Αποστολέας Θέμα: Seiko Marinemaster SBDX017 Ένα review μετά απο 3 ημέρες .  (Αναγνώστηκε 6837 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Alexandros00

• Επισκέπτης
Seiko Marinemaster SBDX017 Ένα review μετά απο 3 ημέρες .
« στις: Αύγουστος 31, 2020, 03:33:33 πμ »
Το συγκεκριμένο ρολόι με προβλημάτισε αρκετά πριν το αγοράσω, βλέποντας γνωμες ,αντιδράσεις, προσωνυμία, που του έχουν δώσει. Απορούσα τι απο ολα αυτα ειναι γεγονός και τι υπερβολή ,μερικές φορές έπιανα τον εαυτό μου να σχηματίζει γνώμη χωρίς να έχει το ζωντανό παράδειγμα ,χωρίς να είμαι σίγουρος.
Συνειδητοποίησα ότι είμαι άδικος και με το που μου δόθηκε η ευκαιρία αποφασισα να σας πω τη γνώμη μου .
Στα 44mm με πάχος 14,5mm ειναι ενα "μεγάλο ρολόι" ,ένα ρολόι που απαιτεί καρπό και όγκο για να φορεθεί, τουλαχιστον έτσι νόμιζα. Το ρολόι φοριέται καταπληκτικά στο καρπό ,χάρη στα πολυ μικρά lugs που εχει,το τονίζω γιατί ειναι πρώτη φορα που συναντάω ρολόι τέτοιου μεγέθους με τόσο μικρα lugs,και ομως αυτή η λεπτομέρεια είναι τόσο σημαντική στην καθημερινή μας διαβίωση με το ρολόι,τις ημερες που το φοραγα δεν έπαψε να με εκπλήσσει το ποσό όμορφα και υπερήφανα στεκόταν στο χέρι μού.
Αυτή η σχεδιαστική διαφοροποίηση στα lugs του ρολογιού ειναι η μεγαλύτερη μου έκπληξη.

Στάλθηκε από το SM-G988B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
Απ: Seiko Marinemaster SBDX017 Ένα review μετά απο 3 ημέρες .
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 31, 2020, 03:36:49 πμ »
Το dial είναι αψεγάδιαστο, με λεπτομέρεια αντάξια της χρηματικης του αξίας, χωρίς ιχνος misalignment, χωρίς λάθη και χωρις δικαιολογίες. Το bezel του ρολογιού δεν ειναι κεραμικό, ειναι όμως βαμμένο, δίνοντας την εντύπωση κεραμικής στεφάνης και προσφέρει και ένα στρώμα προστασίας . Η κασα,γνωστή σε όλους μας,ένα κομμάτι, είναι πανέμορφη, γυαλισμενη ομοιόμορφα. Επίσης στο συγκεκριμένο μοντέλο η Σέικο έχει χρησιμοποιήσει τεχνολογία επίστρωσης Diashield στη κασα του ρολογιού ώστε να το προστατεύσει από τις καθημερινές του γρατζουνιές.
Πιστέψτε με, και το bezel, αλλά και η κασα ,μετά από αλλεπάλληλα χτυπηματακια και γρατζουνιές, δεν δείχνουν ουτε ένα σημάδι!
Μάλιστα στο bezel βάζοντας τον φακό της μηχανής σε macro δυνατότητες κατάφερα να δω τα χτυπηματακια στη μπογιά, με γυμνό μάτι ειναι αδυνατο να δεις το οτιδήποτε.
Το κρύσταλλο παρόλο που δεν ειναι ζαφείρι, δειχνει και πρέπει να ειναι ιδιαίτερα ανθεκτικό.
Μειονέκτημα, οτι δεν έχει καθόλου επίστρωση για αντανάκλαση το κρύσταλλο, περίμενα σε αυτό το φάσμα χρημάτων να είναι δεδομένο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 31, 2020, 03:39:43 πμ »
Σαν ο κορυφαίος εκπρόσωπος της Prospex σειράς πρέπει να έχει και μια κορυφαία μηχανή να λειτουργεί μέσα. Η 8L35,οτι πιο κοντινό σε GS,χωρίς να είναι, φροντίζει να μην προδώσει τις υψηλές προσδοκίες .
Μάλιστα όταν μέτρησα το ρολόι, σε 3 διαφορετικές θέσεις, ο μέσος όρος των 2!! δευτερολεπτων την ημέρα ειναι ,τουλάχιστον, εκπληκτικός. Επιτρέψτε μου να πω ότι αυτα ειναι χωράφια πολύ ακριβοτερων ρολογιων...
Οσο αφορα το πολυσυζητημενο μπρασελε του ρολογιου τώρα. Δεν ειναι ιδιαίτερα ποιοτικό, δεν δείχνει την αξια του ρολογιού και ειναι ισως το μεγάλο του μειονέκτημα. Ενώ στο χέρι καθεται όμορφα, με το μπρασελε, κάτι γκλιν γκλιν στην διάρκεια της ημέρας θα δυσαρεστησουν τους πιο απαιτητικούς, πρέπει όμως να τονίσω ότι η μπούκλα του ειναι πολυ καλή, με την προέκταση να ειναι απο τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει.
Οσο αφορα το πλαστικό του λουρί, ειναι,μακράν,ότι καλύτερο έχω φορέσει στο χέρι μού. Αψεγάδιαστο, ατσαλακωτο, πανέμορφο και παρα πολυ ανθεκτικό.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 31, 2020, 03:43:06 πμ »
Εν κατακλείδι.
Τo mm300, σταμάτησε να πουλιέται στα 2500 ευρώ. Αυτη ειναι η κατηγορία που πρεπει να συγκρίνω το ρολόι για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.
Κάτι γνωμες,subkiller, κτλ ειναι τουλαχιστον αστείες και αδικούν αυτο το ρολόι. Δεν ειναι αξίες σχολιασμού.
Το συγκρινα λοιπον με Tag Heuer Aquaracer, με Oris, το συγκρινα με Tudor BB, το συγκρινα με όλη την αφρόκρεμα της κατηγορίας και λιγο πιο ψηλά.
Είναι καλύτερο ρολόι απο ολα στην κατηγορία τού, σαν όργανο και σαν ρολόι, ειναι ομως χειρότερο από όλα σαν καθημερινό αντικείμενο πολυτελείας.
Οταν φορας τέτοιας αξίας ρολόι, θες να το δείχνει, δεν ειναι κατι παράλογο, είμαστε ανθρώπινα όντα και θέλουμε η και αναζητάμε την ωρολογιακή καταξίωση και πολυτέλεια.
Υστερεί όμως.
Σε έναν κατασταλαγμενο αγοραστή με πολλά και ακριβά ρολόγια να αλλάζει, ειναι το τέλειο καθημερινό ρολόι. Ή για απλα έναν κατασταλαγμενο αγοραστή.
Για όλους τους υπόλοιπους όμως,όχι .
Οσο αφορα εμένα. Η Σέικο με αυτο το ρολόι, ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕ, να υποκλιθω στην κατασκευαστικη της δύναμη και στην αγάπη της στο αντικείμενο.
Χαίρομαι, οσο λίγες φορές, που ειναι στην κατοχή μου και όσοι με ξέρετε καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 31, 2020, 03:43:59 πμ »
Διευκρινίζω ότι καμμια από τις φωτογραφίες που βλέπετε πιο πάνω δεν ειναι πειραγμένη, επιτηδες τις άφησα φυσικές, για να ειναι αντικειμενικες.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 31, 2020, 07:21:34 πμ »
Συγχαρητήρια Αλέξανδρε!
Ίσως η καλύτερη παρουσίαση κατόχου του ρολογιού που έχω διαβάσει!
Με αντικειμενικότητα και γνώση, χωρίς "φανφάρες" και υπερβολές (θετικές ή αρνητικές).
Σημαντικό το ότι αξιολογησες το ρολόι σε σχέση με την χρηματική του αξία, κάτι που διαφεύγει στους περισσότερους...  ;)
Και πάλι πολλά μπράβο και ευχαριστούμε για την παρουσίαση!

(Βέβαια τώρα θα μου μείνει μια μπετονιερα γεμάτη, αλλά δεν πειράζει... Κάπου θα βρεθεί να χρησιμοποιηθεί.... :D :D :D :D )
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 31, 2020, 07:25:17 πμ »
Ωραία παρουσίαση Αλέξανδρε, και ωραίες φωτογραφίες. Συμφωνούμε και στα συμπεράσματα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 31, 2020, 07:33:38 πμ »
Συγχαρητήρια Αλέξανδρε!
Ίσως η καλύτερη παρουσίαση κατόχου του ρολογιού που έχω διαβάσει!
Με αντικειμενικότητα και γνώση, χωρίς "φανφάρες" και υπερβολές (θετικές ή αρνητικές).
Σημαντικό το ότι αξιολογησες το ρολόι σε σχέση με την χρηματική του αξία, κάτι που διαφεύγει στους περισσότερους...  ;)
Και πάλι πολλά μπράβο και ευχαριστούμε για την παρουσίαση!

(Βέβαια τώρα θα μου μείνει μια μπετονιερα γεμάτη, αλλά δεν πειράζει... Κάπου θα βρεθεί να χρησιμοποιηθεί.... :D :D :D :D )
Ευχαριστώ Γιώργο , προσπάθησα να ειμαι αντικειμενικος, οσο για την μπετονιέρα θα την βρούμε την άκρη ,παντα υπάρχει ο επόμενος .

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 31, 2020, 07:34:19 πμ »
Ωραία παρουσίαση Αλέξανδρε, και ωραίες φωτογραφίες. Συμφωνούμε και στα συμπεράσματα (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Ωραιο ρολόι Χρήστο, όπως τα έλεγες...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 31, 2020, 07:36:58 πμ »
Ευχαριστώ Γιώργο , προσπάθησα να ειμαι αντικειμενικος, οσο για την μπετονιέρα θα την βρούμε την άκρη ,παντα υπάρχει ο επόμενος .

Θα το κρατήσεις?
(Πάνω από δύο εβδομάδες εννοώ.. :P :P )
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 31, 2020, 07:37:14 πμ »
Τo mm300, σταμάτησε να πουλιέται στα 2500 ευρώ. Αυτη ειναι η κατηγορία που πρεπει να συγκρίνω το ρολόι για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.
Κάτι γνωμες,subkiller, κτλ ειναι τουλαχιστον αστείες και αδικούν αυτο το ρολόι. Δεν ειναι αξίες σχολιασμού.
Το συγκρινα λοιπον με Tag Heuer Aquaracer, με Oris, το συγκρινα με Tudor BB

Πολυ σωστο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 31, 2020, 07:43:06 πμ »
Θα το κρατήσεις?
(Πάνω από δύο εβδομάδες εννοώ.. )
Στα σίγουρα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 31, 2020, 07:43:22 πμ »
Το συγκρινα λοιπον με Tag Heuer Aquaracer, με Oris, το συγκρινα με Tudor BB

Πολυ σωστο
Ευχαριστώ .

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 31, 2020, 07:45:22 πμ »
Ωραίες φωτογραφίες και πολύ ωραίο το κείμενο της παρουσίασης!
Περιεκτικό και αντικειμενικό!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 31, 2020, 07:46:10 πμ »
Στα σίγουρα

Τότε ωραίο θα ήταν και ένα "long term review" που λένε και στο χωριό...  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions