Αποστολέας Θέμα: 28η Οκτωβρίου  (Αναγνώστηκε 2768 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Απ: 28η Οκτωβρίου
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 28, 2021, 11:51:21 πμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος zikos

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 28, 2021, 13:05:27 μμ »
Χρόνια πολλά ΕΛΛΑΔΑ

Χάριν της ιστορικής αληθείας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Έλληνες, εξ όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, πολέμησαν με παράτολμον θάρρος και υψίστην περιφρόνησιν προς τον θάνατον…
Αδόλφος Χίτλερ, 1889-1945, Γερμανός δικτάτορας

(από λόγο πού εκφώνησε στις 10/5/1941)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Thodorisklm

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 28, 2021, 13:19:17 μμ »
 χρόνια πολλά !!

Στάλθηκε από το KB2003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giuseppe Busso

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 28, 2021, 13:37:24 μμ »
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και σε όλους όσοι αισθάνονται Έλληνες.
Μέσα σε μια "παράξενη" κατάσταση ο τότε δικτάτορας της χώρας πήρε μια απόφαση όχι βάσει συναισθήματος (καθώς ήταν γερμανόφιλος) αλλά εξαιτίας της οικονομικής μας εξάρτησης από τούς Άγγλους.
Το πιο εντυπωσιακό από όλα ήταν μανάδες που αποχαιρετούσαν τους γιούς τους και τους συζύγους τους όταν έφευγαν για το μέτωπο για να πολεμήσουν κάτι που ούτε αυτοι δεν γνώριζαν καλά καλά τι είναι. Όπως μου είχε πει ο αδερφός του παππού μου, ο παππούς μου πήγε μαζί με τα 3 του αδέρφια (ο μικρότερος επέστρεψε πίσω αμέσως) στην βόρεια Ήπειρο. Αφού έφτασαν για κάποιες μέρες έμειναν σε σπίτια κάποιον Ελλήνων, ούτε στολές ούτε τίποτα δεν είχαν, γενικά επικρατούσε μια ανοργανωσια
Είναι εντυπωσιακό το τι κατάφεραν να κάνουν απλοί πολίτες που τις προηγούμενες μέρες ήταν στις δουλειές τους και στην καθημερινότητα τους
Τιμή και δόξα λοιπόν σε όλους αυτούς!

Ο Ιωάννης Μεταξάς, ήταν δικτάτορας, είναι ξεκάθαρο αυτό. Όμως κατά τη γνώμη μου, η Ελλάδα ήταν τυχερή που τον είχε επάνω τη στιγμή που τον είχε.
Εξηγούμαι. Ναι ήταν γερμανόφιλος, όμως είχε καταλάβει από το 1936, ότι αυτοί που υποτίθεται ήταν σύμμαχοι ομοϊδεάτες (Ιταλοί, Γερμανοί, Ιάπωνες), ότι θα τον πουλούσαν.
Ο Μεταξάς το 1936 ξεκίνησε να προετοιμάζει την Ελλάδα για πόλεμο. Είχε καταλάβει ότι το ΌΧΙ θα το έλεγε ο λαός. Εξάλλου εκείνος δεν είπε ποτέ ΌΧΙ. Είπε "Λοιπόν, έχουμε πόλεμο" (Alors, c'est la guerre).
Πως κατάλαβε ότι θα τον πουλούσαν οι σύμμαχοι; Έστησε με την άνοδό του ένα φοβερό δίκτυο αντικατασκοπείας τόσο στην Ιταλία, όσο και κατά την διάρκεια πριν και μετά του πολέμου. Αρχικά οι δικοί μας κατάσκοποι στη Ρώμη, του είπαν ότι ο σύμμαχος φασίστας Μπενίτο Μουσολίνι, θα επιτεθεί και θέλει να κατακτήσει την Ελλάδα μέσω της Αλβανίας.
Πάνω σε αυτό δούλεψε κι άλλο το σύστημα της ελληνικής αντικατασκοπείας και άρχισε μέσω αξιωματικών που ήταν "φαφλατάδες", ξεχασιάρηδες, πηδήκουλες κλπ, να διοχετεύει λανθασμένες πληροφορίες για δήθεν ξεχασμένους χάρτες, για δήθεν εξοπλισμούς, αποστολές κλπ σε πόρνες κατασκόπους των Ιταλών στην Ομόνοια και άλλα ωραία τέτοια.
Πως οχύρωσε την Ελλάδα; με τα οχυρά Ρούπελ ήδη άμα την εκλογή του το 1936...!!!
Αυτή η αμυντική γραμμή έσωσε την Ελλάδα. Και δεν πρόλαβε μάλιστα να ολοκληρωθεί όπως το είχε στο μυαλό του ο Δικτάτορας Μεταξάς.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AE_%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AC

Η Ελλάδα αρχικά πολέμησε του Ιταλούς και την Άνοιξη του 1941 και τους Γερμανούς αλλά συνολικά πολέμησε περίπου στα 15 Έθνη. Αλβανούς, Σλάβους, Βούλγαρους, Άγγλους κλπ κλπ... Όλοι ήθελαν να κατασπαράξουν το πιο κομβικό οικόπεδο της Μεσογείου.

Χρόνια πολλά Ελλάδα...
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Στην Ιστορία έχει μείνει το "Λαέ θυμίσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης (Βελουχιώτης δηλαδή ο Θανάσης Κλάρας) και ο ΕΑΜ/ΕΛΑΣ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου»

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 28, 2021, 13:47:42 μμ »
Χρόνια πολλά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 28, 2021, 13:48:34 μμ »
Ωραίο ποστ Γιάννη.

Γενικά κανένας δεν απελευθέρωσε τίποτα όσο είχαμε κατοχή. Όταν έχασε γενικά τα ηνία η Γερμανία άρχισε να φεύγει από τις χώρες που ήταν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 28, 2021, 13:56:36 μμ »
Ωραίο ποστ Γιάννη.

Γενικά κανένας δεν απελευθέρωσε τίποτα όσο είχαμε κατοχή. Όταν έχασε γενικά τα ηνία η Γερμανία άρχισε να φεύγει από τις χώρες που ήταν

Ειναι μια οπτικη Νικο και κρυβει καποια αληθινα στοιχεια .
Μην ξεχνας βεβαια πως για να χασει τα ηνια η Γερμανια καποιες χωρες την πολεμησαν . Μαζι και εμεις

Γιαυτο και γιορταζουμε την κηρυξη του πολεμου .
Απο τις ελαχιστες φορες που υπηρξαμε ενωμενοι .

Στάλθηκε από το RMX2170 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 28, 2021, 14:04:22 μμ »
7 μαϊου του 1945 παραδόθηκαν οι Ναζί.

12 Οκτωβρίου του 1944 ξεκίνησαν να αποχωρούν από την Ελλάδα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 28, 2021, 14:08:04 μμ »
Σε αναλογια πληθυσμου και αν βαλουμε και τις απωλειες απο πεινα - κακουχιες - αρρωστιες , το νουμερο ειναι τρομακτικο

Στάλθηκε από το RMX2170 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος _Rhun_

• Jr. Member
  • *
  • Sea of
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 28, 2021, 14:14:18 μμ »
Χρονια πολλα σε ολους!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
You thought the wolves would be impressed.

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 28, 2021, 14:58:12 μμ »
Χρόνια πολλά..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 28, 2021, 15:55:24 μμ »
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 28, 2021, 16:24:32 μμ »
Χρόνια πολλά
Τιμή και δόξα στους προγόνους που πολέμησαν και χάριν σε αυτούς,μπορεί και πετάει σήμερα ο κάθε έξυπνος την φιλοσοφία του

Στάλθηκε από το M2007J20CG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 28, 2021, 17:32:45 μμ »
Χρόνια πολλά
Τιμή και δόξα στους προγόνους που πολέμησαν και χάριν σε αυτούς,μπορεί και πετάει σήμερα ο κάθε έξυπνος την φιλοσοφία του

Στάλθηκε από το M2007J20CG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
+1 !!
Χρόνια πολλά!

Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος criskalts

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 28, 2021, 18:02:56 μμ »

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ
Ο Ιωάννης Μεταξάς, ήταν δικτάτορας, είναι ξεκάθαρο αυτό. Όμως κατά τη γνώμη μου, η Ελλάδα ήταν τυχερή που τον είχε επάνω τη στιγμή που τον είχε.
Συμφωνώ κι στα δύο.
Εξηγούμαι. Ναι ήταν γερμανόφιλος, όμως είχε καταλάβει από το 1936, ότι αυτοί που υποτίθεται ήταν σύμμαχοι ομοϊδεάτες (Ιταλοί, Γερμανοί, Ιάπωνες), ότι θα τον πουλούσαν.
Ο Μεταξάς το 1936 ξεκίνησε να προετοιμάζει την Ελλάδα για πόλεμο. Είχε καταλάβει ότι το ΌΧΙ θα το έλεγε ο λαός.
Ο Μεταξάς δεν ξεκίνησε να προετοιμάζει την Ελλάδα για πόλεμο από το 1936 γιατί είχε καταλάβει από τότε ότι το ΌΧΙ θα το έλεγε ο λαός. Ο κάθε λαός ζει την καθημερινότητά του και δεν μπορεί καν να σκεφτεί στρατηγικά.
 Εξάλλου εκείνος δεν είπε ποτέ ΌΧΙ. Είπε "Λοιπόν, έχουμε πόλεμο" (Alors, c'est la guerre).
Όταν κάποιος σου επιδίδει τελεσίγραφο για πόλεμο και του λες "Λοιπόν, έχουμε πόλεμο" στην ουσία του λες ΟΧΙ. Απλώς μετά την απελευθέρωση έπρεπε να γιορταστεί η 28η Οκτωβρίου με ένα σύνθημα, μπορούσε  αυτό να ήταν το "Λοιπόν, έχουμε πόλεμο";
Πως κατάλαβε ότι θα τον πουλούσαν οι σύμμαχοι; Έστησε με την άνοδό του ένα φοβερό δίκτυο αντικατασκοπείας τόσο στην Ιταλία, όσο και κατά την διάρκεια πριν και μετά του πολέμου. Αρχικά οι δικοί μας κατάσκοποι στη Ρώμη, του είπαν ότι ο σύμμαχος φασίστας Μπενίτο Μουσολίνι, θα επιτεθεί και θέλει να κατακτήσει την Ελλάδα μέσω της Αλβανίας.
Πάνω σε αυτό δούλεψε κι άλλο το σύστημα της ελληνικής αντικατασκοπείας και άρχισε μέσω αξιωματικών που ήταν "φαφλατάδες", ξεχασιάρηδες, πηδήκουλες κλπ, να διοχετεύει λανθασμένες πληροφορίες για δήθεν ξεχασμένους χάρτες, για δήθεν εξοπλισμούς, αποστολές κλπ σε πόρνες κατασκόπους των Ιταλών στην Ομόνοια και άλλα ωραία τέτοια.
Συμφωνώ.
Πως οχύρωσε την Ελλάδα; με τα οχυρά Ρούπελ ήδη άμα την εκλογή του το 1936...!!!
Αυτή η αμυντική γραμμή έσωσε την Ελλάδα. Και δεν πρόλαβε μάλιστα να ολοκληρωθεί όπως το είχε στο μυαλό του ο Δικτάτορας Μεταξάς.
Η αμυντική γραμμή που οργάνωσε άρχιζε από Δράμα και τελείωνε στις ακτές του Ιονίου, απλώς τα οχυρά του Ρούπελ στην ανατολική κοίτη του Στρυμόνα και του Ιστήμπεη στην δυτική ήταν τα πιο εντυπωσιακά οχυρωματικά έργα.
Χρόνια πολλά Ελλάδα...
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Στην Ιστορία έχει μείνει το "Λαέ θυμίσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης (Βελουχιώτης δηλαδή ο Θανάσης Κλάρας) και ο ΕΑΜ/ΕΛΑΣ...
Το σύνθημα αυτό έχει μείνει στην ιστορία της Αριστεράς και δεν το λέω ΚΑΘΟΛΟΥ υποτιμητικά. Σκέψου, εάν οι συμμαχικές δυνάμεις δεν είχαν συντρίψει την κωλοΓερμανία θα είχαν καθόλου πιθανότητες οι αντιστασιακές δυνάμεις να απελευθερώσουν την Χώρα; Σαφώς κι όχι για δύο λόγους, 1. λόγω ανεπαρκούς οπλισμού και 2. λόγω μη κατάλληλης οργάνωσης και εμπειρίας όπως έχει ένας τακτικός στρατός.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions