Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και σε όλους όσοι αισθάνονται Έλληνες.
Μέσα σε μια "παράξενη" κατάσταση ο τότε δικτάτορας της χώρας πήρε μια απόφαση όχι βάσει συναισθήματος (καθώς ήταν γερμανόφιλος) αλλά εξαιτίας της οικονομικής μας εξάρτησης από τούς Άγγλους.
Το πιο εντυπωσιακό από όλα ήταν μανάδες που αποχαιρετούσαν τους γιούς τους και τους συζύγους τους όταν έφευγαν για το μέτωπο για να πολεμήσουν κάτι που ούτε αυτοι δεν γνώριζαν καλά καλά τι είναι. Όπως μου είχε πει ο αδερφός του παππού μου, ο παππούς μου πήγε μαζί με τα 3 του αδέρφια (ο μικρότερος επέστρεψε πίσω αμέσως) στην βόρεια Ήπειρο. Αφού έφτασαν για κάποιες μέρες έμειναν σε σπίτια κάποιον Ελλήνων, ούτε στολές ούτε τίποτα δεν είχαν, γενικά επικρατούσε μια ανοργανωσια
Είναι εντυπωσιακό το τι κατάφεραν να κάνουν απλοί πολίτες που τις προηγούμενες μέρες ήταν στις δουλειές τους και στην καθημερινότητα τους
Τιμή και δόξα λοιπόν σε όλους αυτούς!
Ο Ιωάννης Μεταξάς, ήταν δικτάτορας, είναι ξεκάθαρο αυτό. Όμως κατά τη γνώμη μου, η Ελλάδα ήταν τυχερή που τον είχε επάνω τη στιγμή που τον είχε.
Εξηγούμαι. Ναι ήταν γερμανόφιλος, όμως είχε καταλάβει από το 1936, ότι αυτοί που υποτίθεται ήταν σύμμαχοι ομοϊδεάτες (Ιταλοί, Γερμανοί, Ιάπωνες), ότι θα τον πουλούσαν.
Ο Μεταξάς το 1936 ξεκίνησε να προετοιμάζει την Ελλάδα για πόλεμο. Είχε καταλάβει ότι το ΌΧΙ θα το έλεγε ο λαός. Εξάλλου εκείνος δεν είπε ποτέ ΌΧΙ. Είπε "Λοιπόν, έχουμε πόλεμο" (Alors, c'est la guerre).
Πως κατάλαβε ότι θα τον πουλούσαν οι σύμμαχοι; Έστησε με την άνοδό του ένα φοβερό δίκτυο αντικατασκοπείας τόσο στην Ιταλία, όσο και κατά την διάρκεια πριν και μετά του πολέμου. Αρχικά οι δικοί μας κατάσκοποι στη Ρώμη, του είπαν ότι ο σύμμαχος φασίστας Μπενίτο Μουσολίνι, θα επιτεθεί και θέλει να κατακτήσει την Ελλάδα μέσω της Αλβανίας.
Πάνω σε αυτό δούλεψε κι άλλο το σύστημα της ελληνικής αντικατασκοπείας και άρχισε μέσω αξιωματικών που ήταν "φαφλατάδες", ξεχασιάρηδες, πηδήκουλες κλπ, να διοχετεύει λανθασμένες πληροφορίες για δήθεν ξεχασμένους χάρτες, για δήθεν εξοπλισμούς, αποστολές κλπ σε πόρνες κατασκόπους των Ιταλών στην Ομόνοια και άλλα ωραία τέτοια.
Πως οχύρωσε την Ελλάδα; με τα οχυρά Ρούπελ ήδη άμα την εκλογή του το 1936...!!!
Αυτή η αμυντική γραμμή έσωσε την Ελλάδα. Και δεν πρόλαβε μάλιστα να ολοκληρωθεί όπως το είχε στο μυαλό του ο Δικτάτορας Μεταξάς.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AE_%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%ACΗ Ελλάδα αρχικά πολέμησε του Ιταλούς και την Άνοιξη του 1941 και τους Γερμανούς αλλά συνολικά πολέμησε περίπου στα 15 Έθνη. Αλβανούς, Σλάβους, Βούλγαρους, Άγγλους κλπ κλπ... Όλοι ήθελαν να κατασπαράξουν το πιο κομβικό οικόπεδο της Μεσογείου.
Χρόνια πολλά Ελλάδα...
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Στην Ιστορία έχει μείνει το "Λαέ θυμίσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης (Βελουχιώτης δηλαδή ο Θανάσης Κλάρας) και ο ΕΑΜ/ΕΛΑΣ...