Oud Minerale εξαιρετικό
Έχει διαφορά στη Signature σειρά άραγε σε σχέση με την παλαιότερη Private Blend ;
Δεν έχω ιδέα...
Από τα private blend είχα 6-7 εκεί γύρω στο 2015-2016, έκτοτε σταμάτησα και στράφηκα αλλού (όχι ότι δεν ήταν ωραία βέβαια).
Τώρα είμαι στα Bulgari Le Gemme ως επί τω πλείστον, όμως στο Duty Free της DOH που πέρασα πάλι επροχθές είχα στήσει επίτηδες long layover και πραγματικά εκάθησα και μύρισα πολλά πράγματα.
Εντυπωσιάστηκα, με την έννοια πως προσωπικά με κέρδισαν τα Private της
Prada, το Frenchy Lavande της
Guerlain (από την εφάμιλλη σειρά που δυστυχώς είναι πολλά αριθμητικά - δείτε τη φωτό), δύο μόνο από τους
L'Artisan Parfumeur ήταν ενδιαφέροντα, στα
Nicolai δεν είχα εμπειρίες αλλά τα βρήκα τίμια για την τιμή τους, τα
Xerjoff τα έψαξα όσο μπορούσα αλλά δεν ξέρω..., η prive' σειρά της
YSL είναι πολύ μελετημένη (έχω ακόμη samples από το Dubai), υπήρχαν και
Amouage όπως και
Pens φυσικά αλλά είναι τόσα πολλά που θες χρόνο και αρκετές αγορές για να δεις τί από όλο τους τον κατάλογο σου ταιριάζει.
Honourable mention φυσικά τα
Francis Kurkdjian, κρατήθηκα και δεν πυροβόλησα για το απίθανο 724 EdP (€400 τα 200ml) και σωστά θα έλεγα διότι έχουμε αρώματα, εντάξει ο τύπος είναι φίρμα αλλά υγεία να υπάρχει κι από τη Doha θα ξαναπεράσω...
Είδα λίγο και τα
Marly, δεν ενθουσιάστηκα, αλλά βέβαια αυτά είναι συμπεράσματα που δεν πρέπει να βγαίνουν εύκολα - τέτοιου τύπου αρωματοποιίες έχουν μακρά κι ιδιαίτερα δυνατή ιστορία από πίσω τους...
Θυμάμαι στη DOH το 2010, 2011, που περνούσαμε τότε από το παλαιότερο μικρό terminal, είχε σε μία γωνία κάποια πράγματα (Amouage, Tom Ford), να φανταστείτε τότε δεν είχαν εμφανιστεί ούτε τα prive' της Armani... Τώρα υπάρχουν τα πάντα και στημένα αριστοτεχνικά και με πολυτέλεια, όχι σαν την αθλιότητα και νοοτροπία των Ευρωπαϊκών αεροδρομίων.
Γυρίζοντας πίσω στο Tom Ford Oud Minerale EdP, επειδή το είχα στη λίστα όταν θα επέστρεφα, να πούμε ότι οι DFS τιμές του ήταν οι εξής (100ml):
DOH €163 (υπήρχε promo 15% off - σημειωτέον πως η prive' σειρά της TF δεν είχε promo)
PVG €191
SIN €212
Εγώ πλήρωσα €72 διότι έβαλα Avios points από το frequent flyer program της QR.
Η μαγκιά που έχουν κάνει οι Καταριανοί είναι ότι με το που θα μπεις στο αεροπλάνο για την πτήση σου, οι πόντοι έχουν περαστεί κι είναι διαθέσιμοι.
Εγώ είχα καιρό να πετάξω με αυτούς (στο U.A.E. χρησιμοποιούσαμε ΕΚ συνεχώς) αλλά εδώ έκανα ένα leg ATH-DOH-PVG Y με την επιστροφή να αναβαθμίζω σε J (SIN-DOH-ATH) οπότε όταν πάτησα το πόδι μου στο Hamad Int'l οι πόντοι ήταν εκεί.
Προσωπικά τα επόμενα δύο που θα πάρω είναι Prada prive' (το 'Purple Rain' πραγματικά με αναστάτωσε) όπως βέβαια και το 724 MFK).