Αποστολέας Θέμα: Θεση αποθηκευσης ρολογιων και αποκλιση  (Αναγνώστηκε 5127 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
Θεση αποθηκευσης ρολογιων και αποκλιση
« στις: Νοέμβριος 28, 2011, 15:36:20 μμ »
Ποια ειναι η εμπειρια σας για την σχεση μεταξυ του τροπου που τοποθετειτε τα ρολογια σας οταν δεν τα φορατε και της αποκλισης στην ακριβεια τους?
Υπαρχει καποια 'χρυση' τομη στη σχεση αυτη? 8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος marios_ch

• Hero Member
  • Ω speedmaster
    • Προφίλ
Απ: Θεση αποθηκευσης ρολογιων και αποκλιση
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 28, 2011, 15:52:48 μμ »
εχω ασχοληθει αρκετα με αυτο το ζητημα φιλε γιατι ειμαι ολιγον κολλημενος με τα δευτερολεπτα....

το συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι στο καθε ρολοι πρεπει να βρεις την θεση του... να το παρατηρεις συχνα δηλαδη σε ποια θεση κερδιζει σε ποια χανει και αναλογα να το τοποθετεις το βραδυ ωστε να εχεις 0 στο συνολο...

μερικα γενικα συμπερασματα στα αυτοματα με το καντραν κατω συνηθως χανουν δευτερολεπτα όπως επισης και το αντιθετο δηλαδη κερδιζει 2-3 την ημερα και το αφησεις το βραδυ με το καντραν πανω συνεχιζει να κερδιζει....

στα κουρδιστα ειναι πολυ πιο ευκολο να το ελεγξεις αυτο καθως εγω βρηκα την χρυση τομη με το μουν όπου το κουρδιζεις μια φορα την ημερα στην ιδια περιπου ωρα πχ εγω το κουρδιζω καθε βραδυ στις 12 και εχω σχεδον μηδενικη αποκλιση καθε μερα... απο οτι ειδα οι διαφορες θεσεις δεν επηρεαζουν την ακριβεια η ειναι το πολυ 1 δευτερολεπτο....

αυτα....  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 28, 2011, 15:56:55 μμ »
Το παρακάτω δουλευει, τουλάχιστον στα Rolex

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 28, 2011, 16:10:08 μμ »
Το παρακάτω δουλευει, τουλάχιστον στα Rolex

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
\

πολυ καλο!

marios τα κουρδιστα ειναι λογικο φανταζομαι να λειτουργουν ετσι λογω απουσιας ροτορα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 28, 2011, 16:15:52 μμ »
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 28, 2011, 16:19:48 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος thanasisn

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 28, 2011, 16:18:50 μμ »

αναφέρεται σε κάποιο συγκεκριμένο;
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 28, 2011, 16:27:27 μμ από thanasisn »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sol Invictus

• Sr. Member
  • ...to the Unconquered Sun
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 28, 2011, 20:13:31 μμ »
marios τα κουρδιστα ειναι λογικο φανταζομαι να λειτουργουν ετσι λογω απουσιας ροτορα...

Εγώ πάλι δεν βλέπω κάποια σχέση. Αν δεν κάνω λάθος το σύστημα escapement-balancer δεν καθορίζει κυρίως την χρονομετρία? Για αυτό άλλωστε όταν ένα ρολόι πάει για τυπικό ρύθμισμα, με το balancer "παίζουν" οι ωρολογοποιοί. Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει να επηρεάζει την χρονομετρία, είναι το πόσο "κουρδισμένο" είναι το mainspring. Ειδικά σε vintage ρολόγια που το ελατήριο λογικά έχει χάσει μέρος της ελαστικότητας του, μπορεί να οδηγήσει όλο τον μηχανισμό από το +2sec/day (συνέχεια κουρδισμένο) στο +10sec/day (κούρδισμα μια φορά την μέρα).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

Αποσυνδεδεμένος Alex

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 28, 2011, 20:35:03 μμ »

Εγώ πάλι δεν βλέπω κάποια σχέση. Αν δεν κάνω λάθος το σύστημα escapement-balancer δεν καθορίζει κυρίως την χρονομετρία? Για αυτό άλλωστε όταν ένα ρολόι πάει για τυπικό ρύθμισμα, με το balancer "παίζουν" οι ωρολογοποιοί. Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει να επηρεάζει την χρονομετρία, είναι το πόσο "κουρδισμένο" είναι το mainspring. Ειδικά σε vintage ρολόγια που το ελατήριο λογικά έχει χάσει μέρος της ελαστικότητας του, μπορεί να οδηγήσει όλο τον μηχανισμό από το +2sec/day (συνέχεια κουρδισμένο) στο +10sec/day (κούρδισμα μια φορά την μέρα).

Αυτό είναι που διαφέρει σε κουρδιστό και αυτόματο... Στο κουρδιστό η αποφόρτιση γίνεται με συγκεκριμένο και σταθερό ρυθμό...Στο αυτόματο δεν μπορείς να ξέρεις πόσο έχει κουρδίσει και που είναι το καλύτερο σημείο καθώς κουρδίζει συνεχώς...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
I <3 "Τ<25"

Αποσυνδεδεμένος Sol Invictus

• Sr. Member
  • ...to the Unconquered Sun
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 28, 2011, 20:51:09 μμ »

Αυτό είναι που διαφέρει σε κουρδιστό και αυτόματο... Στο κουρδιστό η αποφόρτιση γίνεται με συγκεκριμένο και σταθερό ρυθμό...Στο αυτόματο δεν μπορείς να ξέρεις πόσο έχει κουρδίσει και που είναι το καλύτερο σημείο καθώς κουρδίζει συνεχώς...

Στο αυτόματο αν το φοράς όλη την ημέρα παραμένει συνέχεια κουρδισμένο στο full. Αυτό άλλωστε δείχνουν και τα power reserve στα ρολόγια που έχουν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions