Το Fugu NY0098 απετέλεσε για μένα 1 ρολόι-σταθμό.
Οικονομικό, iso καταδυτικό (όχι πως χρησιμοποιήθηκε για κάτι τέτοιο) & (για τα γούστα μου) ένα από τα πιο όμορφα ρολόγια ανεξαρτήτως κατηγορίας, με τα παραλληλόγραμμα σημάδια της ώρας, να κάνουν τη διαφορά.
Το να το δώσω στον ανιψιό, ήταν μια απόφαση που τη δούλευα καιρό στο μυαλό μου.
Το
πρόβλημα που μου δημιούργησε το Fugu ήταν ότι λόγω της (ας πούμε) σπανιότητας του, έγινε δύσκολο να το αποχωριστώ.
(Προσ)πέρασαν έτσι κάποια κομμάτια (αποκορύφωμα το Godzilla ΝΥ0080), τα οποία άντε βρες τα τώρα.
Ξέρω ότι θα πάρω κάποια στιγμή ξανά NY, όπως ξέρω ότι κατά 99% δεν θα είναι Fugu.
Η καινούρια γενιά είναι (δυστυχώς) μεγαλύτερη (44mm), (ευτυχώς) με ζαφείρι, & (δυστυχώς) ζητάνε πλέον τα 2πλάσια από όσα ζητούσαν για την 1η γενιά.
Αν & τα οικονομικά μου είναι αυτή τη στιγμή στο ναδίρ, ξεκίνησα να κοιτάζω δειλά-δειλά τον πιθανό αντικαταστάτη.
Πρώτος υποψήφιος, η πέτρα του σκανδάλου, το
full lume NY0040, με τιμή γύρω στα
€200.
Κάτι σαν απωθημένο, πάντα σκεφτόμουν γιατί δεν προτίμησα αυτό, αντί του NY0098.
Το Fugu έμοιαζε πάντα πιο λογική επιλογή, οπότε & εγώ σταματούσα να το σκέφτομαι για μερικές ημέρες...
Επόμενο, το
NY0100, με τιμή γύρω στα
€300.
Ήταν από τις πρώτες μου σκέψεις όταν σκεφτόμουν ρολόι από τιτάνιο, τελικά δεν κατάφερα να πάρω κάποιο (μέχρι αυτή τη στιγμή).
& οι 2 χρωματισμοί είναι εξαιρετικοί, αν & καλοβλέπω περισσότερο το πράσινο dial.
Μόνο αρνητικό το mineral κρύσταλλο.
Υπάρχει & ένας συνδιασμός τα πάντα όλα, το
NY0108, full lume, gunmetal τιτάνιο, ζαφείρι & limited στα 1.000 κομμάτια, με τιμή όμως τα
€500.
Τα χρήματα ξεφεύγουν δυστυχώς...
Τι βλέπετε, να πάω για το πιο οικονομικό (& εμφανισιακά πιο ακατέργαστο) full lume NY0040, να ανέβω κατηγορία με το titanium NY0100, να τα κάνω όλα γιάχμα με το ιταλικό limited, ή να καθίσω στα αυγά μου & να περιμένω?