O eBay seller λέγεται "fungee33".
Η αγορά έγινε 08 Αυγούστου και το παράθυρο για άφιξη ήταν από 30/8 ως 28/10 αν δεν κάνω λάθος.
Όμως σε μη ληστρικές ή προβληματικές χώρες τα τελωνεία και το σύστημα/δίκτυο παράδοσης (όπου όλοι από μικροί ως μεγάλοι λειτουργούν ως courier) δεν καθυστερούν τα πακέτα ούτε και χρεώνεται ο καταναλωτής με αδικαιολόγητα ποσά 'φόρων'/'δασμών'.
Μου ήλθε ένα sms το πρωί, ο κωδικός παράδοσής σας είναι ΧΧΧΧΧΧ. Νόμιζα είναι phishing attempt και το άφησα. Πού να πάει το μυαλό μου. Τέσσερις ώρες μετά κτυπά το τλφ, "...Γειά σας, είμαι για την παράδοση, έχετε ένα πακέτο, στο διαμέρισμα #905, πείτε μου τον κωδικό που σας έχει σταλεί..."
Εταιρεία τώρα μικρή, ούτε FedEx ούτε UPS ούτε τίποτε. Μού'ρχεται στο νου το sms εκείνη τη στιγμή, του λέω "...έχει κόστος να πληρώσω;"
"Όχι, το έχετε πληρώσει με την αγορά."
"Ωραία, ο κωδικός είναι ΧΧΧΧΧΧ, αφήστε το στην πόρτα."
Το αφήνει στην πόρτα και μου στέλνει στο WhatsApp φωτό της πόρτας του διαμερίσματος (έτσι κάνουν εδώ).
Όσο πιό μακριά ζει κανείς από την κωλοήπειρο που λέγεται Ευρώπη, τόσο καλύτερα είναι.
Στο τεχνικό κομμάτι δεν έχω εμπειρία για να είμαι ειλικρινής, κι απλά ήθελα να έχω spare spring bars καλής ποιότητας.
Δεν νομίζω ή δεν γνωρίζω αν τούτα εδώ είναι καλής ποιότητας, αλλά έκανα την κίνηση για να έχω τουλάχιστον κάτι, μιας και αν ήμουν (ή αν έλθω) στη ληστρική Ευρώπη ξέρω πως και το delivery time θα είναι πολύ παραπάνω αλλά και θα υπάρξουν τέλη και δασμοί.
Οπότε γι'αυτό προχώρησα, κι ίσως κάνω σύντομα άλλη μία-δύο αγορές παρομοίου τύπου.
Αυτό το εργαλείο-διχάλα είχε €8, εδώ στο Amazon (.ae) το έχουν €12, φυσικά δεν περιμένω να είναι σαν ένα Bergeon που κοστίζει €150 αλλά για το ποσό και για την ευκολία της αγοράς ήμουν ΟΚ - δεν έχεις πολλά να χάσεις.
Μ'αυτό το σκεπτικό γίνονται αυτές οι αγορές.
Τώρα για τα spring bars, κάποιος εδώ που έχει ξοδέψει δεκάδες Ευρώ επί του θέματος μου είπε να πάρω Hirsch spring bars αν θέλω ποιοτικά. Κι έτσι είναι το σωστό, για να υπάρχει προστασία σε καλά ρολόγια το spring bar πρέπει να είναι και αυτό ποιοτικό.