Πάμε και στο Panda, το οποίο είναι 40άρι. Οι διαφορές με το 1963 είναι στα lugs, που τώρα πια είναι 20mm από 18, και στο κρύσταλλο:
Χάνουμε τη γοητεία του ακρυλικού, κερδίζουμε τη αντοχή που δίνει το ζαφείρι. Το ύψος παραμένει το ίδιο, σχεδόν 14mm.
Το dial νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα στις προσθήκες μας και αισθητικά και χρωματικά. Έχει numerals στο "12" και το "6" αλλά και ενδείξεις ταυτόχρονα πάνω κάτω!
Το αποτέλεσμα είναι μια εικόνα που ξενίζει κάπως, με τους αριθμούς να είναι πιο "μέσα" στο καντράν και να μειώνουν το διαθέσιμο χώρο για τα σήματά μας.
Ο δείκτης του χρονογράφου είναι μάλλον το χειρότερο στοιχείο του dial, καπελώνοντας τα πάντα με ένα αντιαισθητικό αστέρι.
Πάμε να δούμε τις 3 επιλογές, όπως πριν:
Αρχική έκδοση:
Με Ελληνική σημαία (και το αστέρι από πάνω...):
Με το σήμα της ΠΑ (Βλέπετε πόσο "στριμώχνονται" οι χρονολογίες, αν μπουν, φυσικά):
Μια άλλη, θετική επίσης, διαφορά με το 1963 είναι και το τεράστιο πίσω κρύσταλλο που επιτρέπει να φαίνεται σχεδόν ολόκληρη η ST-19!:
Ζήτησαν κάποια παιδιά κυματιστή σημαία, ώστε να έχουμε μια διαφοροποίηση από το GWF-1.
Αφού δοκίμασα διάφορες παραλλαγές από το διαδίκτυο, με μέτριο αποτέλεσμα, τελικά έφτιαξα μια... δικιά μου:
Φυσικά η φετινή αλλαγή μπορεί να είναι και το σήμα της ΠΑ, ή και καθόλου σημαία, ό,τι αποφασίσουμε.
Συμπέρασμα (
ΙΜΗΟ!!): Με στενοχωρεί που οι Κινέζοι μας δίνουν μόνο 1 επιλογή, take it or leave it, ενώ υπάρχουν κι άλλες.
Ο δείκτης είναι ανεκδιήγητος και θα παρακαλούσα θερμά να κάναμε μια νύξη για αλλαγή του, αν γίνεται.
Με άλλο δείκτη, νομίζω θα το φτιάξουμε τελικά ωραίο!
Βαράτε στο ψαχνό... -Θ.