Λάθος και στα δύο!
Φίλε Νίκο
1. Κάποιος που κάνει κριτική σε κάτι πιθανότατα το κάνει γιατι κάτι δεν του αρέσει, ή δεν του αρέσει αρκετά
2. Είναι πιθανότερο αυτός ο κάποιος αφού δεν του αρέσει αρκετά ένα αντικείμενο να ΜΗΝ προχωρήσει στην αγορά του, απο ότι κάποιος που του αρέσει αυτο το κάτι
3. Το ότι γνωριζεις κάποιους που δεν εμπίπτουν σε αυτόν τον κανόνα δεν σημαίνει οτι αποτελούν την πλειοψηφία.
που είναι λοιπόν το λάθος; (και με θαυμαστικό!)
Υπάρχει καποια μάρκα luxury ρολογιών, ή άλλων αντικειμένων τα κριτήρια επιλογής των οποίων είναι σε μεγάλο βαθμό βασισμένα στην αισθητική, στην οποία την σκληρότερη αρνητική κριτική την κάνουν οι ιδιοκτήτες τους; Αν ναι ποια είναι αυτή;
Γενικότερα για όλους: εγώ είμαι νέος σε αυτό το forum δεν έχω φίλους εδώ, ούτε έχω εντρυφήσει στην "κουλτούρα" του. Όμως επειδή έχω 10ετή εμπειρία σε administration φόρουμ σχετικό με το Heavy Metal αυτό που έχω να κάνω σαν γενικότερη παρατήρηση είναι ότι ο οπάδισμός μπορεί να κάνει ένα φόρουμ απίστευτα ανούσιο (όσο ανούσια είναι μια συζήτηση ενός φανατικού Ολυμπιακού και ενός φανατικού Παναθηναικού για το ποδσόσφαιρο) ένα φόρουμ γίνεται πολυτιμότερο όταν τα μέλη του εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους χωρίς να διστάζουν. Φυσικά οι αγενείς απομακρύνονται. Μέχρι στιγμής βλέπω ότι οι moderators σε μεγάλο βαθμό το έχουν επιτύχει και μπράβο τους.
Καλώς η κακώς η εμπορική επιτυχία/δόξα φέρνει και περισσότερη κριτική, λογικό είναι. Εγώ που ο αγαπημένος μου κατaσκευαστής (απο αυτους που μπορώ να φτάσω οικονομικά) είναι η Rolex κι αν ακούω κριτική (σε μεγάλο βαθμό διακιολογημένη, το 90% κατόχων μάλλον δεν το έχει αγοράσει για τους "σωστους" λόγους, για να μην μιλήσω για τα χρυσά, διαμάντι και leopard). Δεν μπορεί να συμφωνούμε όλοι και να είμαστε Politically correct, πόσο βαρετό θα ήταν να ανταλασσουμε μόνο συγχαρητήρια ο ένας στις φωτογραφίες του άλλου. Προτιμώ τη διαφωνία αποφεύγοντας να είμαι απόλυτος, ειρωνικός η επιθετικός, που ξέρεις μπορεί στο τέλος να μου αλλάξει κάποιος γνώμη με τα επιχειρήματα του, αλλά ακόμα και αν όχι σίγουρα κάτι θα μάθω.