Δεν το γνωρίζω διότι κάθε χώρα είναι διαφορετική.
Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε Σιγκαπούρη και UAE που το δοκίμασα, ό,τι δηλώνεις σε αυτό φορολογείσαι. Παλιά (το 2014) δεν υπήρχαν τα συστήματα που υπάρχουν τώρα, δηλαδή στο address που έχεις στην Αμερική να μας στέλνουν φωτό όταν λάβουν κάτι που στείλαμε από Amazon, Macy's κλπ., να έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε το invoice από μέσα και να δηλώσουμε ό,τι θέλουμε, ή ακόμη και να καταστρέψουμε όλο το πακέτο και τα περιεχόμενα. Τώρα αυτό γίνεται, όλα γίνονται.
Επίσης, οι φίλοι μου στα ξυριστικά φορά στην Αγγλία που χρησιμοποιούν αυτό το service όταν το χρειαστούν, το κάνουν ακριβώς για αυτό το λόγο. Ζητούν από το Ship It To να καταστρέψει τα invoices και δηλώνουν αυτοί την αξία που θέλουν, κατόπιν φεύγει το πακέτο... Κι όλα καλά.
Δεν ξέρω όμως αν αυτό το κάνει κάποιος από Ελλάδα - αν το σύστημα θα δουλέψει με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί όταν έλθει το πακέτο με DHL ή με Aramex ή με USPS στην Αθήνα να μην αρκεστουν με την δηλωθείσα αξία και να ζητήσουν και κανονικό invoice. Δεν το ξέρω. Η Ελλάδα είναι χώρα που σε αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να έχεις σε κανέναν εμπιστοσύνη, εκτός κι αν έχεις ήδη δοκιμάσει το σύστημα.
Εδώ έφερα 12 after shaves, σύνολο $55 περίπου (αγορά στην Αμερική), δεν ζήτησα να καταστραφούν τα invoices από Amazon, ζήτησα από το Ship It To να βγάλουν τα πράγματα από τα αρχικά πακέτα και να τα βάλουν όλα μαζί σε ένα πακέτο, ζήτησα καλύτερο πακετάρισμα ($3 νομίζω), τα έστειλα εδώ που είμαι [UAE] δηλώνοντας κανονικότατα την αξία που πλήρωσα για να τα αγοράσω, πλήρωσα €4.50 δασμούς εδώ ηλεκτρονικά (μου ήρθε link από την DHL μία μέρα πριν το delivery) και σε μια εβδομάδα τα είχα στην πόρτα μου. Καθυστέρησε δυό μέρες το πακέτο στη Λειψία μέχρι να καταλάβουν ότι τα dangerous goods δεν πάνε Ευρώπη, αλλά ποιός νοιάζεται...