Αποστολέας Θέμα: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)  (Αναγνώστηκε 88745 φορές)

0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να παραχθεί από εγχώριες ΑΠΕ έναντι του εισαγόμενου πετρελαίου, μηδενικές εκπομπές κατά τη χρήση στην πόλη κλπ.
Αυτό είναι σκέτη βλακεία... εγώ αναφέρθηκα σε πολύ συγκεκριμένη χρήση ;)
ωραιος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να παραχθεί από εγχώριες ΑΠΕ έναντι του εισαγόμενου πετρελαίου, μηδενικές εκπομπές κατά τη χρήση στην πόλη κλπ.

Συμφωνώ. Να μαζέψουν και όλα αυτά τα SUV, μουβ, ντούβ, μαιζονέτες σε ρόδες, 1,5-2 τόνοι πράγμα, για την ικανοποίηση της φιλοδοξίας κάποιων αμόρφωτων κοινωνικά κάφρων.

Αυτό είναι σκέτη βλακεία... εγώ αναφέρθηκα σε πολύ συγκεκριμένη χρήση ;)

Συμφωνώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Εντάξει αφού έχει πεταλ μια χαρά τότε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Legend
    • Προφίλ
Εντάξει αφού έχει πεταλ μια χαρά τότε

Ναι έχει, και όπως μου είχε πει φίλος που έχει, με ένα διακοπτάκι, επιλέγεις το ποσοστό της υποβοήθησης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι γι'αυτούς που δεν έχουν πόδια...γελάω όταν τα βλέπω όπως κ τα ηλεκτρικά πατίνια που ο τύπος είναι όρθιος σαν πελαργός..
Το ποδήλατο είναι για άσκηση,προπόνηση κ να σου δίνει το αίσθημα ότι εσύ το κινείς με όση δύναμη διαθέτεις... ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
.......αναφέρω τα παραπάνω, και την άποψή μου.

Εγώ, το ποδήλατο, το χρησιμοποιώ σαν άσκηση, ε, και για να κάνω και κάποιες δουλειές, S/M, κανένα χρωματοπωλείο, οπτικά, φούρνο, φαρμακείο, περίπτερο, κλπ. συνδυάζοντας έστω τις μικρές διαδρομές, με την αντίστοιχη κίνηση.

Εάν είναι να πάρω ηλεκτρικό, σαν μέσο μετακινησης, γιατί να μην χρησιμοποιήσω την μοτοσυκλέτα, ή στις τιμές αυτές που τα πουλάνε, να μην πάρω ένα παπί ?  ::)

Σε τι δηλαδή υπερτερεί ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ?

Δεν βλέπω τον λόγο δηλαδή, που ο άλλος ανέβηκε στον Υμηττό με .....ηλεκτρικό ποδήλατο !  :(

Ειμαι άραγε τόσο βλάξ, που δεν βλέπω την ωφέλεια ?  :-[
Συμφωνώ απόλυτα! :)
*εκτός απο το βλαξ.. ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι γι'αυτούς που δεν έχουν πόδια...γελάω όταν τα βλέπω όπως κ τα ηλεκτρικά πατίνια που ο τύπος είναι όρθιος σαν πελαργός..
Το ποδήλατο είναι για άσκηση,προπόνηση κ να σου δίνει το αίσθημα ότι εσύ το κινείς με όση δύναμη διαθέτεις... ;)
Δλδ θα αποκλίσεις έναν ηλικιωμένο που θα ήθελε να συνεχίσει να κάνει ποδήλατο? Στον Καιάδα? ;D

Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια, σε ποδηλατικό φόρουμ, ρώταγε ένας φίλος αρκετά μεγάλης ηλικίας για συμβουλές για αγορά τρίκυκλου.
Λόγω ηλικίας, είχε χάσει την αίσθηση της ισορροπίας, αλλά δεν ήθελε να τα παρατήσει.
Ακόμα θυμάμαι το θαυμασμό που ένιωσα και το έχω κρατήσει στο μυαλό μου.
Κάπως έτσι βλέπω και τα ηλεκτρικά. Μπορούν να αποτελέσουν λύση για κάποιον που δεν μπορεί.
Όπως είπα και πριν, αν και δεν τα συμπαθώ, αλλά έστω και μία μετακίνηση με αυτοκίνητο να αντικατασταθεί, για εμένα είναι κέρδος.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Δλδ θα αποκλίσεις έναν ηλικιωμένο που θα ήθελε να συνεχίσει να κάνει ποδήλατο? Στον Καιάδα? ;D
Αν ένας ηλικιωμένος μπορεί να καβαλήσει σημαίνει ότι μπορεί κ να κάνει πετάλι. Άλλωστε καλύτερο για την υγεία του είναι ένα κανονικό ποδήλατο παρα ένα ηλεκτρικό..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Οι ηλικιωμένοι τιλιο  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Οι ηλικιωμένοι τιλιο  :D
Και κομπρεσα!

Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
https://www.menshealth.com/fitness/a34449428/cyclist-longest-distance-one-week-world-record/

Upright bicycle: In June 2018 Michael Broadwith claimed the record in 43h 25m 13s,

Faired recumbent bicycle: Andy Wilkinson, 1996, 41h 4m 22s

Women's record: Lynne Taylor (Lynne Biddulph), 2001, 52h 45m 

Women's tricycle record: Jane Moore, 2014, 88h 45m 21s.

Men's Tandem Record: D Irvine & C Mitchell, 2015, 45h 11m 0s.

Mixed Tandem Record: A Wilkinson & L E A Taylor (Lynne Biddulph), 2000, 51h 19m 23s.

Upright bicycle: In October 2018 Nick Clarke claimed the record in 15h 23m 59s

Women's record: Maria Bloom, 2004, 16h 51m 56s 

Men's Tandem bicycle Record: Tim Bayley & Adam Broyad, 2019, 14h 15m 20s.

Φανταζομαι την επομενη φορα που θα πατε Θεσαλλονικη , Εβρο , Καλαματα κτλ , δεν θα χρειαστειτε αυτοκινητο ή μηχανη , τρενο , λεωφορειο ή αεροπλανο.

Διοτι αφου οι παραπανω μπορουν , μπορειτε και εσεις.
Αν δεν μπορειτε , μην καβαλατε.

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Οι εταιρείες πολλές φορές δημιουργούν ανάγκες ή έρχονται με καινοτόμα προϊόντα να καλύψουν υπάρχουσες ανάγκες.
Αν αυτές οι ανάγκες δεν υπάρχουν το προϊόν απλά πεθαίνει, δεν "πιάνει" που λέμε και λαϊκιστή. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν.

Μιας που ψάχνομαι για αγορά ποδηλάτου διαπίστωσα χθες εταιρείες που σιγά-σιγά επενδύουν αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση, με άλλα λόγια καταργούν τους συμβατικούς κωδικούς από τη γκάμα τους, μου έκανε τρομερή εντύπωση. Υπάρχουν αγορές που είναι πιο ώριμες και με κατάλληλες υποδομές για τα ποδήλατα και με τη σειρά τους αυτές οι υποδομές κληροδοτούνται στην ηλεκτρική κίνηση με οχήματα χαμηλής ταχύτητας. Η Ελλάδα δεν είναι τέτοια... εννοείται.

Το κλειδί είναι στη χρήση. Θα μπορούσε κάποιος να έχει και ηλεκτρικό και συμβατικό ποδήλατο για διαφορετικές χρήσεις. Δεν είναι κατ' ανάγκη συγκρίσιμα ούτε ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Μπορεί να μοιάζουν αλλά προφανώς δεν είναι το ίδιο, όπως και το στατικό ποδήλατο δεν είναι το ίδιο αλλά δεν το βρίζουμε παρ' όλο που με αυτό ασκείσαι μεν αλλά είσαι πάντα στο ίδιο μέρος. Μοιάζει και αυτό με ποδήλατο πάντως.

Ο πλανήτης αλλάζει φίλοι μου, κάποιες από τις αλλαγές είναι αποτέλεσμα μιας πραγματικής αγωνίας για το μέλλον μας ως ανθρωπότητα, κάποιες άλλες αλλαγές έρχονται με άλλους σκοπούς πονηρούς. Ένα από τα πρώτα θύματα θα είναι το αυτοκίνητο όπως το γνωρίζουμε και δεν αναφέρομαι μόνο στην αυτονόητη πηγή ενέργειας του αλλά και στην ίδια τη χρήση του.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Σκεφτεσαι πολυ σωστα,υπαρχει και κοσμος εξω απο αυτη  τη χωρα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ

Οχι. Στο ΚΑΤ !  ;D

Φαντάζεσαι ηλικιωμένο, με την έννοια της ανημπόριας να κάνει πετάλι, έστω και σε ελεγχόμενο - επίπεδο χωρο, οπως πχ κάπου στο ΟΑΚΑ, να τρώει τούμπα ?  :'( :'( :'( :'(

Με στυπόχαρτο θα τον μαζεύουν. :P

Η κάθε ηλικία / δυνατότητα, θέτει ΠΑΝΤΑ τα όριο του τι κάνεις. Και επεισέρχεται και η λογική. Και σε συνδυασμό, τελικά αποφασίζεις .

Αν ο ηλικιωμένος, δεν μπορεί να κρατήσει ισσοροπία, θα βγεί με το ........τρίκυκλο ? Που ? Να είναι στο Μεσολόγγι, αποδεκτό, και έχει και τέτοια. Που αλλού όμως ?

Εγώ πχ, σταμάτησα να κάνω σκί, γιατί, θα έπρεπε να κάνω την ..............παρθένα. Μπορώ ? Οταν κατέβαινα με χίλια ? Οχι. Να πάω να κάνω 2-3 -4 κατεβασιές, χλαρά, χωρίς "κόλπα" ? Και μετά ? Ταβάρνα ? Προτιμώ να μην πάω. Χώρια που δεν έχω και Καγιέν  :(

Και καταδύσεις, σοβαρές εννοώ, βαθιές βουτιές ? Πάνε και αυτές. Θα με φάνε τα ψάρια.

Πιστεύω ότι η λογική και οι αντοχές εκαστου, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω μειούμενων πλέον σωματικών δυνατοτήτων, θέτουν τα όρια.

Και οι σώφρονες, τα ακολουθούν.  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια, σε ποδηλατικό φόρουμ, ρώταγε ένας φίλος αρκετά μεγάλης ηλικίας για συμβουλές για αγορά τρίκυκλου.
Λόγω ηλικίας, είχε χάσει την αίσθηση της ισορροπίας, αλλά δεν ήθελε να τα παρατήσει.
Ακόμα θυμάμαι το θαυμασμό που ένιωσα και το έχω κρατήσει στο μυαλό μου.
Κάπως έτσι βλέπω και τα ηλεκτρικά. Μπορούν να αποτελέσουν λύση για κάποιον που δεν μπορεί.
Όπως είπα και πριν, αν και δεν τα συμπαθώ, αλλά έστω και μία μετακίνηση με αυτοκίνητο να αντικατασταθεί, για εμένα είναι κέρδος.
[/quote]
Τι σημαίνει για κάποιον που δεν μπορεί; Αν δεν μπορεί κ το ηλεκτρικό πάλι επικύνδυνο είναι γι'αυτόν..Κι εσύ ποδηλάτης είσαι Βασίλη και ξέρεις ότι στο ποδήλατο δεν είναι μόνο να μπορείς να κάνεις πετάλι αλλα κ πολλοί άλλοι παράγοντες όπως καλή ισορροπία,αντανακλαστικά κλπ..
Θα το δικαιολογούσα μόνο για κάποιον που πηγαίνει στην δουλειά του κ έχει να διανύσει κάμποσα χλμ και δεν θέλει να επιβαρύνει το περιβαλλον.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions