Κάτοχος του IANOS (καφέ dial) από Kickstarter.
Στα πρακτικά θέματα που τέθηκαν:
1. Έχει διάμετρο 44mm και lug to lug 54mm. Μεγάλο και εντυπωσιακό ρολόι. Θα το ήθελα μικρότερο αλλά δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την αγορά που έκανα και έχει κερδίσει πολύ χρόνο στον καρπό μου, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
2. Η Ελβετία είναι εκτός ΕΕ και πρέπει να γίνει εκτελωνισμός με το ανάλογο κόστος. Νομίζω ότι μου είχε κοστίσει περίπου 130 ευρώ.
Από τότε που βγήκε το IANOS στο Kickstarter γράφονται και λέγονται τα ίδια πράγματα περί της Ελληνικότητάς του. Η επιχειρηματολογία είναι πάντα η ίδια, περιορισμένη μεν βάσιμη δε. Όλοι, ή μάλλον σχεδόν όλοι, έχουν τα δίκια τους.
Από την αρχή είδα το IANOS σαν ένα όμορφο και ιδιαίτερο ρολόι. Πρώτα βρήκα ελκυστικό το ρολόι και μετά όλα τα υπόλοιπα. Το ότι είναι εμπνευσμένο από την Ελληνική παράδοση - ιστορία και το ότι ο εμπνευστής είναι Έλληνας – Κύπριος – Ελληνοκύπριος απλά έκαναν πιο εύκολη την απόφαση να το αγοράσω. Το Ελληνικό στοιχείο σίγουρα υπάρχει και μάλιστα είναι πάρα πολύ έντονο. Έλληνας ιδιοκτήτης και εμπνευστής, Καμπανελόπετρα, Μηχανισμός Αντικυθήρων, Εν αρχή ην η Άβυσσος…όλα αυτά μου αρκούν για να το χαρακτηρίσω Ελληνικό. Όμως και πάλι δεν θα το αγόραζα αν δεν μου άρεσε. Δεν το αγόρασα ως πατριώτης. Μακριά από εμένα τέτοιου είδους φτηνοί πατριωτισμοί. Το αγόρασα ως ένα ωραίο ρολόι και στήριξα μία προσπάθεια βασισμένη και εμπνευσμένη από την ιστορία του τόπου όπου ζω και αγαπώ.
Δεν είναι ανάγκη να αναλύουμε την Ελληνικότητα ή μη του όλου εγχειρήματος. Ας μείνουμε στο ρολόι ως κατασκευή, ας ασκήσουμε κριτική, ας κάνουμε προτάσεις και ας βοηθήσουμε τον δημιουργό του να το βελτιώσει και να το εξελίξει.
Πολύ θα ήθελα να βγει στα 42mm ή να παραμείνει στα 44mm αλλά να αλλάξει το bezel που το κάνει να δείχνει μεγάλο. Πολύ θα ήθελα να βελτιωθεί και το rotation του bezel. Θα ήθελα επίσης να μπορώ να του φορέσω δερμάτινο λουράκι ή μπρασελέ. Θα το ήθελα σε Τιτάνιο, θα το ήθελα κεραμικό ή PVD coated και πάει λέγοντας.
Εύχομαι να υπάρξει συνέχεια για το IANOS. Εάν και το επόμενο μοντέλο μου αρέσει θα το αγοράσω χωρίς δεύτερη σκέψη.
Επίσης θα αγόραζα μία επετειακή έκδοση του IANOS (200 χρόνια) εάν ήταν ωραία σχεδιασμένη.
Σε ότι αφορά στο φόρουμ και όχι σε προσωπικό επίπεδο, λόγω μεγέθους και κόστους κτήσης δε νομίζω ότι είναι κατάλληλο ρολόι για τα 200 χρόνια