Αποστολέας Θέμα: Panerai vs the others  (Αναγνώστηκε 32585 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος TheseusGR

• Member
  • **
  • The more you own, the more you know you don't own.
    • Προφίλ
Panerai vs the others
« στις: Νοέμβριος 23, 2011, 12:38:09 μμ »
Άντε να ρίξω λίγο κάρβουνο στην φωτιά, να μην πλακωνόμαστε μόνο στα τοπικ της Rolex...... 8)

Τα Πανεράι, δεν τα κατάλαβα ποτέ, δεν τα αγόρασα ποτέ, δεν ασχολήθηκα πέραν του να τα βλέπω από εδώ και απο εκεί. Αν μου πεις να σου πω έστω ένα μοντέλο ΔΕΝ γνωρίζω. Το μόνο που ξερω είναι ότι αν έχει τετράγωνη κασα και δεν έχει ασφάλεια κορώνας λέγεται Radiomir.

Καταννοώ του λάτρεις της εταιρείας αλλά ανήκω σε αυτούς που δεν άγγιξε η "μαγεία" των Πανεράι. Ρολόι που δεν κινείται.... κατάλληλο μόνο για φωτό........

Άντε πείστε με ..... γιατί Πανεραί και όχι έναν άλλο δεινόσαυρο πχ Deep Sea ;
Δυσχρηστο λόγω μεγέθους, tool-militaire αλλά με γυάλισμα κατσαρόλας και δερμάτινο λουρί, εσωτερικά όργανα ξέρουμε μέχρι πρόσφατα από που και ποιας αξίας, δύσκολο να διαβάσεις τον χρόνο με ακρίβεια λεπτού, "συλλεκτικές" εκδόσεις ανά τρίμηνο, τιμές γιατί αυτές γουστάρουμε και αυτές θα πληρώσετε, group-ατη εταιρεία.

:)  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 24, 2011, 13:35:43 μμ από TheseusGR »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Panerai vs the others
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 12:47:29 μμ »
Άντε να ρίξω λίγο κάρβουνο στην φωτιά, να μην πλακωνόμαστε μόνο στα τοπικ της Rolex...... 8)

Τα Πανεράι, δεν τα κατάλαβα ποτέ, δεν τα αγόρασα ποτέ, δεν ασχολήθηκα πέραν του να τα βλέπω από εδώ και απο εκεί. Αν μου πεις να σου πω έστω ένα μοντέλο ΔΕΝ γνωρίζω. Το μόνο που ξερω είναι ότι αν έχει τετράγωνη κασα και δεν έχει ασφάλεια κορώνας λέγεται Radiomir.

Καταννοώ του λάτρεις της εταιρείας αλλά ανήκω σε αυτούς που δεν άγγιξε η "μαγεία" των Πανεράι. Ρολόι που δεν κινείται.... κατάλληλο μόνο για φωτό........

Δυσχρηστο λόγω μεγέθους, tool-militaire αλλά με γυάλισμα κατσαρόλας και δερμάτινο λουρί, εσωτερικά όργανα ξέρουμε μέχρι πρόσφατα από που και ποιας αξίας, δύσκολο να διαβάσεις τον χρόνο με ακρίβεια λεπτού, "συλλεκτικές" εκδόσεις ανά τρίμηνο, τιμές γιατί αυτές γουστάρουμε και αυτές θα πληρώσετε, group-ατη εταιρεία.

εδιτ: Αν είμαι εκτός θέματος, ας με μετακινήσουν οι moderators. Μην χαλάμε και την ωραία ατμόσφαιρα.  :)

Πεισε μας οτι το deep sea ειναι πιο αξιολογο και πιο φινετσατο απο ενα πανερι... ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 12:57:22 μμ »
Πεισε μας οτι το deep sea ειναι πιο αξιολογο και πιο φινετσατο απο ενα πανερι... ;D

Χαχα για την φινέτσα στο δίνω!!! Για το αξιόλογο το σκέφτομαι.  :)

Και για να μην δημιουργηθεί ένταση λόγω Deep Sea..... Πείστε με ....γιατί όχι ένα άλλο τηγάνι π.χ. IWC Βig Pilot ;
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 23, 2011, 18:01:57 μμ από TheseusGR »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 12:59:12 μμ »
Tο Rolex ειναι πιο αξιολογο ρολοι κατ εμε. Πιο φινετσατο δεν ειναι δημητρη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 13:11:17 μμ »

Χαχα για την φινέτσα στο δίνω!!! Για το αξιόλογο το σκέφτομαι.  :)

Τελικά μάλλον θα βγούμε εκτός θέματος. Κακή εκτίμηση από μερους μου, έπρεπε να ανοίξω νέο θέμα.

Και για να μην δημιουργηθεί ένταση λόγω Deep Sea..... Πείστε με ....γιατί όχι ένα άλλο τηγάνι π.χ. IWC Βig Pilot ;

Τheseus νομιζω οτι εισαι ωρολογιακα ωριμος για να αντιμετωπιζεις τα πανερια με τετοια φλατ λογικη....

Οποιος αγοραζει πανερι αγοραζει και την ιστορια πισω απο την Χmas και το ιταλικο ναυτικο και πολλα ακομα...Μια αναζητηση στο wiki αρκει..
Τα πανερια ειναι μια κατηγορια απο μονα τους....Δε θα τα συγκινω με το πρησμενο απο αναβολικα ξαδερφακι του submariner...
Oσο και τεχνικα αρτιο να ειναι εχει τα τριπλασια απο το 005 και δε θα με συγκινησει...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 13:25:28 μμ »
προσωπικα ποτε δεν με αγγιξαν τα κατσαρολια. Tα βλεπω στις φωτο και τα λιμπιζομαι αλλα οποτε φοραω ενα ξενερωνω με την ζωη μου.
Oσα δεν εχουν κινηση για εμενα δεν κανουν. Γενικα, χμ δεν μου αρεσουν στα χερια μου. Eχω βαλει τα 111,112, 183, 233, 005, 000. Κανενα δεν με συγκινησε αρκετα.
H ιστορια υπαρχει και ειναι εκει αλλα δεν με αγγιζει. Προτιμω την ιστορια αλλων καταδυτικων. (SD-Comex-,AMAG,Doxa)
Oσο για την εμπορικη τους πολιτικη απλα την απεχθανομαι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 13:40:05 μμ »
Καταννοω το Θησεα σε μεγαλο βαθμο.Ουτε γω ασχοληθηκα ποτε με Panerai,δεν εχω ιδεα απο κωδικους κλπ...
Κι εμενα δε με αγγιξε ποτε η πανεριτιδα,απεναντιας τα βρισκω και λιγο βαρετα ρολογια,τοσο τεραστια,με τεραστια καντραν και δεικτες,αλλα ταυτοχρονα τοσο ''αδεια''.Αν εχεις ενα ειναι σα να τα εχεις ολα ενα πραμα...
Φυσικα εγω ειμαι της αντιθετης σχολης και θελω το ρολοι μου να εχει ''θεμα'',μπολικες λεπτομερειες και πληροφοριες.
Επισης πιστευω οτι η αγαπη για τα panerai,προυποθετει και μια ιδιαιτερη αγαπη για δερματινα λουρακια,συχνες αλλαγες λουριων κτλ...κατι που ουτε αυτο το ειχα ποτε.
Ειναι δλδ σε μεγαλο βαθμο παντρεμα αυτων των δυο χομπι.
Αν θα αγορασω panerai καποια μερα θα ναι τυπου Radiomir που μου αρεσει αυτο το ''παλιακο'' σχεδιο κασας με τους λεπτους βραχιονες.Αλλα μαλλον προεχουν αλλες αγορες νωριτερα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 13:42:55 μμ »
Καταννοω το Θησεα σε μεγαλο βαθμο.Ουτε γω ασχοληθηκα ποτε με Panerai,δεν εχω ιδεα απο κωδικους κλπ...
Κι εμενα δε με αγγιξε ποτε η πανεριτιδα,απεναντιας τα βρισκω και λιγο βαρετα ρολογια,τοσο τεραστια,με τεραστια καντραν και δεικτες,αλλα ταυτοχρονα τοσο ''αδεια''.Αν εχεις ενα ειναι σα να τα εχεις ολα ενα πραμα...
Φυσικα εγω ειμαι της αντιθετης σχολης και θελω το ρολοι μου να εχει ''θεμα'',μπολικες λεπτομερειες και πληροφοριες.
Επισης πιστευω οτι η αγαπη για τα panerai,προυποθετει και μια ιδιαιτερη αγαπη για δερματινα λουρακια,συχνες αλλαγες λουριων κτλ...κατι που ουτε αυτο το ειχα ποτε.
Ειναι δλδ σε μεγαλο βαθμο παντρεμα αυτων των δυο χομπι.
Αν θα αγορασω panerai καποια μερα θα ναι τυπου Radiomir που μου αρεσει αυτο το ''παλιακο'' σχεδιο κασας με τους λεπτους βραχιονες.Αλλα μαλλον προεχουν αλλες αγορες νωριτερα...

Eis εσυ εχοντας το Breitling skyracer ειναι λογικο το πανερι να σου φαινεται κενο..Ειναι λογικο οτι καθενας μας εχει τα γουστα του.
Ειναι ομως λιγο παραξενο σε μενα να λεει καποιος οτι τα πανερια ειναι απλως μεγαλα,ακριβα και βαρετα ρολογια...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 13:48:07 μμ »

Eis εσυ εχοντας το Breitling skyracer ειναι λογικο το πανερι να σου φαινεται κενο..Ειναι λογικο οτι καθενας μας εχει τα γουστα του.
Ειναι ομως λιγο παραξενο σε μενα να λεει καποιος οτι τα πανερια ειναι απλως μεγαλα,ακριβα και βαρετα ρολογια...
Ετσι ακριβως φιλε.ο καθενας εχει τη δικη του οπτικη γωνια βλεποντας ενα ρολοι,το δικο μου πανεμορφο μπορει να ειναι το δικο σου ασχημο και το αντιθετο.
Οχι φυσικα οτι τα Panerai ειναι ασχημα ρολογια,θα πεσει φωτια να μας καψει!
Στο θεμα των τιμων δεν μπορω να αναφερθω,αλλα αν ισχυουν οι νομοι της αγορας τοτε τα Panerai ειναι καλως τιμολογημενα αφου απ'οτι καταλαβαινω ξεπουλανε χωρις δυσκολιες...εκβιαστικα τα χρηματα απο την τσεπη δεν στα παιρνει καμμια εταιρεια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 14:07:50 μμ »

εδιτ: Αν είμαι εκτός θέματος, ας με μετακινήσουν οι moderators. Μην χαλάμε και την ωραία ατμόσφαιρα.  :)

Word!  Με πολύ σεβασμό στους φαν της Panerai, οι απόψεις του Theseus και του Eis ταυτίζονται με τις δικές μου. Ακρίβώς η σκέψεις μου (με εξαίρεση το Deep Sea που αν και submariner-άκιας το θεωρώ αποτυχημένη κίνηση απο την Rolex).  Θα μπορούσα να αγοράσω ένα Panerai (πχ 005) αν είχα μια οικονομική άνεση που μου επέτρεπε να έχω 20 ακριβά ρολόγια αλλά δεν θα μπορούσα να πωρωθώ μαζί τους. Βέβαια, οπως λένε και οι Αμερικάνοι, whatever floats your boat.

Και για να κάνουμε και λίγο πλάκα (αν και στα φόρουμ το χιούμορ δεν περνάει πάντα σωστά), όπως είχε πει ένας φίλος "ρε φίλε αυτά τα έκανε διάσημα ένας μετριότατος ηθοποιός που ξεκίνησε σαν πορνοστάρ"  :D
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 23, 2011, 14:19:16 μμ από Theminio »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 14:25:46 μμ »
Και για να κάνουμε και λίγο πλάκα (αν και στα φόρουμ το χιούμορ δεν περνάει πάντα σωστά), όπως είχε πει ένας φίλος "ρε φίλε αυτά τα έκανε διάσημα ένας μετριότατος ηθοποιός που ξεκίνησε σαν πορνοστάρ"  :D

Πολυ καλο οντως... :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 14:30:46 μμ »
Τheseus νομιζω οτι εισαι ωρολογιακα ωριμος για να αντιμετωπιζεις τα πανερια με τετοια φλατ λογικη....

Δεν ειναι θεμα λογικης ,αλλα γουστου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 14:33:21 μμ »

Οταν αντιπαραθετεις το πανερι σε μια λογικη ενος μεγαλου αδειου ρολογιου δεν ειναι θεμα γουστου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 17:15:54 μμ »

Οταν αντιπαραθετεις το πανερι σε μια λογικη ενος μεγαλου αδειου ρολογιου δεν ειναι θεμα γουστου

Τι ειναι?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 17:55:53 μμ »
Μην θεωρηθούν τα παρακάτω ότι προσπαθώ να μειώσω την εταιρία ή τους ιδιοκτήτες των Πανεράι. Παραπλήσια θα μπορούσα να ισχυριστώ και για πολλές εταιρίες. Σέβομαι απόλυτα την εταιρία και την τεράστια επιτυχία της, έκανε σίγουρα την βιομηχανία ωρολογοποιίας καλύτερη.

Ακολουθεί έκθεση ιδεών......

Από τις μεγάλες εταιρείες, όλες έχουνε εναν άξονα γύρω απο τον οποίο χτίζουνε την συλλογή των ωρολογιών τους και την στρατηγική πωλήσεων. Και συνήθως 1-2 ρολόγια είναι αυτά που ορίζουν και την εταιρεία.

πχ.
Breitling: Instruments for professionals, τα αγοράζουνε πιλότοι, βγάζει το Navitimer. Tool για πιλότο. θέλω αυτή την χρήση άρα το ρολόι σχεδιάζεται για αυτή την δουλεία.

Rolex: Submariner, θέλω καταδύσεις με χρονομέτρηση, σχεδιάζω αυτό το ρολόι.

Moonwatch: Ελλειψη βαρύτητας, κουρδιστό, πλαστικό, κτλ. Ειλικρίνεια. Το Broad Arrow μας φαίνεται περίεργο, σαν διαστροφή του αρχικού και όχι παραλλαγή.

Αυτή ήτανε η λογική. Ο άνδρας προσδιορίζεται απο τα εργαλεία του, αρα του δίνουμε τέτοια και στην πορεία προσπαθούμε να τα κάνουμε και όμορφα και ευέλικτα. Αλλοι το πετυχαίνουν περισσότερο αλλοι λιγότερο. Σου υπόσχεται η Rolex, παρε το Sub και θα είσαι ματσο βατραχάνθρωπος, αλλά το φοράς και στο γραφείο σου και στην δεξίωση και στο πάρτυ.... και έτσι η εταιρεία σήκωσε την μπανκα στον αέρα.

Γιατί το IWC Pilot Chrono δεν επιδέχεται κριτικής και όλοι το θεωρούν πανέμορφο; Είναι ξεκάθαρος ο σχεδιαμός του, ειλικρινής προς την χρήση του και ταυτόχρονα όμορφος. Τι σου πουλά η IWC, πιλότο, άρα μοιαζει, λειτουργεί και είναι πιλότος. Τι να τους πεις; Γιατί δεν βάλατε ξυπνητήρι;

Το μεγαλείο της Πανεράι ήτανε ότι σε όλα αυτά είπε όχι. Σκέφτηκε έξω απο το κουτί και ξεκίνησε απο την αρχή. Αρνήθηκε να ακολουθήσει τους κανόνες.

