Αποστολέας Θέμα: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)  (Αναγνώστηκε 88686 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Να θέσω ένα ερώτημα προς τους γνώστες.
Με έχει απασχολήσει τελευταία (και όχι μόνο) το θέμα με τις διάφορες σειρές τις Shimano. Τα ερωτήματα είναι:

α) επηρεάζουν τη ποιότητα και τη σαφήνεια στις αλλαγές των ταχυτήτων;
β) έχουν να κάνουν με το επίπεδο του αναβάτη;
γ) έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία σε σκληρή χρήση;
δ) έχουν να κάνουν με τη ταχύτητα στις φθορές;

Επί του παρόντος κοιτάω για ποδήλατα με δρομίσιο προσανατολισμό αλλά σε comfort θέση οδήγησης (όχι αγωνιστικά). Κοιτάω από touring, μέχρι gravel, adventure... τέλος πάντων γύρω από αυτή τη κατηγορία με γυριστό τιμόνι. Παρακαλώ σε αυτή τη συζήτηση θα με βοηθούσε πολύ να μην αναλωθούμε για την επιλογή της κατηγορίας για να μη χαθούμε (το κάνουμε άλλη στιγμή αυτό). Η χρήση πάντως θα είναι κυρίως βολτάδικη αλλά συνήθως αυτό για μένα σημαίνει χιλιόμετρα και όχι το γύρο τις γειτονιάς.
Γιατί σειρά ultegra και όχι 105, γιατί Tiagra και όχι sora και εννοείτε τα ερωτήματα τίθενται και αντίστροφα και δεν περιορίζεται στα προαναφερθείσα μοντέλα. Κάποια στιγμή είχα καταλάβει ότι όσο "ανεβαίνουμε" σε κόστος πάμε σε πιο αγωνιστικές καταστάσεις που όμως σημαίνουν και ταχύτερες φθορές (?). Που είναι οι μύθοι και οι αλήθειες σε όλα αυτά.

Αν θεωρείται πως η συζήτηση αυτή είναι δύσκολη και πολυπαραγοντική θα περιμένω έναν καφέ όταν τελειώσει η παλιοκατάσταση με τον covid-19. Αν θα μπορούσε να γραφτεί κάτι πάντως θα το εκτιμούσα.
Φυσικά κ παίζουν ρόλο οι σειρές. Ξεκινάμε με την πιο χαμηλή την Sora κ πάμε στην καλύτερη την 105. Οι διαφορές που υπάρχουν σε όλες αυτές τις σειρές είναι η ποιότητα, το βάρος κλπ. Όταν αλλάζεις ταχύτητα δεν θέλεις να ακούς θορυβώδη σασμάν. Κάποια είναι πιο γρήγορα στην αλλαγή κ κάποια όχι. Επειδή είχα κ την Sora κ την Tiagra μπορώ να πώ ότι ήταν μικρές οι διαφορές. Όμως υπήρχαν...
Μια από αυτές είναι ότι στην Tiagra ήταν ελαφρώς πιο γρήγορες οι αλλαγές κ αρκετά αθόρυβες. Επίσης τα χειριστήρια ήταν καλύτερα κ πιο ποιοτικά.
Εξαρτάται πάντα τι θέλουμε. Πάντως αν μπορείς να πας στην σειρά 105 κάνε το κ δεν θα το μετανιώσεις. Ότι πληρώσεις θα πάρεις.

Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Το τελευταίο άλμα, ήταν στην αναγραφόμενη ημερομηνία, και είχε ως αποτέλεσμα, ένα στραβό παλουκόσελο ! Εκτοτε, ..........μόνον ...τσουλάω.  ;)

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Έκανες άλμα με αυτό;;;
Γι'αυτό στράβωσε...πάλι καλά που δεν το πήρες στα χέρια..!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Έκανες άλμα με αυτό;;;
Γι'αυτό στράβωσε...πάλι καλά που δεν το πήρες στα χέρια..!

Ακολουθούσα αυτόν στις ........ανωμαλίες  :D :D :D :D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
Έκατσα εχθές το βράδυ και διάβασα όλο αυτό το φανταστικό νήμα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που ασχολούνται, αλλά ιδιαίτερα πρέπει να πω στον Βασίλη respect! Για τις γνώσεις, την αγάπη και το μεράκι του, αλλά και για τα πολύ περιποιημένα ποδήλατά του. Περίμενα μέχρι σήμερα να γράψω, για να έχω κι εγώ φωτογραφικό υλικό από την προγευματική μου βόλτα, με το κουρσάκι που με συνοδεύει τα τελευταία 7 χρόνια, και τον άδειο καρπό μου, καθώς η ποδηλασία είναι ένα από τα λίγα πράγματα που κάνω χωρίς ρολόι.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Ωραίος!!! και εξοπλισμένος!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
....για πες, για πές !

Πολύ εργαλείο, κοντεράκι, παπουτσάκι, φόρμα, αντιανεμικό,..................επαγγελματικά !

Που πάμε εμείς οι

Ασε, θα πάρω .........ηλεκτρικό !  :'( :'( :'( :'(

Σημ. Προχθές, στην Μονή Αστερίου, μιλάω με κάποιον που ζητά πληροφορίες ( περιπατητής ), του εξηγώ μια και ξέρω κάθε πέτρα του Β. Υμηττού, και περνά μπροστά μας ένας μπούλης, με ένα ποδήλατο.
-Ετσι, ( σχολιάζω εγώ, με κακία ), πάω και στον Ολυμπο.
-Ηταν πολύς καλός και γρήγοροος, σχολιάζει ο περιπατητής.
-Μα, ήταν ηλεκτρικό το ποδήλατο, του λέω.
- ??? ....έπαθε ο άνθρωπος. Ηλεκτρικό ποδήλατο ? Και τότε, ποια η προσφορά του ? Γιατί έρχεται εδώ ? Αν πάει με μηχανή, τι του προσφέρει ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Με προλαβες Γιωργο.
Αυτες τις ημερες θα ανεβασω ενα εργαλειο που πηρε ο αδερφος μου.
Ηλεκτρικο.

Η τεχνολογια προχωραει .
Αλλιως , ας μεναμε με ξυλινους τροχους και ανευ ταχητητων

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
Ωραίος!!! (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) και εξοπλισμένος!!!

....για πες, για πές !

Πολύ εργαλείο, κοντεράκι, παπουτσάκι, φόρμα, αντιανεμικό,..................επαγγελματικά !

Που πάμε εμείς οι (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Ασε, θα πάρω .........ηλεκτρικό !  :'( :'( :'( :'(

Δεν είναι κανένα πανάκριβο ποδήλατο, ένα Specialized Allez Sport του 2013 είναι, το οποίο είχα πάρει στο τέλος της σεζόν, Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, όταν έβγαιναν τα καινούργια μοντέλα με έκπτωση της τάξης του 25-30%. Η αλήθεια είναι ότι όλα τα υπόλοιπα (κουμπωτά πετάλια/παπούτσια, ρούχα, bike computer καθαριστικά/λιπαντικά/εργαλεία) μου έχουν κοστίσει πιο πολύ από το ίδιο το ποδήλατο ::) Γενικά το χρησιμοποιώ κυρίως για άσκηση, αν και έχω κάνει και καθημερινό commuting για 2μιση χρόνια με το συγκεκριμένο.

Τα ηλεκτρικά είναι πολύ της μόδας τα τελευταία 2 χρόνια και έχουν βελτιωθεί αρκετά. Έχω αρχίσει να βλέπω και στους δρόμους ηλεκτρικά κουρσακια και gravel bikes και αν και δε με πείθουν τόσο πολύ για να πάρω κάποιο, καταλαβαίνω ότι έχουν κι αυτά τη χρησιμότητά τους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Εάν κάποιος που θα χρησιμοποιεί αυτοκίνητο για να πάει στη δουλειά του και για Χ, Ψ λόγους δεν μπορεί να πάει με το ποδήλατο, επιλέξει να πάρει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για να αντικαταστήσει κάποιες διαδρομές του, τότε δεν το βρίσκω καθόλου κακό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
@actus ένα G-Shock ίσως να σε συντροφεύει ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
@actus ένα G-Shock ίσως να σε συντροφεύει ?

Έχω ένα Casio W-86 που φοράω στην πισίνα, αλλά στο ποδήλατο δε θέλω τίποτα στα χέρια μου, δε με βολεύει, δεν το κοιτάω γιατί έχω ότι πληροφορίες χρειάζομαι στο bike computer και γενικά νιώθω ότι με ενοχλεί, γιατί περιορίζει τις κινήσεις του χεριού μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ

Αυτες τις ημερες θα ανεβασω ενα εργαλειο που πηρε ο αδερφος μου. Ηλεκτρικο.

Η τεχνολογια προχωραει . Αλλιως , ας μεναμε με ξυλινους τροχους και ανευ ταχητητων

Εάν κάποιος που θα χρησιμοποιεί αυτοκίνητο για να πάει στη δουλειά του και για Χ, Ψ λόγους δεν μπορεί να πάει με το ποδήλατο, επιλέξει να πάρει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για να αντικαταστήσει κάποιες διαδρομές του, τότε δεν το βρίσκω καθόλου κακό.

Τα ηλεκτρικά είναι πολύ της μόδας τα τελευταία 2 χρόνια και έχουν βελτιωθεί αρκετά. Έχω αρχίσει να βλέπω και στους δρόμους ηλεκτρικά κουρσακια και gravel bikes και αν και δε με πείθουν τόσο πολύ για να πάρω κάποιο, καταλαβαίνω ότι έχουν κι αυτά τη χρησιμότητά τους.

.......αναφέρω τα παραπάνω, και την άποψή μου.

Εγώ, το ποδήλατο, το χρησιμοποιώ σαν άσκηση, ε, και για να κάνω και κάποιες δουλειές, S/M, κανένα χρωματοπωλείο, οπτικά, φούρνο, φαρμακείο, περίπτερο, κλπ. συνδυάζοντας έστω τις μικρές διαδρομές, με την αντίστοιχη κίνηση.

Εάν είναι να πάρω ηλεκτρικό, σαν μέσο μετακινησης, γιατί να μην χρησιμοποιήσω την μοτοσυκλέτα, ή στις τιμές αυτές που τα πουλάνε, να μην πάρω ένα παπί ?  ::)

Σε τι δηλαδή υπερτερεί ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ?

Δεν βλέπω τον λόγο δηλαδή, που ο άλλος ανέβηκε στον Υμηττό με .....ηλεκτρικό ποδήλατο !  :(

Ειμαι άραγε τόσο βλάξ, που δεν βλέπω την ωφέλεια ?  :-[
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Δεν εχει και πεταλ το ηλεκτρικο?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Εάν είναι να πάρω ηλεκτρικό, σαν μέσο μετακινησης, γιατί να μην χρησιμοποιήσω την μοτοσυκλέτα, ή στις τιμές αυτές που τα πουλάνε, να μην πάρω ένα παπί ?  ::)

Σε τι δηλαδή υπερτερεί ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ?
Χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να παραχθεί από εγχώριες ΑΠΕ έναντι του εισαγόμενου πετρελαίου, μηδενικές εκπομπές κατά τη χρήση στην πόλη κλπ.

Δεν βλέπω τον λόγο δηλαδή, που ο άλλος ανέβηκε στον Υμηττό με .....ηλεκτρικό ποδήλατο !  :(
Αυτό είναι σκέτη βλακεία... εγώ αναφέρθηκα σε πολύ συγκεκριμένη χρήση ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Δεν εχει και πεταλ το ηλεκτρικο?
Φυσικά και έχει και δεν προχωράει αν δεν κάνεις πετάλι. Το ηλεκτρικό κομμάτι είναι υποβοήθηση. Δεν προχωράει αν δεν κάνεις πετάλι, δεν είναι μηχανάκι. Προσφέρει και αυτό κάποιας μορφής άσκηση, αν ρωτάς αυτό.

Δεν συμπαθώ τα ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά δεν τα σιχαίνομαι όπως τα ηλεκτρικά σκούτερ. ;)
Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι με θέματα υγείας ή μεγάλης ηλικίας που δεν μπορούν να κάνουν ποδήλατο... από το να πηγαίνουν στο περίπτερο με το αυτοκίνητο, προτιμώ να έχουν τη λύση τπυ ηλεκτρικού.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions