Αποστολέας Θέμα: Project 2021 η περίπτωση της heimdallr  (Αναγνώστηκε 26012 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Project 2021 η περίπτωση της heimdallr
« Απάντηση #180 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 23:06:42 μμ »
Τοτε προτιμω το ευρωπαϊκο κι ας ειναι quartz αν αλλαζουν τα χρωματα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 23:10:00 μμ »
@WhiteLionR  θα ρωτήσω για τον δείκτη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #182 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 23:16:43 μμ »
Αυτη η εκδοση του κινεζικου χρονογραφου (η μόνη που εχει ο κινέζος προμηθευτης μας) για μενα ειναι η χειρότερη. Το μονα συν ειναι οτι ειναι 40άρι με ζαφειρι. Όλα τα άλλα δεν μ'αρεσουν. Ασχημοι δεικτες, πολύ λεπτοι χωρίς καθολου lume και σε λευκό καντράν άντε να τους δεις, ειδικά οι "νεότεροι" από εμάς.
Επίσης δειχνει πιο φτωχό (τουλαχιστον στις φωτό) σε σχεση με αλλες εκδόσεις του ιδιου ρολογιού. Ακόμα και η μηχανή ειναι χωρίς τον μπλε swan neck reg που δεν ειναι μεν για την ουσία αλλά δειχνει τόσο όμορφο στις εκδόσεις που το έχουν.
Ακόμα με ενοχλεί ότι το ρολόι δεν εχει επάνω του ιχνος μπλε χαρακτηριστικού, ενα subdial, μια ταχυμετρική κλίμακα ή ένα δεικτη βρε αδερφέ, να υπογραμμίζει τα εθνικά χρώματα. Μόνο ασπρο-μαυρο είναι πολύ βαρετό, πολύ μουντό στα ματια μου. ΄Θα μου πείτε "μα, θα εχει τη σημαία". Ναι καλή ειναι η σημαία, αλλά μεσα σε τόσο ασπρο-μαυρο ειναι πολύ λίγο και μάλιστα επειδή θεωρω ότι δεν ταιριάζει χρωματικά με το ασπρο-μαυρο, γίνεται τρικολόρ. Δεν ξερω πώς αλλιώς να το περιγράψω, δεν ειμαι καλός στα καλλιτεχνικά/γραφιστικά. Το μόνο που βλέπω είναι ότι κάτι δεν μου πάει καλά, δεν μου φαίνεται αρμονικό, να "δένει" που λέμε...
Για να ειμαι ειλικρινής και το κλασικό 1963 με το μπεζ καντράν ποτέ δεν μου αρεσε, ακριβως γι'αυτό τους λογους. Γενικά όλο το ρολόι αποπνέει μια φτηνια, μια προχειρότητα, αντικατοπτριζει ακριβώς την Κίνα του τότε, σαν να υπάρχει για να κανει τη βασική δουλεια και μόνο, να λεει την ωρα όσο πιο πρόχειρα και φτηνά γίνεται και τίποτε αλλο.
Τουλάχιστον τώρα υπάρχουν πολλές εκδόσεις πολύ καλύτερες και ομορφότερες που τουλάχιστονδεν δειχνουν φτηνές. Αρκεί να τη βρουμε και να την επιλέξουμε...

Οφείλω να πω ότι ο Θοδωρής εκανε φανταστική δουλειά δεδομένου του ρολογιού, του αξίζουν συγχαρητηρια και τον ευχαριστούμε πολύ, όμως καταλαβαινω πίσω από τις λέξεις ότι και για εκεινον δεν ειναι ό,τι καλύτερο, δεν του πολυαρέσει, και δεν φταίει βεβαια ο ιδιος αλλά το ρολόι που περιορίζει τις επιλογές για να βγει όμορφο.

Τέλος να πω ότι εξακολουθώ να ειμαι μέσα αν τελικά επιλεγεί το συγκεκριμένο ρολόι στη συγκεκριμένη εκδοση, γιατί θα ειναι το πρότζεκτ του φορουμ, αλλά σιγουρα δεν θα ηταν η πρώτη μου επιλογή, ειδικά αφού πρόκεται για τα 10χρονα της κοινότητάς μας.

ΥΓ. Δεν θελω να στεναχωρησω κανένα, τη γνώμη μου εξέφρασα...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 23:21:05 μμ »
Ειπαν στο Νίκο,ότι ενα μέγεθος κασας μπορούμε να διαλέξουμε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 23:30:02 μμ »
Μην το φορτώνουμε το dial
Δεν είναι φόρτωμα να πάει το 2011-2021 κάτω ακριβώς από το GWF μένει αρκετός χώρος μετά στην κάτω πλευρά για παπάδες. Ίσα ίσα που τα δέκα χρόνια λειτουργίας του φόρουμ πρέπει να είναι κοντά στο όνομα. Αλληλένδετα για ένα project επετειακό. Θα παρακαλούσα τον φίλο wagner να το δοκιμάσει σε μια φώτο να το δούμε. Αν είναι δύσκολο τότε άκυρο, σαν να μην το ζήτησα.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 23:32:07 μμ »
Αυτη η εκδοση του κινεζικου χρονογραφου (η μόνη που εχει ο κινέζος προμηθευτης μας) για μενα ειναι η χειρότερη. Το μονα συν ειναι οτι ειναι 40άρι με ζαφειρι. Όλα τα άλλα δεν μ'αρεσουν. Ασχημοι δεικτες, πολύ λεπτοι χωρίς καθολου lume και σε λευκό καντράν άντε να τους δεις, ειδικά οι "νεότεροι" από εμάς.
Επίσης δειχνει πιο φτωχό (τουλαχιστον στις φωτό) σε σχεση με αλλες εκδόσεις του ιδιου ρολογιού. Ακόμα και η μηχανή ειναι χωρίς τον μπλε swan neck reg που δεν ειναι μεν για την ουσία αλλά δειχνει τόσο όμορφο στις εκδόσεις που το έχουν.
Ακόμα με ενοχλεί ότι το ρολόι δεν εχει επάνω του ιχνος μπλε χαρακτηριστικού, ενα subdial, μια ταχυμετρική κλίμακα ή ένα δεικτη βρε αδερφέ, να υπογραμμίζει τα εθνικά χρώματα. Μόνο ασπρο-μαυρο είναι πολύ βαρετό, πολύ μουντό στα ματια μου. ΄Θα μου πείτε "μα, θα εχει τη σημαία". Ναι καλή ειναι η σημαία, αλλά μεσα σε τόσο ασπρο-μαυρο ειναι πολύ λίγο και μάλιστα επειδή θεωρω ότι δεν ταιριάζει χρωματικά με το ασπρο-μαυρο, γίνεται τρικολόρ. Δεν ξερω πώς αλλιώς να το περιγράψω, δεν ειμαι καλός στα καλλιτεχνικά/γραφιστικά. Το μόνο που βλέπω είναι ότι κάτι δεν μου πάει καλά, δεν μου φαίνεται αρμονικό, να "δένει" που λέμε...
Για να ειμαι ειλικρινής και το κλασικό 1963 με το μπεζ καντράν ποτέ δεν μου αρεσε, ακριβως γι'αυτό τους λογους. Γενικά όλο το ρολόι αποπνέει μια φτηνια, μια προχειρότητα, αντικατοπτριζει ακριβώς την Κίνα του τότε, σαν να υπάρχει για να κανει τη βασική δουλεια και μόνο, να λεει την ωρα όσο πιο πρόχειρα και φτηνά γίνεται και τίποτε αλλο.
Τουλάχιστον τώρα υπάρχουν πολλές εκδόσεις πολύ καλύτερες και ομορφότερες που τουλάχιστονδεν δειχνουν φτηνές. Αρκεί να τη βρουμε και να την επιλέξουμε...

Οφείλω να πω ότι ο Θοδωρής εκανε φανταστική δουλειά δεδομένου του ρολογιού, του αξίζουν συγχαρητηρια και τον ευχαριστούμε πολύ, όμως καταλαβαινω πίσω από τις λέξεις ότι και για εκεινον δεν ειναι ό,τι καλύτερο, δεν του πολυαρέσει, και δεν φταίει βεβαια ο ιδιος αλλά το ρολόι που περιορίζει τις επιλογές για να βγει όμορφο.

Τέλος να πω ότι εξακολουθώ να ειμαι μέσα αν τελικά επιλεγεί το συγκεκριμένο ρολόι στη συγκεκριμένη εκδοση, γιατί θα ειναι το πρότζεκτ του φορουμ, αλλά σιγουρα δεν θα ηταν η πρώτη μου επιλογή, ειδικά αφού πρόκεται για τα 10χρονα της κοινότητάς μας.

ΥΓ. Δεν θελω να στεναχωρησω κανένα, τη γνώμη μου εξέφρασα...

Θα συμφωνήσω απολύτως και εγώ. Το συγκεκριμένο πάντα δεν μου αρέσει.

Η δουλειά που έκανε ο Θοδωρής σε όλα είναι φανταστική αλλά  το 1963 μου αρέσει κιόλας πάρα πολύ. Όπως και το πολωνέζικο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 23:38:10 μμ »
Δεν είναι φόρτωμα να πάει το 2011-2021 κάτω ακριβώς από το GWF μένει αρκετός χώρος μετά στην κάτω πλευρά για παπάδες.

Οταν τα βάζεις ΜΑΖΙ, ( από κάτω δηλαδή ), δηλώνεις την γέννηση και το θάνατο

Τότε γεννήθηκε, και την .......έβγαλε μέχρι ........τότε  :D :D :D :D :D

Αλλο το σήμα , και άλλο η επέτειος. Να είναι ξεκάθαρο αυτό.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 00:15:28 πμ »
Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Οκ δεκτό.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 00:22:55 πμ »
Μισό λεπτό να τοποθετηθω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 00:46:17 πμ »
Μισό λεπτό να τοποθετηθω

...πέρασε το μισό λεπτό.  :P Χάσατε την σειρά σας.  :-[ Ο επόμενος παρακαλώ  ;D

@oikonikos
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 00:52:12 πμ »
1) σε αντίθεση με το περσινό πρότζεκτ η Heimdallr δεν τον φτιάχνει από το μηδέν τον κουρδιστό χρονογράφο, τον παίρνει από κάπου και τον μεταπουλαει, ΟΠΌΤΕ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΊΗΣΗ ΣΕ ΔΕΊΚΤΕΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΊ ΜΑ ΓΊΝΕΙ

2) η αρχική μας πρόταση ήταν αν μπορεί να μας φτιάξει πρότζεκτ το κλασικό κρεμ χρονογράφο με μπλε subdials, η απάντησή τους ήταν: επειδή κάτι τέτοιο θα βγει αρκετά ακριβό έχουμε αν θέλετε το Panda dial
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
το οποίο δε το πουλάμε στο επίσημο site μας αλλά μπορούμε να σας το κάνουμε πρότζεκτ για πιο φθηνά χωρίς να γίνεται να βαφτεί άλλο χρώμα

οπότε αυτή την στιγμή έχουμε δύο προτάσεις από τους Κινέζους με τα εξής χαρακτηριστικά.

Κρεμ dial 38mm ακρυλικό και open case back, 40-50 ΡΟΛΟΓΙΑ 150 ΕΥΡΩ

panda dial 38mm ή 40mm (ένα πρέπει αν επιλεγεί από τα δύο μεγέθη) ζαφείρι και open case back, 40-50 ΡΟΛΟΓΙΑ 150 ΕΥΡΏ

Αυτή την στιγμή κρίνω άσκοπο να ζητάμε από τον Θοδωρή να κάνει μικρόαλλαγες(Έχει κάνει ήδη αρκετά) ΑΝ ΠΡΏΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΊΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ. ΤΟ ΓΕΝΙΚΌ ΠΛΆΝΟ ΤΟ ΈΧΟΥΜΕ. ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΈΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΡΟΛΌΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΟ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΆΞΟΥΜΕ/ΔΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΠΕΤΆΩ ΈΞΩ ΤΗΝ ΠΡΌΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΩΝΟΎ ΑΛΛΑ ΠΡΏΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΉΞΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΡΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΈΖΟ.

ΟΙ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΉ:

1η πρόταση

Με Ελληνική σημαία:

Με το σήμα της ΠΑ:

Όσο για το case-back με τα Κινέζικα, θα μπορούσε να γίνει κάπως έτσι:

2η πρόταση

Αρχική έκδοση:

Με Ελληνική σημαία (και το αστέρι από πάνω...):

Με το σήμα της ΠΑ (Βλέπετε πόσο "στριμώχνονται" οι χρονολογίες, αν μπουν, φυσικά):

Μια άλλη, θετική επίσης, διαφορά με το 1963 είναι και το τεράστιο πίσω κρύσταλλο που επιτρέπει να φαίνεται σχεδόν ολόκληρη η ST-19!:

Ζήτησαν κάποια παιδιά κυματιστή σημαία, ώστε να έχουμε μια διαφοροποίηση από το GWF-1.
Αφού δοκίμασα διάφορες παραλλαγές από το διαδίκτυο, με μέτριο αποτέλεσμα, τελικά έφτιαξα μια... δικιά μου:

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 07:06:21 πμ »
Καλά έκανες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 08:11:53 πμ »
Το πάντα μου αρέσει περισσότερο ιδιαίτερα με την κυματιστή σημσι.Πιστευω ότι οι δείκτες πρέπει να γίνουν μπλε για να δένουν χρωματικά με το μπλε της σημαίας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions