Αποστολέας Θέμα: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)  (Αναγνώστηκε 88721 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
Αν μπορείς και θέλεις και έχεις την οικονομική δυνατότητα πάρε carbon. Η ακαμψία του, δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρεις περισσότερη δύναμη από το σώμα στους τροχούς. Δεν χάνεται ενέργεια σε στρέψεις που είναι αποτέλεσμα της ελαστικότητας των υπόλοιπων υλικών όπως πχ το αλουμίνιο ή το τιτάνιο. Χάνεται όμως αυτή η άμεση “επαφή” που έχεις με τα άλλα υλικά που σου μιλάνε ας το πούμε όταν συνεργάζεσαι μαζί τους. Είναι όπως το βινύλιο με τα ψηφιακά.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Γιώργο μου , το ίδιο πράγμα λέμε αλλά εγώ θέλω καλύτερο εργαλείο. Δεν θέλω ούτε εγώ να πηγαίνω με τόσα ούτε να το παίζω κάποιος. Με λίγα λόγια θα μπορούσα να το περιγράψω σαν να θέλεις να καρφώσεις μια πρόκα   με πέτρα, ενώ μπορείς να πάρεις ένα σφυρί.

...με ένα καλύτερο, θα πρέπει να κάνεις ΚΑΛΑ πράγματα. Δεν θα κανεις 10 χιλιόμετρα που κανω εγώ στην ανάβαση. Με 4,5-5 χιλιόμετρα / ω στην άνοδο, και ( ...το ξαναμέτρησα σήμερα @Taylor 1981 @sub50 , έχω "πετάλι" μέχρι τα 42 χιλ/ω, - 3 Χ 9 Shimano Deore XT ), και σεμνότατα πιάνω τα 50 χιλ /ω στην κατηφόρα με άνεση. Αν πεταλιάσω από νωρίς, και σκυψω λίγο, τα πάω τα 60 πριν πέσω στα φρένα. Αν και πολύυυυυυυ επικινδυνα.

Πάνο, εχεις εμπειρία από δημόσιους δρόμους, που θα κινηθείς με όλους τους ΙΧ-δες, ΤΑΧΙ και φορτηγά ? Πιστεύεις ότι μπορείς να κρατάς τον ρυθμό που θέλεις, ή που σου επιτρέπουν οι συνθηκες ? Εχεις ανοικτό δρόμο, που θα κινηθείς με τις επιλογές σου χωρίς "παρεμβολές ? "

Και εκεί, θα βασίζεσαι στα ποδαράκια σου, στην εκρηκτικότητά σου να επιταχύνεις, στο λάστιχο ( λεπτό ) και το οδόστρωμα ( τρύπες- γούβες - φθορές κλπ ), για να επιβραδύνεις.

Εχω κάνει αρκετά, ώστε να καταλάβω ότι καλύτερα, ..........στο βουνό.  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος panos_ioannou

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Στην Κρήτη είμαι . Τον νησί προσφέρεται για όλα αυτά που λες, ειδικά από Οκτώβριο μέχρι και Απρίλιο που δεν έχει τουρισμό. Ειδικά τώρα με τον ιο εδώ και ένα χρόνο όλοι οι επαρχιακοί  δρόμοι είναι άδειοι. Ακόμα και πριν τον ιο έβλεπες καθαρά ότι όλο το δίκτυο στο νησί είναι φτιαγμένο για τους τουρίστες. Το μόνο που συναντάς  το χειμώνα είναι πρόβατα άντε και καμία δυο καρότσες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
Στην Κρήτη είμαι . Τον νησί προσφέρεται για όλα αυτά που λες, ειδικά από Οκτώβριο μέχρι και Απρίλιο που δεν έχει τουρισμό. Ειδικά τώρα με τον ιο εδώ και ένα χρόνο όλοι οι επαρχιακοί  δρόμοι είναι άδειοι. Ακόμα και πριν τον ιο έβλεπες καθαρά ότι όλο το δίκτυο στο νησί είναι φτιαγμένο για τους τουρίστες. Το μόνο που συναντάς  το χειμώνα είναι πρόβατα άντε και καμία δυο καρότσες.

Και 99 στους 100 μεθυσμενους, από τις 10.00 το πρωϊ που πάνε όπου νάναι. Και δεν το λέω να θίξω. Εχω ατυχώς προσωπικές εμπειρίες. Θέλει ΠΟΛΛΗ προσοχή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Αν μπορείς και θέλεις και έχεις την οικονομική δυνατότητα πάρε carbon. Η ακαμψία του, δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρεις περισσότερη δύναμη από το σώμα στους τροχούς. Δεν χάνεται ενέργεια σε στρέψεις που είναι αποτέλεσμα της ελαστικότητας των υπόλοιπων υλικών όπως πχ το αλουμίνιο ή το τιτάνιο. Χάνεται όμως αυτή η άμεση “επαφή” που έχεις με τα άλλα υλικά που σου μιλάνε ας το πούμε όταν συνεργάζεσαι μαζί τους. Είναι όπως το βινύλιο με τα ψηφιακά.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Αν και πρώην Dj που ξεκίνησα με βινύλια και τα λάτρεψα και λατρεύω, δεν σου κρύβω ότι άλλο ρομάντζο, νοσταλγία και αίσθηση ηχητικής,  άλλο ευκολία και πρακτικότητα  του mp3 για δουλειά, κτλπ, όποτε νομίζω με έπεισες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
...με ένα καλύτερο, θα πρέπει να κάνεις ΚΑΛΑ πράγματα. Δεν θα κανεις 10 χιλιόμετρα που κανω εγώ στην ανάβαση. Με 4,5-5 χιλιόμετρα / ω στην άνοδο, και ( ...το ξαναμέτρησα σήμερα @Taylor 1981 @sub50 , έχω "πετάλι" μέχρι τα 42 χιλ/ω, - 3 Χ 9 Shimano Deore XT ), και σεμνότατα πιάνω τα 50 χιλ /ω στην κατηφόρα με άνεση. Αν πεταλιάσω από νωρίς, και σκυψω λίγο, τα πάω τα 60 πριν πέσω στα φρένα. Αν και πολύυυυυυυ επικινδυνα.

Πάνο, εχεις εμπειρία από δημόσιους δρόμους, που θα κινηθείς με όλους τους ΙΧ-δες, ΤΑΧΙ και φορτηγά ? Πιστεύεις ότι μπορείς να κρατάς τον ρυθμό που θέλεις, ή που σου επιτρέπουν οι συνθηκες ? Εχεις ανοικτό δρόμο, που θα κινηθείς με τις επιλογές σου χωρίς "παρεμβολές ? "

Και εκεί, θα βασίζεσαι στα ποδαράκια σου, στην εκρηκτικότητά σου να επιταχύνεις, στο λάστιχο ( λεπτό ) και το οδόστρωμα ( τρύπες- γούβες - φθορές κλπ ), για να επιβραδύνεις.

Εχω κάνει αρκετά, ώστε να καταλάβω ότι καλύτερα, ..........στο βουνό.  ;D
Γιώργο γιατί τρέχεις έτσι; Σε κυνηγάει κανένας;

Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
Γιώργο γιατί τρέχεις έτσι; Σε κυνηγάει κανένας;

Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ειπα, πριν κάποιο καιρό, ότι πηγα με 60.

Αμφισβητήθηκε, οπότε σήμερα, που πήγα ψηλά, και είχα όλον τον δρόμο ( κατηφόρα ), έκανα την μέτρηση/ επιβεβαίωση, μήπως και είχα πετάξει καμμιά μ@λ@κια. Αλλά όχι.

Τα 50 με άνεση και άμεσα, τα υπόλοιπα, με πίεση στην αρχή, και ξάπλα μετά.

Θυμάμαι δε, στο άλλο κοντέρ που κράταγε μνήμες, είχα μέγιστη 62 κάτι.

Στην καθημερινότητα, ΔΕΝ πάω έτσι. Σήμερα ήταν απλή επιβεβαίωση, ότι δεν θέλω ...........γυαλιά  :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Καλημέρα. Σε ότι αφορά κατηγορίες και υλικά, τα είπε πολύ ωραία ο @Timeless.
Ειδικά, με τη χρήση που θες, συμφωνώ ότι η βασική διαφορά που θα δεις στο υλικό έχει να κάνει με την απορροφητικότητα και την ανταπόκριση στο δρόμο και λιγότερο με το βάρος.
Προσωπικά, έχω ελάχιστη εμπειρία από σύγχρονες κούρσες οπότε δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες.
Ωστόσο, επειδή θα αλλάξεις κατηγορία και δεν ξέρεις ακόμα πως θα σου βγει, τι χρήση θα κάνεις και αν θα σου αρέσει, προσωπικά, στη θέση σου θα κοίταζα να ξεκινήσω με μια μεταχειρισμένη κούρσα.
Σήμερα βρίσκεις πολύ καλά μοντέλα γνωστών εταιρειών, μέχρι 5 ετών, αλουμίνιο με carbon πιρουνι φυσικά και 10αρα σειρά μέχρι 500 ευρώ.
Έτσι κι αλλιώς θα έχεις τεράστια διαφορά από αυτό που χρησιμοποιείς τώρα και αποκτώντας εμπειρία στο τι σου ταιριάζει, θα μπορέσεις να κάνεις πολύ πιο σωστή επιλογή μετά σε κάτι ακριβό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Ειπα, πριν κάποιο καιρό, ότι πηγα με 60.

Αμφισβητήθηκε, οπότε σήμερα, που πήγα ψηλά, και είχα όλον τον δρόμο ( κατηφόρα ), έκανα την μέτρηση/ επιβεβαίωση, μήπως και είχα πετάξει καμμιά μ@λ@κια. Αλλά όχι.

Τα 50 με άνεση και άμεσα, τα υπόλοιπα, με πίεση στην αρχή, και ξάπλα μετά.

Θυμάμαι δε, στο άλλο κοντέρ που κράταγε μνήμες, είχα μέγιστη 62 κάτι.

Στην καθημερινότητα, ΔΕΝ πάω έτσι. Σήμερα ήταν απλή επιβεβαίωση, ότι δεν θέλω ...........γυαλιά  :D :D :D
Το τελικιασες το εργαλείο!

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikogiorgos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Panos Ioannou,
κατα την ταπεινή μου άποψη, πάρε...... carbon!!!! αν πάρεις αλουμίνιο, θα σε τρώει γιατί δεν πήρες το άλλο!!! τα έχω περάσει γι αυτό στο λέω!
Και θα ήθελα να πω κάτι σε όλους: μην μπαίνετε στη διαδικασία: είμαι αθλητής? όχι! ε τότε τι να το κάνω το καλό αγωνιστικό? είναι σαν να λες: γιατί πήρες ρολόι των 2000euro? με 500 δε σου κάνει? την ώρα δε δείχνει το ένα και το άλλο?
Έχω συνάδελφο που πήρε Pinarello dogma με 7500euro. Αθλητής ποδηλασίας ΔΕΝ είναι, ουτε σε καμιά ερασιτεχνική ομάδα είναι... το βγάζει μια φορά το μήνα! τότε γιατί το πήρες του λέω? ''έτσι! μ' αρέσει να το βλέπω στο σαλόνι!!!''
Απ όσους ποδηλάτες γνώρισα και αντάλλαξα απόψεις, μόνο ΕΝΑΝ! (1) βρήκα με Ideal megisto του 2010 (είναι το best seller της Ideal), ο οποίος το έχει όλα αυτα τα χρόνια και δεν πρόκειται να πάει σε κουρσα, διότι κατά τα λεγόμενά του, λέει: τι να την κάνω την κούρσα? την προπόνησή μου την κάνω και μ αυτό που εχω! Δεν θα πάω με μέσο όρο τα 27χαω, θα πάω με 22-23, και τι έγινε? Θ φτάσω ενα τέταρτο αργότερα στον προορισμό μου σε σχέση με εναν κουρσα, και τι έγινε? την άσκησή μου την έκανα έτσι κι αλλιώς!
Του βγάζω το καπέλο! σταθερός στις απόψεις του! Αλλά αυτός είναι ένας στο σύνολο... είναι η εξαίρεση...
Ας έχουμε οι υπόλοιποι κάτι να ασχολούμαστε, για να μην αποτρελαθούμε στο τέλος...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Θεωρώ πως δεν είναι ακριβώς έτσι για πολλούς-πολλούς λόγους. Αυτό είναι υπερκαταναλωτισμός και μάλιστα λανθάνων.
Δεν είναι το ίδιο ρολόγια και ποδήλατα. Τα ρολόγια είναι από τη φύση τους μια ματαιόδοξη κατάσταση, αλλά δεν τα καβαλάς ούτε ασκείς μυική δύναμη πάνω τους.

Τα αθλητικά ποδήλατα έχουν όλα τα ΔΕΝ του κόσμου για τους χομπίστες. Γνώμη μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
Panos Ioannou,
κατα την ταπεινή μου άποψη, πάρε...... carbon!!!! αν πάρεις αλουμίνιο, θα σε τρώει γιατί δεν πήρες το άλλο!!! τα έχω περάσει γι αυτό στο λέω!
Και θα ήθελα να πω κάτι σε όλους: μην μπαίνετε στη διαδικασία: είμαι αθλητής? όχι! ε τότε τι να το κάνω το καλό αγωνιστικό? είναι σαν να λες: γιατί πήρες ρολόι των 2000euro? με 500 δε σου κάνει? την ώρα δε δείχνει το ένα και το άλλο?
Έχω συνάδελφο που πήρε Pinarello dogma με 7500euro. Αθλητής ποδηλασίας ΔΕΝ είναι, ουτε σε καμιά ερασιτεχνική ομάδα είναι... το βγάζει μια φορά το μήνα! τότε γιατί το πήρες του λέω? ''έτσι! μ' αρέσει να το βλέπω στο σαλόνι!!!''
Απ όσους ποδηλάτες γνώρισα και αντάλλαξα απόψεις, μόνο ΕΝΑΝ! (1) βρήκα με Ideal megisto του 2010 (είναι το best seller της Ideal), ο οποίος το έχει όλα αυτα τα χρόνια και δεν πρόκειται να πάει σε κουρσα, διότι κατά τα λεγόμενά του, λέει: τι να την κάνω την κούρσα? την προπόνησή μου την κάνω και μ αυτό που εχω! Δεν θα πάω με μέσο όρο τα 27χαω, θα πάω με 22-23, και τι έγινε? Θ φτάσω ενα τέταρτο αργότερα στον προορισμό μου σε σχέση με εναν κουρσα, και τι έγινε? την άσκησή μου την έκανα έτσι κι αλλιώς!
Του βγάζω το καπέλο! σταθερός στις απόψεις του! Αλλά αυτός είναι ένας στο σύνολο... είναι η εξαίρεση...
Ας έχουμε οι υπόλοιποι κάτι να ασχολούμαστε, για να μην αποτρελαθούμε στο τέλος...

Και εδώ, άλλος ένας  ;D

Και εμένα, του 2008 ή 9  είναι. So what ?

Και μέση ταχύτητα, από το προηγούμενο κοντέρ που είχα, ήταν 12 και κάτι. Me 4,5 - 5 ανεβαίνω, με 50 κατεβάινω. Και τις ευθείες, 12-15-18. Ανάλογα με την κινηση.

Πριν κάποια χρόνια, ακολουθούσα κάποιον που έτρεχε. Εκανε 15 χιλ την φορά. Σταθερά στα 12-13. Εγώ, με το ποδήλατο, στις βουβές πήγαινα με 7. Στις ελαφρές κατηφόρες, τον ξαναέφτανα. Μου αρκούσε.

Ουτε κούρσες, ούτε carbon, ουτε τίποτα. Ελευθερία κίνησης, βόλτα στα βουνά, και .........τέλος.

Ειμαι και ηλικιωμένος, μην το ξεχνάμε  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)
« Απάντηση #792 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 00:09:16 πμ »
Panos Ioannou,
Σε ευχαριστώ.

Και καρμπον θα πάρω, και αλουμίνιον και ουράνιον αν βγει και  ζω ακόμα, και το αντέχω οικονομικά.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι κακό αυτό.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος κόπος να πειστώ ότι δεν χρειάζομαι νέο ποδήλατο ή ότι δεν έχω την εμπειρία και την ικανότητα να καταλάβω τι θα κάνει σε εμένα καλό ενώ κάποιοι που ούτε καν με ξέρουν  την έχουν. Δυο απλές ερωτήσεις έκανα  και τελικά αυτό που ουσιαστικά πήρα, εκτός από 4-5 απαντήσεις to the point, ήταν μια αρνητικότητα αρχικά, μια απαξίωση μετέπειτα και τελικά κατάλαβα ότι ουσιαστικά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Απολογούμαι ειλικρινά  απλά για την ατυχέστατη φωτό που ποσταρα αρχικά , ενώ πραγματικά την ανάρτησα χωρίς δόλο και μόνο για πλάκα. Ίσως αυτό ήταν καθοριστικός παράγοντας για την αρνητικότητα  και το καταλαβαίνω .

Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή και συγνώμη και πάλι που χάλασα την παρέα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Πάρε ανθρακόνημα κ γίνε τούμπανο! ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη