Οσον αφορα την τιμη, οι παρατηρησεις μου ειναι οι εξης :
Ειναι ενα προιον που εξαρχης ειναι φτηνο. Ακομη και στα 300-350 που επαιζε σταθερα πριν καποιο καιρο, θεωρουνταν ο πιο vfm μηχανικος χρονογραφος που μπορουσες να παρεις (και ο μονος <500). Μετα πηγαινες σε ρωσο και 600+.
Σε ενα ΗΔΗ vfm προιον, εχει πεσει η τιμη εσχατως στα 150-200 σε πολλους. ΑΡα μιλαμε για τεραστια πτωση τιμης σε κατι που ηδη ηταν vfm. Επομενως καραευκαιρια ΙΜΟ.
Στην τιμη (που αφου την πουλαει ιντερνετ τοσο, ειναι λιανικης και οχι χονδρικης), δε μας κοβει περαιτερω ΑΛΛΑ μας περιλαμβανει :
1. Μεταφορικα. Δε θα ταν αμαν και τι, αλλα και ενα 20ρικο να ταν, στα 150 ειναι ενα σεβαστο %.
2. Αποφυγη τελωνειου. Αυτο μερικοι κινεζοι το κανουν ουτως η αλλως, οποτε δεν ξερω αν ειναι εξτρα "δωρο" / διευκολυνση η θα το εκανε. Παντως γλιτωνουμε αρκετη μανουρα και καθυστερηση.
3. Εκτυπωση / customisation. Μπορει να μην κανει παπαδες, αλλα με συνεννοηση μπορουμε να το φερουμε στα μετρα μας και να βγει κατι που θα μας ικανοποιει και μας και θα ναι και πραγματοποιησιμο απο μεριας τους.
Εμας το διαπραγματευτικο μας ατου ειναι η ομαδικη παραγγελια των 50 κομματιων. Σεβαστη μεν ΑΛΛΑ :
Εαν αυτο το πεις στον (οποιο) κινεζο, θα του φυγουν τα νουντλς απο τη μυτη. Εχοντας παει 2 εβδομαδες εκει, εχω να πω οτι δεν εχω δει μια χωρα που να ναι πιο μαζικη στα παντα της -ειδικα στην παραγωγη/ πωληση. Αυτη τη στιγμη που μιλαμε, ακομη και η νεοκοπη heimdallr παιζει να χει μια αποθηκη σε μεγεθος ΟΑΚΑ γεματη παραγγελιες ετοιμες να φυγουν.
Φυσικα δεν υποτιμω την οποια αγοραστικη δυναμη προσφερουμε (και σιγουρα δεν υπαρχει κινεζος -ακομη και δισεκατομμυριουχος που θα αφησει εστω και 1ε να παει χαμενο
) ,αλλα λεω οτι ενω για τα δεδομενα ενως ελληνικου ωρολογιακου φορουμ η παρουσια μας εχει δυναμικη, σε απολυτο μεγεθος δεν ειναι καποιο τεραστιο διαπραγματευτικο ατου. Οποτε, οπου εχουμε επιτυχει η μπορουμε να επιτυχουμε μια καλη επαγγελματικη σχεση, ας χτισουμε σε αυτο