Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με Orient... Αυτό το ρολόι θα με τρελάνει!  (Αναγνώστηκε 2830 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Καλημέρα!

Τεχνική βοήθεια παιδιά γιατί το ρολόι με έχει τρελάνει!!!

Αναφέρομαι στο Orient Ray II που πήρα πρόσφατα όπως γνωρίζεται.

Το πρόβλημα είναι ότι όχι μόνο η χρονομετρία του είναι πάρα πολύ κακή, αλλά δεν είναι και καθόλου σταθερή.
Φαίνεται το πρόβλημα να είναι κυρίως όταν φοράω το ρολόι.
Το έχω μετρήσει 5 φορές μέχρι τώρα με την εφαρμογή και έχω πάρει τα παρακάτω αποτελέσματα...

1η μέτρηση 88 s/d: χρήση του ρολογιού για κάποια ώρα και σταθερό σε οριζόντια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα...

2η μέτρηση 19 s/d: το ρολόι σταθερό σε οριζόντια θέση...

3η μέτρηση 128 s/d !!!: για πάνω από 24 ώρες, χρήση του ρολογιού και σταθερό και ίσως κάποια ώρα να ήταν και στη θήκη ανάποδα (με το καντράν προς τα κάτω)

4η μέτρηση 21 s/d: το ρολόι σταθερό σε οριζόντια θέση...

5η μέτρηση 53 s/d: την περισσότερη ώρα σταθερό σε οριζόντια θέση και περίπου 20% του χρόνου σε χρήση...

Από το πρωί κάνω την 6η μέτρηση φορώντας σχεδόν συνέχεια το ρολόι.
Είναι λιγότερο από 2 ώρες που έχω ξεκινήσει τη μέτρηση και σε σχέση με το ρολόι της εφαρμογής το δικό μου είναι ήδη +14 δευτερόλεπτα, άρα φαντάζομαι ότι στο τέλος θα έχω μια ακόμα πολύ κακή μέτρηση.

Τι συμπέρασμα βγάζεται?

Προσωπικά, όσο και αν δεν είμαι ψυχαναγκαστικός με το θέμα της χρονομετρίας, αυτό μου έχει πέσει πάρα πολύ βαρύ.
Αν συνεχίσει έτσι, φοβάμαι είναι η τελευταία μέρα που φοράω το ρολόι :(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
Απ: Πρόβλημα με Orient... Αυτό το ρολόι θα με τρελάνει!
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 15, 2020, 10:25:31 πμ »
Για μαγνητισμό το έχεις τσεκαρει?
Μια επιθεώρηση και ρύθμιση της μηχανής πιστεύω πως θα το φέρει "στα ίσια του"...
Καλό θα ήταν να ελεγχθεί σε όργανο για να δείς και το amplititute... Από εκεί θα φανεί εάν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα η μηχανή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 15, 2020, 10:41:35 πμ »
Για μαγνητισμό το έχεις τσεκαρει?
Μια επιθεώρηση και ρύθμιση της μηχανής πιστεύω πως θα το φέρει "στα ίσια του"...
Καλό θα ήταν να ελεγχθεί σε όργανο για να δείς και το amplititute... Από εκεί θα φανεί εάν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα η μηχανή.
Όχι, δεν έχω τσεκάρει για μαγνητισμό.
Θεωρώ όμως ότι δεν είναι απλά ένα ρεγουλάρισμα γιατί δεν τρέχει σταθερά, οπότε και με το +/- να παίξει ο τεχνίτης δε θα πετύχει κάτι.
Πιστεύω δλδ ότι αν το βάλει πάνω στο μετρητή, θα του δείξει αυτό το +20. Οκ, θα το ρυθμίσει αυτό.
Μετά, στη χρήση τι θα γίνει.
Φοβάμαι υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα που χρειάζεται πιο σοβαρό σέρβις, αλλά επειδή δεν είμαι γνώστης, γι' αυτό άνοιξα το θέμα για να ακούσω απόψεις.
Ευχαριστώ!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 15, 2020, 11:11:02 πμ »
Να το πας σε ένα καλό ρολογα,να το δει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 15, 2020, 11:15:21 πμ »
Να το πας σε ένα καλό ρολογα,να το δει
Για την ώρα προσπαθώ να αποφύγω να δώσω εξτρά χρήματα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος w@tcher

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 15, 2020, 11:17:21 πμ »
Βασίλη,
όπως σου είπα είχα παρόμοιο θέμα στον αλπινιστή μου. Τη μια ήταν το ρολόι στα +20sec και την άλλη ημέρα μπορούσε να φτάσει στα +3minutes...

Με την επίσκεψη στο ρολογά είχε το μηχάνημα που έδειχνε αν είχε μαγνητιστεί το ρολόι και δεν έδειχνε μαγνητισμό. Στη συνέχεια ανοίχτηκε και διαπιστώθηκε ότι είχε "πηδήξει" σε ένα σημείο η χορδή (τρίχα). Ανοίχτηκε, ξανατυλίχτηκε και ήρθε στα λογικά του.
Στην απορία μου γιατί έχανε άλλοτε πολύ ή άλλοτε λίγο, η απάντηση ήταν στο ότι επηρεαζόταν από το καβάλημα της τρίχας αν ήταν δηλαδή πολύ κουρδισμένο ή άλλοτε λιγότερο και πόσο τέντωνε..

Με το καλό και όσο πιο αναίμακτα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Απόστολος.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 15, 2020, 11:20:44 πμ »
Βασίλη,
όπως σου είπα είχα παρόμοιο θέμα στον αλπινιστή μου. Τη μια ήταν το ρολόι στα +20sec και την άλλη ημέρα μπορούσε να φτάσει στα +3minutes...

Με την επίσκεψη στο ρολογά είχε το μηχάνημα που έδειχνε αν είχε μαγνητιστεί το ρολόι και δεν έδειχνε μαγνητισμό. Στη συνέχεια ανοίχτηκε και διαπιστώθηκε ότι είχε "πηδήξει" σε ένα σημείο η χορδή (τρίχα). Ανοίχτηκε, ξανατυλίχτηκε και ήρθε στα λογικά του.
Στην απορία μου γιατί έχανε άλλοτε πολύ ή άλλοτε λίγο, η απάντηση ήταν στο ότι επηρεαζόταν από το καβάλημα της τρίχας αν ήταν δηλαδή πολύ κουρδισμένο ή άλλοτε λιγότερο και πόσο τέντωνε..

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Απόστολε!!!
Ίσως είναι σχετικό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 15, 2020, 11:26:22 πμ »
Δεν έχεις άλλη λυση
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 15, 2020, 11:31:05 πμ »
Βασίλη δοκίμασε να κατεβάσεισ κάποιο app που ελέγχει τον μαγνητισμό (Lepsi πχ),μπορεί να μην έχει απόλυτη ακρίβεια αλλά θα σου δώσει μια εικόνα για το εάν  αυτό να είναι η αιτία της ανωμαλίας με τη χρονομέτρηση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 15, 2020, 11:39:29 πμ »
Βασίλη δοκίμασε να κατεβάσεισ κάποιο app που ελέγχει τον μαγνητισμό (Lepsi πχ),μπορεί να μην έχει απόλυτη ακρίβεια αλλά θα σου δώσει μια εικόνα για το εάν  αυτό να είναι η αιτία της ανωμαλίας με τη χρονομέτρηση.
Ωραίο app, δεν το γνώριζα!
Το δοκίμασα και δε φαίνεται να έχει θέμα,
Δλδ μου έδινε μέτρηση 16-17 μΤ και για να τεστάρω αν δουλεύει η εφαρμογή στο κινητό, το πέρασα πάνω από το ακούστηκό του τηλεφώνου του γραφείου που έφτασε τα 60-70 μΤ.
Δεν ξέρω καθόλου από αυτά, αλλά στο ρολόι δε φαίνεται να έδειξε μαγτητισμό. Όπως είπες είναι απλά μία πρώτη ένδειξη.
Ευχαριστώ Σπύρο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 15, 2020, 12:00:20 μμ »
Βασίλη,

Καλημέρα Αρχηγέ,

Περιττό να ρωτήσω αν το έχεις κτυπήσει, πέσει κάτω, κλπ, δηλαδή αν είχε κάποια βίαιη στιγμή, γιατί πιστεύω ότι θα το ανέφερες ήδη.

Ερώτηση α. Στο έκανε από την αρχή ? ή παρουσιάστηκε μετά από κάποιο διάστημα χρήσης ?
Ερώτηση β. Αν το κουνάς ελαφρά, πάνω κάτω ( με το καντράν / καπάκι στην κάθετη διεύθυνση, νοιώθεις / ακούς κάτι να χαρχαλεύει ?
Ερώτηση γ. Αν το κουνάς οριζόντια, πχ για κούρδισμα με το χέρι, είναι ομαλό ?
Ερώτηση δ. Κρατάει φόρτιση, ανεξάρτητα αν τρέχει ή βραδυπορεί ?.

Υποψιάζομαι ότι η στήριξη της διαφυγής, δεν είναι πια στην θέση της, ή το ανωτέρω ελατήριο συχνότητας ( τρίχα ) δεν έχει την σταθερή συχνότητα παλμού. ( Από εκεί καθορίζεται η κίνηση ).

Εφόσον δουλεύει, αλλά ακατάστατα, με μεταβαλόμενη χρονομετρία, το μόνο αίτιο είναι αυτό.

Και αυτό, θα φανεί, αν το βάλει και σε όργανο για να δεί το amplititude.

ή έχει κτυπηθεί πρίν την κατοχή σου, ή κάτι δεν έγινε σωστά στην συναρμολόγηση, ή και τα δύο.

Αλλά, δεν θα αποφύγεις το άνοιγμα.

Σημειώνω ότι ΔΕΝ είμαι τεχνίτης, αλλά με μισό αιώνα στα μηχανάκια, κάτι έμαθα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 15, 2020, 12:12:53 μμ »
Γιώργο, θα απαντήσω αναλυτικά σε όλα τα ερωτήματα λίγο αργότερα.

Ευχαριστώ!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 15, 2020, 12:27:12 μμ »
Γιώργο ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Παρακάτω οι αναλυτικές απαντήσεις…

Καλημέρα Αρχηγέ,

Περιττό να ρωτήσω αν το έχεις κτυπήσει, πέσει κάτω, κλπ, δηλαδή αν είχε κάποια βίαιη στιγμή, γιατί πιστεύω ότι θα το ανέφερες ήδη.

Το ρολόι το πήρα από δημοπρασία εδώ μέσα και το έχω μόνο λίγες μέρες στην κατοχή μου.
Φυσικά και δεν μου έπεσε, αλλιώς θα ήταν το πρώτο που θα είχα αναφέρει.
Το ρολόι είχε αρκετά έως πολλά σημάδια και γρατζουνιές πάνω του, ειδικά πίσω στο καπάκι, ωστόσο δε φαίνεται να έχει κάποιο δυνατό χτύπημα από πέσιμο.
Τα σημάδια πίσω στο καπάκι φαίνονται να είναι από κάπως κακή χρήση και όχι από άνοιγμα.
Τα περισσότερα hairlines τα καθάρισα στο βαθμό που γινόταν με τρίψιμο στο χέρι, με μαλακό πανί και κρέμα. Εννοώ δλδ ότι δεν ήνταν βαθυά.
Αυτά μόνο μπορώ να κρίνω.

Ερώτηση α. Στο έκανε από την αρχή ? ή παρουσιάστηκε μετά από κάποιο διάστημα χρήσης ?

Από την αρχή που το πήρα εγώ στα χέρια μου και άρχισα να το μετράω παρουσίαζε το συγκεκριμένο θέμα.

Ερώτηση β. Αν το κουνάς ελαφρά, πάνω κάτω ( με το καντράν / καπάκι στην κάθετη διεύθυνση, νοιώθεις / ακούς κάτι να χαρχαλεύει ?

Δεν αντιλαμβάνομαι κάτι περίεργο.

Ερώτηση γ. Αν το κουνάς οριζόντια, πχ για κούρδισμα με το χέρι, είναι ομαλό ?

Δεν είμαι σίγουρος εάν παρουσιάζει κάποια ανωμαλία στην κίνηση ή απλά είναι έτσι η μηχανή. Θέλω να πω, δεν κάνει κάτι έντονο, αλλά δεν είναι αυτό που έχω συνηθίσει να αισθάνομαι από άλλες μηχανές. Μπορεί να είναι καθαρά υποκειμενικό αυτό που αντιλαμβάνομαι.

Ερώτηση δ. Κρατάει φόρτιση, ανεξάρτητα αν τρέχει ή βραδυπορεί ?.

Ναι. Δείχνει να κρατάει μια χαρά.

Υποψιάζομαι ότι η στήριξη της διαφυγής, δεν είναι πια στην θέση της, ή το ανωτέρω ελατήριο συχνότητας ( τρίχα ) δεν έχει την σταθερή συχνότητα παλμού. ( Από εκεί καθορίζεται η κίνηση ).

Εφόσον δουλεύει, αλλά ακατάστατα, με μεταβαλόμενη χρονομετρία, το μόνο αίτιο είναι αυτό.

Και αυτό, θα φανεί, αν το βάλει και σε όργανο για να δεί το amplititude.

ή έχει κτυπηθεί πρίν την κατοχή σου, ή κάτι δεν έγινε σωστά στην συναρμολόγηση, ή και τα δύο.

Αλλά, δεν θα αποφύγεις το άνοιγμα.

Καλά τα λες!

Σημειώνω ότι ΔΕΝ είμαι τεχνίτης, αλλά με μισό αιώνα στα μηχανάκια, κάτι έμαθα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 15, 2020, 12:55:13 μμ »
Βασίλη, μία πτώση, δεν αφήνει πάντα σημάδια εξωτερικά.

Αλλά, λόγω αδρανείας, από το απότομο σταμάτημα της κινησης της πτώσης, κάποιοι άξονες ή / και εδράσεις, μπορεί να στραβώσουν / φύγουν από την σωστή θέση.

Αρα, θα έλεγα, μην ασχοληθείς άλλο, μην στενοχωριέσαι, μόλις βρείς το άνοιγμα, χρονικό - οικονομικό, πας σε έναν ΚΑΛΟ τεχνίτη, και άμεσα το αίτιο θα εντοπισθεί.

Μπορεί απλώς να είναι μια επανατοποθέτηση σε σωστή θέση.

Εφόσον το ρολόι λειτουργεί, έστω και παλαβά, δεν δείχνει κάποια άλλη ζημιά.

Και η ρύθμιση χρονομετρίας, θα γίνει μετά την επαναφορά, μέτρηση πλέον αν τρέχει - βραδυπορεί, και ρύθμιση κατα το δυνατόν.

Αν δεν έχει σταθερή προπορεία - βραδυπορεία, δεν μπορεί να γίνει ρύθμιση χρονομετρίας ( ....στα αναλογικά πλαίσια ), προκειμένου να έρθει στα σωστά.

Οπότε, ετοιμάσου μετά την επαναφορά, να μείνει στον τεχνίτη και 1-2-3 ημέρες για να το παρακολουθήσει, ρυθμίσει.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 15, 2020, 14:43:47 μμ »
Βασίλη, μία πτώση, δεν αφήνει πάντα σημάδια εξωτερικά.

Αλλά, λόγω αδρανείας, από το απότομο σταμάτημα της κινησης της πτώσης, κάποιοι άξονες ή / και εδράσεις, μπορεί να στραβώσουν / φύγουν από την σωστή θέση.

Αρα, θα έλεγα, μην ασχοληθείς άλλο, μην στενοχωριέσαι, μόλις βρείς το άνοιγμα, χρονικό - οικονομικό, πας σε έναν ΚΑΛΟ τεχνίτη, και άμεσα το αίτιο θα εντοπισθεί.

Μπορεί απλώς να είναι μια επανατοποθέτηση σε σωστή θέση.

Εφόσον το ρολόι λειτουργεί, έστω και παλαβά, δεν δείχνει κάποια άλλη ζημιά.

Και η ρύθμιση χρονομετρίας, θα γίνει μετά την επαναφορά, μέτρηση πλέον αν τρέχει - βραδυπορεί, και ρύθμιση κατα το δυνατόν.

Αν δεν έχει σταθερή προπορεία - βραδυπορεία, δεν μπορεί να γίνει ρύθμιση χρονομετρίας ( ....στα αναλογικά πλαίσια ), προκειμένου να έρθει στα σωστά.

Οπότε, ετοιμάσου μετά την επαναφορά, να μείνει στον τεχνίτη και 1-2-3 ημέρες για να το παρακολουθήσει, ρυθμίσει.  :)
Καλά τα λες Γιώργο και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.
Κάτι τέτοιο εκτιμούσα κι εγώ.
Συνεπώς, προφανώς υπάρχει κάποιο θέμα στο ρολόι, πιθανότατα όχι κάτι σοβαρό.
Ωστόσο, ένας σωστός έλεγχος, επισκευή και στεγανοποίηση έχει και κάποιο κόστος, οπότε προσωπικά δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος για το συγκεκριμένο, όταν μαζί με το κόστος κτήσεις πλησιάζουμε την αξία καινούριου.

Αναμένω να δω τι θα βγάλει και η μέτρηση που περιμένω τώρα με ήπια χρήση του ρολογιού. Ήδη στις 6 ώρες που το μετράω τώρα είναι στα +65 δευτερόλεπτα σε σχέση με το ρολόι της εφαρμογής, αλλά περιμένω την τελική μέτρηση μετά το 12ωρο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions