Αποστολέας Θέμα: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)  (Αναγνώστηκε 88744 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι κ αυτοί που δεν έχουν καμία επαφή με το αντικείμενο να μην λένε αερολογίες. Κάτι σχετικό με ποδήλατα θα μας πείς;
Μπράβο που κατάλαβες με όσα διάβασες ότι ήταν οκ το μαγαζί που του πούλησε το ποδήλατο. Γατόνι είσαι.

Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μάριε καλημέρα.
Γνωριζόμαστε πολύ καιρό. Ήμουν από τους πρώτα μέλη (εάν όχι το πρώτο) που γνωριστήκαμε και προσωπικά όταν ήρθες στο φόρουμ.
Έχουμε συζητήσει και έχουμε ανταλλάξει απόψεις και διαδικτυακά και προσωπικά.
Σε πολλά συμφωνούμε και σε κάποια διαφωνούμε. Αυτό είναι το λογικό και το σωστό.
Στο συγκεκριμένο θέμα, νομίζω ήμουν ξεκάθαρος ότι συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα απ' όσα λες, ειδικά στα γενικά ζητήματα περί εμπόρων, απλά δεν ειμαι απόλυτος σε πιο συγκεκριμένα πράγματα, όπως έχω μάθει μην είμαι απόλυτος γενικά στη ζωή μου.
Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεσαι τόσο εριστικός και προσβλητικός απέναντι σε φίλους, επειδή δεν αποδέχονται κάποιοι την άποψη σου στο 100%.
Δεν ξέρω τι έχεις ανάγκη να αποδείξεις και σε ποιον. Εάν εσύ πιστεύεις ότι έχεις το απόλυτο δικό ή ότι είσαι ανώτερος σε κάποια θέματα, με γεια σου με χαρά σου. Δεν έχεις λόγω να ζητάς επιβεβαίωση και να προσβάλεις τους υπόλοιπους.
Λυπάμαι πραγματικά.
Καλή συνέχεια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
Μπορεί μερικές φορές πραγματικά να γνωρίζουμε πάρα πολλά πράγματα για ένα θέμα. Να είμαστε αυτό που λένε, "ειδικοί". Επίσης στόχος και πρόθεση μας να είναι να βοηθούμε και να διευκολυνουμε άλλους κάνοντας χρήση αυτών των γνώσεων.

Θα πρέπει όμως κατά την ταπεινή μου αποψη:

α) να το κάνουμε αποστασιοποιημενοι. Δηλαδή οι τεχνικές λεπτομέρειες και η γνώση που έχουμε κερδίσει ολα αυτά τα χρόνια δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητη για τους άλλους. Στο θέμα μας, ναι τα μεγέθη κάνουν διαφορά αλλά μόνο αν κάποιος είναι πραγματικά απαιτητικός και θέλει να εξελιχθεί. Για 5 χιλιόμετρα την μέρα χαλαρό πήγαινε έλα, δεν είναι το απόλυτο. Διακόσια χρόνια ποδήλατο κάνουν οι άνθρωποι με ότι έπεφτε στα χέρια τους. Μην διυλιζουμε τον κωνωπα.

β) να μην είμαστε σίγουροι για το πως έγινε μια κουβέντα και ήρθε ένα αποτέλεσμα. Στο θέμα μας, ναι μπορεί στο κατάστημα να τον εξαπάτησαν. Θελαν μια πώληση και την έκαναν όπως και να έχει. Ίσως όμως και να διαπίστωσαν από τον πελάτη ότι οι απαιτήσεις του είναι περιορισμένες / μηδενικές. Οπότε εκεί (χωρίς να λέω ότι είναι έτσι) με τον τρόπο τους, όπως κάθε πωλητής, θα δώσουν κάτι ποιοτικό (αναμφισβητητα) που δεν είναι επικίνδυνο (αδιαμφισβήτητα ) για να κάνει "την δουλειά του" και όλοι ικανοποιημένοι.

γ) να θυμόμαστε ότι όσο καλοί είμαστε σε ένα αντικείμενο τόσο πασχουμε καπου αλλού σε γνώσεις (εκτός από εμένα που είμαι τέλειος  :D :D). Θα πρέπει δηλαδή να θυμόμαστε ότι θέλουμε να μας εξηγούν τα λαθη και τις αστοχίες μας με έναν τρόπο που δεν μας μειώνει. Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται ότι απέτυχε η τον δούλεψαν. Και όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο στραβά το παίρνουμε όταν μας συμβαίνει. Πολλοί έχουν γνώσεις αλλά λίγοτεροι είναι αυτοί που μπορούν να τις διδάξουν, μετά κυλήσουν, μεταφέρουν σε τρίτους.

Το θεμα "ποδήλατο" εδώ, έχει μεγάλο ενδιαφέρον για πολύ κόσμο. Ας το χρησιμοποιήσουμε όπως πρέπει. Σαν χώρο ενημέρωσης, παράθεσης πληροφοριών, εμπειριών, καθοδήγησης, γνώσης αλλά και διασκέδασης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Μπορεί μερικές φορές πραγματικά να γνωρίζουμε πάρα πολλά πράγματα για ένα θέμα. Να είμαστε αυτό που λένε, "ειδικοί". Επίσης στόχος και πρόθεση μας να είναι να βοηθούμε και να διευκολυνουμε άλλους κάνοντας χρήση αυτών των γνώσεων.

Θα πρέπει όμως κατά την ταπεινή μου αποψη:

α) να το κάνουμε αποστασιοποιημενοι. Δηλαδή οι τεχνικές λεπτομέρειες και η γνώση που έχουμε κερδίσει ολα αυτά τα χρόνια δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητη για τους άλλους. Στο θέμα μας, ναι τα μεγέθη κάνουν διαφορά αλλά μόνο αν κάποιος είναι πραγματικά απαιτητικός και θέλει να εξελιχθεί. Για 5 χιλιόμετρα την μέρα χαλαρό πήγαινε έλα, δεν είναι το απόλυτο. Διακόσια χρόνια ποδήλατο κάνουν οι άνθρωποι με ότι έπεφτε στα χέρια τους. Μην διυλιζουμε τον κωνωπα.

β) να μην είμαστε σίγουροι για το πως έγινε μια κουβέντα και ήρθε ένα αποτέλεσμα. Στο θέμα μας, ναι μπορεί στο κατάστημα να τον εξαπάτησαν. Θελαν μια πώληση και την έκαναν όπως και να έχει. Ίσως όμως και να διαπίστωσαν από τον πελάτη ότι οι απαιτήσεις του είναι περιορισμένες / μηδενικές. Οπότε εκεί (χωρίς να λέω ότι είναι έτσι) με τον τρόπο τους, όπως κάθε πωλητής, θα δώσουν κάτι ποιοτικό (αναμφισβητητα) που δεν είναι επικίνδυνο (αδιαμφισβήτητα ) για να κάνει "την δουλειά του" και όλοι ικανοποιημένοι.

γ) να θυμόμαστε ότι όσο καλοί είμαστε σε ένα αντικείμενο τόσο πασχουμε καπου αλλού σε γνώσεις (εκτός από εμένα που είμαι τέλειος  :D :D). Θα πρέπει δηλαδή να θυμόμαστε ότι θέλουμε να μας εξηγούν τα λαθη και τις αστοχίες μας με έναν τρόπο που δεν μας μειώνει. Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται ότι απέτυχε η τον δούλεψαν. Και όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο στραβά το παίρνουμε όταν μας συμβαίνει. Πολλοί έχουν γνώσεις αλλά λίγοτεροι είναι αυτοί που μπορούν να τις διδάξουν, μετά κυλήσουν, μεταφέρουν σε τρίτους.

Το θεμα "ποδήλατο" εδώ, έχει μεγάλο ενδιαφέρον για πολύ κόσμο. Ας το χρησιμοποιήσουμε όπως πρέπει. Σαν χώρο ενημέρωσης, παράθεσης πληροφοριών, εμπειριών, καθοδήγησης, γνώσης αλλά και διασκέδασης.

Πραγματικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια για αυτή τη ψύχραιμη και προπάντων ανθρώπινη τοποθέτηση.

Θα ήθελα να δικαιολογήσω λίγο το Μάριο. Μου θυμίζει τον ίδιο μου τον εαυτό.
Πολλές φορές όταν αγαπάς κάτι και είναι στοιχείο του χαρακτήρα σου να παθιάζεσαι με αυτό, νιώθεις την ανάγκη να το υπερασπιστείς και να κατακεραυνώνεις οποιοδήποτε κακώς κείμενο γύρω από το θέμα με το οποίο ασχολείσαι. Δεν είναι λίγες οι φορές έχω χάσει το δίκιο μου, μόνο και μόνο λόγω της επιθετικής μου συμπεριφοράς. Αμέσως μετά τοποθετείται ένας άλλος ο οποίος τα λέει τα ίδια πράγματα με άλλο τρόπο και κερδίζει τις εντυπώσεις.
Η ψυχραιμία, η υπομονή, η ευγένεια είναι μεγάλες αρετές. Νομίζω πως έχω πολλά στοιχεία από αυτά υπό νορμάλ συνθήκες. Κάποιες φορές όμως αν δε δώσω χρόνο στον εαυτό μου και επιτρέψω να αντιδράσω αυθόρμητα και άμεσα λόγω γνώσεων και παθιασμένου χαρακτήρα μπορεί να τα κάνω σκατά, όπως ξέρουμε η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει και αυτό μπορεί να γίνει τόσο δυσάρεστο όσο και άδικο όταν παρασυρθείς.
Τα τελευταία χρόνια -προφανώς και για ηλικιακούς λόγους- όταν ακούω ή διαβάζω κάτι και νιώθω μια "φούντωση" μέσα μου έχω καταφέρει να συγκρατούμαι και να δίνω στον εαυτό μου χρόνο πριν τοποθετηθεί ή και να μην τοποθετούμαι καθόλου όταν την επόμενη μέρα μπορεί να αντιληφθώ ότι δεν έχει νόημα η παρέμβαση μου αφού τίποτα δε θα αλλάξει. Δεν είναι παραίτηση, είναι γνώση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Μάριε καλημέρα.
Γνωριζόμαστε πολύ καιρό. Ήμουν από τους πρώτα μέλη (εάν όχι το πρώτο) που γνωριστήκαμε και προσωπικά όταν ήρθες στο φόρουμ.
Έχουμε συζητήσει και έχουμε ανταλλάξει απόψεις και διαδικτυακά και προσωπικά.
Σε πολλά συμφωνούμε και σε κάποια διαφωνούμε. Αυτό είναι το λογικό και το σωστό.
Στο συγκεκριμένο θέμα, νομίζω ήμουν ξεκάθαρος ότι συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα απ' όσα λες, ειδικά στα γενικά ζητήματα περί εμπόρων, απλά δεν ειμαι απόλυτος σε πιο συγκεκριμένα πράγματα, όπως έχω μάθει μην είμαι απόλυτος γενικά στη ζωή μου.
Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεσαι τόσο εριστικός και προσβλητικός απέναντι σε φίλους, επειδή δεν αποδέχονται κάποιοι την άποψη σου στο 100%.
Δεν ξέρω τι έχεις ανάγκη να αποδείξεις και σε ποιον. Εάν εσύ πιστεύεις ότι έχεις το απόλυτο δικό ή ότι είσαι ανώτερος σε κάποια θέματα, με γεια σου με χαρά σου. Δεν έχεις λόγω να ζητάς επιβεβαίωση και να προσβάλεις τους υπόλοιπους.
Λυπάμαι πραγματικά.
Καλή συνέχεια.
Καλησπέρα Βασίλη. Λάθος εντύπωση έχεις σχηματίσει για εμένα. Ποιόν πρόσβαλα δηλαδή; Εσένα μήπως; Γιατί αν μιλάς για άλλα πρόσωπα είμαι πρόθυμος να το συζητήσω μαζί τους κ όχι με δικηγόρο. Θα σε παρακαλέσω να μην περνάς λάθος μηνύματα για εμένα. Μου αρέσει να είμαι αντικειμενικός κ προσπαθώ με όσες γνώσεις διαθέτω να βοηθώ τους ανθρώπους. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου κ δεν θα δικαιολογήσω κανένα λάθος που κατα την κρίση την δική μου έχει γίνει. Όταν ένας φίλος στο φορουμ ανεβάζει μια φωτο με το ποδήλατο που μόλις αγόρασε κ έχει την μορφή τσοπερ εννοείται ότι δεν θα του πώ κολακευτικά σχόλια. Μετά έρχεσαι εσύ κ μας λές ότι στο κατάστημα αυτό που τους γνωρίζεις είναι γνώστες κ τεχνικοί...αυτούς πρέπει να λυπάσαι επειδή ένας γνώστης και τεχνικός δεν παραδίδει έτσι ένα ποδήλατο σε πελάτη. Εκτός αν την ρύθμιση την έκανε η καθαρίστρια του μαγαζιού που εκεί το δικαιολογώ.
Άκουσα κ μια άλλη άποψη ότι ο πωλητής δεν ασχολήθηκε επειδή είναι κακοπληρωμένος. Οκ αν δεν του αρέσει αυτή η θέση κ θεωρεί ότι δεν πληρώνεται καλά ας την αφήσει για να την πιάσει κάποιος άλλος που πραγματικά θέλει να δουλέψει και να προοδεύσει.
Δεν θέλω ούτε ανώτερος να το παίξω ούτε τίποτα. Απλά έχω αγάπη για κάποια πράγματα κ ίσως αυτό να με κάνει πιό θερμόαιμο. Το ξέρω ότι κι εσύ έχεις την ίδια αγάπη αλλα ίσως οι συχνότητες μας να είναι διαφορετικές.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος zikos

• Member
  • **
    • Προφίλ
Να γράψω και εγώ την εξυπνάδα μου  8)

Μου αρέσει ότι ο τίτλος της συζήτησης είναι: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι) :D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Να γράψω και εγώ την εξυπνάδα μου  8)

Μου αρέσει ότι ο τίτλος της συζήτησης είναι: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι) :D

Χαλαρή είναι η κουβέντα όταν μπορούμε να γράφουμε αυτό που σκεφτόμαστε. Όχι να διαβάζουμε για να κοιμηθούμε  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Χαλαρή είναι η κουβέντα όταν μπορούμε να γράφουμε αυτό που σκεφτόμαστε. Όχι να διαβάζουμε για να κοιμηθούμε  :D
Έτσι!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
Καλησπέρα κι από μένα.. θα ήθελα την βοήθεια των φίλων εδώ για ποδήλατο.
Τι εννοώ, μένω Γαλατσι, πολλές ανηφόρες. Χρήση ερασιτεχνική, δλδ καμία βολτίτσα για ψώνια, βόλτες το καλοκαίρι στο χωριό, άντε και καμία ομαδική εξόρμηση μαζί σας στα πέριξ.
Τι προτείνετε λοιπόν; Trekking ή ΜΤΒ; Δρόμου το αποκλείουμε;;;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
Trekking καλης εταιρειας, με καλη πρωτη ταχυτητα- θα τη χρειαστεις στις ανηφορες που εχεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
Τι εννοώ, μένω Γαλατσι, πολλές ανηφόρες. Χρήση ερασιτεχνική, δλδ καμία βολτίτσα για ψώνια, βόλτες το καλοκαίρι στο χωριό, άντε και καμία ομαδική εξόρμηση μαζί σας στα πέριξ.

Ααααα καλά πάμε για δεύτερο γύρο τώρα να τσακωθούμε και οι υπόλοιποι που μείναμε 🙃🙃🙃🤣
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
Trekking καλης εταιρειας, με καλη πρωτη ταχυτητα- θα τη χρειαστεις στις ανηφορες που εχεις.
.

Έχεις να προτείνεις κάποια εταιρία;;;
Αν και έχω στο νου μου ποια θέλω, απλά θέλω να ακούσω και άλλες γνώμες..:)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimakoZzz

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
καλησπερα ποδηλατοφιλοι!
μιας και καταφερα να σκισω στο πλαι τα λαστιχα, θα ηθελα τις προτασεις σας για λαστιχακια. τοσα χρονια που κανω ποδηλατο ειχα το κλασικο KENDA εκτος δρομου λαστιχακι. Εχετε να προτεινετε κατι σε πιο δρομησιο ;

*σκελετο beretta trx 11 εχω (ολα τα αλλα αλλαγμενα)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Παναγιώτη καλησπέρα. Πιστεύω ότι για να εχεις μια ολοκληρωμένη άποψη και να μπορέσεις να αποφασίσεις θα πρέπει να δείς όλες τις κατηγορίες από κοντά. Σε καμία περίπτωση παραγγελία από ίντερνετ ή τηλέφωνο.
Αν το θες μόνο για άσφαλτο θα πας σε κούρσα ή Fitness.Η κούρσα είναι η βασίλισσα της ασφάλτου. Είναι ελαφρύ ποδήλατο ότι πρέπει για μεγάλες διαδρομές κ προπονήσεις. Δεν είναι κ το πιο λειτουργικό για μέσα στην πόλη. Το Fitness είναι στην ουσία κούρσα με ίσιο τιμόνι. Περίπου 10-12 κιλά κ φιλοσοφία σχεδόν ίδια με μια κούρσα.
Αν θέλεις άσφαλτο κ λίγο χωματόδρομο θα πας σε κατηγορία Trekking τα οποία είναι βαρυτερα από 12-15 κιλά. Έχει τροχούς 28" και έχει μπροστινή ανάρτηση η οποία ρυθμίζεται κ κλειδώνει αν θέλεις. Είναι κατάλληλα για πόλη κ στην ουσία είναι ένα υβρίδιο ενός MB και πόλης.
Αν θέλεις ποδήλατο για το βουνό με βαρύ χωματόδρομο θα πας στην κατηγορία MB. Ξεκινούν από 26" που τα θεωρώ μικρά κ κουραστικά κ βγαίνουν σε 27,5" και 29".

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
.

Έχεις να προτείνεις κάποια εταιρία;;;
Αν και έχω στο νου μου ποια θέλω, απλά θέλω να ακούσω και άλλες γνώμες..:)
Πες μας ποιά έχεις κατά νου

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
καλησπερα ποδηλατοφιλοι!
μιας και καταφερα να σκισω στο πλαι τα λαστιχα, θα ηθελα τις προτασεις σας για λαστιχακια. τοσα χρονια που κανω ποδηλατο ειχα το κλασικο KENDA εκτος δρομου λαστιχακι. Εχετε να προτεινετε κατι σε πιο δρομησιο ;

*σκελετο beretta trx 11 εχω (ολα τα αλλα αλλαγμενα)
26αρι ΜΒ?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions