Αποστολέας Θέμα: Ζenith  (Αναγνώστηκε 182710 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος BabisStinson

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Ζenith
« Απάντηση #960 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 07:51:14 πμ »
Η εγγύηση όντως φαίνεται λίγη όταν πλέον αρκετοί κατασκευαστές δίνουν 7-8 χρόνια.
Να κάνω την ερώτηση, πόσο κοστίζει το service του El Primero? Τι κόστος πρέπει να αναμένει δηλαδή ο ιδιοκτήτης κάθε 5 χρόνια;
Επίσης, αν δεν το κάνεις το service στα 5 αλλά βλέπεις ότι δεν χρειάζεται (πολύ καλή χρονομετρία ακόμα κλπ) και το καθυστερήσεις 1-3 χρόνια για παράδειγμα τι πρόβλημα πιθανώς να υπάρχει;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος igk

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #961 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 08:22:04 πμ »
Η εγγύηση στα Zenith ανεβαίνει αυτόματα στα 3 χρόνια μόλις το ρολόι καταχωρηθεί στο σάιτ της εταιρίας από τον ιδιοκτήτη.

Κατά τ' άλλα, ρολογάρα ο καινούριος χρονογράφος με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία σχεδιασμού και λειτουργίας. Αυτό που εμένα ενοχλεί είναι η αντιγραφή του clasp από rolex. Φάουλ σημαντικό για τη σχεδιαστική ομάδα των Ελβετών.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vtsakiris

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #962 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 11:11:17 πμ »
To overlap στα sub dials είναι από τα πρώτο A386 του 1969. Ιδιαίτερο, όμορφο και original. Είναι θέμα γούστου και όχι σχεδιαστικό λάθος.
Γιατί θα έπρεπε να ευθυγραμμίζεται το 4 με το pusher?  Yπάρχουν άπειροι χρονογράφοι χωρίς τέτοιου είδους ευθυγράμμιση έως και τελείως ασύμμετροι.
Η εγγύηση και το service είναι πραγματικό μειονέκτημα για την Zenith

ok για το overlap... είναι θέμα γούστου (εμένα δεν μου αρέσει)
το θέμα 4 και pusher είναι θέμα συμμετρίας και νομίζω ότι είναι μεγάλο φάουλ
όσον αφορά το Α386 μια χαρά συμμετρικό ήταν...

Από πλευράς zenith είναι μια ξεπέτα για να κεφαλαιοποιήσουν πάνω στη έλλειψη του Daytona σε συνδυασμό της καλίμπρας el primero – είναι ένα κακό ποτ πουρί Daytona – A386 με el primero
Κρίμα γιατι η zenith είναι μια ιστορική εταιρία που θα μπορούσε να παρουσιάσει κάτι πολύ πιο αξιόλογο.

συντάσσομαι απόλυτα με τον Adrian Baker:

as above ▲▼ so below

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
as above ▲▼ so below

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #963 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 11:29:03 πμ »
Πολυ καλο ποστ,ωραιος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
Ζenith
« Απάντηση #964 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 12:13:55 μμ »
ok για το overlap... είναι θέμα γούστου (εμένα δεν μου αρέσει)
το θέμα 4 και pusher είναι θέμα συμμετρίας και νομίζω ότι είναι μεγάλο φάουλ
όσον αφορά το Α386 μια χαρά συμμετρικό ήταν...
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Από πλευράς zenith είναι μια ξεπέτα για να κεφαλαιοποιήσουν πάνω στη έλλειψη του Daytona σε συνδυασμό της καλίμπρας el primero – είναι ένα κακό ποτ πουρί Daytona – A386 με el primero
Κρίμα γιατι η zenith είναι μια ιστορική εταιρία που θα μπορούσε να παρουσιάσει κάτι πολύ πιο αξιόλογο.

συντάσσομαι απόλυτα με τον Adrian Baker:

as above ▲▼ so below
Μα και τα δυο pushers είναι συμμετρικά σε σχέση με τη γραμμή 9-3. Πολλοί χρονογράφοι ειδικά έχουν ασυμμετρίες. Το ΑΡ μου έχει την ημερομηνία στο 4.45, η Daytona τα subdials πάνω από το 9-3, VC και Longines διαφορετικά μεγέθη στα subdials κοκ.

Όσον αφορά την "αντιγραφή", ακόμα και έτσι να είναι (που προσωπικά διαφωνώ), είναι κακό που μπορείς να πάρεις ένα ομορφότερο ρολόι (υποκειμενικό), άμεσα χωρίς ουρές και τεμενάδες (αντικειμενικό), καλύτερο τεχνολογικά (αντικειμενικό), από ιστορικότερη εταιρία (αντικειμενικό) και μάλιστα φθηνότερο (αντικειμενικό);
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #965 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 12:32:43 μμ »

Οι youtubers είναι διχασμένοι και υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις.

Η γνώμη μου είναι ότι η Daytona δεν είναι oύτε Royal Oak ούτε Nautilus. Δεν έχει κάποιον πρωτότυπο - πρωτοποριακό και ιδιαίτερο σχεδιασμό ώστε ότι της μοιάζει να θεωρείται αντίγραφο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #966 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 12:49:43 μμ »
Η θέση των πουσουάρ είναι απλή γεωμετρία γυμνασίου.
Η θέση των πουσουάρ του μηχανισμού είναι δεδομένη. Δεν μπορείς δηλαδή να το βγάλεις λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω.

Αυτή η εικονική συμμετρία προκύπτει μέσα από μια  "χρυσή τομή" της θέσης των πουσουάρ, της εσωτερικής διαμέτρου της μινουτιέρας και της εξωτερικής διαμέτρου της κάσας. Ανάλογα τις επεμβάσεις που επιθυμεί ο κατασκευαστής στην κάσα ή το καντράν παίρνουμε ένα οπτικό αποτέλεσμα. Δεν γίνεται να είναι πάντα το ίδιο.
Παράδειγμα: Μεγαλώνει η διάμετρος της κάσας; Συγκλίνουν προς την κορώνα. Μειώνεται η διάμετρος της κάσας; Αποκλίνουν από την κορώνα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #967 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 13:06:46 μμ »
Η θέση των πουσουάρ είναι απλή γεωμετρία γυμνασίου.
Η θέση των πουσουάρ του μηχανισμού είναι δεδομένη. Δεν μπορείς δηλαδή να το βγάλεις λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω.

Αυτή η εικονική συμμετρία προκύπτει μέσα από μια  "χρυσή τομή" της θέσης των πουσουάρ, της εσωτερικής διαμέτρου της μινουτιέρας και της εξωτερικής διαμέτρου της κάσας. Ανάλογα τις επεμβάσεις που επιθυμεί ο κατασκευαστής στην κάσα ή το καντράν παίρνουμε ένα οπτικό αποτέλεσμα. Δεν γίνεται να είναι πάντα το ίδιο.
Παράδειγμα: Μεγαλώνει η διάμετρος της κάσας; Συγκλίνουν προς την κορώνα. Μειώνεται η διάμετρος της κάσας; Αποκλίνουν από την κορώνα.

Η μεγάλη διαφορά στην περίπτωση Ζenith SPORT CHRONOMASTER ειναι ότι έβαλαν μια προυπάρχουσα καλίμπρα μέσα σε μία νέα κάσα
ενω στο Rolex DAYTONA σε μία προυπάρχουσα κάσα σχεδίασαν επάνω της έναν νέο μηχανισμο - φτίαχνοντας ενα αρμονικότερο σύνολο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
as above ▲▼ so below

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #968 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 13:08:21 μμ »
Μα και τα δυο pushers είναι συμμετρικά σε σχέση με τη γραμμή 9-3. Πολλοί χρονογράφοι ειδικά έχουν ασυμμετρίες. Το ΑΡ μου έχει την ημερομηνία στο 4.45, η Daytona τα subdials πάνω από το 9-3, VC και Longines διαφορετικά μεγέθη στα subdials κοκ.

Όσον αφορά την "αντιγραφή", ακόμα και έτσι να είναι (που προσωπικά διαφωνώ), είναι κακό που μπορείς να πάρεις ένα ομορφότερο ρολόι (υποκειμενικό), άμεσα χωρίς ουρές και τεμενάδες (αντικειμενικό), καλύτερο τεχνολογικά (αντικειμενικό), από ιστορικότερη εταιρία (αντικειμενικό) και μάλιστα φθηνότερο (αντικειμενικό);
Εάν αύριο μπορούσες να αγοράσεις ένα Rolex Daytona σε τιμή retail ποια από τα δύο θα έπαιρνες?

Να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά δεν θα αγόραζα κανένα από τα δυο γιατί απλά δεν μου αρέσουν οι χρονογράφοι
που θεωρώ ότι τα dial τους είναι υπερβολικά φορτωμένα και δυσανάγνωστα,
για αυτόν τον λόγο δεν είχα ποτέ και μάλλον δεν θα αποκτήσω!

Μοναδική εξαίρεση
– αυτή που επιβεβαιώνει τον κανόνα για εμένα –
είναι το speedmaster 311.30.40.30.01.001 “Ed White” με την καλίμπρα 321 με column wheel
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
as above ▲▼ so below

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #969 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 13:11:57 μμ »
Η μεγάλη διαφορά στην περίπτωση Ζenith SPORT CHRONOMASTER ειναι ότι έβαλαν μια προυπάρχουσα καλίμπρα μέσα σε μία νέα κάσα
ενω στο Rolex DAYTONA σε μία προυπάρχουσα κάσα σχεδίασαν επάνω της έναν νέο μηχανισμο - φτίαχνοντας ενα αρμονικότερο σύνολο.
Η 3600 δεν είναι προϋπάρχουσα καλιμπρα. Είναι καινούργια και έχει μπει μόνο στο περιορισμένο Chronomaster 2 50th anniversary.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #970 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 13:23:45 μμ »

Φίλε μου, το νέο Chronomaster έχει νέα καλίμπρα ή οποία όμως είναι η προϋπάρχουσα σε βελτιωμένη έκδοση σε επίπεδο τεχνολογικό και σε επίπεδο υλικών.
Η μοντέρνα Daytona έχει νέα κάσα και ο μηχανισμός της είναι βασισμένος, αν και διαφοροποιημένος, στον El Primero. Τώρα να δεχτώ ότι έχει ένα αρμονικό σύνολο την στιγμή που τα lugs δεν είναι συμμετρικά, δεν το μπορώ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #971 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 13:24:04 μμ »
H 3600 el primero,είναι?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #972 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 13:25:22 μμ »
Η μοντέρνα Daytona έχει νέα κάσα και ο μηχανισμός της είναι βασισμένος, αν και διαφοροποιημένος, στον El Primero.

Δεν νομίζω,ψάξε αν θες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions