Το Seiko στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι πιο δομημένο στη κάσα! Εγώ σου λέω ότι είναι ρολόι tool, δε λέω το αντίθετο. Δε μπορείς να συγκρίνεις το Heritage με το Marine Master. Superocean Vs Marine Master ναί. Steelfish Vs Marine Master ναί. Avenger Seawolf Vs Marine Master ναί. Heritage Vs Submariner ναί.
Άλλο παράδειγμα: Δε συγκρίνεται το Submariner με το DeepSea. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το ένα είναι Legendary μοντέλο, με 300m στεγανότητα και triplock system πώς το λένε, ενώ το DeepSea έχει πάχος περίπου μισή κάσα Sub παραπάνω, Original Gas Escape Valve, Ring Lock System, Titanium Caseback, κεντρικό διαφορικό LSD και δε συμμαζεύεται.
Το Heritage στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι αναβίωση του παλαιού μοντέλου με ελαφρώς ανώτερα χαρακτηριστικά ( το τωρινό ). Όπως και το Submariner παλαιά δεν είχε 300m στεγανότητα. Άλλο το παλαιό Sub και άλλο το καινούργιο Sub. Το Seiko δε γνωρίζω αν είναι παλαιό μοντέλο ή όχι, αυτό που θέλω να αναφέρω είναι πως άλλο "σασί" έχει το Β και άλλο σασί το Seiko. ( Και δεν αναφέρομαι στο θέμα design, αλλα στη δομή . )
Τέλος στο θέμα prestige: Οτιδήποτε και να κάνει ο Ιάπωνας. Όσο και να εξελίξει το ρολόι του, ότι πολυπλοκότητες και να βγάλει, το ρολόι θα παραμείνει Ιαπωνέζικο. Πχ. Seiko = Toyota Breitling = Audi. Έχουμε Seiko, απο τις κορυφές της: Ananta, Grand Seiko, Spring Drive μηχανές κ.α = Land Cruiser, Sequoia, Tundra ... μη πώ και Grand Seiko = Lexus! Σε καμία περίπτωση δε ρίχνω τη Seiko με όλα αυτά που λέω, απλα το ρολόι επειδή τυχαίνει να μοιάζει σε πολλά με το αυτοκίνητο, κι επειδή είμαι μεγάλος fan της Toyota ( άρα των japanese cars ), γι'αυτό το συγκρίνω. Θαυμάζω Seiko, δε λέω, απλά τη στιγμή που ξέρω πως το ρολόι δεν έχει τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες και όλα τα γ......α, διαλέγω σαφώς το prestige. Αν πάλι πλήρωνα ασφάλειες και τέλη, θα φορούσα Seiko. ( Και επισημαίνω, ΔΕ το λέω για να ρίξω τη Seiko. Γι'αυτό τη σύγκρινα με Toyota.
Η Breitling = Audi, ξεκινάει απο A1 1.2, 1.4 cc και φτάνει σε R8 και δεν έχει σταματημό. Τώρα θα μου πείς: Ναί ρε Κων/νε, αλλα το B στοιχίζει μαλλιά. Δε στοιχίζουν όλα τα Β πολλά λεφτά. Το Superocean Professional του 2002 που έχω, το βρίσκεις και με 700 ευρώ, μη πώ και πιο κάτω. Και το ρολόι είναι κουκλάρα, όχι αστεία. Με τα ζαφείρια, με τις βαλβίδες, με τη κάσα τη χοντροκομμένη, με 41,5 μέγεθος, 1524m στεγανότητα και δεν έχει σταματημό. Έχω κάπου άδικο?