Εχουν πλακα αυτες οι "Ασκησεις επι χαρτου" παντα ....
Σε 5αδα με 5χ, υπαρχουν 2 (+1 υποκατηγορια) που θα επαιζα....
Αυτη που ψηφιζω και με το πορτοφολι μου και στην ουσια ειναι και το -σχετικα ρεαλιστικο- πλανο μου .
Δηλαδη, θα επαιρνα :
1) 1 beater, οικονομικο, αθανατο, που να μην το φοβαμαι και να το χω στα μπανια , τα ταξιδια, σε μερη επικινδυνα κτλ, κατι δηλαδη να μη θελει νταντεμα και να αντικαθισταται ευκολα.
Αυτο μπορει να ειναι ενα απ τα πιο premium g-shock, ενα citizen eco- drive, ενα oceanus κτλ.
2) Dress που φοραω σπανια, θα ηθελα κατι τιμιο και ενδιαφερον, αλλα να μη δεσμευσω πολλα χρηματα σε κατι που θα φοραω κατω απο 10-20 φορες το χρονο.
Παμε σε Nomos Orion 35 (εχουν τεραστια Lugs τα ρημαδια :'( )
Eνδιαφερον αλλα και διακριτικο, in house, ρωλογοφιλιακο αλλα και πολυ οικονομικο γι αυτο που προσφερει.
3) Ενα all around ατσαλινο μπρασελεδατο (που ναι και τσι μοδος! ) που θεωρω επισης πολυ αξιολογο και φοριεται και στη βολτα, και στην εξοδο, ακομη και για ¨καλο", ειναι και αναγνωρισιμο και ειναι και σε επισης λογικη τιμη.
Cartier Santos (medium)
Mε αυτα παει το πρωτο 10ρικο του μπατζετ, και τα 3/5. Απο ενα 10ρικο για τα 2 επομενα :
4) Blancpain 50 fathoms.
Iconic diver με ποιοτητα ΥΩ , ξεχωριστο λουκ και τιμη κατω απο retail, για να φτουρησει το παραδακι μας!
5) Breguet 3817. Ειπαμε, τιμαμε τις επιλογες/ προτασεις μας με το πορτοφολι μας! Πιλοτος +χρονογραφος (μ ενα σμπαρο δυο τσιπουρες ναουμ!
) , ιστορια, ποιοτητα, μαρκα, τα παντα ολα!
Σε πιο mainstream επιλογες και με πιο ισοποση κατανομη του μπατζετ εχουμε κι εναλλακτικες βεβαια ....
Παντα παιζει ενα beater , το θεωρω απαραιτητο σε μια συλλογη για λογους πρακτικους και ασφαλειας κτλ. Οποτε σπαμε το σχεδον 30ρι σε 4 επιλογες :
1) Αν και ειμαι της αντιθετης φιλοσοφιας, (προτιμω το 1 ρολοι/μαρκα), θα σκεφτομουν μια ...single malt συλλογη με 4 κομματια .
Θα πηγαινα σε omega οσο ακομη δεν εχουν απογειωθει οι τιμες και θα επαιζε με ενα 1 blue seamaster, 1 moonwatch, 1 aqua terra gmt και ενα globemaster annual calendar. All bases covered που λεν και στο χωριο μου!
2) ΜΕ λιγο πιο ποικιλια (και δικη μου προτιμηση) θα εκανα μια 4αδα με ενα diver ( seamaster μπλεδακι η pelagos ), ενα χρονογραφο ( το νεο el primero η breitling navitimer) , gs snowflake για all around , jlc reverso