Να πω δυο λόγια για το παραπάνω B-uhr
Κατ'αρχάς να πω ότι εχω καρπό με 17,5 εκ. περίμετρο. Δεν τον λες σίγουρα χοντρό, ούτε και πολύ λεπτό, μάλλον μεσαίο θα ελεγα. Αυτό το λέω για να σας πω ότι μπορώ να φοράω χωρίς να δειχνουν "ταψια" ρολόγια στρογγυλά από 40-45 χιλ. (σε tonneau κασες ακόμα περισσότερο) και πολλά μάλιστα από αυτά ειναι χρονογράφοι που μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο με τα διάφορα πουσουάρ και τις κορώνες.
Ας ξαναγυρίσουμε όμως στον προτεινόμενο πιλότο B-uhr. Δεν ξερω πόσοι από τους φίλους εδώ εχουν ενα B-uhr και τι μέγεθος εχει, αλλά θα σας πω τη δική μου εμπειρία. Ενα από τα πρώτα ρολόγια που πήρα όταν αρχισα να ασχολούμαι με τα ωρολογιακά fora, ήταν
ακριβώς ενα πανομοιοτυπο B-uhr. Ηταν ενα Steinhart B-uhr muster A automatic, και ήταν το πρώτο πρότζεκτ άλλου φόρουμ εκεί πίσω στο 2008 και ειχε μάλιστα και τη σημαία στο "6" όπως αναμένεται να ειναι και το παραπάνω της San Martin. Η μόνη διαφορά τους είναι στο μεγεθος. To San Martin ειναι 42άρι, ενώ το Steinhart ειναι 44άρι. Λοιπόν σας πληροφορώ ότι φοριέται πολύ-πολύ άνετα. Δεν δειχνει καθόλου μα καθόλου παραταιρο ή "ταψί". Να προσθεσω εδώ ότι την ιδια περιπου περίοδο με το Steinhart ήμουν κατοχος και ενός Laco B-uhr muster B automatic που είναι 42άρι, αλλά λόγω του ιδιαίτερου σχεδίου της κασας των Laco ήταν πιο "ταψί" και καθεται ψηλά στον καρπό.
Με λίγα λόγια και συγγνώμη για το ποστ "σεντόνι", ενα 42άρι pilot b-uhr θα ειναι ταμάμ, μην το φοβάστε.
Γιατί?
Επειδή πρόκειται για B-uhr που παραδοσιακά ηταν μεγάλα, εως πολύ μεγάλα ρολόγια και ετσι φοριούνται. Αλλωστε βρε παιδιά, τα φορούσαμε και νιώθαμε πολύ άνετα.
Πόσο μάλλον τα 42 χιλ. που δεν ειναι δα και το τεράστιο μεγεθος...
Αλλωστε ειναι γενικά αποδεκτό ότι τα 42 χιλ. ειναι το ιδανικό μεγεθος για ανδρικό ρολόι. Οι κασες κατω των 40-41 χιλ σε πιλότο, γνώμη μου, ειναι απλώς μικρές.
ΥΓ1. Ο
@george_, ο
@omegasnik και ισως και άλλοι που εχουν/είχαν κι εκείνοι το εν λόγω 44άρι Steinhart ίσως μπορούν να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά μου.
ΥΓ2. Εχω το Citizen BM8476-15X military pvd, 42άρι που ειναι όλο κρύσταλλο, σχεδόν χωρίς καθόλου στεφάνη. Σας το λέω ειλικρινά, φοριέται ιδανικά στο δικό μου χερι.
ΥΓ3. Ωραίο το B-uhr, το μόνο πρόβλημα για μενα, ίσως και για άλλους, ειναι ότι εχω ακριβώς το ίδιο, ακόμη και με τη σημαία...