Στο τέλος της χιλιετίας οι συνθήκες ήτανε ωριμες. Ο πλανήτης ετοιμαζότανε για το μεγαλύτερο καταναλωτικό πάρτυ της ιστορίας, η Ρολεξ και οι δεκάδες ερμηνείες απο τρίτους κατασκευαστές πάνω στα σχέδιά της ήτανε παραπάνω απο κοινότυπες, το θέμα με τα ανδρικά tool watch εξαντληθηκε, τελείωναν οι υποψήφιοι πιλότοι, δύτες, ραλίστες, συνωστίζονταν όμως οι Metrosexual και οι κομψευόμενοι άνδρες. 

Έρχεται λοιπόν η Πανεράι με φρέσκια ιδέα και λέει: τι βλακείες είναι αυτοι οι περιορισμοί με τα εργαλεία και την χρηστικότητα. Το ρολόι είναι κόσμημα, και ως τέτοιο πρέπει να σχεδιαστεί. Θα σχεδιάσω ότι πιο όμορφο, αρμονικό και εντυπωσιακό μπορώ. Δεν με νοίαζει ούτε η λειτουργία ούτε η χρηστικότητα, αυτά θα προσαρμοστούν στην εικόνα που θέλω. Πάρε λοιπόν μέγεθος για να φαίνεται πλούσιο και εντυπωσιακό, πάρε γυαλάδα κοσμήματος, πάρε και ένα σούπερ μινιμαλιστικό σχέδιο αντάξιο του Steve Jobs και ακόμα παραπέρα. Οι σχεδιαστές απελευθερώθηκαν και μεγαλούργησαν.

Φτιάξανε κάτι ακαταμάχητο. Στις φώτο και στις βιτρίνες δεν παίζονται. Και εμένα μου τρέχανε τα σάλια. Κερδίσανε την παρτιδα εξ' αρχής. Και το παραδώσανε για τα περαιτέρω..... Τι θα βάλουμε μέσα; Εεε βάλε κάτι να γεμίσει να τελειώνουμε να το στείλουμε και απο το μάρκετιγκ. 

Μαρκετιγκ: Κύριοι αυτό το πανέμορφο κόσμημα πρέπει να πωληθεί σε άνδρες, αυτοί μπορεί να πληρώσουν. Έχετε την ιστορία και το όνομα Πανεράι. Κάντε την δουλειά σας. Οι άνδρες θέλουν ομορφιά στην ζωή τους αλλά πρέπει κάπως να αποενοχοποιήσουμε την αγορά πανάκριβων κοσμημάτων. Χρειάζονται μία δικαιολογία όταν δεν κουμπώνουν τα μανίκια. Πείτε τους για τα κομμάντα, για τις θάλασσες, δεν πειράζει που αυτά τα κοσμήματα δεν κάνουν για εκει, και μόνο αν χρειάζεται τροποποιήστε τον σχεδιασμό για τα τονίσετε την ιστορία. Ίσως καμία ασφάλεια, κανένας μοχλός κάτι από εργαλείο τελοσπάντων. Και προπάντων μην τους πείτε για λουριά, που θέλει η γυναίκα μου να τα ταιριάζει με την ζώνη και την τσάντα της. Θα τα βρούνε μόνοι τους. Ας τους δώσουμε την χαρά της προσωπικοποίησης του προιόντος.

Πανεράι στο κουτί: Ομορφιά ναι, μεταπώληση ναι.
Πανεράι στον καρπό: Όχι για μένα αλλά σίγουρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για πάρα πολλούς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions