Αποστολέας Θέμα: Ρολόι για τα 200 χρόνια  (Αναγνώστηκε 11524 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος unbreakable

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Ρολόι για τα 200 χρόνια
« Απάντηση #135 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 22:37:53 μμ »
Ο Ιανός λατρευόταν απ τους Ρωμαίους
Όμως ήταν απ τη Θεσσαλία
Ορίστε και μια παραπομπή

https://www.lecturesbureau.gr/1/ianos-1583/

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 22:59:15 μμ »
Άλλο πράγμα να αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες ενός εγχειρήματος όπως είναι η τιμή, οι δασμοί, ο μηχανισμός, το μέγεθος ή ότι άλλο σκατά θέλετε και άλλο να το απορρίπτουμε επειδή -ΚΛΑΣΣΙΚΑ- μας ενοχλεί ο Ιάκωβος που είναι Ελληνοκύπριος και έφτιαξε την επιχείρηση του στην Ελβετία και όχι στην οργανωμένη και φιλική προς τον πολίτη επιχειρηματία πατρίδα μας...
Αντιπαρερχομαι τα υπολοιπα, αλλα οταν εχεις αυτη τη γνωμη, γιατι να σχοληθεις να κανεις ενα ρολόι για την συγκεκριμενη πατριδα? Δηλαδη, ειναι και λιγο οξυμωρο.
Περα απο αυτα, θεωρω οτι οποιος θελει ενα IANOS θα το αγορασει, κι αν βγει σε μικρο μεγεθος εγω πρωτος. Αλλα αλλο το ενα, αλλο το αλλο.
Εγω προσωπικα σεβομαι αυτη την κινηση δημιουργιας ενος ρολογιου, οχι επειδη το εκανε ενας Ελληνοκυπριος, θα μπορουσε να ειναι ενας φιλελληνας Γερμανος, αλλα διοτι ειναι ενα ρολόι με ξεκαθαρες ελληνικες επιρροες στον σχεδιασμο, πανεμορφο κατα τη γνωμη μου, ιδιαιτερο και ξεχωριστο.
Αλλα δεν μπορω να το θεωρησω κριτηριο στην επιλογη για την επετειο, κυριως διοτι ειναι τοσο ολοκληρωμενο και μεστο, που νομιζω πως οποιαδηποτε διαφοροποιηση θα το χαλασει.
Εδω πραγματι θα με ενδιεφερε να ακουσω την αποψη του δημιουργου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 23:18:57 μμ »
Κάτοχος του IANOS (καφέ dial) από Kickstarter.
Στα πρακτικά θέματα που τέθηκαν:
1.   Έχει διάμετρο 44mm και lug to lug 54mm. Μεγάλο και εντυπωσιακό ρολόι. Θα το ήθελα μικρότερο αλλά δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την αγορά που έκανα και έχει κερδίσει πολύ χρόνο στον καρπό μου, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
2.   Η Ελβετία είναι εκτός ΕΕ και πρέπει να γίνει εκτελωνισμός με το ανάλογο κόστος. Νομίζω ότι μου είχε κοστίσει περίπου 130 ευρώ.

Από τότε που βγήκε το IANOS στο Kickstarter γράφονται και λέγονται τα ίδια πράγματα περί της Ελληνικότητάς του. Η επιχειρηματολογία είναι πάντα η ίδια, περιορισμένη μεν βάσιμη δε. Όλοι, ή μάλλον σχεδόν όλοι, έχουν τα δίκια τους.
Από την αρχή είδα το IANOS σαν ένα όμορφο και ιδιαίτερο ρολόι. Πρώτα βρήκα ελκυστικό το ρολόι και μετά όλα τα υπόλοιπα. Το ότι είναι εμπνευσμένο από την Ελληνική παράδοση - ιστορία και το ότι ο εμπνευστής είναι Έλληνας – Κύπριος – Ελληνοκύπριος απλά έκαναν πιο εύκολη την απόφαση να το αγοράσω. Το Ελληνικό στοιχείο σίγουρα υπάρχει και μάλιστα είναι πάρα πολύ έντονο. Έλληνας ιδιοκτήτης και εμπνευστής, Καμπανελόπετρα, Μηχανισμός Αντικυθήρων, Εν αρχή ην η Άβυσσος…όλα αυτά μου αρκούν για να το χαρακτηρίσω Ελληνικό. Όμως και πάλι δεν θα το αγόραζα αν δεν μου άρεσε. Δεν το αγόρασα ως πατριώτης. Μακριά από εμένα τέτοιου είδους φτηνοί πατριωτισμοί. Το αγόρασα ως ένα ωραίο ρολόι και στήριξα μία προσπάθεια βασισμένη και εμπνευσμένη από την ιστορία του τόπου όπου ζω και αγαπώ.
Δεν είναι ανάγκη να αναλύουμε την Ελληνικότητα ή μη του όλου εγχειρήματος. Ας μείνουμε στο ρολόι ως κατασκευή, ας ασκήσουμε κριτική, ας κάνουμε προτάσεις και ας βοηθήσουμε τον δημιουργό του να το βελτιώσει και να το εξελίξει.
Πολύ θα ήθελα να βγει στα 42mm ή να παραμείνει στα 44mm αλλά να αλλάξει το bezel που το κάνει να δείχνει μεγάλο. Πολύ θα ήθελα να βελτιωθεί και το rotation του bezel. Θα ήθελα επίσης να μπορώ να του φορέσω δερμάτινο λουράκι ή μπρασελέ. Θα το ήθελα σε Τιτάνιο, θα το ήθελα κεραμικό ή PVD coated και πάει λέγοντας.
Εύχομαι να υπάρξει συνέχεια για το IANOS. Εάν και το επόμενο μοντέλο μου αρέσει θα το αγοράσω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Επίσης θα αγόραζα μία επετειακή έκδοση του IANOS (200 χρόνια) εάν ήταν ωραία σχεδιασμένη.
Σε ότι αφορά στο φόρουμ και όχι σε προσωπικό επίπεδο, λόγω μεγέθους και κόστους κτήσης δε νομίζω ότι είναι κατάλληλο ρολόι για τα 200 χρόνια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Thodorisklm

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 23:26:25 μμ »
Κάτοχος του IANOS (καφέ dial) από Kickstarter.
Στα πρακτικά θέματα που τέθηκαν:
1.   Έχει διάμετρο 44mm και lug to lug 54mm. Μεγάλο και εντυπωσιακό ρολόι. Θα το ήθελα μικρότερο αλλά δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την αγορά που έκανα και έχει κερδίσει πολύ χρόνο στον καρπό μου, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
2.   Η Ελβετία είναι εκτός ΕΕ και πρέπει να γίνει εκτελωνισμός με το ανάλογο κόστος. Νομίζω ότι μου είχε κοστίσει περίπου 130 ευρώ.

Από τότε που βγήκε το IANOS στο Kickstarter γράφονται και λέγονται τα ίδια πράγματα περί της Ελληνικότητάς του. Η επιχειρηματολογία είναι πάντα η ίδια, περιορισμένη μεν βάσιμη δε. Όλοι, ή μάλλον σχεδόν όλοι, έχουν τα δίκια τους.
Από την αρχή είδα το IANOS σαν ένα όμορφο και ιδιαίτερο ρολόι. Πρώτα βρήκα ελκυστικό το ρολόι και μετά όλα τα υπόλοιπα. Το ότι είναι εμπνευσμένο από την Ελληνική παράδοση - ιστορία και το ότι ο εμπνευστής είναι Έλληνας – Κύπριος – Ελληνοκύπριος έκαναν ακόμη πιο εύκολη την απόφασή μου να το αγοράσω. Το Ελληνικό στοιχείο σίγουρα υπάρχει και μάλιστα είναι πάρα πολύ έντονο. Έλληνας ιδιοκτήτης και εμπνευστής, Καμπανελόπετρα, Μηχανισμός Αντικυθήρων, Εν αρχή ην η Άβυσσος…όλα αυτά μου αρκούν για να το χαρακτηρίσω Ελληνικό. Όμως και πάλι δεν θα το αγόραζα αν δεν μου άρεσε. Δεν το αγόρασα ως πατριώτης. Μακριά από εμένα τέτοιου είδους φτηνοί πατριωτισμοί. Το αγόρασα ως ένα ωραίο ρολόι και στήριξα μία προσπάθεια βασισμένη και εμπνευσμένη από την ιστορία του τόπου όπου ζω και αγαπώ.
Δεν είναι ανάγκη να αναλύουμε την Ελληνικότητα ή μη του όλου εγχειρήματος. Ας μείνουμε στο ρολόι ως κατασκευή, ας ασκήσουμε κριτική, ας κάνουμε προτάσεις και ας βοηθήσουμε τον δημιουργό του να το βελτιώσει και να το εξελίξει.
Πολύ θα ήθελα να βγει στα 42mm ή να παραμείνει στα 44mm αλλά να αλλάξει το bezel που το κάνει να δείχνει μεγάλο. Πολύ θα ήθελα να βελτιωθεί και το rotation του bezel. Θα ήθελα επίσης να μπορώ να του φορέσω δερμάτινο λουράκι ή μπρασελέ. Θα το ήθελα σε Τιτάνιο, θα το ήθελα κεραμικό ή PVD coated και πάει λέγοντας.
Εύχομαι να υπάρξει συνέχεια για το IANOS. Εάν και το επόμενο μοντέλο μου αρέσει θα το αγοράσω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Επίσης θα αγόραζα μία επετειακή έκδοση του IANOS (200 χρόνια) εάν ήταν ωραία σχεδιασμένη.
Σε ότι αφορά στο φόρουμ και όχι σε προσωπικό επίπεδο, λόγω μεγέθους και κόστους κτήσης δε νομίζω ότι είναι κατάλληλο ρολόι για τα 200 χρόνια
+100000

Sent from my iPad using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 23:32:29 μμ »
Δυστυχώς 54μμ lug to lug νομίζω ότι είναι απαγορευτικά για πολλούς καρπούς συμπεριλαμβανομένου του δικού μου.

Πάντως πρόκειται για πανέμορφοκαι εντυπωσιακό ρολόι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #140 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 23:38:03 μμ »
Δυστυχώς 54μμ lug to lug νομίζω ότι είναι απαγορευτικά για πολλούς καρπούς συμπεριλαμβανομένου του δικού μου.

Ακριβως οι σκεψεις μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος unbreakable

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Ρολόι για τα 200 χρόνια
« Απάντηση #141 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 23:38:35 μμ »
Το Παραμύθια, αλλά όχι όπως το μεταφέρεις, είναι δικό μου. Εκτός, και εάν είναι σύνθεση και άλλης απάντησης, οπότε, απολογούμαι.

Ειχα απαντήσει Παραμύθια, στην δήλωση του πράκτορα 00

" Ρε συ Γιώργο, ο άνθρωπος πουλάει ρολόγια διαφημιζοντας την Ελλάδα πάνω στο προϊόν του. Δηλαδή τι άλλο θέλουμε;"

Ο ευγενέστατος κος, ειναι επιχειρηματίας.

Εφτιαξε ένα προϊόν, όπως πίστεψε ότι θα έπρεπε να είναι, ( ....με λάθη ΙΜΟ ), και χρησιμοποίησε στοιχεία, που θα το διαφοροποιούσαν από το πλήθος των υπολοίπων διαθεσίμων στην αγορά, και στο εύρος τιμής. Για να πετύχει.

