Αποστολέας Θέμα: Τα φόρουμ σβηνουν  (Αναγνώστηκε 9807 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Τα φόρουμ σβηνουν
« Απάντηση #45 στις: Ιούνιος 27, 2021, 19:27:14 μμ »
Στα φόρουμ είμαι πολύ φρέσκος και δεν μπορώ να έχω συγκριτικά στοιχεία και άποψη. Διαβάζω το θέμα με πολύ προσοχή για να καταλάβω τι γινόταν στα φόρουμ τα προηγούμενα χρόνια και τι γίνεται σήμερα.

Τα smart watches είναι στην ζωή μας και θα παραμείνουν. Βολικά, πρακτικά και τεχνολογικά εξελιγμένα θα συνεχίσουν να γίνονται πιο δημοφιλή και ίσως "απαραίτητα".
Δεν απορρίπτω την πιθανότητα να αποκτήσω κι εγώ ένα smartwatch αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αντικαταστήσει το κανονικό ρολόι το οποίο είναι κάτι παραπάνω από ένα πρακτικό εργαλείο.

Για να αγαπήσεις το ρολόι θα πρέπει να σε επηρεάσει κάποιος από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον, εκτός κι αν υπάρξει κάποια συγκυρία (δική μου περίπτωση). Για να φορέσεις ένα smartwatch δεν χρειάζεται κάποια επιρροή από το κοντινό περιβάλλον. Υπάρχει στην ζωή μας όπως υπάρχει και το τηλέφωνο.
Οι γιοί μου το ζήτησαν το smartwatch γιατί το είδαν σαν ένα παιχνίδι που υπάρχει στους καρπούς και των άλλων παιδιών. Όπως με όλα τα παιχνίδια, χάρηκαν, έπαιξαν και τα παράτησαν. Τα Casio που τους έχω κάνει δώρο τα λατρεύουν και τα φοράνε, όχι καθημερινά αλλά τα φοράνε σε βόλτες, στην παραλία κτλ.
Κάποια στιγμή θα αποκτήσουν και πάλι smartwatch αλλά πιστεύω ότι η αγάπη που έχει ο πατέρας τους για τα ρολόγια θα μείνει στην μνήμη τους και σίγουρα θα είναι σε θέση να καταλάβουν ποια είναι η πραγματική διαφορά ανάμεσα σε ένα ρολόι με ιστορία-κληρονομιά και ένα σύγχρονο ρολογοτηλέφωνο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιούνιος 27, 2021, 19:53:52 μμ »
Ο θεός να τα κάνει Σμαρτ..δεν είναι ρολόγια είναι γκάτζετ και στη πλειοψηφία τους οι κάτοχοι τους δεν εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες τους ούτε κατά το 20% όπως ακριβώς ίδια φάση πχ με τα κινητά....
Γι'αυτό μου είναι αδιάφορα γι'αυτό και τα θεωρώ για τα μπάζα.....
Είναι πλαστικορόλογα που η πορεία τους είναι προδιαγεγραμμένη για τα σκουπίδια

Τα μηχανικά ρολόγια τώρα σίγουρα είναι πλέον από τέρμα low badget έως όσο μπορεί η τσέπη καθενός πράγμα που δίνει επιλογές σε κάποιον που δεν θέλει να βλέπει την ώρα από το κινητό.
Εδώ γεννιούνται ερωτήματα για το μέλλον... ύψους και βάθους..άλλος δλδ ο βασικός μισθός του φουκαρά Έλληνα των 500€ και άλλος ενός β.ευρωπαίου οπότε για να καλυφθούν πολλά κενά όπως κακές πολιτικές εταιριών,τιμές κλπ κλπ κλπ
Επίσης απο μια πρόσφατη συζήτηση με έναν Αμερικανό ο οποίος ήταν ωρολογόφιλος αλλά και από συζητήσεις που έχω δεί σε ξένα φορά wus etc όπως και στα εγχώρια η κατάσταση είναι πανομοιότυπη απλά αλλάζει η νοοτροπία και η κραυγαλέα κατάσταση μερικών εμποράκων και όχι ωρολογόφιλων που θέλουν να βγάλουν από τη μύγα ψαρονέφρι είτε είναι των 200€ είτε των <€€€

...εδώ τώρα λες: αυτά που λες έχουν κάποια συνοχή;.... ΝΑΙ κάποια από αυτά ΝΑΙ και ο λόγος είναι ότι τα φόρα είναι μικρές κοινωνίες που έρχονται και φεύγουν μέλη για χψ λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τις αυξήσεις πχ της seiko αλλά ούτε με κάποιον προβληματικό συμφορουμήτη αλλά ούτε και με την αύξηση των smartphones κλπ κλπ..
Αυτό είναι πιστεύω όπως το βλέπω ρομαντικά ένα γούστο-μεράκι η αγάπη για τα ρολόγια και όχι χόμπι.. που ελκύει ανθρώπους που τους αρέσει αυτός ο "κόσμος"όπως συμβαίνει με τους λάτρεις του βινυλίου κλπ και οι απανωτοί περίοδοι που διανύουμε εγκλεισμού κλπ συμβάλλουν σε αυτή τη κατάσταση που επικρατεί στα φόρα σήμερα.

Εκτιμώ ότι όταν περάσει και αν περάσει εντελώς η φάση με τις καραντίνες και επανέλθουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής όπως και πρίν,τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι τα φόρα θα είναι πάλι στην ίδια κατάσταση όπως και στο παρελθόν και σε αυτό μόνο μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρος

Στάλθηκε από το M2007J20CG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιούνιος 27, 2021, 19:55:59 μμ »
Όταν έρθει η ώρα του σερβις,αλλάζουν ολα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιούνιος 27, 2021, 20:21:49 μμ »
Ο θεός να τα κάνει Σμαρτ..δεν είναι ρολόγια είναι γκάτζετ και στη πλειοψηφία τους οι κάτοχοι τους δεν εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες τους ούτε κατά το 20% όπως ακριβώς ίδια φάση πχ με τα κινητά....
Γι'αυτό μου είναι αδιάφορα γι'αυτό και τα θεωρώ για τα μπάζα.....
Είναι πλαστικορόλογα που η πορεία τους είναι προδιαγεγραμμένη για τα σκουπίδια

Τα μηχανικά ρολόγια τώρα σίγουρα είναι πλέον από τέρμα low badget έως όσο μπορεί η τσέπη καθενός πράγμα που δίνει επιλογές σε κάποιον που δεν θέλει να βλέπει την ώρα από το κινητό.
Εδώ γεννιούνται ερωτήματα για το μέλλον... ύψους και βάθους..άλλος δλδ ο βασικός μισθός του φουκαρά Έλληνα των 500€ και άλλος ενός β.ευρωπαίου οπότε για να καλυφθούν πολλά κενά όπως κακές πολιτικές εταιριών,τιμές κλπ κλπ κλπ
Επίσης απο μια πρόσφατη συζήτηση με έναν Αμερικανό ο οποίος ήταν ωρολογόφιλος αλλά και από συζητήσεις που έχω δεί σε ξένα φορά wus etc όπως και στα εγχώρια η κατάσταση είναι πανομοιότυπη απλά αλλάζει η νοοτροπία και η κραυγαλέα κατάσταση μερικών εμποράκων και όχι ωρολογόφιλων που θέλουν να βγάλουν από τη μύγα ψαρονέφρι είτε είναι των 200€ είτε των <€€€

...εδώ τώρα λες: αυτά που λες έχουν κάποια συνοχή;.... ΝΑΙ κάποια από αυτά ΝΑΙ και ο λόγος είναι ότι τα φόρα είναι μικρές κοινωνίες που έρχονται και φεύγουν μέλη για χψ λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τις αυξήσεις πχ της seiko αλλά ούτε με κάποιον προβληματικό συμφορουμήτη αλλά ούτε και με την αύξηση των smartphones κλπ κλπ..
Αυτό είναι πιστεύω όπως το βλέπω ρομαντικά ένα γούστο-μεράκι η αγάπη για τα ρολόγια και όχι χόμπι.. που ελκύει ανθρώπους που τους αρέσει αυτός ο "κόσμος"όπως συμβαίνει με τους λάτρεις του βινυλίου κλπ και οι απανωτοί περίοδοι που διανύουμε εγκλεισμού κλπ συμβάλλουν σε αυτή τη κατάσταση που επικρατεί στα φόρα σήμερα.

Εκτιμώ ότι όταν περάσει και αν περάσει εντελώς η φάση με τις καραντίνες και επανέλθουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής όπως και πρίν,τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι τα φόρα θα είναι πάλι στην ίδια κατάσταση όπως και στο παρελθόν και σε αυτό μόνο μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρος

Στάλθηκε από το M2007J20CG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τολμώ να αποκαλύψω 😱😆ότι είχε περάσει από τα χέρια μου ένα iwatch πριν από 3 χρόνια και το μόνο που με βόλεψε ήταν ότι μπορούσα να μιλάω και να ακούω από τον καρπό μου την κλήση ενώ οδηγούσα την μηχανή (σκούτερ χωρίς συμπλέκτη δλδ)  χωρίς να ψάχνω το κινητό ,όλα τα υπόλοιπα απλά σε παρέπεμπαν στο κινητό για περισοτερες πληροφορίες....Απέχουν πολύ από το να γίνουν απαραίτητα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Karthan7

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιούνιος 27, 2021, 20:46:23 μμ »
Πιστευω πως τα φορουμ εχουν πτωση λογο του facebook. Υπαρχουν αρκετοι που νομιζουν οτι το ιντερνετ ειναι το fb, εκει ψαχνουν, αναζητουν πληροφοριες και ενημερωνονται  ??? κλπ.
Πεφτει πχ το fb 2-3 ωρες και λενε επεσε το ιντερνετ....
Στο fb γινετε ενας χαμος απο πληροφοριες, ο καθενας ανεβαζει το "κοντο" του.
Επισης ειναι πολυ ποιο ευκολο να μπεις σε καποια "κλειστη" ομαδα στο fb, αρκει μονο να κανεις αιτημα.
Στα φορουμ πρεπει να κανεις εγγραφη, βαλε mail, βαλε κωδικους, επιβεβαιωσε την εγγραφη σου στο μαιλ που σου εστειλε το φορουμ, φτιαξε λιγο το προφιλ σου. Οι νεοι τα θελουν ετοιμα στο πιατο. Εναν λογαριασμο για τα παντα.

Στα φορουμ ας πουμε εδω που ειμαστε, ειμαστε πισω απο ενα nickname που αγαπαμε τα ρολογια.
Στα φορουμ μου αρεσει που μπορεις να βρεις πληροφοριες , θεματα και υπαρχει μια τακτοποιημενη σειρα.

Τα smartwatch smartband δεν τα βαζω στη κατηγορια ρολοι, ειναι προιοντα τεχνολογιας με ημερομηνια ληξης οπως και τα smartphone.
Ειχα smartwatch sony 2, xiaomi mi band 1s (αυτο με τα τρια led αντι για οθονη)  και εχω και δυο pebble steel, ενδιαμεσα περασαν και καποια αλλα φθηνα smart αλλα δεν μου εκαναν.
Αυτο που με ενοχλει στα σμαρτ ειναι που σβηνει η οθονη τους και δεν μπορω να παρω "κλεφτη ματια" στην ωρα. Ξερω, υπαρχουν και αυτα που παραμενει ανοικτη.
Ενα smartband θα το φορουσα ανετα στο δεξι χερι για παλμους / βηματα κλπ μιας και ειναι μικρα, οχι ομως για ρολοι.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Με βιαστές δεν μιλάω.
Θανάσης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιούνιος 27, 2021, 20:56:33 μμ »
Έχω διαβάσει στο fb,ξέρεις το φόρουμ είναι πιο εξειδικευμένο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος koyfos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιούνιος 27, 2021, 21:03:15 μμ »
Η ζωή γίνεται πολύπλοκη και πιο συνθέτη .
Ο χρονος πιέζει , οι αλλαγες ραγδαιες και το smartwatch μοιάζει εύκολο αφού δίνει πράγματα συνδυαστικά (ώρα , ειδοποιήσεις , άθληση , στοιχεία υγείας , παιχνίδια κοκ)

Το σπορ / hobby της ωρολόγιο φιλίας είναι ακριβό όποτε εύκολα κάποιος το χάνει μετά από λίγο

Όμως εμένα με κρατάει ενεργό :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιούνιος 27, 2021, 21:14:25 μμ »
Πιστευω πως τα φορουμ εχουν πτωση λογο του facebook. Υπαρχουν αρκετοι που νομιζουν οτι το ιντερνετ ειναι το fb, εκει ψαχνουν, αναζητουν πληροφοριες και ενημερωνονται  ??? κλπ.

Άποψη μου είναι πως το παιχνίδι πλέον παίζεται κυρίως στο instagram αλλά και για το facebook που ανέφερες,τώρα που το σκέφτομαι δεν έχεις και άδικο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιούνιος 27, 2021, 21:25:09 μμ »
Γράφω κοντά 20 χρόνια σχεδόν σε φορα πλέον (και παλαιότερα σε newsgroup, και παλαιότερα σε BBS για όποιον τις θυμάται!).

Η πτώση της κίνησης έχει καθαρά να κάνει με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του web 2.0. Και όχι με το αντικείμενο του φόρουμ καθεαυτό. Ειδικότερα για τα ρολόγια, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε άνοδο του ενδιαφέροντος σε σχέση με το παρελθόν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιούνιος 27, 2021, 21:32:13 μμ »
Ας τα πάρουμε από την αρχή.

SMARTWATCHES.
Κατά τη γνώμη μου, έχουν ενδιαφέρον και χρησιμότητα. Όχι μόνο για τα smart χαρακτηριστικά και τις ειδοποιήσεις, αλλά και για την παρακολούθηση βιομετρικών στοιχείων. Ήδη αυτή τη στιγμή έχουμε smartwatches που παρακολουθούν καρδιακούς παλμούς, οξυγόνο και κάνουν καρδιογράφημα και ανιχνεύουν κολπική μαρμαρυγή και τα επόμενα χρόνια, αν όχι μήνες, θα δούμε και επίπεδα σακχάρου κλπ. Από κάποια ηλικία και πάνω νομίζω ότι θα γίνουν must.
Εγώ προσωπικά πήρα Applewatch 4 γενιάς (θεώρησα ότι τα προηγούμενα δεν είχαν νόημα για εμένα) κυρίως λόγω του Apple οικοσυστήματος. Τα ρολόγια αυτά είναι αναλώσιμα, και ο κύκλος ζωής τους είναι μέσες άκρες όσο και το διάστημα service σε κάποια μηχανικά ρολόγια. Επίσης σημειώστε ότι τα περισσότερα δεν στέκονται μόνα τους και λειτουργούν επικουρικά στην ύπαρξη αντίστοιχου κινητού. Έχω δοκιμάσει και smartband και μου άρεσε η ιδέα του doublewristing, αλλά δεν μου πάει να το κάνω με το Applewatch.
Αν με ρωτάτε που πάει το πράγμα, νομίζω ότι τα υβριδικά smartwatches δεν περπατάνε, το Apple watch είναι βασιλιάς με βάση τα νούμερα οπότε, όσο εμπλουτίζεται με χαρακτηριστικά παρακολούθησης υγείας, θα γίνεται όλο και πιο απαραίτητο. Το ερώτημα του 1 εκατομμυρίου είναι αν θα επικρατήσει το format του καθαρόαιμου smartwatch ή αν θα αντικατασταθεί με ένα διακριτικό smartband με περισσότερες δυνατότητες, που θα δίνει τη δυνατότητα για doublewristing. Εγώ θα προτιμούσα το σενάριο του εξελιγμένου smartband.
Αυτό που αρκετοί ειδικοί σημειώνουν είναι ότι το Apple watch και τα άλλα smartwatches γέμισαν άδειους καρπούς. Έκαναν τον κόσμο, και ειδικά τους νέους, να φορέσουν στο γυμνό καρπό τους ρολόι. Έτσι σαν gateway drug, αρκετοί κόλλησαν το μικρόβιο και στράφηκαν και σε άλλα ρολόγια. Οτιδήποτε από MVMT και Daniel Wellington μέχρι Rolex θα έλεγα. Πιστεύω ότι κάποιο χρήστες smartwatch το φοράνε στο σπίτι, στη γυμναστική, στον ύπνο (sleeptracking) και για κάτι πιο επίσημο φοράνε και το μηχανικό. Αυτό περίπου κάνω εγώ τώρα.

FORUMS
Ναι, πεθαίνουν, όλα τα forum, όχι μόνο τα Ελληνικά και όχι μόνο αυτά που αφορούν ρολόγια. Ναι, θεωρείται παρωχημένη πλατφόρμα και επικρατούν Facebook και οτιδήποτε έχει σχέση με instant καταστάσεις.
Λόγω της δουλειάς μου, έχω επαφή με νέους καθώς και με επιστήμονες και ακαδημαϊκούς. Σαν γενικά συμπεράσματα θα έλεγα τα παρακάτω.
Οι νέοι δεν ξέρουν να γράφουν. Οι περισσότεροι έχουν μάθει να κάνουν chat και την αμεσότητα του instant messaging. Δεν ξέρουν να γράψουν ένα email. Γράφουν το σώμα του μηνύματος στο πεδίο του θέματος. Δεν ξέρουν να γράφουν και να συντάσσουν σωστά. Ξέρουν να χειρίζονται κινητό και tablet, αλλά όχι απαραίτητα εξίσου καλά υπολογιστή.
Τα forum θέλουν ένα minimum επίπεδο γνώσης για το στήσιμο και τη συντήρηση. Θα εκπλαγείτε πόσο λίγοι έχουν σχετικές γνώσεις, ακόμα και σε ακαδημαϊκό περιβάλλον. Οι άλλες πλατφόρμες δεν έχουν τέτοια θέματα.
Τα forum δεν ταιριάζουν στην Ελληνική ιδιοσυγκρασία. Είμαστε αγενείς, θέλουμε να κάνουμε γρήγορα τη δουλειά μας χωρίς να ψάξουμε. Λέμε εξυπνάδες. Βαριόμαστε να γράψουμε σωστά και ολοκληρωμένα. Είμαστε ημιμαθείς και ισχυρογνώμονες. Λυπάμαι που το λέω, αλλά όταν θέλω πραγματική γνώση, άρτιους και ακριβείς οδηγούς how-to κλπ, ανατρέχω σε αμερικάνικα forum. Εκεί η «αγορά» είναι τεράστια, τα μέσα που διαθέτουν, τα χρήματα και οι πόροι που έχουν, τους δίνουν δυνατότητα να κάνουν απίστευτα πράγματα στο basement ή το garage της μονοκατοικίας τους. Οι οδηγοί και τα manual που βγάζουν κάποια μέλη σε ξένα και ειδικά αμερικάνικα forum, είναι καταπληκτικά. Εκεί πραγματικά βρίσκει κανείς χρυσό. Στα δικά μας, δυστυχώς μαλώματα, κόντρες, ίντριγκα και άλλα καλά. Δυστυχώς η εμπειρίες μου από τα δικά μας forum είναι πολύ κακή. Ξέρω ότι γενικεύω αλλά δυστυχώς αυτά έχω δει, και προφανώς μιλάω γενικά, όχι μόνο για ρολόγια.

ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑ
Νομίζω έχει καλυφθεί το θέμα. Είναι timeless, έχουν συναισθηματική αξία, μπορείς να τα έχεις για πάντα, τουλάχιστον όσο υπάρχουν τεχνίτες και ανταλλακτικά. Νομίζω ότι η αγορά τους δεν πεθαίνει, απλά εξελίσσεται, όπως και σε άλλους τομείς. Σωστά τα παραδείγματα και οι παραλληλισμοί με φωτογραφία/φίλμ και βινύλιο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιούνιος 27, 2021, 21:44:12 μμ »
Αλήθεια είναι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Ιούνιος 27, 2021, 21:47:31 μμ »
ωραίο θέμα!

ναι, φθίνουν. Φαίνεται στον αριθμό των ποστ και στον αριθμό των νέων θεμάτων που (δεν) ανοίγουν.
Σε όλα τα φόρα του εξωτερικού, η αίσθησή μου είναι ότι έχει μειωθεί δραστικά η κίνηση. έχει ξεφτίσει το πράγμα.
Αιτίες ? χμ πολλές θα έλεγα.

1. οι τιμές των ρολογιών. Κυρίως των ελβετικών. Δεν μπορεί να θεωρούμε λογικό για μισθούς τα 600 ευρώ και ταυτόχρονα να λεμε ότι δεν υπάρχουν νέοι στο χόμπυ. Πώς να υπάρξουν στο χόμπυ, όταν ένα Τιούντορ έχει 3Κ ??

2. Οι αυξήσεις: τα τελευταία χρόνια παρατηρώ μια δραστική αύξηση τιμών που δεν δικαιολογείται πέρα από το γεγονός ότι για ορισμένα κράτη και ανθρώπους υπάρχει αρκετό πληθωριστικό χρήμα.

3. οι συμπεριφορές πολλών ρολογόφιλων που θέλησαν να γίνουν ντίλερς σε μια νύχτα. Αν αγόρασες το ρολόι 300 ευρώ και θέλεις να το πουλήσεις 900, ποιος θα πάρει σοβαρά το χόμπυ ? πολύ περισσότερο ποιος θα ασχοληθεί ? ή ποιος θα παραμείνει σε αυτό?

4. η ρόλεξ. Καλά ρολόγια. Αντικειμενικά καλά ρολόγια (από κατασκευή, αντοχή, τεχνολογία, εμφάνιση, κύρος κλπ κλπ). όμως οι πρακτικές πωλήσεων, έχουν οδηγήσει και ιδιώτες να συμπεριφέρονται ανάλογα. Και τελικά, εκεί που λέγαμε για πολλές πωλήσεις, τώρα υπάρχουν ελάχιστες (με τις υψηλές τιμές) που προσπαθούν να αποφέρουν το αντίστοιχο κέρδος των πολλών (πωλήσεων).

5. η συμπεριφορά πωλητών σε καταστήματα (1.000 καρδινάλιοι): προσωπικά έχω αντιμετωπίσει και τα δύο άκρα του εύρους. από πολύ ευγενικοί και πρόθυμοι-εξυπηρετικοί εώς πολύ αγενείς. Πάντως, όπως έλεγε και λέει ακόμη ο θείος μου "με τα λεφτά μου, γ@μw τον μάστορά μου" Θα πάω και θα ψωνίσω από εκεί που δεν τους πειράζει να μου δείχνουν (προσεκτικά) δέκα ρολόγια. και θα διαλέξω μετά την τρίτη φορά που θα ψωνήσω

6. Η λειτουργία των διαφόρων φόρα: βγάζει η Α εταιρεία ένα ρολόι, έχει 50% αύξηση πάνω από το μοντέλο που αντικαθιστά, μπορεί να υπάρξει κάποιο σχόλιο από κάτω για την (αυξημένη) τιμή, έρχεται και ένας και λέει "εεε με λίγη έκπτωση φθάνεται το ρολόι", ή κάποιος άλλος  "εεε, δικαιολογείται, έβαλε ζαφείρι". Χ€στηκε η φοράδα στο αλώνι για το ζαφείρι. Κάπου χάσαμε τελείως την κριτική μας ικανότητα. Η έλλειψη (καλόπιστης) κριτικής απέναντι σε πρακτικές και μοντέλα εταιρειών δεν βοηθά ούτε τις εταιρείες ούτε το χόμπι

7. Οι απεριόριστες "περιορισμένες" κυκλοφορίες. είχαμε την Ω, προέκυψε και η σέικο. 15000 τμχ η μία 7000 η άλλη. Και ο μαγαζάτορας να λέει "δεν γίνονται εκπτώσεις στα περιορισμένης κυκλοφορίας" Ναι, μόνο εσύ, εγώ και η μισή υδρόγειος. Ρε μήπως τα κανονικής κυκλοφορίας θα είναι πιο επιθυμητά στο μέλλον, ως λιγότερα? (σε σχέση με τα λίμιτεντ)

8. Τα σμαρτ ρολόγια. είτε το θέλουμε είτε όχι οι νεότεροι αυτά ξέρουν, αυτά θεωρούν χρήσιμα-εύκολα στη χρήση, αυτά μπορούν να αγοράσουν.

9. Το ινσταγκραμ και τα λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το να παρουσιάζουμε ότι αγοράσαμε ένα ρολόι των 15Κ μόνο και μόνο για να επιδειχτούμε, απλά στρέφει περισσότερους στα σμαρτ ρολόγια.

Κάποτε, με 800 ευρώ αγόραζες αξιοπρεπές ελβετικό ρολόι. Τώρα ένα rado έχει 2 χιλιάδες.

👏👏👏👏👏
Πολυ καλα τα λες αγαπητε.
Και εγω θεωρω οτι κυριως οι συνεχεις αυξησεις τιμων ειναι αυτες που δεν αφηνουν νεους που αγαπάνε το ρολοι να εισελθουν  στον κοσμο αυτο.
Πχ. Πριν 10 χρονια, με απλο μισθο,απλη εργασια, επαιρνες ενα moonwatch με 2-2,5 μισθους.
Τωρα σε ίδια εταιρεία, με ιδιες συνθηκες ο νεος συμαδελφος χρειαζεται 5 μισθους+......
Ε λοιπον, δε γινεται να τη βγαζει καποιος μονο με σιτιζενοσεικα ( τα οποια αγαπαω) , θελει να ανεβει, να κανει τον κυκλο του ( γιατι παλι σε σιτιζενοσεικα  και μαλιστα κουαρτζ θα γυρισουμε), μη μπορωντας ομως, θα επελθει απογοητευση και επομενως φθινουσα ενασχοληση.....
Σαφως και δεν ειναι κανονας αυτο, ουτε ο μονος λογος, ωστοσο νομιζω οτι ισχυει για μεγαλη μεριδα νεων φιλων.
Βεβαια εχω επισης να πω, οτι αν πραγματικα αγαπας το αντικειμενο αυτο και σε ενδιαφερει, δε χρειαζονται ακριβα ρολογια για να εισαι ωρολογοφιλος!
Αρκουν αυτα σε κανουν χαρουμενο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιούνιος 27, 2021, 21:59:23 μμ »
θελει να ανεβει, να κανει τον κυκλο του ( γιατι παλι σε σιτιζενοσεικα  και μαλιστα κουαρτζ θα γυρισουμε

Ετσι είναι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ^Deadly_Sin^

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιούνιος 27, 2021, 22:38:09 μμ »
Προσωπικά θεωρώ ότι τα Facebook groups είναι ο λογος που σβήνουν σιγά σιγά τα forums. Εξειδικευμενα groups με κοινό απο ολόκληρο τον κόσμο εν αντίθεση με ένα πχ Ελληνικό φόρουμ οπου υπάρχει ο περιορισμός της γλώσσας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions