Τελικά δεν άντεξα & μπήκα στο κατάστημα, αν & αποφεύγω τέτοια μέρη (κοσμηματοπωλεία) που θυμίζουν τράπεζα στην είσοδο τους.
Ζήτησα να δω το μόνο ρολόι που έχουν σε τιμή που αξίζει να αγοραστεί από εκεί, το μπλε BN0227.
Η πρώτη δυσάρεστη έκπληξη ήταν ότι δεν άφηναν να αγγίξω το ρολόι (μη μου πέσει)...
Μέχρι που μου το φόρεσαν & στο χέρι (!!!).
Τελικά με τα πολλά, το πήρα στα χέρια μου & το περιεργάστηκα.
Για όσους δεν έχουν δει το ρολόι από κοντά, έχω να πω ότι είναι με μια λέξη
φανταστικό.
Έχει κάπως άγρια (σχεδόν μαντεμένια) αίσθηση στην αφή.
Αν & εκτός χεριού μοιάζει (& είναι) μεγάλο, πάνω στο χέρι (χάρη στον τετράγωνο σχεδιασμό) μοιάζει σχεδόν μικρό.
Σε αυτό βοηθάει το αμελητέο βάρος, το απίστευτο λουράκι, αλλά & ο σκουρόχρωμος χρωματισμός της κάσας που κρύβει τον όγκο.
Το ρολόι μου άρεσε πολύ, ρώτησα λοιπόν για τιμή & δόσεις.
Εδώ αρχίζουν τα παρατράγουδα (όχι της Ανίτας).
Σημειωτέον η τιμή στο site είναι €320 με 12 άτοκες δόσεις.
Η τιμή βιτρίνας είναι €400κάτι (ειλικρινά δεν θυμάμαι τι ακριβώς μου είπαν) & οι δόσεις μπορούν να είναι των €100, άρα 4.
Δεν ξέρω τι να σχολιάσω από όλο αυτό, ότι δλδ μπορώ να παραγγείλω το ίδιο ακριβώς ρολόι, από το ίδιο κατάστημα, να μου το φέρουν & στο σπίτι & να μου βγει €100 φτηνότερα, ενώ ήμουν εκεί, μπροστά τους & μπορούσα να το πάρω εκείνη τη στιγμή.
Τέλος πάντων.
Πολύ θα ήθελα να δω & την πράσινη έκδοση (που νομίζω ότι είναι η ομορφότερη), αλλά βγαίνει €35-50 ακριβότερα (ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής) από Ισπανία.
https://relojesexclusivos.com/en/producto/citizen-promaster-divers-eco-drive-super-titanium-bn0228-06w/Υπάρχει & μια ασιατική έκδοση με full lume (BN0227-17X), η οποία μάλλον δεν έχει κυκλοφορήσει, δεν την έχω εντοπίσει πουθενά.
https://www.citizen.com.hk/html/en/products/promaster/marine/bn0227-17x.htmlΌπως όλα δείχνουν, μάλλον το ατσάλινο full lume NY μπαίνει προς το παρόν στον πάγο, εκτός & αν μιλήσει το χρήμα (ή καλύτερα η έλλειψη του).
Για να πω όμως την αμαρτία μου, το BN22x έχει κάτι που το NY δεν έχει:
Quartz (& μάλιστα ηλιακό).
Από εκεί προέρχομαι, εκεί αισθάνομαι άνετα.
Θα περιμένω λιγάκι & θα δω.