Γιώργο μου , το ίδιο πράγμα λέμε αλλά εγώ θέλω καλύτερο εργαλείο. Δεν θέλω ούτε εγώ να πηγαίνω με τόσα ούτε να το παίζω κάποιος. Με λίγα λόγια θα μπορούσα να το περιγράψω σαν να θέλεις να καρφώσεις μια πρόκα με πέτρα, ενώ μπορείς να πάρεις ένα σφυρί.
...με ένα καλύτερο, θα πρέπει να κάνεις ΚΑΛΑ πράγματα. Δεν θα κανεις 10 χιλιόμετρα που κανω εγώ στην ανάβαση. Με 4,5-5 χιλιόμετρα / ω στην άνοδο, και ( ...το ξαναμέτρησα σήμερα
@Taylor 1981 @sub50 , έχω "πετάλι" μέχρι τα 42 χιλ/ω, - 3 Χ 9 Shimano Deore XT ), και σεμνότατα πιάνω τα 50 χιλ /ω στην κατηφόρα με άνεση. Αν πεταλιάσω από νωρίς, και σκυψω λίγο, τα πάω τα 60 πριν πέσω στα φρένα. Αν και πολύυυυυυυ επικινδυνα.
Πάνο, εχεις εμπειρία από δημόσιους δρόμους, που θα κινηθείς με όλους τους ΙΧ-δες, ΤΑΧΙ και φορτηγά ? Πιστεύεις ότι μπορείς να κρατάς τον ρυθμό που θέλεις, ή που σου επιτρέπουν οι συνθηκες ? Εχεις ανοικτό δρόμο, που θα κινηθείς με τις επιλογές σου χωρίς "παρεμβολές ? "
Και εκεί, θα βασίζεσαι στα ποδαράκια σου, στην εκρηκτικότητά σου να επιταχύνεις, στο λάστιχο ( λεπτό ) και το οδόστρωμα ( τρύπες- γούβες - φθορές κλπ ), για να επιβραδύνεις.
Εχω κάνει αρκετά, ώστε να καταλάβω ότι καλύτερα, ..........στο βουνό.