Ενα τόσο ωραίο θέμα κοντευει να καταλήξει σε αντιπαλότητα πάλι σε σχολές, η οποία βέβαια δεν θα προσφέρει τίποτα σε κανέναν και θα χαθεί το νόημα..
Όπως και να έχει θα πω την άποψή μου για το πως βλέπω εγώ αυτό το όμορφο ερώτημα που μας θέτει ο Στέφανος προς συζήτηση.
Πρέπει να πάμε στην αρχή όλων για να το καταλάβουμε.
Ο μηχανισμός για να λειτουργήσει χρειάζεται κάποια βασικά εξαρτήματα προκειμένου να απόκτηση κίνηση αυτονομία και διάρκεια.
Hair spring ,balance wheel κτλ.
Απο τη στιγμή που ενώσουμε αυτα τα εξαρτήματα αρχίζει και αποκτάει ζωή.
Μια διευκρίνηση εδω, ένας μηχανισμός ρολογιού, απο τον πρώτο που δημιουργήθηκε ποτέ αλλα μέχρι και τον τελευταίο που θα δημιουργηθεί ποτέ είναι manual μηχανισμός, δηλαδή απαιτεί από εμάς να το κουρδίζουμε μέσω της κορώνας.
Το να κάνεις αυτό τον μηχανισμό αυτόματο πρέπει να προσθέσεις μερικά εξαρτήματα ακόμα, μπορούμε να πούμε ότι η λέξη automatic είναι και το πρώτο complication που έχει ένας μηχανισμός.
Ημερομηνία ενα επιπλέον complication
Κτλ κτλ
Αυτή εδώ η λεπτομέρεια μας λέει αμέσως ότι,όσο πιο λίγα complication s εχει ένας μηχανισμός τόσο πιο λεπτος και ελαφρύς είναι.
Εδω ακριβώς είμαστε στην αρχή όλων.
Στη σημερον εποχή έχουν αλλάξει τόσα πολλά από αυτές τις βασικές αρχές που μας δείχνει και το μεγαλείο της ωρολογοποιιας.
Παραθετω κάποιες φωτο για το πως ξεκίνησαν όλα.
Σιγα σιγα με την ανάπτυξη του θέματος θα είναι ωραίο να δούμε πως διαμορφωθηκαν και που είμαστε.
Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk