Αποστολέας Θέμα: Νέες αφίξεις... (εκτός από ρολόγια)  (Αναγνώστηκε 222991 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος filipdent

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Νέες αφίξεις... (εκτός από ρολόγια)
« Απάντηση #3300 στις: Απρίλιος 29, 2023, 22:38:34 μμ »
Είναι τρομερό. 4 πυρήνες και γενικά πολλές συνδέσεις. Αν όμως δεν σε νοιάζει το μεταλλικό unibody style και τα 2 usb 3.2 που έχει, τότε υπάρχει και επιλογή στα 300 ευρώ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

εννοείς σε άλλη μάρκα;
είναι το τρίτο μου minix και την εμπιστεύομαι σαν εταιρία. το βασικό ήταν να είχε windows 11 για future proof μηχάνημα μιας και σε 2 χρόνια σταματάνε την υποστήριξη των windows 10. σαν πρώτες εντυπώσεις τα 11 μου αρέσουν καλύτερα. εβαλα και τις δυο lan  για μέγιστη ταχύτητα. πολύ ευχαριστημένος. η κατασκευή μοιάζει πολύ στο apple mini του 2012 που του είχα βάλει windows 7 μόλις τον πρώτο μήνα και ήταν άψογα από όλες τις απόψεις. όμως από το 2019 σταμάτησε και σε αυτά την υποστήριξη και αναγκάστηκα πήγα σε 10αρια. τώρα μετά τα 11 πιστεύω για μια 7τια θα είμαι οκ αν αντέξει το μηχάνημα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Casio MTG Β1000bd,Casio Grw Β1000 gravity master carbon,Casio Gsteel B100d,Huawei WATCH  4 pro black titanium,
MRG....Προσεχως

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3301 στις: Απρίλιος 29, 2023, 22:44:58 μμ »
είδα το βίντεο και μάλλον καταλαβα καλά. αντί να κουνήσεις το χέρι πέρα δώθε να γυρίσει το κινούμενο μεταλλικό εξάρτημα (δεν ξέρω πως λέγεται),γυρίζει όλο το ρολοι γύρω από το εαυτό του και έτσι κουρδίζει;
οταν ήμουν έτοιμος να παρω το titanium kraken της citizen μου είπαν από το καταστημα ότι καλύτερα να κουρδίζεται από την κορώνα γιατί έτσι συσπειρώνεται το ελατήριο πιο αποτελεσματικά. φυσικά δεν το πήρα γιατί ήθελα βασικα eco drive για να μην ασχολούμε αφού το βασικό μου ρολοι λόγω δουλειασ είναι το smartwatch gt3 pro της huawei.

παντως είναι για πολύ ψαγμένους το ομολογω. ευχαριστω για το video

Εσύ είσαι του.................δημοτικού !

Τα αυτόματα ρολόγια, τα μηχανικά εννοώ, έχουν μία διάταξη, η οποία φορτίζει το ελατήριο που δίνει ενέργεια στον μηχανισμό.

Η διάταξη αυτή, λέγεται λαϊκά "αυτόματος", και βασίζεται σε έναν μηχανισμό αδρανείας. Τι είναι δαύτο ? Ενα κομμάτι σαν κομμάτι πίτσα, με μεγαλύτερο βάρος στην περιφέρεια, στηριγμένο στο κέντρο, που λόγω αδρανείας, τείνει να είναι προς το κέντρο της γής. Αρα, ενω το ρολόι, η κάσα δηλαδή, κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις, το αντίβαρο τείνει να είναι πάντα προς τα κάτω λόγω ελξης της βαρύτητας. Καλά ως εδώ ?

Συνεπως, η σχετική διαφορά της κίνησης κάσας - αντιβάρου, με μία διάταξη, διαφορετική σε καθε εταιρεία, μετατρέπεται σε περιστροφική που ενεργεί στην σύσφιγξη του ελατηρίου κίνησης.

Οταν φοράμε ένα αυτόματο ρολόι, οι διαφορετικές κινήσεις των χεριών με το αντίβαρο προς τα κάτω κουρδίζουν το ρολόι.

Σε έναν κουρδιστή, η κάσα περιστρέφεται ενω το αντίβαρο παραμενει κάθετο.

Προφανως υπάρχουν αναρτήσεις στα τεχνικά θέματα όπου πρέπει να ανατρέξεις για να μην χαλάμε αυτά τα νήματα.

Σχετικά με αυτό που σου είπαν οι "ειδικοί" στο κατάστημα, μόνον να γελάσω πικρά μπορώ, μια και αυτοί οδηγούν πολλους πελάτες σε λάθος επιλογές και χρήσεις.

Το ελατήριο συσπειρώνεται από την εφαρμογή ενέργειας. Αν αυτή είναι από την κορώνα, τον αυτόματο, ή έκρηξη βόμβας, ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει. Αν ίσχυε αυτό, δεν θα υπήρχε λόγος να βάζουν αυτόματο.

Και κάποια ρολόγια ποιότητας, έχουν και μηχανισμό σύμπλεξης / αποσύμπλεξης, οπότε, διατηρούν σταθερή την τάση / φόρτιση του ελατηρίου για την βέλτιστη απόδοση, μια και στην πλήρη τάση έχουν την τάση να τρέχουν, στην σχεδόν πλήρη εκφόρτιση , εξασθενίζουν.

Πες σε αυτούς στο κατάστημα, να διαβάζουν εδώ, μπας και μάθουν τίποτα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3302 στις: Απρίλιος 29, 2023, 22:55:18 μμ »
Εσύ είσαι του.................δημοτικού !

Τα αυτόματα ρολόγια, τα μηχανικά εννοώ, έχουν μία διάταξη, η οποία φορτίζει το ελατήριο που δίνει ενέργεια στον μηχανισμό.

Η διάταξη αυτή, λέγεται λαϊκά "αυτόματος", και βασίζεται σε έναν μηχανισμό αδρανείας. Τι είναι δαύτο ? Ενα κομμάτι σαν κομμάτι πίτσα, με μεγαλύτερο βάρος στην περιφέρεια, στηριγμένο στο κέντρο, που λόγω αδρανείας, τείνει να είναι προς το κέντρο της γής. Αρα, ενω το ρολόι, η κάσα δηλαδή, κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις, το αντίβαρο τείνει να είναι πάντα προς τα κάτω λόγω ελξης της βαρύτητας. Καλά ως εδώ ?

Συνεπως, η σχετική διαφορά της κίνησης κάσας - αντιβάρου, με μία διάταξη, διαφορετική σε καθε εταιρεία, μετατρέπεται σε περιστροφική που ενεργεί στην σύσφιγξη του ελατηρίου κίνησης.

Οταν φοράμε ένα αυτόματο ρολόι, οι διαφορετικές κινήσεις των χεριών με το αντίβαρο προς τα κάτω κουρδίζουν το ρολόι.

Σε έναν κουρδιστή, η κάσα περιστρέφεται ενω το αντίβαρο παραμενει κάθετο.

Προφανως υπάρχουν αναρτήσεις στα τεχνικά θέματα όπου πρέπει να ανατρέξεις για να μην χαλάμε αυτά τα νήματα.

Σχετικά με αυτό που σου είπαν οι "ειδικοί" στο κατάστημα, μόνον να γελάσω πικρά μπορώ, μια και αυτοί οδηγούν πολλους πελάτες σε λάθος επιλογές και χρήσεις.

Το ελατήριο συσπειρώνεται από την εφαρμογή ενέργειας. Αν αυτή είναι από την κορώνα, τον αυτόματο, ή έκρηξη βόμβας, ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει. Αν ίσχυε αυτό, δεν θα υπήρχε λόγος να βάζουν αυτόματο.

Και κάποια ρολόγια ποιότητας, έχουν και μηχανισμό σύμπλεξης / αποσύμπλεξης, οπότε, διατηρούν σταθερή την τάση / φόρτιση του ελατηρίου για την βέλτιστη απόδοση, μια και στην πλήρη τάση έχουν την τάση να τρέχουν, στην σχεδόν πλήρη εκφόρτιση , εξασθενίζουν.

Πες σε αυτούς στο κατάστημα, να διαβάζουν εδώ, μπας και μάθουν τίποτα.

να πω την αλήθεια και εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό αλλά δεν μπορούσα να το αντικρούσω για δεν είμαι γνωστης. ένα μόνο μηχανικό-αυτόματο μαύρο της citizen έχω αλλά είναι και βαρύ αλλά και βαριέμαι να το αλλάζω συνέχεια ώρα και ημερομηνία και γενικώς να το κουρδίζω. το πηρα μόνο για την περιέργεια να δω πως λειτουργεί,αλλά έμεινε στο συρτάρι. σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες πάντως. καλό βράδυ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Casio MTG Β1000bd,Casio Grw Β1000 gravity master carbon,Casio Gsteel B100d,Huawei WATCH  4 pro black titanium,
MRG....Προσεχως

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #3303 στις: Απρίλιος 29, 2023, 23:03:40 μμ »
να πω την αλήθεια και εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό αλλά δεν μπορούσα να το αντικρούσω για δεν είμαι γνωστης. ένα μόνο μηχανικό-αυτόματο μαύρο της citizen έχω αλλά είναι και βαρύ αλλά και βαριέμαι να το αλλάζω συνέχεια ώρα και ημερομηνία και γενικώς να το κουρδίζω. το πηρα μόνο για την περιέργεια να δω πως λειτουργεί,αλλά έμεινε στο συρτάρι. σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες πάντως. καλό βράδυ.

Εδώ, θα γίνεις γνώστης  ;) Αφού έχεις κάτι, καλό είναι να μαθαίνεις τουλάχιστον για τα ρολόγια που έχεις.

Η γνώση είναι δύναμη ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
1
No reactions
No reactions
No reactions
Members reacted wow:
oikonikos,
Ο σιωπών συναινεί.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3304 στις: Απρίλιος 30, 2023, 09:08:01 πμ »
Εδώ, θα γίνεις γνώστης  ;) Αφού έχεις κάτι, καλό είναι να μαθαίνεις τουλάχιστον για τα ρολόγια που έχεις.

Η γνώση είναι δύναμη ;)

πολύ σωστά. ήδη εχω μάθει πολλά. ευχαριστω καλημερα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
MRG....Προσεχως

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3305 στις: Απρίλιος 30, 2023, 14:21:16 μμ »
εννοείς σε άλλη μάρκα;
είναι το τρίτο μου minix και την εμπιστεύομαι σαν εταιρία. το βασικό ήταν να είχε windows 11 για future proof μηχάνημα μιας και σε 2 χρόνια σταματάνε την υποστήριξη των windows 10. σαν πρώτες εντυπώσεις τα 11 μου αρέσουν καλύτερα. εβαλα και τις δυο lan  για μέγιστη ταχύτητα. πολύ ευχαριστημένος. η κατασκευή μοιάζει πολύ στο apple mini του 2012 που του είχα βάλει windows 7 μόλις τον πρώτο μήνα και ήταν άψογα από όλες τις απόψεις. όμως από το 2019 σταμάτησε και σε αυτά την υποστήριξη και αναγκάστηκα πήγα σε 10αρια. τώρα μετά τα 11 πιστεύω για μια 7τια θα είμαι οκ αν αντέξει το μηχάνημα.
Ναι λέω για άλλη μάρκα. Με win11 pro πάνω κανονικά σαν αυτό που πόσταρες. Διαφορές μόνο στο case, usb 3.0/3.2. 50 ευρώ κάτω.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3306 στις: Απρίλιος 30, 2023, 23:44:17 μμ »
Ναι λέω για άλλη μάρκα. Με win11 pro πάνω κανονικά σαν αυτό που πόσταρες. Διαφορές μόνο στο case, usb 3.0/3.2. 50 ευρώ κάτω.

έχεις κανένα λινκ;

βασικα βλεπω τα minix ότι πουλιούνται αρκετά ιδίως έξω και αρκετά βιντεάκια στο youtube. βρήκα και εταιρία στην ελλάδα με αρκετά minix και 2 χρόνια εγγύηση και 12 άτοκες και το τσιμπισα. είχε και τρία μοντέλα με i 3,i5 και i7 και με vga που χρειάζομαι αλλά μόνο o i7 ήταν με win11 οποτε πήγα σε celeron και είναι μια χαρά. 4κ video στα 60hz παίζει αψογα στο 4k lg monitor 27``!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
MRG....Προσεχως

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3307 στις: Μάιος 01, 2023, 18:27:24 μμ »
έχεις κανένα λινκ;

βασικα βλεπω τα minix ότι πουλιούνται αρκετά ιδίως έξω και αρκετά βιντεάκια στο youtube. βρήκα και εταιρία στην ελλάδα με αρκετά minix και 2 χρόνια εγγύηση και 12 άτοκες και το τσιμπισα. είχε και τρία μοντέλα με i 3,i5 και i7 και με vga που χρειάζομαι αλλά μόνο o i7 ήταν με win11 οποτε πήγα σε celeron και είναι μια χαρά. 4κ video στα 60hz παίζει αψογα στο 4k lg monitor 27``!!!
https://www.skroutz.gr/s/38939948/Beelink-U59-Mini-PC-Celeron-Quad-Core-N5105-16GB-DDR4-500GB-SSD-W11-Pro.html

Για δες. Το εμφανίζει;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3308 στις: Μάιος 02, 2023, 05:17:21 πμ »
https://www.skroutz.gr/s/38939948/Beelink-U59-Mini-PC-Celeron-Quad-Core-N5105-16GB-DDR4-500GB-SSD-W11-Pro.html

Για δες. Το εμφανίζει;

όντως πολύ καλό και πολύ καλές κριτικές. σε ευχαριστώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
MRG....Προσεχως

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #3309 στις: Μάιος 02, 2023, 05:19:29 πμ »
Να ρωτήσω που δεν ξέρω, με το celeron επεξεργαστή, θα είναι αρκετά δυνατός?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3310 στις: Μάιος 02, 2023, 09:47:07 πμ »
Παίζει 4Κ 60fps. 4 πυρήνες στα 2.9. Για δουλειά σπιτιού/γραφείου άψογος. 16gb ddr4 και nvme δίσκος.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Alexandros00

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #3311 στις: Μάιος 02, 2023, 19:52:40 μμ »
Μαχαίρι,σφυριχτρα, φακός και αδαμαντινο ακονιστηρι. Τι άλλο να θέλει κάποιος
Η σφυριχτρα είναι σαν συναγερμός για πυρηνικό πόλεμο,ξεκουφαινει.

Στάλθηκε από το SM-S908B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #3312 στις: Μάιος 05, 2023, 11:11:03 πμ »
Ήρθαν τα λουριά από Σλοβακία.

friendly
0
funny
0
like
2
wow
1
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Spyoly,Beastaras,
Members reacted wow:
Wagner669,

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #3313 στις: Μάιος 05, 2023, 12:27:34 μμ »
Μαχαίρι,σφυριχτρα, φακός και αδαμαντινο ακονιστηρι. Τι άλλο να θέλει κάποιος
Η σφυριχτρα είναι σαν συναγερμός για πυρηνικό πόλεμο,ξεκουφαινει. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Μάσκα ΡΒΧ για εσένα και το κουτάβι μην ξεχάσεις να πάρεις  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Alexandros00

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #3314 στις: Μάιος 11, 2023, 10:22:17 πμ »
Ααααααααχ να ξανά ήμουν πιτσιρικάς

friendly
0
funny
0
like