Μέρος 1ονΠαρακαλώ για την επιείκεια των αναγνωστών, μια ΚΑΙ η ορολογία είναι λιιιιιγο έτσι, αλλά ΚΑΙ τα νοήματα, έπρεπε να επεξεργαστουν και να συμπληρωθούν με σχόλια, αλλιώς πιθανά να μην γινονταν κατανοητά. Ε, χοντρά - χοντρά 8 ώρες με παιδεύει
Προτείνεται και η μελέτη των πινάκων / φωτογραφιών.
Εξέταση σε βάθος.
Σταθμίζοντας την απόδοση και τους συμβιβασμούς στο σχεδιασμό μηχανών ρολογιών.
Ενέργεια και χώρος.Υπάρχουν πολλές παραδόσεις στη βιομηχανία ρολογιών πολυτελείας. Από τη χρήση ξυλότυπου να γυαλίζονται οι «καμπύλες», στο ρωμαϊκό «IV» που αποδίδεται ως «IIII», η κουλτούρα της ωρολογοποιίας είναι γεμάτη από ενδιαφέροντα έθιμα που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Ωστόσο, η πιο θεμελιώδης παράδοση παραμένει η εξάρτηση από σταδιακές βελτιώσεις προς καλύτερη χρονομέτρηση.
Το "Καλύτερη" μπορεί να σημαίνει απόλυτη απόδοση που μετριέται για μια καθορισμένη περίοδο, όπως μια δοκιμή αστεροσκοπείου, (ο στόχος των superstar régleurs), ή αξιόπιστη μακροπρόθεσμη απόδοση στον καρπό. Ανεξάρτητα, για σχεδόν τετρακόσια χρόνια, η αναζήτηση καλύτερης ακρίβειας ήταν η κατευθυντήρια αρχή των κατασκευαστών. Για να παραφράσω τον ιστορικό David S. Landes στο Χρόνο, «… ήταν πάντα ο κανόνας ότι η ποιότητα είναι συνάρτηση της ακρίβειας του ».
Σήμερα, περίπου 50 χρόνια αφότου έμειναν στη σκόνη οι μηχανικοί «χρονομετρητές» από τους «καλύτερους» ηλεκτρονικούς τους αδελφούς, ορισμένοι κατασκευαστές μηχανικών ρολογιών είναι πιο προσκολλημένοι στην τήρηση αυτής της παραδοσιακής προσέγγισης, για τη σταδιακή βελτίωση σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους. Και αν κοιτάξουμε προσεκτικά, μπορούμε να ποσοτικοποιήσουμε αυτήν τη διαφορά στην προσέγγιση εξετάζοντας το πώς οι διαφορετικοί ωρολογοποιοί επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν την διαθέσιμη ενέργεια στους μηχανισμούς τους.
Το ενδιαφέρον μας ήταν να βρούμε έναν τρόπο να ποσοτικοποιήσουμε ποιοι ωρολογοποιοί κάνουν επιλογές χρονομέτρησης υψηλής απόδοσης και να εξετάσουμε πώς αρχές όπως το COSC ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν την πραγματική απόδοση στον καρπό.
Η ΑΝΑΛΥΣΗΞεκινώντας με διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα, συντάξαμε μια βάση δεδομένων για την αδράνεια ισορροπίας, τη συχνότητα, το πλάτος και το αποθεματικό ισχύος για ένα δείγμα 43 μηχανισμών ρολογιού, από το τεράστιο Kerbedanz KRB-08 με τον κεντρικό κλωβό turbillon 27mm, έως το λεπτό RMXP1 με micro- ρότορα που κατασκευάζεται αυτόματα από τη Vaucher μέσα στο RM 33, καθώς και πολλά γνωστά όπως τα Rolex 3135, Omega 8500, Jaeger-LeCoultre 899 και ETA 2892.
Με βιβλία όπως η Θεωρία της Ωρολογοποιϊας του WOSTEP ( ΣΣ. Σχολή ωρολογοποιίας στην Ελβετία, που χρηματοδοτείται από τους κατασκευαστές , εξαιρετικά αυστηρή ), ως οδηγό μας, υπολογίσαμε το ποσό της ισχύος που απορροφά το μπαλανσιέ (το ποσό που υπάρχει στο ταλαντούμενο αντίβαρο και μια συνάρτηση της αδράνειας, του πλάτους και της συχνότητάς του) και της ισχύος που απαιτείται για την διατήρηση της κίνησης (το ποσό που απαιτείται να διατηρηθεί η ταλάντωση ισορροπίας).
Ο λόγος αυτών είναι γνωστός ως «Q» - ουσιαστικά ο ρυθμός απώλειας ενέργειας λόγω τριβών στο σύστημα κατά την λειτουργία. Για παράδειγμα, ένα Q στα 300 σημαίνει ότι το 1/300 της ισχύος χάνεται σε κάθε ταλάντωση. Οσο υψηλότερο είναι το «Q» τόσο το καλύτερο. Κάνοντας αυτό για το δείγμα μας, μας επέτρεψε να εκτιμήσουμε τη μεταφορά ισχύος μέσω των γραναζιών που πηγαίνει από την κεντρική πηγή και να κατανοήσουμε καλύτερα τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τους σχεδιαστές μηχανισμών.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η χρονομετρική απόδοση εξαρτάται από πλήθος παραγόντων πέραν της ισχύος του ταλαντωτή. Η συνέπεια της μετάδοσης της κινητήριας δύναμης από την κεντρική πηγή είναι βασική, καθώς και πολλοί άλλοι παράγοντες, όπως οι ρυθμίσεις θέσης και η ρύθμιση, το φινίρισμα, η επιλογή υλικών, η φροντίδα κατά τη συναρμολόγηση, η χρήση αντίβαρου ελεύθερης στήριξης και η τρόπος και ο ισοχρονισμός της τρίχας. Όλα συμβάλουν στην πραγματική απόδοση στον καρπό.
Η ανάλυση παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ποιοι ωρολογοποιοί ετοιμάζουν επιτυχημένους υψηλής απόδοσης μηχανισμούς , και για εκείνους που αποφασίζουν για απλώς έναν του «αρκετά καλό».
Κατανόηση της ισχύος ισορροπίαςΗ ισχύς στο μπαλανσιέ , είναι ανάλογη με την αδράνεια του μπαλανσιέ αλλά και το τετράγωνο του πλάτους και, το πιο σημαντικό, του κύβου της συχνότητας παλμού.
Το Q κυμαίνεται συνήθως γύρω στα 200 (για κατακόρυφες θέσεις) έως 300 (για οριζόντιες θέσεις), με αποτέλεσμα κατά μέσο όρο 250. Ο Breguet επιτυγχάνει ένα εξαιρετικό 650 με τους μαγνητικούς περιστρεφόμενους άξονες τριβής στο Classique Chronometrie 10 Hz 7727.
Άλλο παράδειγμα, ο μηχανισμός της Rolex 3135. Με Q περίπου 300.
( ΣΣ. Δείτε τον πίνακα )
Οι περιορισμοί.Η πιο σημαντική εικόνα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτήν την ανάλυση είναι ότι για μια σταθερή ποσότητα ενέργειας που αποθηκεύεται σε ένα δεδομένο χώρο ( ελατήριο ), η ισχύς στο μπαλανσιέ και το απόθεμα ισχύος διαφέρουν αντίστροφα μεταξύ τους.
Με άλλα λόγια, όταν αυξάνεται το ένα, πρέπει να μειώνεται το άλλο. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική εικόνα, διότι επισημαίνει τους συμβιβασμούς που πρέπει να κάνουν οι μηχανικοί για να παραδώσουν τα μεγάλα αποθέματα ενέργειας που πολλοί καταναλωτές περιμένουν τώρα.
( ΣΣ Εδώ εννοεί, ότι όσο πιο μεγάλη συχνότητα επιλέγεται, τόση περισσότερη ενέργεια απαιτείται για την λειτουργία, και μειώνεται η αυτονομία . ή το αντίθετο. Χαμηλοί ρυθμοί περιστροφής, μεγάλη αυτονομία )
Οι επιλογή αυτή, έχει σημαντικές επιπτώσεις στον τρόπο που παράγονται και πωλούνται τα ρολόγια. Με απλά λόγια, είναι ευκολότερο για μια μάρκα να διαφημίσει την αξία ενός αποθεματικού ισχύος 100 ωρών παρά να εξηγήσει το θεωρητικό κέρδος απόδοσης που κατέστη δυνατό από μερικά επιπλέον μικροβατ ισχύος . Και καθώς τα μέσα αποθέματα ενέργειας έχουν αυξηθεί, έτσι έχουν αυξηθεί, και οι προσδοκίες των καταναλωτών. ( ΣΣ. Εδώ εννοεί, ότι με καλύτερη κατασκευή, μειώνονται οι απώλειες τριβών, και κερδίζεται χρόνος / έργο αυτονομίας )
Βρισκόμαστε τώρα σε μια κατάσταση όπου οποιαδήποτε στιγμή μια μάρκα κυκλοφορεί ένα νέο μηχανισμό με αποθεματικό ισχύος κάτω των 50 ωρών, είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπιστεί με κριτική σύμφωνα με το εξής: «Είναι το 2019, γιατί αυτή η επωνυμία δεν μπορεί να μας δώσει ένα μηχανισμό με μεγαλύτερο απόθεμα ισχύος ? "
Η απάντηση είναι ότι μπορούν φυσικά, αλλά έχουν επιλέξει να ξοδέψουν περισσότερο από τη διαθέσιμη ενέργεια στο μπαλάνς ( ΣΣ. συχνότητα περιστροφής ) για να βοηθήσουν στην αύξηση του επιπέδου της απόδοσης της χρονομετρίας.
Το βασικό πακέτο εδώ είναι ότι όταν βλέπετε ένα ρολόι με ένα μακρύ απόθεμα ισχύος, δεν παίρνετε αυτήν την επιπλέον ισχύ δωρεάν - μια μηχανή πρέπει να χωρέσει σε έναν μικρό, πεπερασμένο χώρο, οπότε πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί - και η ενέργεια κερδίζεται σε βάρος της ακρίβειας του μηχανισμού.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σπάνια βλέπετε ρολόγια πιστοποιημένα με τίτλο χρονομέτρου και με εκτεταμένα αποθέματα ισχύος. Είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο οι επωνυμίες με πρότυπα απόδοσης πιο αυστηρά από τα κριτήρια COSC, όπως τα Omega και Rolex, διατηρούν τα πιο μέτρια αποθέματα ενέργειας, συνήθως κάτω από 72 ώρες.