και ιδιως ενα seiko που στη τελικη δεν εχει να επιδειξει και κατι τεχνολογικα,να ηταν κανα ananta να πω παει κι ερχεται ας μπω στη διαδικασια να το σκεφτω...
Αν και ειμαι απο τους μεγαλυτερους φαν της Breitling(αλλα και της Seiko) ,μεταξυ αυτων των δυο το Seiko εχει πολυ μεγαλυτερη τεχνολογια και ''ψαξιμο'' σαν καταδυτικη επιλογη απο το Β.Ειναι σχεδιασμενο με γνωμονα την καταδυση.
Σε αυτο ισως και να ημουν υπερβολικος διοτι οντως το mm ειναι καταπληκτικο εργαλειο (αν και τεχνολογια σε καταδυτικο θα πω οτι εχει το x fathoms,το deepsea,το deeptwo....)αλλα και παλι οι οποιες τεχνολογικες ελειψεις του heritage σε σχεση με το mm στο καταδυτικο τους προσανατολισμο εμενα δε μου στερουν κατι...ισα ισα....( αν και το heritage ποτε δε λανσαριστηκε σαν ΤΟ καταδυτικο μοντελο της B...)
Εγώ πάλι -αν και χαρακτηρισμένος σαν seikόφιλος, μερικές φορές- ταυτίζομαι σε πολλά με τον Argo. Το prestige το δίνουν οι "άλλοι, οι τρίτοι" και η seiko δεν το έχει κερδίσει όσο θα έπρεπε. Ακόμα και το γεγονός ότι με 100-150 ευράκια παίρνεις ρολόι, τουλάχιστον όπως το εννοώ εγώ, ρίχνει πολύ το prestige των ακριβότερων σειρών.
ακριβως...και δεν αναφερομαι μονο στους αλλους...και κανενας να μη βλεπει τι φοραω,εγκεφαλικα,ψυχολογικα εγω προσωπικα πιο ωραια θα αισθανομουν με ενα B στο χερι απο οτι με ενα seiko....χωρις να θελω να μειωσω τα seiko,ισα ισα...
Σε αυτα τα λεφτα κοιτας προς ελβετια μερια....Αντε και προς γερμανια
μπορει να συμφωνουσα με αυτο που λες, αν ειχα στην συλογη μου ρολογια τετοιας αξιας. ομως εχω καταλαβει οτι για να παρεις την ποιοτητα που σου δινει η ιαπωνια απο την ευρωπη, πρεπει να δωσεις τα διπλα χρηματα τουλάχιστον.
και ενα σχολιο πανω στο prestige, προτιμω το seiko για τον λογω οτι οποιος καταλαβει τι φοραω, θα γνωριζει απο ρολογια.(αυτο το λεω για αρκετους λογους)
Δε θα διαφωνησω μαζι σου αλλα πιστευω πως αυτος που θα σε δει με το mm και θα καταλαβει τι ρολοι φορας αρα και θα γνωριζει απο ρολογια(προσωπικα πιο πολυ θα εντυπωσιαζομουν αν εβλεπα ενα uts,ενα doxa pro,ενα sinn u1000,ενα ennebi...σα <<ψαγμενη>> επιλογη αλλα αυτος ειναι υποκειμενικο) πιο πολυ θα ηθελε το ρολοι του απεναντι με το iwc,breitling,panerai,omega κτλπ....Και εν κατακλιδει συμφωνω οτι το seiko mm ειναι καταπληκτικο αλλα στη τελικη δεν επρεπε καν να μπει vs με το heritage..Ειναι αλλου προσανατολισμου ρολογια....vs seawolf ok,vs superocean 44 ok,Vs omega po ok ,vs sinn u1 ok αλλα οχι vs superocean heritage μονο και μονο επειδη εχουν μαυρο bezel,διοτι αλλη ομοιοτητα δε βλεπω για να τα συγκρινω.....Το heritage ειναι αναβιωση ιστορικου μοντελου της breitling και μαλιστα αν δεν κανω λαθος,που δε νομιζω να κανω ,και το πρωτο απο τα συγχρονα μοντελα με mesh bracelet και ολοι γνωριζουμε πλεον τι ακολουθησε καιι με πολλες αλλες εταιριες με αυτου του τυπου το bracelet....Και στη τελικη αν δεν παινεψω και το σπιτι μου θα πεσει να με πλακωσει.....