Πήρε ένα στοιχείο, τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, πήρε άλλο ένα στοιχείο , την πέτρα των δυτών, έβαλε και ένα ωραίο χρώμα, το γαλάζιο της θάλασσας, σάντουϊτς dial, και ......έτοιμο το προϊόν. Διαφοροποιημένο συγκριτικά με τα άλλα τα τυπικά. Ως εδώ, ωραία.

Μετά, έβαλε και ένα όνομα, με διεθνή αναγνώριση και σημασία ( Αβυσσος ), και μετά, ............το όνομα της εταιρίας, και φίρμα του ρολογιού. ΙΑΝΟΣ.

Αυτά, προωθούν την Ελλάδα ?

Αν κάποιος διαβάσει την ανάλυση, βλέπει για τον μηχανισμό, για τους δύτες και την καταγωγή τους, αλλά, το όνομα, ΔΕΝ είναι Ελληνικό. Ειναι Ρωμαϊκο. Και δεν αναφέρομαι καν, στον τόπο παραγωγής. Αναφέρομαι ΜΟΝΟΝ, στο ότι θεωρείτε ότι προωθεί / διαφημίζει την Ελλάδα.

Και δεν καταφέρεται ΚΑΝΕΙΣ, ή, εγώ τουλάχιστον ενάντια στην δημιουργία του, το αντίθετο, καλά έκανε, αλλά, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ για να διαφημίζει την Ελλάδα. Εμείς το βλέπουμε έτσι.

Για να μπάινουν κάποια πράγματα στην θέση τους, να μην παρανοούνται, και οδηγούν σε συμπεράσματα ότι ".....πέσαμε να τον φάμε ".

Να το έλεγε το ρολόι ΑΙΓΑΙΟΝ, όπου και ευρέθη ο μηχανισμός, να πώ ΟΚ, να έλεγε την εταιρία ΔΙΑΣ, Ελληνικό δωδεκάθεο, να το έλεγε Ποσειδών, να πώ ΟΚ, να ήταν και αυτόματο, να το αγοράσω. ;)

Αρα. Ειναι ένα θελκτικό προϊόν, με κάποια στοιχεία, ...."Ελληνικά", αλλά, μέχρις εκεί. Τίποτε παραπάνω.

Αν ίσχυαν αυτά, αναλογικά, θα πρέπει να λέμε, ότι η Rolls Royce, διαφημίζει την Ελλάδα, επειδή έχει για μάσκα τον Παρθενώνα, ή τα Baume & Mercier , επειδή έχουν το Φ, της χρυσής τομής.
Το όνομα για την ακρίβεια πέρα απ τη καταγωγή που είναι Ελληνική ούτως η άλλως όπως είπα και παραπάνω
Είναι Ελληνικό
Στα ρωμαϊκά είναι Janus
Επίσης έχει πει σε συνέντευξη του ότι το όνομα έχει συμβολικό χαρακτήρα ως προς το ότι συνδέει το παρελθόν με το παρών αν θυμάμαι καλά
Έχει πει επίσης πως η δημιουργία του ρολογιού πήρε αρκετά χρόνια μέχρι  να υλοποιηθεί αυτό που είχε στο μυαλό του

Εάν αυτό δεν αναγνωρίζεται τουλάχιστον από όλους τουλάχιστον ας μη το μειώνουμε  εδώ μέσα με το πέταξε ένα όνομα εδώ ένα σάντουιτς νταιλ εκεί και τσουπ έτοιμο το ρολόι καθώς δε ξέρουμε πως μπορεί να είναι ένα τέτοιο εγχείρημα

Δε τα γράφω αυτά για αντιπαράθεση αλλά για αποκατάσταση της αλήθεια ως προς το όνομα
Και την καταγωγή του Ονόματος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 23:38:57 μμ »

Το ίδιο ισχύει και για εμένα δυστυχώς ... αν και μου αρέσει πολύ είναι υπερβολικά μεγάλο για εμένα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 23:41:47 μμ »
Και το κρίμα θα είναι να βγει και σε καλή τιμή που παίρνεις δεν παίρνεις πια μέτριο Σεικο.

Αν μπορεί να είναι δηλαδή περίπου 400 συν έξοδα που είπε ο Στέφανος παραπάνω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Ιανουάριος 12, 2021, 23:50:13 μμ »
Το όνομα για την ακρίβεια πέρα απ τη καταγωγή που είναι Ελληνική ούτως η άλλως όπως είπα και παραπάνω
Είναι Ελληνικότατο
Στα ρωμαϊκά είναι Janus
Επίσης έχει πει σε συνέντευξη του ότι το όνομα έχει συμβολικό χαρακτήρα ως προς το ότι συνδέει το παρελθόν με το παρών αν θυμάμαι καλά
Έχει πει επίσης πως η δημιουργία του ρολογιού πήρε αρκετά χρόνια μέχρι  να υλοποιηθεί αυτό που είχε στο μυαλό του

Εάν αυτό δεν αναγνωρίζεται τουλάχιστον από όλους τουλάχιστον ας μη το μειώνουμε  εδώ μέσα με το πέταξε ένα όνομα εδώ ένα σάντουιτς νταιλ εκεί και τσουπ έτοιμο το ρολόι καθώς δε ξέρουμε πως μπορεί να είναι ένα τέτοιο εγχείρημα

Δε τα γράφω αυτά για αντιπαράθεση αλλά για αποκατάσταση της αλήθεια ως προς το όνομα
Και την καταγωγή του Ονόματος
Πραγματικα αυτη η κουβεντα ειναι κουραστικη. Νομιζω οτι αισθητικα το ρολόι ειναι υπεροχο με τους περιορισμους του για καθενος τα γουστα (μεγαλο, κουρδιστο κλπ.).
Αλλα η σχετικη ελληνικοτητα του που παρουσιαζεται ως κριτηριο, ειναι εξισου κουραστικη.
Παντως ο Ιανος εμφανιζεται στην ελληνικη μυθολογια, ως βασιλιας της Ιταλιας, ως υιος του Απολλωνα και της Κρεουσας, δεν λατρευτηκε απο τους Ελληνες της εποχης, αλλα αναφερεται απο τον Πλουταρχο και τον  Κριτολαο καθως και αλλες πηγες, κυριως λατινικες. Δηλαδη εχει μπορουμε να πουμε, ελληνικη καταγωγη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
Ρολόι για τα 200 χρόνια
« Απάντηση #145 στις: Ιανουάριος 13, 2021, 00:04:03 πμ »
Και το κρίμα θα είναι να βγει και σε καλή τιμή που παίρνεις δεν παίρνεις πια μέτριο Σεικο. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Αν μπορεί να είναι δηλαδή περίπου 400 συν έξοδα που είπε ο Στέφανος παραπάνω.
Και εγώ μόλις διάβασα αυτό το 400 ευρώ .... μαχαιριά στην καρδιά και μόνο στην πιθανότητα ότι μπορεί να ισχύσει

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Ιανουάριος 13, 2021, 00:13:07 πμ »
Και κατι λιγο πιο αναλυτικο για οποιον εχει την ορεξη.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Ιανουάριος 13, 2021, 00:24:17 πμ »
......................
Μερικοί έχουν την άποψη ότι ήταν το Χάος και μετά τη διάλυση του Χάους έγινε θεός, δηλαδή μετά τον διαχωρισμό των όντων, αυτός πήρε τη μορφή θεού· έτσι όλα ήσαν υπό την εξουσία του. Παρέμεινε όμως κάποια σύγχυση του Χάους στη μορφή του και για τούτο είχε δύο πρόσωπα. Το κλειδί σημαίνει ότι ο Ήλιος ανοίγει την ημέρα το φως και τη νύχτα το κλειδώνει πάλι. Κατ’ άλλους, τα δύο πρόσωπα έχουν την εξής ηθική αλληγορική σημασία. Επειδή ήταν ΈλληναςΑυτός κινούσε το παν και άνοιγε τις πύλες του ουρανού, όπως οι Ώρες. Όλα αυτά του προσδίδουν την αλληγορική σημασία του χρόνου, καθ' ότι οι Λατίνοι ποιητές τον παρουσίαζαν όπως οι Έλληνες τον χρόνο, έτσι τα δάκτυλά του σήμαιναν τις ημέρες του χρόνου. Κατ’ άλλους, με το ένα του χέρι σηματοδοτούσε τις τριακόσιες ημέρες και με το άλλο τις εξήντα πέντε, σύμφωνα με την αρχαία συμβολική αρίθμηση μέσω των δακτύλων. Τα τέσσερα πρόσωπα σημαίνουν τις τέσσερεις εποχές του χρόνου και οι βωμοί τους δώδεκα μήνες. Τον εκλάμβαναν και ως Ήλιο· εξ ου και τα δύο πρόσωπα, του Ηλίου και της Σελήνης που παίρνει το φως από τον Ήλιο. ........

Υπέροχος. Ευγε !

Και γιατί, δεν "διαφημίζουν" αυτήν την πλευρά, που θα "έδενε" πλήρως ?

Αυτό, στο μπλα-μπλά του μαρκετινγκ, θα ήταν πολύ πιο πιασάρικο, από τα δύο πρόσωπα, κλπ, κλπ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Ιανουάριος 13, 2021, 00:29:02 πμ »
Σε κάθε περίπτωση, για άλλο λόγο άνοιξε το νήμα ο Παναγιώτης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Ιανουάριος 13, 2021, 00:42:47 πμ »
Μέχρι στιγμής έχουν προταθεί

Ο Ιανός

Ανεξάρτητος κατασκευαστής
Ρε παιδια μηπως να βρούμε καμια πηγή για ενα δικό μας σχεδιο, δικο μας dial και να βαλουμε μια αξιόπιστη μηχανή. Κάποιος από εμάς ειχε σχεδιασει κασα.
Θεωρητικά θα υπάρχουν αρκετοί που θα μπορούν να μας τα φτιαξουν.
Ενα παράδειγμα ειναι αυτος

https://www.facebook.com/dumettiming/

Στάλθηκε από το LM-G810 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σωστά!!
Και αυτό ειναι και ενας ακομα λόγος ότι ισως θα επρεπε να στραφούμε σε ευρωπαϊκές, κυριως γερμανικές εταιρείες, που και ποιοτικές ειναι και ομορφα σχεδια εχουν, οι τιμές τους δεν ειναι χαμηλές μεν αλλά τουλαχιστον ξερεις τι πληρωνεις, δεν εχεις "κερατιάτικα"...

Ενδεικτικά αναφέρω:
Archimede https://www.archimede-watches.com/
Damasko https://www.damasko-watches.com/en
Laco https://www.laco.de/en/index
Stowa https://www.stowa.de/en/
Aristo https://www.aristo-uhren.de/
Guinand https://www.guinand-uhren.de/home-en.html
Steinhart https://www.steinhartwatches.de/en

Kαι βεβαια υπάρχει πάντα η γαλλική Yema
https://eu.yema.com/

Ενα email σε καθε μια από αυτές με το τι θελουμε, θα μας ελυνε την απορία αν θα αναλάμβαναν καποιο προτζεκτ.

Vostok Europe

Kάτι σε VOSTOK EUROPE που έχει εμπειρία από πολλά protjects στην Ελλάδα και έχει και λογικές τιμές;
Σε ανθρώπινές διαμέτρους πχ 43 mm όπως το παρακάτω και με διαφοροποίηση στα χρώματα σε κάσα, καντράν και μπρασελέ.
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions