Εξυπακούεται αυτό!Και;Δεν κατάλαβα τι θες να πεις. Σήμερα είναι τα smart watches και τα quartz,παλιότερα μόνο τα quartz τα οποία πάντα ξεπερνούσαν τα μηχανικά ρολόγια.Κτλπ κτλπ.Δεν είναι σημερινό φαινόμενο αυτό.
Αυτό που ειπες είναι σα να λες πως η Coca Cola ξεπερνάει σε πωλήσεις τα γαλλικά κρασιά,Εννοείται πως ναι.Τι έχει όμως να λέει;Πως θα πάψουν να υπάρχουν τα γαλλικά κρασιά;
Σε ένα σημείο εχει δίκιο ο George και σε ενα ο Argo. Βασικά το θέμα αλλάζει ανάλογα το κοινό το οποίο κοιταμε (κι εκει μπλέκεται και το θεμα φορουμ)
Το smartwatch ελάχιστα επηρεάζει (εως καθολου) λατρεις/συλλέκτες του ρολογιου.
Επηρεάζει κάποιους που ηδη αδιαφορούσαν για το ρολοι.
Επηρεάζει νέους που φυσικά οι smart συσκευές είναι η ζωή τους η ίδια και κατ επεκταση δεν τους αφηνει να γνωρίσουν το ρολοι καθολου.
Ναι η coca cola δεν αντικαθιστά το κρασί, αλλά αν ξαφνικά όλοι αρχίσουν να πινουν μονο coca cola, πως θα μαθουν οι νεοτεροι ΚΑΙ το κρασι?
Κι από την άλλη μεριά, οτι και να βγάλει η coca cola, τον λατρη του κρασιού δεν τον ξεμυαλιζει.
Αν η νεα γενια μεγαλωσει μονο με smartwatch, πως θα ωριμάσει μέσα της η ιδέα ρολόι?
Γιατί κι εμείς δεν είμασταν συλλέκτες/λατρεις από την πρώτη μέρα που φορέσαμε στο χερι μας.
Το smartwatch δεν είναι ρολοι. Είναι μια smart συσκευή, που παραμερίζει το ρολόι επειδή φοριέται στον καρπό, και συμπτωματικά/κατ επέκταση λεει ΚΑΙ την ωρα.
Σε 30 χρόνια μπορει να χει μορφη δαχτυλίδιου
Αν θέλουμε να κάνουμε μια σωστή έρευνα που να δείχνει αντίκτυπο του smartwatch στο ρολόι, όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς, πρέπει να δουμε τρια πραγματα
> ΜΟΝΟ όσους είχαν πραγματική συναισθηματική συνδεση/αγάπη για το ρολόι (ακόμα κι αν είχαν μόνο ενα), κι όμως αποφάσισαν να το αλλάξουν με smartwatch. Δε θα βρουμε πολλούς.
> ΜΟΝΟ όσους φοραγαν ρολοι απο απλή ανάγκη με επεκτάσεις fashion statement και το παρατησαν. Αυτοι ουτως ή αλλως (μας) ειναι αδιαφοροι
> ΜΟΝΟ νεους που στην εφηβεία ξεκινάνε με smartwatch. Αυτοι ειναι ερωτηματικό για μενα. Πρωτον γιατι το smartwatch εξακολουθεί να εχει κοστος. Δευτερον γιατι μπορει κάλλιστα σε μια 10ετια να παψει να υπαρχει.
Θελω να πω κατι αλλο.
Εγω θεωρω τον εαυτό μου να ανηκει στην πρωτη κατηγορία.
Κι ομως...
Το ξέρετε ότι τον Νοέμβριο που έτρεχα ενα event για 13 μέρες, εσκαγαν κατά μέσο όρο καθημερινά 400 Whatsapp στο κινητό μου, όλα για δουλειά, και όλα σημαντικά. (Το 400 είναι πραγματικός αριθμος)
Έλεγα σοβαρά, την αλλη φορά θα παρω smartwatch μονο για 15 μερες.
Νομίζω η πιο σωστή πορεία και για μας, και για τα παιδιά μας και για όλους, είναι λιγο ισορροπία.
Κακα τα ψεμματα, οι smart συσκευες, όταν χρησιμοποιούνται σωστα, κανουν τη ζωη ευκολοτερη.
Smartwatch στο γυμναστήριο, μες στο σπιτι, περπατώντας στη βαβούρα
Ρολόι στο γραφείο, τη βολτα, τις διακοπές.
Και φορουμ για το ρολοι
Και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ φορουμ για smart συσκευές
Μια χαρά είναι η ισορροπία.
Εκτός απο τις 6,000 φωτο που εχει το κινητό μου, εχω ακόμα 2 τυπωμένες στο πορτοφόλι μου, τη γυναίκα και το παιδι.
Είναι πιο ζωντανες