Αποστολέας Θέμα: Πρόταση για dress χρονογράφο  (Αναγνώστηκε 1021 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος cutter

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Πρόταση για dress χρονογράφο
« στις: Μάρτιος 29, 2022, 22:13:50 μμ »
Ψάχνομαι για το τρίτο (και ελπίζω για το καλό μου) τελευταίο ρολόι στην συλλογή μου. Καθότι τα άλλα δύο είναι πιο σπορ, θα ήθελα κι ένα dress, μάλλον χρονογράφο.

Για να σας δώσω μια ιδέα τι περίπου ψάχνω, θα ήθελα πολύ να αγοράσω το IW371604 Portugieser https://www.iwc.com/en/watch-collections/portugieser/iw371604-portugieser-chronograph.html, αλλα βγαίνει εκτός budget, μπορώ να φτάσω με πολύ μεγάλη δυσκολία τα 4500-5000.

Θα ήθελα την γνώμη σας για το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι πια με in-house μηχανισμό. Πιστεύετε πως υπάρχει περίπτωση να το βρω μελλοντικά μεταχειρισμένο κοντά στα λεφτά που ψάχνω ή  τα ρολόγια της IWC κρατάνε (και αυξάνουν) την αξία τους όπως της ακατανόμαστης, οπότε δεν θα το βρω ποτέ στα λεφτά που ψάχνω.

Σε αυτή την περίπτωση, έχετε μήπως να μου προτείνετε κάτι που να συνδιάζει τέτοια περίπου εμφάνιση από άλλη αντίστοιχου κύρους εταιρία σε αυτά τα λεφτά?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Πρόταση για dress χρονογράφο
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 29, 2022, 22:42:06 μμ »
Dress και χρονογράφος...;
Δεν θα είχε νόημα να ανοίξει κουβέντα για το ότι ένας χρονογράφος δεν είναι dress, σωστά;

Μία πρόταση ανάλογης αισθητικής είναι από την Longines η σειρά Master Collection. Με τα μισά από όσα μπορείς να διαθέσεις.

Αλλά γιατί δεν κοιτάς κι άλλους χρονογράφους της IWC που είναι μέσα στον προϋπολογισμό σου;

https://www.chrono24.com.gr/search/index.htm?models=85&manufacturerIds=124&countryIds=AT&countryIds=BE&countryIds=BG&countryIds=HR&countryIds=CY&countryIds=CZ&countryIds=DK&countryIds=EE&countryIds=FI&countryIds=FR&countryIds=DE&countryIds=GR&countryIds=GP&countryIds=HU&countryIds=IE&countryIds=IT&countryIds=LV&countryIds=LT&countryIds=LU&countryIds=MT&countryIds=NL&countryIds=PL&countryIds=PT&countryIds=RE&countryIds=RO&countryIds=SK&countryIds=SI&countryIds=ES&countryIds=SE&currencyId=EUR&dosearch=true
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 29, 2022, 22:49:50 μμ »
Ταβάνι λοιπόν 5 χιλιάρικο για χρονογράφο στυλ PORTUGIESER
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος cutter

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 29, 2022, 23:11:27 μμ »
Dress και χρονογράφος...;
Δεν θα είχε νόημα να ανοίξει κουβέντα για το ότι ένας χρονογράφος δεν είναι dress, σωστά;

Μία πρόταση ανάλογης αισθητικής είναι από την Longines η σειρά Master Collection. Με τα μισά από όσα μπορείς να διαθέσεις.

Αλλά γιατί δεν κοιτάς κι άλλους χρονογράφους της IWC που είναι μέσα στον προϋπολογισμό σου;

https://www.chrono24.com.gr/search/index.htm?models=85&manufacturerIds=124&countryIds=AT&countryIds=BE&countryIds=BG&countryIds=HR&countryIds=CY&countryIds=CZ&countryIds=DK&countryIds=EE&countryIds=FI&countryIds=FR&countryIds=DE&countryIds=GR&countryIds=GP&countryIds=HU&countryIds=IE&countryIds=IT&countryIds=LV&countryIds=LT&countryIds=LU&countryIds=MT&countryIds=NL&countryIds=PL&countryIds=PT&countryIds=RE&countryIds=RO&countryIds=SK&countryIds=SI&countryIds=ES&countryIds=SE&currencyId=EUR&dosearch=true

Ναι, προφανώς ο χαρακτηρισμός dress είναι υποκειμενικός. Για μένα, το συγκεκριμένο ρολόι είναι dress, ας έχει και χρονογράφο. Χωρίς αυτό να σημαίνει προφανώς πως θεωρώ όλους τους χρονογράφους dress ρολόγια. Ναι, κάποιο μεταχειρισμένο από την λίστα που παρέθεσες  ίσως να ήταν η λύση, αλλά είναι ως επί το πλείστων, παλιά, άλλα χωρίς χαρτιά, κλπ. Για αυτό ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση μετά απο λίο καιρό να φθηνήνουν καινούρια μπς και μπορέσω να το πάρω με μια καλή έκπτωση την τωρινή έκδοση με τον καινούριο μηχανισμό. 

Ταβάνι λοιπόν 5 χιλιάρικο για χρονογράφο στυλ PORTUGIESER

Ναι, θα έλεγα κάπως έτσι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος angelo

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 29, 2022, 23:28:40 μμ »
Θα βοηθούσε να μας έλεγες και τι μέγεθος προτιμάς ή ποια άλλα ρολόγια χρησιμοποιείς.
Dress watch 39mm είσαι οκ ή το θεωρείς μικρό για το χέρι σου?
Αν βάλεις και τα Μεταχειρισμένα νομίζω έχεις επιλογές σε αυτά τα χρήματα. Κοίτα και Zenith αν σου αρέσουν.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος cutter

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 29, 2022, 23:59:29 μμ »
Θα προτιμούσα κάτι μεγαλύτερο από 39, από 41mm και πάνω. Έχω το moonwatch και το Seamaster Diver 300M.

Τα zenith δεν μου πολυαρέσουν αλλά σε ευχαριστώ για την πρόταση.

Ίσως έχει νόημα να ξαναδώ και τα Portofino τα οποία κι αυτά είναι πάνω από το ταβάνι μου, αλλά πολύ λιγότερο από το Portugieser, οπότε αν παίξει και μια καλή έκπτωση μπορεί και να τα καταφέρω να το χωρέσω στο budget μου. Αλλά δεν μου αρέσουν το ίδιο και πολύ φοβάμει πως θα με τρώει που και έδωσα 5 χιλιάρικα και δεν πήρα το ρολόι που πραγματικά ήθελα!

Μου φαίνεται πως θα πάω να το δω από κοντά και να δω τι μπορεί να γίνει από τιμή. Σε περίπτωση που δεν βγαίνω κοντά και δεν πάρω κάποιο Portofino, θα περιμένω να δω τι θα παίξει με τις τιμές μελλοντικά, μπας και το βρω σε πολύ καλή κατάσταση μεταχειρισμένο, με τα χαρτιά του, κουτιά κλπ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας, όπως και να χει.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 30, 2022, 00:14:13 πμ »
Θα προτιμούσα κάτι μεγαλύτερο από 39, από 41mm και πάνω. Έχω το moonwatch και το Seamaster Diver 300M.

Τα zenith δεν μου πολυαρέσουν αλλά σε ευχαριστώ για την πρόταση.

Ίσως έχει νόημα να ξαναδώ και τα Portofino τα οποία κι αυτά είναι πάνω από το ταβάνι μου, αλλά πολύ λιγότερο από το Portugieser, οπότε αν παίξει και μια καλή έκπτωση μπορεί και να τα καταφέρω να το χωρέσω στο budget μου. Αλλά δεν μου αρέσουν το ίδιο και πολύ φοβάμει πως θα με τρώει που και έδωσα 5 χιλιάρικα και δεν πήρα το ρολόι που πραγματικά ήθελα!

Μου φαίνεται πως θα πάω να το δω από κοντά και να δω τι μπορεί να γίνει από τιμή. Σε περίπτωση που δεν βγαίνω κοντά και δεν πάρω κάποιο Portofino, θα περιμένω να δω τι θα παίξει με τις τιμές μελλοντικά, μπας και το βρω σε πολύ καλή κατάσταση μεταχειρισμένο, με τα χαρτιά του, κουτιά κλπ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας, όπως και να χει.

Πάντως για έκπτωση κρατά μικρό καλάθι. Γιατί απ´όσο γνωρίζω όλα τα μοντέλα πλέον, τα διαθέτει μόνο η μπουτίκ στην Βουκουρεστίου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος cutter

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 30, 2022, 00:16:58 πμ »
Πάντως για έκπτωση κρατά μικρό καλάθι. Γιατί απ´όσο γνωρίζω όλα τα μοντέλα πλέον, τα διαθέτει μόνο η μπουτίκ στην Βουκουρεστίου.

Τώρα μάλιστα, έδεσε το γλυκό!  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 30, 2022, 00:22:25 πμ »
Τώρα μάλιστα, έδεσε το γλυκό!  :D

Να μην στο πω..:) Βέβαια, μια άμεση επαφή μαζί τους, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν!!!  ;D ;) :)  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 30, 2022, 00:23:32 πμ »
Έτσι όπως τα λέει ο beast..
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 30, 2022, 00:31:13 πμ »
Εγώ λέω...   αφού έχεις έναν από τους ομορφότερους χρονογράφους(αν όχι τον ομορφότερο)...   πήγαινε πάρε του τον μαύρο κροκόδειλο με την αυθεντική μπούκλα από την Omega και θα έχεις έναν "dress χρονογράφο"...!

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
cutter,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 30, 2022, 00:35:12 πμ »
Εγώ λέω...   αφού έχεις έναν από τους ομορφότερους χρονογράφους(αν όχι τον ομορφότερο)...   πήγαινε πάρε του τον μαύρο κροκόδειλο με την αυθεντική μπούκλα από την Omega και θα έχεις έναν "dress χρονογράφο"...!

Συμφωνώ απόλυτα με τον Wolf... και θα σου μείνουν και χρήματα για κάτι άλλο, πιλότο ας πούμε..;)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
cutter,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος cutter

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 30, 2022, 00:40:29 πμ »
Συμφωνώ απόλυτα με τον Wolf... και θα σου μείνουν και χρήματα για κάτι άλλο, πιλότο ας πούμε..;)

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό... Λέτε? Χμμμ  ;)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 30, 2022, 00:48:06 πμ »
Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό... Λέτε? Χμμμ  ;)

Εμ..;)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like: