Αποστολέας Θέμα: Ρολόι για τα 200 χρόνια  (Αναγνώστηκε 11508 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
Απ: Ρολόι για τα 200 χρόνια
« Απάντηση #120 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 19:23:00 μμ »
Κανένας δεν "έπεσε να φάει" τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και το ρολόι, που μάλιστα είναι αξιολογότατο ως εγχείρημα....
Οι όποιες ενστάσεις κατατέθηκαν ως προς τον χαρακτηρισμό "Ελληνικό".......….............
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 19:28:06 μμ »
Πάντως... ειλικρινά με θλίβει το γεγονός ότι ένας Έλληνας ή Κύπριος (αλήθεια αυτό έχει διαφορά;) δέχεται τόσες μομφές -στα καλά καθούμενα μάλιστα- όσες δεν έχει δεχτεί κανένας ιδιοκτήτης άλλης εταιρείας. Και συμβαίνει δεύτερη φορά μέσα σε 2 μήνες.
Πρόσφερε και μια έκπτωση εδώ στο Ελληνικό φόρουμ και πιο ήταν το ηθικό αντάλλαγμα; Έχετε σκεφτεί ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να διαβάζει; Μάλλον όχι... ή μήπως στα απ' αυτά σας;

Ότι για το συγκεκριμένο ρολόι ασχολήθηκαν κάποιοι άνθρωποι μέσα από το forum, ήρθαν σε επαφή με τον άνθρωπο ανταλλάξαν 5 κουβέντες έχει καμιά σημασία για εσάς; (αναφέρομαι και κατά τις διαδικασίες του Δ.Χ.). Έστω και ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ οφείλετε να σέβεστε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τους συναδέλφους σας ώστε να μην εκτίθενται.
Το αίσθημα του μηδενισμού που μεταφέρετε το αντιλαμβάνεστε; Αν παρεξηγηθήκατε... απλά κάντε μια δεύτερη σκέψη πριν ξαναγράψετε. Και αν θέλετε και μια συμβουλή... γράψτε αύριο, εγώ έτσι κάνω όταν διαβάζω κοτσάνες για να μη γράψω κι εγώ κοτσάνες μέσα στον εκνευρισμό μου.

Δε χάνεται ευκαιρία να απαξιώνεται το εταιρικό δημιούργημα που φέρει Ελληνικά στοιχεία ενώ εσείς θέλετε να αποδώσετε φόρο τιμής των 200χρόνων πάνω σε μια Κινεζιά... (και μάλιστα Κινεζιά με τη βούλα). Να το πω όσο πιο απλά γίνεται; Πάτε καλά;

Μήπως, μήπως λέω... για το τρόπο που σκέπτεστε ευθύνονται 400 χρόνια σκλαβιάς; Εσείς θα το απαντήσετε αυτό μόνοι σας...

Άλλο πράγμα να αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες ενός εγχειρήματος όπως είναι η τιμή, οι δασμοί, ο μηχανισμός, το μέγεθος ή ότι άλλο σκατά θέλετε και άλλο να το απορρίπτουμε επειδή -ΚΛΑΣΣΙΚΑ- μας ενοχλεί ο Ιάκωβος που είναι Ελληνοκύπριος και έφτιαξε την επιχείρηση του στην Ελβετία και όχι στην οργανωμένη και φιλική προς τον πολίτη επιχειρηματία πατρίδα μας...

Εγώ προσωπικά έτσι και αλλιώς δε θα μπορούσα να ακολουθήσω ένα τέτοιο project και δεν έχω και κανέναν λόγο να το υπερασπιστώ, από αυτό όμως μέχρι να φθάσω κατ' ανάγκη να το απαξιώσω γιατί "σιγά το Ελληνικό ρολόι". Αστεία πράγματα.

Είπα να το σβήσω.... αλλά δε θα το σβήσω. Με την ευχή να ενόχλησα.

Η πιο λογική τοποθέτηση, ισάξια με αυτή του συνονόματου (P.I.T)..γιατί δυστυχώς κάπου το χάσαμε στην πορεία και είναι πραγματικά κρίμα!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 19:42:30 μμ »
Παιδιά, είναι πάρα πολύ απλό κατά τη γνώμη μου.
Μην μπερδεύουμε τις έννοιες.
Ελληνικό προϊόν δεν είναι, με την έννοια ότι δεν συμμετέχει στο ΑΕΠ της χώρας.
Ελληνικό ρολόι μπορεί να θεωρηθεί, βάσει των υπολοίπων χαρακτηριστικών που έχουν αναφερθεί.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 19:53:55 μμ »
Εγώ προτείνω iano άβυσσος και αυτό εδώ πάνω στο dial να γουστάρουμε...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος avis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 19:54:53 μμ »
Επειδή είμαι κάτοχος του ianos θα ήθελα να προσθέσω στην κουβέντα σας και την δική μου γνώμη.

όσα μοντέλα έχουν το μπλε καντράν είναι τόσο φανταστικό το χρώμα που οτιδήποτε σε μπλε απόχρωση θα χανόταν και θα έμοιαζε παράτερο.

Για τα υπόλοιπα καντράν πχ καφέ δεν νομίζω ότι ταιριάζει χρωματικά οτιδήποτε σε μπλε απόχρωση.

Το ρολόι πιστεύω ότι εχει ήδη πολλά ελληνικά στοιχεία και δεν χρειάζονται αλλα.  Είτε  το παίρνεις όπως εχει και το  είτε όχι. Εξ άλλου για προτζεκτ είναι πολύ ακριβό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 20:03:47 μμ »
Μια χαρά είναι για project...!  Κάποτε θα το κυνηγάτε όλοι ρε και θα δίνετε όσο όσο....
 :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #126 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 20:14:14 μμ »
Εγώ προτείνω iano άβυσσος και αυτό εδώ πάνω στο dial να γουστάρουμε...
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 20:56:59 μμ »
Μπορεί -λέω μπορεί- λόγω project και λόγω του έντονα τοπικού χαρακτήρα να προσφερθεί μια δελεαστική τιμή για μεμονομένη πώληση στα μέλη του forum. Θα τολμήσω να πω ότι μπορεί να είναι π.χ. 400€ ανά ρολόι. Το θέμα είναι πως όποια και να είναι η τιμή θα πρέπει να συνυπολογιστεί από τους υποψήφιους αγοραστές ή κατά την ψηφοφορία ότι θα υπάρξει επιπλέον κόστος.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 20:58:23 μμ »
Μπορεί -λέω μπορεί- λόγω project και λόγω του έντονα τοπικού χαρακτήρα να προσφερθεί μια δελεαστική τιμή για μεμονομένη πώληση στα μέλη του forum. Θα τολμήσω να πω ότι μπορεί να είναι π.χ. 400€ ανά ρολόι. Το θέμα είναι πως όποια και να είναι η τιμή θα πρέπει να συνυπολογιστεί από τους υποψήφιους αγοραστές ή κατά την ψηφοφορία ότι θα υπάρξει επιπλέον κόστος.

+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 21:23:21 μμ »

Επιπλέον κόστος;;;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 21:25:54 μμ »
Κανένας δεν "έπεσε να φάει" τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και το ρολόι, που μάλιστα είναι αξιολογότατο ως εγχείρημα....
Οι όποιες ενστάσεις κατατέθηκαν ως προς τον χαρακτηρισμό "Ελληνικό".......….............

Γιώργο, δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό. Σε forum είμαστε, δικαιούται ο καθένας να έχει άποψη έτσι και αλλιώς.
Προσωπικά διακρίνω αντιφάσεις στις τοποθετήσεις μας και αν κάτι "κλωτσάει" μέσα μου είναι μια απουσία κομψότητας στις τοποθετήσεις.

Εδώ το συγκεκριμένο θέμα έχει τίτλο: Ρολόι για τα 200 χρόνια. Άρα, συμμετέχουμε (όσοι συμμετέχουμε στη συζήτηση) για αυτή τη προσέγγιση.

Τι συνέβη όμως πάνω-κάτω (χοντρά-χοντρά)...

Γράφει κάποιος: Μια καλή ιδέα για το συγκεκριμένο porject είναι IANOS γιατί λόγω καταγωγής του ιδιοκτήτη, λόγω ονομασίας του ρολογιού (Avyssos) έχει κάποια Ελληνικά στοιχεία που θα κούμπωναν ως σύνολο για μια υλοποίηση των 200 ετών.
Απάντηση: Σιγά το Ελληνικό, στην Ελβετία τα φτιάχνει, στη Κίνα τα φτιάχνει, παραμύθια είναι εκμετάλλευση ιστορικών στοιχείων και τίποτα παραπάνω κτλ κτλ κτλ

Το ερώτημα είναι... ποια είναι τα συναισθήματα του αναγνώστη αν αυτός είναι ο δημιουργός της IANOS;

Γράφει κάποιος άλλος: Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξουμε ένα project βασισμένο στον Κινέζο πιλότο, να βάλουμε και μια Ελληνική σημαία, να κάνουμε το ένα subdial σαν το μπλε της αεροπορίας κτλ κτλ.
Όλα καλά, συμφωνώ και εγώ. Διάβασες όμως κάποια απάντηση του τύπου σιγά το Ελληνικό, στη Κίνα φτιάχνεται κτλ κτλ. Διάβασες δηλαδή κάτι που να υποτιμά τον ιδιοκτήτη ή την προέλευση του ρολογιού;
Δεν είναι κάπως παράδοξο όλο αυτό; Είναι νορμάλ κριτική αυτή; Εμένα μου κάνει λιγάκι από την νεο-Ελληνικότατη (ναι, ναι...) νοοτροπία που αφορά τον ψόφω της κατσίκας του γείτονα.

Αν δεν λεγόταν Ιάκωβος Χατζηδημητρίου και λεγόταν Jacob Hazet μόνο καλά θα γράφαμε. "Είδες ο Ελβετός, δοξάζει την Ελλάδα"... σαν να το διαβάζω μπροστά μου είναι....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 21:37:55 μμ »
Επιπλέον κόστος;;;

Δε μπορώ να το προσδιορίσω, όμως υπάρχει. Η Ελβετία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Οικονομική ζώνη, επομένως ΦΠΑ, εκτελωνισμός κτλ υπάρχουν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 21:38:53 μμ »
Δε μπορώ να το προσδιορίσω, όμως υπάρχει. Η Ελβετία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Οικονομική ζώνη, επομένως ΦΠΑ, εκτελωνισμός κτλ υπάρχουν.

Like u.k..;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 22:10:32 μμ »
Παραμύθια. Χρησιμοποιεί ένα στοιχείο, που ίσως έλκει κάποιους, και προωθεί το προϊόν του.

..................
Απάντηση: Σιγά το Ελληνικό, στην Ελβετία τα φτιάχνει, στη Κίνα τα φτιάχνει, παραμύθια είναι εκμετάλλευση ιστορικών στοιχείων και τίποτα παραπάνω κτλ κτλ κτλ
..................

Το Παραμύθια, αλλά όχι όπως το μεταφέρεις, είναι δικό μου. Εκτός, και εάν είναι σύνθεση και άλλης απάντησης, οπότε, απολογούμαι.

Ειχα απαντήσει Παραμύθια, στην δήλωση του πράκτορα 00

" Ρε συ Γιώργο, ο άνθρωπος πουλάει ρολόγια διαφημιζοντας την Ελλάδα πάνω στο προϊόν του. Δηλαδή τι άλλο θέλουμε;"

Ο ευγενέστατος κος, ειναι επιχειρηματίας.

Εφτιαξε ένα προϊόν, όπως πίστεψε ότι θα έπρεπε να είναι, ( ....με λάθη ΙΜΟ ), και χρησιμοποίησε στοιχεία, που θα το διαφοροποιούσαν από το πλήθος των υπολοίπων διαθεσίμων στην αγορά, και στο εύρος τιμής. Για να πετύχει.

Πήρε ένα στοιχείο, τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, πήρε άλλο ένα στοιχείο , την πέτρα των δυτών, έβαλε και ένα ωραίο χρώμα, το γαλάζιο της θάλασσας, σάντουϊτς dial, και ......έτοιμο το προϊόν. Διαφοροποιημένο συγκριτικά με τα άλλα τα τυπικά. Ως εδώ, ωραία.

Μετά, έβαλε και ένα όνομα, με διεθνή αναγνώριση και σημασία ( Αβυσσος ), και μετά, ............το όνομα της εταιρίας, και φίρμα του ρολογιού. ΙΑΝΟΣ.

Αυτά, προωθούν την Ελλάδα ?

Αν κάποιος διαβάσει την ανάλυση, βλέπει για τον μηχανισμό, για τους δύτες και την καταγωγή τους, αλλά, το όνομα, ΔΕΝ είναι Ελληνικό. Ειναι Ρωμαϊκο. Και δεν αναφέρομαι καν, στον τόπο παραγωγής. Αναφέρομαι ΜΟΝΟΝ, στο ότι θεωρείτε ότι προωθεί / διαφημίζει την Ελλάδα.

Και δεν καταφέρεται ΚΑΝΕΙΣ, ή, εγώ τουλάχιστον ενάντια στην δημιουργία του, το αντίθετο, καλά έκανε, αλλά, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ για να διαφημίζει την Ελλάδα. Εμείς το βλέπουμε έτσι.

Για να μπάινουν κάποια πράγματα στην θέση τους, να μην παρανοούνται, και οδηγούν σε συμπεράσματα ότι ".....πέσαμε να τον φάμε ".

Να το έλεγε το ρολόι ΑΙΓΑΙΟΝ, όπου και ευρέθη ο μηχανισμός, να πώ ΟΚ, να έλεγε την εταιρία ΔΙΑΣ, Ελληνικό δωδεκάθεο, να το έλεγε Ποσειδών, να πώ ΟΚ, να ήταν και αυτόματο, να το αγοράσω. ;)

Αρα. Ειναι ένα θελκτικό προϊόν, με κάποια στοιχεία, ...."Ελληνικά", αλλά, μέχρις εκεί. Τίποτε παραπάνω.

Αν ίσχυαν αυτά, αναλογικά, θα πρέπει να λέμε, ότι η Rolls Royce, διαφημίζει την Ελλάδα, επειδή έχει για μάσκα τον Παρθενώνα, ή τα Baume & Mercier , επειδή έχουν το Φ, της χρυσής τομής.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 22:27:47 μμ »
"Γράφει κάποιος άλλος: Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξουμε ένα project βασισμένο στον Κινέζο πιλότο, να βάλουμε και μια Ελληνική σημαία, να κάνουμε το ένα subdial σαν το μπλε της αεροπορίας κτλ κτλ"

Αυτό μήπως το διάβασες στο άλλο θέμα που ρίχνουμε κυρίως ιδέες για το project  για τα 10 χρόνια GWF και όχι εδώ...?!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions