Αυτη η εκδοση του κινεζικου χρονογραφου (η μόνη που εχει ο κινέζος προμηθευτης μας) για μενα ειναι η χειρότερη. Το μονα συν ειναι οτι ειναι 40άρι με ζαφειρι. Όλα τα άλλα δεν μ'αρεσουν. Ασχημοι δεικτες, πολύ λεπτοι χωρίς καθολου lume και σε λευκό καντράν άντε να τους δεις, ειδικά οι "νεότεροι" από εμάς.
Επίσης δειχνει πιο φτωχό (τουλαχιστον στις φωτό) σε σχεση με αλλες εκδόσεις του ιδιου ρολογιού. Ακόμα και η μηχανή ειναι χωρίς τον μπλε swan neck reg που δεν ειναι μεν για την ουσία αλλά δειχνει τόσο όμορφο στις εκδόσεις που το έχουν.
Ακόμα με ενοχλεί ότι το ρολόι δεν εχει επάνω του ιχνος μπλε χαρακτηριστικού, ενα subdial, μια ταχυμετρική κλίμακα ή ένα δεικτη βρε αδερφέ, να υπογραμμίζει τα εθνικά χρώματα. Μόνο ασπρο-μαυρο είναι πολύ βαρετό, πολύ μουντό στα ματια μου. ΄Θα μου πείτε "μα, θα εχει τη σημαία". Ναι καλή ειναι η σημαία, αλλά μεσα σε τόσο ασπρο-μαυρο ειναι πολύ λίγο και μάλιστα επειδή θεωρω ότι δεν ταιριάζει χρωματικά με το ασπρο-μαυρο, γίνεται τρικολόρ. Δεν ξερω πώς αλλιώς να το περιγράψω, δεν ειμαι καλός στα καλλιτεχνικά/γραφιστικά. Το μόνο που βλέπω είναι ότι κάτι δεν μου πάει καλά, δεν μου φαίνεται αρμονικό, να "δένει" που λέμε...
Για να ειμαι ειλικρινής και το κλασικό 1963 με το μπεζ καντράν ποτέ δεν μου αρεσε, ακριβως γι'αυτό τους λογους. Γενικά όλο το ρολόι αποπνέει μια φτηνια, μια προχειρότητα, αντικατοπτριζει ακριβώς την Κίνα του τότε, σαν να υπάρχει για να κανει τη βασική δουλεια και μόνο, να λεει την ωρα όσο πιο πρόχειρα και φτηνά γίνεται και τίποτε αλλο.
Τουλάχιστον τώρα υπάρχουν πολλές εκδόσεις πολύ καλύτερες και ομορφότερες που τουλάχιστονδεν δειχνουν φτηνές. Αρκεί να τη βρουμε και να την επιλέξουμε...
Οφείλω να πω ότι ο Θοδωρής εκανε φανταστική δουλειά δεδομένου του ρολογιού, του αξίζουν συγχαρητηρια και τον ευχαριστούμε πολύ, όμως καταλαβαινω πίσω από τις λέξεις ότι και για εκεινον δεν ειναι ό,τι καλύτερο, δεν του πολυαρέσει, και δεν φταίει βεβαια ο ιδιος αλλά το ρολόι που περιορίζει τις επιλογές για να βγει όμορφο.
Τέλος να πω ότι εξακολουθώ να ειμαι μέσα αν τελικά επιλεγεί το συγκεκριμένο ρολόι στη συγκεκριμένη εκδοση, γιατί θα ειναι το πρότζεκτ του φορουμ, αλλά σιγουρα δεν θα ηταν η πρώτη μου επιλογή, ειδικά αφού πρόκεται για τα 10χρονα της κοινότητάς μας.
ΥΓ. Δεν θελω να στεναχωρησω κανένα, τη γνώμη μου εξέφρασα...