Χωρίς παρεξήγηση και ρωτάω με κάθε ειλικρίνεια και θετική διάθεση, μήπως την μπερδεύεις με την 6R35;
Η 6L35 είναι από τις λεπτότερες μηχανές της Seiko και αν και χρησιμοποιήθηκε στη σειρά Presage (σε πολύ ακριβά μοντέλα όμως) προέρχεται από τα Credor. Δεν νομίζω πως δεν είναι άξια μηχανή. Το πάχος της είναι μόλις 3,6mm για αυτό και το συνολικό πάχος του ρολογιού είναι στο 11,4mm.
Προσωπικά ούτε τη χρονομετρία στο +15/-10 μου φαίνεται άσχημη. Έχουν υπάρξει ραφιναρισμένες εκδόσεις της που μπορούν να κατέβουν σε ελαφρώς χαμηλότερες τιμές αλλά όπως είναι πετυχαίνει 50 ώρες αυτονομίας στα 28.800.
Κατά τη γνώμη μου είναι μηχανή από το πάνω ράφι της Seiko, εξελιγμένη από τις 4L35 και 4L75 με τη διαφορά ότι φοράει ένα έξτρα ρουμπίνι (26). Αν σκεφθείς δε ότι ο χαρακτήρας του ρολογιού απαιτούσε μια λεπτή γραμμή πιστεύω πως δεν επιλέχθηκε τυχαία.
Θα απαντήσει. Εμείς, ακούμε να μαθαίνουμε, μια και η γνώση, τουλάχιστον η δική μου σε αυτά, είναι ένα απόλυτο μηδενικό.
Πάντως, σχεδόν 2 λεπτά την εβδομάδα για ρολόι επιπέδου, ακούγεται πολύ ΙΜΟ.
Και οι 50 ώρες, με τις 40 να κυκλοφορούν ευρέως, και σε μικρότερης τιμης ρολόγια ( ....αλήθεια, πόσο πάει αυτό ? ), δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό.
Αν δε αυτό το προϊόν, είναι αποτέλεσμα "ανταγωνισμού", άρα,
θα μπορούσε να είναι αυτό το καλό, και όχι το άλλο, το κάνει πιο βαρύ στην σύγκριση, και κάτι κάπου δεν κολλάει.
Αναμένομεν