Και πάμε σε αυτές τις κατηγορίες, που είναι .......υδρόφιλες.
Αδιάβροχο 50 μέτρα / 5 ατμόσφαιρες / 5 μπαρΈχετε λοιπόν ένα ρολόι με αντοχή στο νερό 50 μέτρων. Συγχαρητήρια, σας επιτρέπεται να κολυμπήσετε μαζί του.
Ωστόσο, επειδή θα πρέπει να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση στο νερό, μάλλον καλύτερα να μην το βρέξετε .
Και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βουτήξετε με το ρολόι σας. Το βάθος των 50 μέτρων δεν επιτρέπει τέτοια χρήση. Ανθεκτικό στο νερό 5 atm ή 50 m σημαίνει κατάλληλο για καθημερινή χρήση, ντους, κολύμβηση, κολύμβηση με ρηχά νερά, κολύμβηση με αναπνευστήρα, εργασίες σχετικές με το νερό, ψάρεμα. Ανθεκτικό στη βροχή.
Αδιάβροχο 100 μέτρα / 10 ατμόσφαιρες / 10 barΑυτή είναι διαβάθμιση κατάλληλη για μπάνιο, και βουτιά με αναπνευστήρα.
Ένα ρολόι με αντίσταση 100 μέτρων στο νερό δεν έχει κανένα πρόβλημα να μείνει στο νερό για λίγο και θα αντέξει ακόμη και μικρές βουτιές με αναπνευστήρα. Η κατάδυση, ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγεται.
Δεν είναι κατάλληλο για καταδύσεις. Αδιάβροχο 10 atm ή 100 m σημαίνει κατάλληλο για σερφινγκ, κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα, ιστιοπλοΐα και θαλάσσια σπορ.
Αδιάβροχο 200 μέτρα / 200 ατμόσφαιρες / 20 barΑν και φαίνεται να είναι ικανό, στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για καταδυτικό. Ενώ τα 200 μέτρα μοιάζουν με μεγάλο περιθώριο για καταδύσεις , ακόμη και κάτω από 10 μέτρα, είναι ίσως καλύτερο να μην το ρισκάρετε.
Και χρησιμοποιείστε τα διάφορα κουμπιά, ΕΞΩ από το νερό, με στεγνά χέρια, και στεγνό ρολόι. Αδιάβροχο 20 atm ή 200 m σημαίνει κατάλληλο για θαλάσσια δραστηριότητα, σοβαρά θαλάσσια σπορ και καταδύσεις όπου πας χωρίς εξοπλισμό.
Μα, τελικά, ποιο να πάρω για καταδύσεις ? Πως θα το διαλέξω ? Τι πρέπει να ψάξω ?