατοπιστική η οριστική απάντηση.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Izdranis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Δεκέμβριος 25, 2019, 21:48:56 μμ »
Ερώτηση... Με πλαστικό ή με κρύσταλλο;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Δεκέμβριος 25, 2019, 22:00:06 μμ »
Επειδή κι εμένα με ενδιαφέρει το θέμα, θα ήθελα να ρίξω στο τραπέζι πέραν του moonwatch και τα speedmaster triple date.

Εμφανισιακά το βρίσκω πολύ όμορφο είτε στην κλασική εκδοχή του ως χαρακτηρισμένο mark 40 αλλά και στην εκδοχή Schumacher με το μπλε subdial και τον κόκκινο δείκτη του χρονογράφου (δεν μπορώ να θυμηθώ, ο Χρήστος ο blah δεν το έχει; Χρόνια πολλά blah!).

Είναι και στα 39mm που μπορεί να βολέψει μικρότερους καρπούς.

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας και αν λόγω των πολλών complications είναι ένα "δύσκολο" ρολόι ή με πανάκριβη συντήρηση.

Τι λέτε;

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Ευχαριστώ για τις ευχές! 

Σωστά θυμάσαι το ΜΚ40 μου.
Όπως ανέφερε και ο Γιώργος παραπάνω, στα 39mm είναι πολύ καλό μέγεθος, βολικό και ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το λεπτό προφίλ.

Η μηχανή του είναι πολύ κοινή οπότε θεωρώ ότι δεν θα έχεις πρόβλημα στο σέρβις.

Όσο για τα complications, δεν θα διαφωνήσω με τον Άλεξ, είναι ίσως δυσανάγνωστα τα day-month αλλά εντάξει, πόσες φορές θα το χρειαστείς αντικειμενικά; Αντίθετα μου αρέσει πολύ το περιφερειακό date. Πολύ ιδιαίτερο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Tudor58

• Επισκέπτης
« Απάντηση #88 στις: Δεκέμβριος 25, 2019, 22:03:56 μμ »
Iconic!! (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Για να χαζευεις με τις ωρες!!

Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #89 στις: Δεκέμβριος 25, 2019, 22:15:27 μμ »
Επειδή κι εμένα με ενδιαφέρει το θέμα, θα ήθελα να ρίξω στο τραπέζι πέραν του moonwatch και τα speedmaster triple date.

Εμφανισιακά το βρίσκω πολύ όμορφο είτε στην κλασική εκδοχή του ως χαρακτηρισμένο mark 40 αλλά και στην εκδοχή Schumacher με το μπλε subdial και τον κόκκινο δείκτη του χρονογράφου (δεν μπορώ να θυμηθώ, ο Χρήστος ο blah δεν το έχει; Χρόνια πολλά blah!).

Είναι και στα 39mm που μπορεί να βολέψει μικρότερους καρπούς.

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας και αν λόγω των πολλών complications είναι ένα "δύσκολο" ρολόι ή με πανάκριβη συντήρηση.

Τι λέτε;

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Ευχαριστώ για τις ευχές! 

Σωστά θυμάσαι το ΜΚ40 μου.
Όπως ανέφερε και ο Γιώργος παραπάνω, στα 39mm είναι πολύ καλό μέγεθος, βολικό και ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το λεπτό προφίλ.

Η μηχανή του είναι πολύ κοινή οπότε θεωρώ ότι δεν θα έχεις πρόβλημα στο σέρβις.

Όσο για τα complications, δεν θα διαφωνήσω με τον Άλεξ, είναι ίσως δυσανάγνωστα τα day-month αλλά εντάξει, πόσες φορές θα το χρειαστείς αντικειμενικά; Αντίθετα μου αρέσει πολύ το περιφερειακό date. Πολύ ιδιαίτερο.
Πολύχρονος κάι πάλι με υγεία , πω φίλε είχα ξεχάσει την αίσθηση της ημερομηνίας περιφερειακά,και να τη διορθώνεις αλλά και να τη βλέπεις. Έχεις δίκιο,μοναδική αίσθηση.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions