Αποστολέας Θέμα: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)  (Αναγνώστηκε 88685 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Μια ερώτηση,στην κατηγορία city ανήκουν και τα trekking?
Όχι

Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Κανονικά είναι διαφορετικές κατηγορίες, αλλά για εμένα δεν υπάρχουν απόλυτα όρια.
Πέρα από κάποια άλλα χαρακτηριστηκά, τα διαχωρίζω κυρίως από τη θέση οδήγησης.
Η αλήθεια είναι ότι, κατά την προσωπική μου άποψη, το δικό σου παίζει ανάμεσα στις δύο κατηγορίες και γενικά είναι αναβαθμισμένη έκδοση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
Η θέση οδήγησης είναι έτσι κι αλλιώς όρθια που δεν είναι εκ των πραγμάτων για πολλά χλμ.

Αυτή είναι για μένα η ουσία. Σε ένα ποδήλατο με τόσο όρθια θέση, που προορίζεται για βόλτες μικρές σε χιλιόμετρα και διάρκεια κατά τις οποίες οι αναβάτες μάλλον θα παραγάγουν μικρό έργο σε χαμηλές τιμές ισχύος (30-40-50W) το μέγεθος του σκελετού έχει πολύ μικρότερη σημασία απ' ότι σε μια κούρσα που κάποιος θα λειτουργεί στο όριο του (150-200-250+W) για ώρες και πολλά χλμ. Δε σημαίνει ότι δεν έχει και καμία σημασία βέβαια.

Το ίδιο ισχύει και για το drop από την σέλα στο τιμόνι του Βασίλη. Όπως έχει πει και ο ίδιος, είναι λίγο κάγκουρας στην αστική μετακίνηση (Βασίλη σε καταλαβαίνω, έκανα 2.5 χρόνια commuting καθημερινά με την κούρσα, έχουμε την ίδια πάθηση  :D), οπότε προφανώς το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του στηρίζεται από τα πετάλια, όπως είναι και το ιδανικό, για να μην έχουμε μουδιάσματα, πόνους και ενοχλήσεις από τη σέλα ή το τιμόνι. Αυτό, σε συνδυασμό με πιο γυμνασμένο κορμό (συνηθισμένο από πολλά χλμ στο να κρατάει το βάρος του σώματος) επιτρέπει την πιο σκυφτή θέση οδήγησης, χωρίς προβληματα στα χέρια. Ειδικά αν το setback της σέλας είναι σωστό, από μέτριες προσπάθειες και πάνω (πιο δύσκολες) μάλλον ο ποδηλάτης δε θα πρέπει να στηρίζεται σχεδόν καθόλου στο τιμόνι (αν είναι καθιστός φυσικά).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Τα City είναι καθαρά για μέσα στην πόλη. Έχουν φτερά, φώτα, λασπωτηρες, λάστιχα ασφαλτινα, θέση οδήγησης διαφορετική από ένα τρεκινγκ.
Το τρεκινγκ ποδήλατο είναι υβρίδιο το οποίο είναι ανάμεσα σε MB κ πόλης. Μπορείς να κινηθείς μέσα στην πόλη αλλά κ σε ένα ελαφρύ πατημένο χωματόδρομο.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Αυτή είναι για μένα η ουσία. Σε ένα ποδήλατο με τόσο όρθια θέση, που προορίζεται για βόλτες μικρές σε χιλιόμετρα και διάρκεια κατά τις οποίες οι αναβάτες μάλλον θα παραγάγουν μικρό έργο σε χαμηλές τιμές ισχύος (30-40-50W) το μέγεθος του σκελετού έχει πολύ μικρότερη σημασία απ' ότι σε μια κούρσα που κάποιος θα λειτουργεί στο όριο του (150-200-250+W) για ώρες και πολλά χλμ. Δε σημαίνει ότι δεν έχει και καμία σημασία βέβαια.

Το ίδιο ισχύει και για το drop από την σέλα στο τιμόνι του Βασίλη. Όπως έχει πει και ο ίδιος, είναι λίγο κάγκουρας στην αστική μετακίνηση (Βασίλη σε καταλαβαίνω, έκανα 2.5 χρόνια commuting καθημερινά με την κούρσα, έχουμε την ίδια πάθηση  :D), οπότε προφανώς το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του στηρίζεται από τα πετάλια, όπως είναι και το ιδανικό, για να μην έχουμε μουδιάσματα, πόνους και ενοχλήσεις από τη σέλα ή το τιμόνι. Αυτό, σε συνδυασμό με πιο γυμνασμένο κορμό (συνηθισμένο από πολλά χλμ στο να κρατάει το βάρος του σώματος) επιτρέπει την πιο σκυφτή θέση οδήγησης, χωρίς προβληματα στα χέρια. Ειδικά αν το setback της σέλας είναι σωστό, από μέτριες προσπάθειες και πάνω (πιο δύσκολες) μάλλον ο ποδηλάτης δε θα πρέπει να στηρίζεται σχεδόν καθόλου στο τιμόνι (αν είναι καθιστός φυσικά).
Τι ωραία που τα λες!
Ειδικά εκεί που λες για το γυμνασμένο κορμό... λες και περιγράφεις τη φωτογραφία μου (x3 στην περιφέρεια της κοιλιάς  :D :D :D)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Συνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Γρηγόρη @Greg, ο actus νομίζω τα είπα πραγματικά πολύ ωραία για τον τύπο του ποδηλάτου και σε ποιες περιπτώσεις έχει σημασία η μεγάλη ακρίβεια στο μέγεθος.
Κατά τη γνώμη μου, να μη σε απασχολήσει περισσότερο το θέμα και μη σε προβληματίσει άλλο.
Μακάρι όπως είπες να είχες πολλές επιλογές να δοκιμάσεις και να διαλέξεις αυτό που θα σου ταιριάξει περισσότερο.
Τώρα, με την περιορισμένη διαθεσιμότητα που υπάρχει στην αγορά, όπως είχε γίνει και στο προηγούμενο lockdown, χρειαζόσουν ένα ποδήλατο για συγκεκριμένο λόγω και μπόρεσες να βρεις αυτό διαθέσιμο.
Κοίτα να το χαρείς χωρίς έγνοια και με τη χρήση θα δεις ποιες ρυθμίσεις χρειάζεσαι περαιτέρω.
Καλές βόλτες με την οικογένεια και τα λέμε στους δρόμους!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Γρηγόρη πόσο στοίχισε αν επιτρέπεται;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
...καλός καιρός και σήμερα, μια βολτίτσα στο βουνό, ήταν ότι έπρεπε. ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
...σήμερα, ωραία σχετικά ημέρα, και μετά τα γουρουνόπουλα και τις μπύρες - μιλφέϊγ και γαλακτομπούρεκο, είπα να πάρω τα βουνά.

Μαζί με άλλους ..........100.000,  ??? που ήρθαν όμως με τα ......αυτοκίνητα, πίνανε καφέ και κάπνιζαν μέσα στα αυτοκίνητα, μπλόκαραν τον δρόμο, και μας φλόμωσαν στο καυσαέριο. Αρπάχτηκα με 5-6 από δαύτους. ΚΑι μηχανόβιους με τα δίχρονα, που έπνιγαν τον κόσμο στην λαδίλα. Ασε εκείνον που έκανε ανάβαση, και βαράγανε οι σκάστρες ! Αλλά, αυτός ξέρω που μένει  :D :D :D :D (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Ετσι και σήμερα. κάνανε το βουνό, Ομόνοια.

Σήμερα ανακοίνωσαν ότι

.....πολλοί είναι οι Δήμοι της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένο ιικό φορτίο, όπως σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο δήμος Βύρωνα, ο δήμος Δάφνης, το Γαλάτσι, ο Υμηττός, ο δήμος Ζωγράφου, ο δήμος Ηλιούπολης, οι δήμοι Κασαιριανής, Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας.

Οι δήμοι με bold, ειναι δήμοι στους πρόποδες του Υμηττού. Με εύκολη πρόσβαση προς αυτόν. Δεν αποκλείω να παρουσιάζονται σήμερα ( χθές ) φαινόμενα, που προκλήθηκαν ΚΑΙ από αυτήν την κοσμοσυρροή εκείνων των ημερών. 26 ήταν, βάλε 5+8 = ? ?

Και την ημέρα των Φώτων, αλλά ΚΑΙ σήμερα, κάπως έτσι ήταν από κίνηση ειδικά αυτοκινήτων. Βάλτωσε ο κόσμος, δεν υπακούει πιά. 

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-290-attiki-92-thessaloniki-09-01-2021
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
Γρηγόρη πόσο στοίχισε αν επιτρέπεται;

585€
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Σήμερα ανακοίνωσαν ότι

.....πολλοί είναι οι Δήμοι της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένο ιικό φορτίο, όπως σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο δήμος Βύρωνα, ο δήμος Δάφνης, το Γαλάτσι, ο Υμηττός, ο δήμος Ζωγράφου, ο δήμος Ηλιούπολης, οι δήμοι Κασαιριανής, Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας.

Βασικά είναι όλοι οι Δήμοι που έχουν μεγάλα Πάρκα και δασικούς δρόμους κατάλληλους για βόλτες.
Η τρομοκρατία που εφαρμόζουν δε με βρίσκει σύμφωνο. Καλύτερα μια ουσιαστική ενημέρωση παρά αυτό το πράγμα που κάνουν επειδή είναι ανίκανοι. Το πιο δυνατό όπλο είναι η γνώση και όχι η τρομοκρατία, με τη δεύτερη πάντα αντίθετα αποτελέσματα φέρνουν αλλά δε θέλουν να βάλλουν μυαλό.
Αλλά θα μου πεις "παιδιά" μας είναι οι πολιτικοί... τρομολάγνοι θα είναι, τι θα είναι...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Γρηγορη , δεν σου ευχηθηκα για το εργαλειο.
Και μπανικο ειναι και μια χαρα εκανες που το κρατησες και το καταστημα δεν προσπαθησε να σε ριξει. ( Οσο μπορεσα να καταλαβω απο αυτα που διαβασα ) .

Καλες βολτες λοιπον .
Καλοριζικος και σιδερενιος .

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Θα ηθελα να υπενθυμισω οτι σε οτι εχει να κανει με αθληματα , καλο θα ηταν να ειμαστε μετρημενοι .
Αν ξεραμε τα παντα , με αυτο που ασχολουμαστε , θα ημασταν πρωταθλητες , προπονητες κτλ.
Παντα θα υπαρχει καλυτερος και ολοι ειμαστε ερασιτεχνες εκτος απο αυτους που πληρωνονται .

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Θα ηθελα να υπενθυμισω οτι σε οτι εχει να κανει με αθληματα , καλο θα ηταν να ειμαστε μετρημενοι .
Αν ξεραμε τα παντα , με αυτο που ασχολουμαστε , θα ημασταν πρωταθλητες , προπονητες κτλ.
Παντα θα υπαρχει καλυτερος και ολοι ειμαστε ερασιτεχνες εκτος απο αυτους που πληρωνονται .

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι κ αυτοί που δεν έχουν καμία επαφή με το αντικείμενο να μην λένε αερολογίες. Κάτι σχετικό με ποδήλατα θα μας πείς;
Μπράβο που κατάλαβες με όσα διάβασες ότι ήταν οκ το μαγαζί που του πούλησε το ποδήλατο. Γατόνι είσαι.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions