Αποστολέας Θέμα: Top ρολόγια/προτάσεις έως 1000€  (Αναγνώστηκε 4433 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Caza John

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Top ρολόγια/προτάσεις έως 1000€
« στις: Ιανουάριος 02, 2020, 22:36:23 μμ »
Καλησπέρα παιδιά, καλή χρονιά και καλώς σας βρήκα (ως νέο μέλος) ;D
Τις τελευταίες μέρες μου έχει μπει ο Σατανάς των ρολογιών στο μυαλό μου και πραγματικά έχω χάσει την μπάλα με το πόσα ωραία πράγματα υπάρχουν αλλά και με το πόσα λεφτά πρέπει να ξοδέψεις για να τα αποκτήσεις.
Θα ήθελα λοιπόν τις προτάσεις σας μιας και ψάχνω κάτι ποιοτικό για να πιάσουν τόπο τα λεφτά που θα ξοδέψω.
Να ξεκαθαρίσω ότι είναι ξεκάθαρα αισθητικό το κομμάτι που με ενδιαφέρει κυρίως αλλά και ο "ρομαντισμός" που κρύβει πχ ένα ιστορικό μοντέλο ή brand.
Επίσης τα mm που ψάχνω είναι 35-40 max.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας !  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
Απ: Top ρολόγια/προτάσεις έως 1000€
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 02, 2020, 22:52:27 μμ »
Γεια σου φίλε John καλώς ήρθες
Στο μπάτζετ που θέτεις υπάρχουν ναι μεν  πολλές εταιρίες που έχουν αξιόλογα μοντέλα να επιδείξουν.
Αλλά τα όσα ζητάς μόνο μια...
Longines

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 02, 2020, 23:07:14 μμ »
Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος στο τι θες...! Η τιμή είναι ένας σημαντικός  παράγοντας αλλά όχι ο μοναδικός...! Μπρασελε η λουρί..? Μηχανικό η quartz..? Καθημερινό η "μια στο τόσο"..? ..?! Diver...?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 02, 2020, 23:59:51 μμ »
Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος στο τι θες...! Η τιμή είναι ένας σημαντικός  παράγοντας αλλά όχι ο μοναδικός...! Μπρασελε η λουρί..? Μηχανικό η quartz..? Καθημερινό η "μια στο τόσο"..? ..?! Diver...?

....και αν πληρώνεις εσύ, ή κανένας άλλος  ;)

Και γιατί δεν κοιτάς και κανένα "προϊδιόκτητο" ?  ::) Και λιγότερα θα δώσεις για ένα αξιόλογο, και λιγότερα θα χάσεις, αν, λέω αν, θελήσεις να το αλλάξεις.

Αν σε έπιασε τώρα το μικρόβιο, άσε...........δεν γιατρεύεται.

Καλή αρχή  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 03, 2020, 00:06:55 πμ »
Δώσε λιιιγες πληροφορίες ακόμα.
Στυλ που προτιμάς.
Δουλειά γραφείου ή όχι
Καθημερινότητα γενικά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 03, 2020, 00:10:20 πμ »

Και γιατί δεν κοιτάς και κανένα "προϊδιόκτητο" ?  ::) Και λιγότερα θα δώσεις για ένα αξιόλογο, και λιγότερα θα χάσεις, αν, λέω αν, θελήσεις να το αλλάξεις.

Καλή αρχή  ;D
Γιώργο πιστεύω ότι συνήθως όταν είσαι φρέσκος στο χόμπι(πρώτο.. δεύτερο "καλό ρολόι" κτλπ) δύσκολα πας σε προιδιοκτητο...!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 03, 2020, 01:16:24 πμ »

Καλή αρχή  ;D
Γιώργο πιστεύω ότι συνήθως όταν είσαι φρέσκος στο χόμπι(πρώτο.. δεύτερο "καλό ρολόι" κτλπ) δύσκολα πας σε προιδιοκτητο...!

Σωστός μεν και αληθής, αλλά, "καλό ρολόι" , top (   ::) ) κατα την δήλωση του ΟΡ μέχρι τα 1.000 Ε ?

Εχω την αίσθηση ότι, .................... :(

Να το θέσουμε διαφορετικά, γιατί θα μας παρεξηγήσει και ο Caza John.

Τι θα τον συνέφερε ( οικονομικά ), εφόσον πληρούται το αισθητικό του μέρος ? Και μια και δεν έχει "ερωτευτεί" ( ακόμα  ;) ) κάποιο ?

Να πληρώσει βιτρίνα ?

Του προτείνεται κάποιο / α, και κινητροποιείται, με αυτό που θα του κάνει παραπάνω "κούκου".

Και εξετάζει και τις άλλες περιπτώσεις, και αποφασίζει.  :o Αν μείνει και δεν έχει φύγει τρέχοντας από την τρομάρα του.  ;D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Caza John

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 03, 2020, 11:47:45 πμ »
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Α) Δεν λέω όχι σε αγορά μεταχειρισμένου γιατί απ'οτι είδα από μια μικρή έρευνα σε γνωστά site αγοραπωλησιών, παίζουν εξαιρετικές ευκαιρίες. Ο μοναδικός μου ανασταλτικός παράγοντας στο παραπάνω ενδεχόμενο είναι η έλλειψη γνώσεων πάνω στο ρολόι και δεν ξέρω αν μπορώ να διακρίνω αυτό που λέμε την "πολύ καλή περίπτωση".

Β) Όταν έγραψα top, σαφώς εννοούσα τα top προϊόντα (value for money) για το price range που ψάχνω και όχι τα top του πλανήτη

Γ) Γενικά μου αρέσουν τα ιδιαίτερα,μικρά σε μέγεθος και classy ρολόγια.
Άνω των 40mm στο μυαλό μου είναι απαγορευτικό μέγεθος.
Κάποια από τα ρολόγια που έπεσαν στην αντίληψη μου ήταν το cocktail time της Seiko, το Jazzmaster Day - Date της Hamilton ,Tissot Couturier day date automatic, σε vintage το Omega DeVille κλπ.

Δ) Θα ήθελα κατά προτίμηση αυτόματο μηχανισμό και ζαφείρι κρύσταλλο.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 03, 2020, 12:51:36 μμ »
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Α) Δεν λέω όχι σε αγορά μεταχειρισμένου γιατί απ'οτι είδα από μια μικρή έρευνα σε γνωστά site αγοραπωλησιών, παίζουν εξαιρετικές ευκαιρίες. Ο μοναδικός μου ανασταλτικός παράγοντας στο παραπάνω ενδεχόμενο είναι η έλλειψη γνώσεων πάνω στο ρολόι και δεν ξέρω αν μπορώ να διακρίνω αυτό που λέμε την "πολύ καλή περίπτωση".

Β) Όταν έγραψα top, σαφώς εννοούσα τα top προϊόντα (value for money) για το price range που ψάχνω και όχι τα top του πλανήτη

Γ) Γενικά μου αρέσουν τα ιδιαίτερα,μικρά σε μέγεθος και classy ρολόγια.
Άνω των 40mm στο μυαλό μου είναι απαγορευτικό μέγεθος.
Κάποια από τα ρολόγια που έπεσαν στην αντίληψη μου ήταν το cocktail time της Seiko, το Jazzmaster Day - Date της Hamilton ,Tissot Couturier day date automatic, σε vintage το Omega DeVille κλπ.

Δ) Θα ήθελα κατά προτίμηση αυτόματο μηχανισμό και ζαφείρι κρύσταλλο.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σαφέστατος. Κύριοι, αναπτύξτε παρακαλώ τις προτάσεις σας .

( Εγώ κε Caza John, είμαι ο θεωρητικός της παρέας.  ::) Από ρολόγια, γνωρίζω μόνον μία μάρκα, αλλά το παλεύω, εκπαιδεύομαι και στις υπόλοιπες  ;) )
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 03, 2020, 17:27:54 μμ »
Μία φημισμένη ελβετική ωρολογοποιία με ιστορία 185 ετών όπως η Longines έχει την άνεση να ανατρέχει συχνά στο πλούσιο αρχείο της και να αναβιώνει σημαντικά μοντέλα του παρελθόντος της. Η Longines έχει μάλιστα δημιουργήσει μία ειδική συλλογή, την Heritage, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από τέτοια κομμάτια της ιστορικής της κληρονομιάς. Το Longines Legend Diver είναι η επανέκδοση ενός καταδυτικού ρολογιού της από τη δεκαετία του 1960. Και ενώ διατηρεί όλους τους κλασικούς κώδικες σχεδίασης των ’60s, ακολουθεί τις σύγχρονες νόρμες της τεχνολογίας, όσον αφορά τη στεγανότητα, το ευανάγνωστο των ενδείξεων και την λειτουργικότητα.
Διαχρονικά κομψό και με υψηλές μηχανικές επιδόσεις το Legend Diver φιλοξενείται σε μία κάσα 42 mm από ανοξείδωτο ατσάλι με το χαρακτηριστικό θολωτό κρύσταλλο. Και παρότι η vintage αισθητική του παραπέμπει σαφώς στο πρωτότυπο μοντέλο, το ρολόι είναι εφοδιασμένο με σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά: κρύσταλλο ζαφειριού, δύο βιδωτές κορόνες και βιδωτή πλάτη που εγγυώνται στεγανότητα μέχρι 300 μέτρα βάθος καθώς και εσωτερική, διπλής κατεύθυνσης καταδυτική στεφάνη. Η στεφάνη ενεργοποιείται από μία από τις κορόνες και επιτρέπει στον δύτη να υπολογίζει τον χρόνο που του απομένει στον βυθό.
Εξαιρετικά ευανάγνωστο το καντράν από μαύρη λάκα, όπως αρμόζει σε ένα αυθεντικό εργαλείο καταδύσεων, έχει δείκτες, αραβικούς αριθμούς και ενδείξεις, όλα επιστρωμένα με Super-LumiNova. Στο εσωτερικό φιλοξενείται ένας αυτόματος μηχανικός μηχανισμός, ο Caliber L633, ο οποίος βασίζεται στον ΕΤΑ 2824/2 και έχει 38 ώρες ενεργειακής αυτονομίας ενώ στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει χαραγμένη η εικόνα ενός δύτη.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 03, 2020, 17:28:50 μμ »
Επίσης ανήκει στην οικογένεια των Super compressor

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος BabisStinson

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 03, 2020, 18:21:51 μμ »
Το Legend Diver είναι ότι καλύτερο ίσως, αλλά στην κατηγορία των 1500 ευρώ. Αρχική έχει 1950 (ρώτησα πριν λίγες μέρες ξανά καθώς αποτελεί διαχρονικό στόχο μου..), με την έκπτωση να το βρει κάποιος 1500.. Πόσο πιο κάτω? Σίγουρα ξεφεύγει από τα 1000 που αναφέρει ο φίλος.
Για μένα εδώ είσαι: https://www.seikowatches.com/global-en/products/presage/special/cocktailtime_midnight/
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 03, 2020, 19:37:47 μμ »
Σε αυτό το εύρος και στυλ, θα κοιτούσα πρωτίστως τη σειρά heritage της longines, όπως προτάθηκε. Συνήθως είναι λίγο πιο ακριβά, αλλά σηκώνουν καλή έκπτωση. Επίσης, η σειρά presage της seiko και τα pointer date της oris.
Σε λιιιιγο πιο σπορ, το lld της longines είναι φοβερό, όπως επίσης και το diver 65, πάλι απ την oris. Επίσης και κάτι σε stowa a tea η marine.
Είμαι από κινητό, οπότε έβαλα μερικά, τα άλλα δες τα και με λίγο γκουγκλαρισμα :)

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giuseppe Busso

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 03, 2020, 20:33:41 μμ »
Με 1100 και ίσως παρακάτω παίρνεις το νέο Longines HydroConquest με κεραμική στεφάνη.
Εξαιρετικό στα λεφτά του.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου»

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 03, 2020, 20:39:16 μμ »
Ναι, αλλά του αρέσουν τα πιο dressy /βιντατζιαρικα ρολόγια απ ότι κατάλαβα. Εγώ εγκρίνω πάντως

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions