Αποστολέας Θέμα: Νέες αφίξεις... (εκτός από ρολόγια)  (Αναγνώστηκε 246401 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
Απ: Νέες αφίξεις... (εκτός από ρολόγια)
« Απάντηση #3480 στις: Νοέμβριος 05, 2023, 09:39:14 πμ »
Δεν το γνωρίζω διότι κάθε χώρα είναι διαφορετική.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε Σιγκαπούρη και UAE που το δοκίμασα, ό,τι δηλώνεις σε αυτό φορολογείσαι. Παλιά (το 2014) δεν υπήρχαν τα συστήματα που υπάρχουν τώρα, δηλαδή στο address που έχεις στην Αμερική να μας στέλνουν φωτό όταν λάβουν κάτι που στείλαμε από Amazon, Macy's κλπ., να έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε το invoice από μέσα και να δηλώσουμε ό,τι θέλουμε, ή ακόμη και να καταστρέψουμε όλο το πακέτο και τα περιεχόμενα. Τώρα αυτό γίνεται, όλα γίνονται.

Επίσης, οι φίλοι μου στα ξυριστικά φορά στην Αγγλία που χρησιμοποιούν αυτό το service όταν το χρειαστούν, το κάνουν ακριβώς για αυτό το λόγο. Ζητούν από το Ship It To να καταστρέψει τα invoices και δηλώνουν αυτοί την αξία που θέλουν, κατόπιν φεύγει το πακέτο... Κι όλα καλά.

Δεν ξέρω όμως αν αυτό το κάνει κάποιος από Ελλάδα - αν το σύστημα θα δουλέψει με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί όταν έλθει το πακέτο με DHL ή με Aramex ή με USPS στην Αθήνα να μην αρκεστουν με την δηλωθείσα αξία και να ζητήσουν και κανονικό invoice. Δεν το ξέρω. Η Ελλάδα είναι χώρα που σε αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να έχεις σε κανέναν εμπιστοσύνη, εκτός κι αν έχεις ήδη δοκιμάσει το σύστημα.

Εδώ έφερα 12 after shaves, σύνολο $55 περίπου (αγορά στην Αμερική), δεν ζήτησα να καταστραφούν τα invoices από Amazon, ζήτησα από το Ship It To να βγάλουν τα πράγματα από τα αρχικά πακέτα και να τα βάλουν όλα μαζί σε ένα πακέτο, ζήτησα καλύτερο πακετάρισμα ($3 νομίζω), τα έστειλα εδώ που είμαι [UAE] δηλώνοντας κανονικότατα την αξία που πλήρωσα για να τα αγοράσω, πλήρωσα €4.50 δασμούς εδώ ηλεκτρονικά (μου ήρθε link από την DHL μία μέρα πριν το delivery) και σε μια εβδομάδα τα είχα στην πόρτα μου. Καθυστέρησε δυό μέρες το πακέτο στη Λειψία μέχρι να καταλάβουν ότι τα dangerous goods δεν πάνε Ευρώπη, αλλά ποιός νοιάζεται...
friendly
0
funny
0
like
4
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
ngavoun,Beastaras,Dante80,geezerv,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #3481 στις: Νοέμβριος 05, 2023, 09:52:33 πμ »
Μετά από αρκετά χρόνια, πάλι Sony κινητό:

friendly
0
funny
0
like
7
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,ngavoun,Beastaras,Spyoly,Dante80,Thodorisklm,geezerv,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3482 στις: Νοέμβριος 05, 2023, 17:36:32 μμ »
Δεν το γνωρίζω διότι κάθε χώρα είναι διαφορετική.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε Σιγκαπούρη και UAE που το δοκίμασα, ό,τι δηλώνεις σε αυτό φορολογείσαι. Παλιά (το 2014) δεν υπήρχαν τα συστήματα που υπάρχουν τώρα, δηλαδή στο address που έχεις στην Αμερική να μας στέλνουν φωτό όταν λάβουν κάτι που στείλαμε από Amazon, Macy's κλπ., να έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε το invoice από μέσα και να δηλώσουμε ό,τι θέλουμε, ή ακόμη και να καταστρέψουμε όλο το πακέτο και τα περιεχόμενα. Τώρα αυτό γίνεται, όλα γίνονται.

Επίσης, οι φίλοι μου στα ξυριστικά φορά στην Αγγλία που χρησιμοποιούν αυτό το service όταν το χρειαστούν, το κάνουν ακριβώς για αυτό το λόγο. Ζητούν από το Ship It To να καταστρέψει τα invoices και δηλώνουν αυτοί την αξία που θέλουν, κατόπιν φεύγει το πακέτο... Κι όλα καλά.

Δεν ξέρω όμως αν αυτό το κάνει κάποιος από Ελλάδα - αν το σύστημα θα δουλέψει με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί όταν έλθει το πακέτο με DHL ή με Aramex ή με USPS στην Αθήνα να μην αρκεστουν με την δηλωθείσα αξία και να ζητήσουν και κανονικό invoice. Δεν το ξέρω. Η Ελλάδα είναι χώρα που σε αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να έχεις σε κανέναν εμπιστοσύνη, εκτός κι αν έχεις ήδη δοκιμάσει το σύστημα.

Εδώ έφερα 12 after shaves, σύνολο $55 περίπου (αγορά στην Αμερική), δεν ζήτησα να καταστραφούν τα invoices από Amazon, ζήτησα από το Ship It To να βγάλουν τα πράγματα από τα αρχικά πακέτα και να τα βάλουν όλα μαζί σε ένα πακέτο, ζήτησα καλύτερο πακετάρισμα ($3 νομίζω), τα έστειλα εδώ που είμαι [UAE] δηλώνοντας κανονικότατα την αξία που πλήρωσα για να τα αγοράσω, πλήρωσα €4.50 δασμούς εδώ ηλεκτρονικά (μου ήρθε link από την DHL μία μέρα πριν το delivery) και σε μια εβδομάδα τα είχα στην πόρτα μου. Καθυστέρησε δυό μέρες το πακέτο στη Λειψία μέχρι να καταλάβουν ότι τα dangerous goods δεν πάνε Ευρώπη, αλλά ποιός νοιάζεται...

Στην Ελλαδα, οταν παρηγγειλα απο Κινα κατι rubber λουρακια (εξαιρετικα by the way!) , στον εκτελωνισμο δεν αρκεστηκαν στην τιμη που χε δηλωσει ο Κινεζος. Ζητησαν αποδεικτικο συναλλαγης απο την τραπεζα μου η paypal etc που να φαινεται οτι το ποσο και η χρεωση αντιστοιχουν στο δεμα που ηταν στο τελωνειο. Δηλαδη πολυ δυσκολο να γλιτωσεις .... :(
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
ngavoun,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #3483 στις: Νοέμβριος 05, 2023, 18:46:17 μμ »
Στην Ελλαδα, οταν παρηγγειλα απο Κινα κατι rubber λουρακια (εξαιρετικα by the way!) , στον εκτελωνισμο δεν αρκεστηκαν στην τιμη που χε δηλωσει ο Κινεζος. Ζητησαν αποδεικτικο συναλλαγης απο την τραπεζα μου η paypal etc που να φαινεται οτι το ποσο και η χρεωση αντιστοιχουν στο δεμα που ηταν στο τελωνειο. Δηλαδη πολυ δυσκολο να γλιτωσεις .... :(

Ναι το έχω ακούσει αυτό, γι'αυτό και έγραψα ό,τι έγραψα.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία σε σκοτώνουν με την καχυποψία τους πριν ακόμη ξεκινήσει η όποια διαδικασία εκτελωνισμού του οτιδήποτε έχει αγοράσει κανείς στο εξωτερικό.

Και δεν είναι μόνο εκεί η καχυποψία, είναι στα περισσότερα πράγματα που έχουν να κάνουν με 'δήλωση φόρου', λ.χ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοκίνητα τα οποία μια ζωή είναι πολύ πιο ακριβά από Ευρώπη, κλπ. Κι είναι κρίμα, γιατί αυτή η ταλαιπωρη χώρα θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλύτερο μέρος να ζει κανείς.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,ngavoun,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #3484 στις: Νοέμβριος 05, 2023, 18:54:30 μμ »

Να αναφέρω πως είχα την ίδια εμπειρία. Αγορά ρολογιού από Σιγκαπούρη, η DHL που το μετέφερε ζήτησε να στείλω την απόδειξη στο paypal με e-mail πριν προχωρήσει στον εκτελωνισμό.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,ngavoun,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #3485 στις: Νοέμβριος 06, 2023, 14:17:08 μμ »
Στη συλλογή με τα mp3 player έχω νέα άφιξη 

Έψαχνα καιρό κάτι για να σπάσει την μονοτονία των iPod και κοίταζα προς Astell & Kern, Fiio και Sony μεριά
Πρόσφατα παρουσιάστηκε ευκαιρία και την θέση του iPod nano 7th gen πήρε ένα Sony NW-A55 HiRes Walkman

Κλασσικός ήχος Sony με αρκετές ρυθμίσεις και πολλά μπλιμπλικια στις ρυθμίσεις του DSP
Υποστηρίζει Sony Noise Canceling ακουστικά
Πολύ καλή αυτονομία μπαταρίας
Εσωτερική μνήμη στα 16GB και υποδοχή για micro-SDXC
Δουλεύει και ως DAC είτε όταν είναι συνδεδεμένο σε PC με καλώδιο είτε με Bluetooth σε κάποιο κινητό
ΔΕΝ έχει android με streaming υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιώ, γιατί θέλω η μουσική που αγοράζω να είναι δική μου και οχι compressed σε κάποιον σερβερ του Spotify
Και στη μαμά firmware είναι ένα πολύ κάλο και ολοκληρωμένο mp3 Walkman

Δεν είναι στη μαμά firmware πλέον, γιατί αφού του πήρα λίγο τον αέρα, μπήκε η Walkman One firmware απο τον MrWalkman με επιπλέον λειτουργίες, ρυθμίσεις DSP και μπλιμπλικια όπως το graphical equalizer που φαίνεται στη φώτο

So far η συλλογή ήταν
iPod Touch 1st gen
iPod Touch 5th gen
iPod Classic 5 (aka Enhanced aka Classic 5.5 Late 2006 revision)
iPod Classic 6 (aka Classic 7 Late 2009 revision)
iPod nano 6th gen που μετά απο πτώση σταμάτησε να δουλεύει
iPod nano 7th gen 

Και κάπου έχω κ ένα Samsung YP-K5 το οποίο είναι 4GB μόνο και δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ
friendly
0
funny
0
like
10
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Spyoly,Tangerine Dream,Wolf-,pablo,sub50,μεταλας,Gnl1977,Dante80,
geezerv,P.I.T.,
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #3486 στις: Νοέμβριος 06, 2023, 14:25:52 μμ »
Απίθανο εργαλείο 👌👌👌
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
Wagner669,
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #3487 στις: Νοέμβριος 06, 2023, 14:40:51 μμ »
Στη συλλογή με τα mp3 player έχω νέα άφιξη 
...

Πάνω που το κοίταζα προχθές (το Σάββατο) στη μπουτίκ της Sony, είδα ένα ίδιο με χρυσό χρώμα και 256Gb (συν microSD slot ως 2Tb) αλλά είχε ...€3k.

Καλορίζικο και πάντα καλά ακούσματα!

friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Wagner669,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #3488 στις: Νοέμβριος 06, 2023, 16:24:58 μμ »
Απίθανο εργαλείο 👌👌👌

Το μεγαλύτερο θετικό της υπόθεσης είναι οτι απλά πετάς τα αρχεία στη κάρτα micro SD και τα βλέπει, δεν χρειάζεται το βλαμμένο και απαρχαιωμένο iTunes που περιορίζει τα iPods

Πάνω που το κοίταζα προχθές (το Σάββατο) στη μπουτίκ της Sony, είδα ένα ίδιο με χρυσό χρώμα και 256Gb (συν microSD slot ως 2Tb) αλλά είχε ...€3k.

Καλορίζικο και πάντα καλά ακούσματα!

Στα €3K είναι το Sony WM1ZM2 απο την σειρά WM1
Πολύ ωραίο εργαλείο, αλλά είναι πολλά τα λεφτά.... και δεν έχω τόσο εκλεπτυσμένο αυτί, που να δικαιολογεί τέτοια επένδυση
Και είναι Android, οπότε θα προτιμούσα την έκδοση Sony NW-WM1A του 2016 που τρέχει το firmware της Sony και απο Ιαπωνια βγαινει κατω απο €1Κ

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #3489 στις: Νοέμβριος 21, 2023, 19:21:59 μμ »
Νέα "φορεσιά" για τον αλπινιστή...
Φουλ στο κόκκινο.

friendly
0
funny
0
like
12
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
pugman,chris70,Wagner669,Dante80,Beastaras,Jakis,jb,Charilaos,
jo.sa,Badass Gentleman,Tangerine Dream,geezerv,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #3490 στις: Νοέμβριος 29, 2023, 18:45:04 μμ »
Φίλε Johan-Mani σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ.
Θα την πιω στην υγειά σου..
friendly
1
funny
0
like
2
wow
0
Beastaras,
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,Wagner669,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3491 στις: Νοέμβριος 29, 2023, 19:25:44 μμ »
Kwak??? Με διαφορά η καλύτερη μπύρα..;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pablo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3492 στις: Νοέμβριος 29, 2023, 19:46:53 μμ »
Για ολοκληρωμένη εμπειρία χρειάζεται και το κατάλληλο ποτήρι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #3493 στις: Νοέμβριος 29, 2023, 20:02:14 μμ »
Για ολοκληρωμένη εμπειρία χρειάζεται και το κατάλληλο ποτήρι
Για πες...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος pablo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3494 στις: Νοέμβριος 29, 2023, 20:26:55 μμ »

Σε αυτό το ποτήρι πίνεται και έχει και μια ωραία ιστορία για το πώς προέκυψε. Ψάξε kwak beer glass και θα βρεις πολλές πληροφορίες
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,Beastaras,