Η σειρά EZM της Sinn δημιουργήθηκε ως η πιο extreme σειρά της εταιρίας με σκοπό να μπορούν να ανταπεξέλθουν τα ομώνυμα ρολόγια της σειράς στις πιο αντίξοες συνθήκες.
Ο τελευταίος εκπρόσωπος αυτής της σειράς, (Sinn EZM1 , EZM2,και EZM4 έχουν σταματήσει τη παραγωγή) είναι το EZM3 diving watch.
The mission timer with magnetic protection όπως το έχει ονομάσει η Sinn.
Η κασα του στα 41mm δεν θα δυσκολέψει κανένα καρπό. Ενώ μοιάζει "μηχανικά " κομμένη η κάσα, στην ουσία είναι πολύ προσεγμένη και μόνο η εμφάνιση παραπέμπει σε αυτή την αίσθηση, με άμμο βολή, φαίνεται σαν τιτάνιο αλλά δεν είναι.
Η κορώνα τοποθετημένη στα αριστερά ώστε να μην εμποδίζει πουθενά. Το bezel από αλουμίνιο, ως γνωστό το πιο αξιόπιστο υλικό σε βαθιές καταδύσεις.
Το κρύσταλλο από ζαφείρι έχει anti reflective προστασία και από μέσα και από έξω.
Στο dial οποιαδήποτε ένδειξη θεωρείται παραπλάνηση για το μάτι έχει κόκκινο χρώμα ώστε όσο πιο βαθιά πας,να εξαφανίζεται τελείως.
Η ένδειξη AR στο dial είναι ένας από τους κύριους λόγους που όλοι μας ξέρουμε τη Sinn.
Ar-Dehumidifying technology
Μια κάψουλα η οποία λειτουργεί ως αφυγραντηρας και η εισροή ειδικού λαδιού στο μηχανισμό, επιτρέπει στο ρολόι να λειτουργεί σε θερμοκρασίες από -45 εως + 60 βαθμούς Κελσίου!!!
Επίσης η ίδια τεχνολογία σιγουρευει ότι δεν πρόκειται να θολώσει ποτέ το dial ακόμα και στις πιο απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.
Μια ειδική ένδειξη τοποθετημένη στα jugs της κασας , με μπλε χρώμα δείχνει ότι το ρολόι δεν έχει πάρει υγρασία. Αν αλλάξει χρώμα από μπλε, θέλει έλεγχο.
Βάσει των ευρωπαϊκών στάνταρ DIN 8310 και με πιστοποίηση από το DNV το ρολόι αντέχει 500 μέτρα βάθος (DIN 8306).
Η μαγνητική προστασία του ρολογιού είναι πολυ καλη,φτάνει μέχρι 1000 Gauss.Αυτο έχει επιτευχθεί καθώς κάτω από το dial υπάρχει ένα "κλουβί " μαλακού σιδήρου και λειτουργεί σαν απομαγνητιστης (Φάραντεϊ)
Όλος ο σχεδιασμός του ρολογιού αλλά και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι επάξια της σειράς mission timer της Sinn.
Το μπασελε του ρολογιού, πανέμορφο και ταιριαστό πρέπει να έχει κάποια τεχνολογία που αποτρέπει το κούρεμα των τριχών αλλά ακόμα δεν την έχω ανακαλύψει (αστειεύομαι...)
Αφού νομίζω ότι τελείωσα με τις τεχνικές λεπτομέρειες αυτού του τόσο μοναδικού ρολογιού...
Δεν είχα ποτέ στη κατοχή μου τόσο,τεχνικό ρολόι και για να είμαι τίμιος δεν νομίζω ότι θα ξαναεχω, οπότε νιώθω κάπως περίεργα στη παρουσίαση αυτού του ρολογιού.
Σχεδιαστικά δεν ξεχωρίζει για κάτι πάρα τη πλήρη ορατότητα του ,αλλά και τη στιβαρή κατασκευή του. Έχοντας εν τέτοιο ρολόι και νιώθοντας σίγουρος για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά ,μετά από μια εβδομάδα χρήσης, χάνεις το άγχος μη πάθει κάτι, μη γρατζουνιστει, μη πέσει κάτω, μη χτυπηθεί μη μη μη....
Φοβερό συναίσθημα.
Η Sinn δεν σταμάτησε μόνο στη κατασκευή αλλά έδωσε σημασία και στη κατοχή του ρολογιού.
Χρειάζεται service κάθε 8 χρόνια.
Εργαλείο καρπού, πραγματικά.
Το μόνο κακό, πλέον,είναι ότι και το συγκεκριμένο μοντέλο, σε λίγους μήνες θα σταματήσει και η σειρά EZM με τα κατορθώματα της και την τεχνική της αρτιότητα θα περάσει στο μύθο της ωρολογοποιιας.
Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk