Αποστολέας Θέμα: Γιατί δε μου αρέσει η Seiko  (Αναγνώστηκε 7149 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος geezerv

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Γιατί δε μου αρέσει η Seiko
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 15, 2022, 12:47:23 μμ »
Το kinetic που αναφέρθηκε δεν καταλαβαίνω τι καλό έχει.
Προσωπικά στο sun 019 μου θα προτιμούσα μέχρι και απλό quartz αντί για kinetic.
Απο τη κορώνα δεν κουρδίζει (αναμενόμενα), solar δεν είναι να το αφήνεις στον ήλιο να φορτίζει, πρέπει αναγκαστικά να το φοράς με πρόγραμμα για  να  το διατηρείς φορτισμένο. Που οκ θα το φορέσεις σίγουρα αλλά μου τη σπάει που είναι αναγκαστικό.
Και απο λίγο που έψαξα τα πρώτα κινετικ ήταν χειρότερα.

Τα πρώτα kinetic ειχαν power reserve μιας εβδομάδας. Και σαν νέα τεχνολογία είχαν πολλές ''παιδικές ασθένειες''.  Για κάποιους με αρκετά ρολόγια δεν ενδυκνειται να υπαρχουν πολλά Kinetic... Eκτός αν κάποιος έχει τον ''φορτιστή''.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 15, 2022, 13:32:37 μμ »
Το kinetic που αναφέρθηκε δεν καταλαβαίνω τι καλό έχει.
Προσωπικά στο sun 019 μου θα προτιμούσα μέχρι και απλό quartz αντί για kinetic.
Απο τη κορώνα δεν κουρδίζει (αναμενόμενα), solar δεν είναι να το αφήνεις στον ήλιο να φορτίζει, πρέπει αναγκαστικά να το φοράς με πρόγραμμα για  να  το διατηρείς φορτισμένο. Που οκ θα το φορέσεις σίγουρα αλλά μου τη σπάει που είναι αναγκαστικό.
Και απο λίγο που έψαξα τα πρώτα κινετικ ήταν χειρότερα.

Το Kinetic, εμφανίστηκε μια εποχή, που τα quartz, δεν ήταν και πολύ διαδεδομένα. Ασχέτως αν εγώ έχω quartz, SEIKO μάλιστα, από το 1978.

(.....πάω να δω αν δουλεύει ακόμα  ;) .   ???  ???  ??? .....ακόμα δουλεύει  ;))

Η τεχνολογία, ευφυέστατη, συνδύαζε την λειτουργία ένός μηχανικού ρολογιού ( αυτόματου με φόρτιση από την κίνηση ενός αντιβάρου κατα τις κινήσεις του χεριού ), με την ακρίβεια ενός ηλεκτρονικού - quartz.

Ηταν ένα υβριδικό ρολόι, πρόδρομος των όσων θα ακολουθούσαν αργότερα, ( σε πολλούς τομείς της ζωής ), μια και η SEIKO, ήταν ΠΑΝΤΑ πρωτοπόρος, και έσαχνε πράματα που οι υπόλοιποι, ούτε να τα σκεφτώσιν δεν μπόραγαν.

Κούναγες το χέρι, κούναγε το αντίβαρο, έδινε κινηση σε μια μικρογεννήτρια, παρήγαγε ρεύμα, φόρτιζε την μπαταρία. Η μικρομηχανική στο μεγαλείο της.

Και σήμερα, μας λένε υβριδικό, οικολογικό, πράσινες τεχνολογίες και άλλα μπαρμπούτσαλα. Τι διαφορά έχει από ένα αυτοκίνητο που έχει μπαταρίες, που φορτίζουν από έναν θερμικό κινητήρα ? Κινείται, τελειώνει η φόρτιση, παίρνει μπρός ο θερμικός, φορτίζει την μπαταρία, συνεχίζει να κινείται. Σε ελεύθερη μετάφραση, kinetic ειναι και δαύτα.

Και όπως από τα μικτής κατασκευής οχήματα πήαμεν εις τα καθαρά ηλεκτρικά ( τρομάρα μας --να, έρχεται το τρόλλεϋ  :D :D :D :D ), έτσι και οι πλατιές λαϊκές μάζες, εκπαιδεύτηκαν στα ηλεκτρικής βάσης ενέργειας.

Φυσικά, τα quartz, με παροχή ενέργειας από τον ήλιο, Eco Drive - Solar ή όπως τα λένε, είναι τα πλέον οικολογικά, και είναι το αύριο.

Με την εξέλιξη των ηλιακών πανέλων ( Leds στην ουσία - αντίστροφης λειτουργίας ), οι υπόλοιπες πηγές ενέργειας υπολείπονται, είναι τεχνολογία των σπηλαίων.

Η πρώτη κίνηση ενός δορυφόρου μόλις φτάσει στο σημείο θέσης, είναι να ανοίξει τα ηλιακά του πανέλα, για αστείρευτη - καθαρή - σταθερή ενέργεια, τουλάχιστον για τα επόμενα,............5 δισεκατομμύρια χρόνια.  ;D

Συμπέρασμα.

Τα kinetic, ήταν μια ενδιάμεση τεχνολογία, ένα πείραμα, που υποχώρησε μπροστά στην αλματώδη χρήση πλέον των μπαταριών. Αλλά, ένα σημαντικό βήμα στην μικροτεχνολογία γεννητριών - κινητήρων - step motors, που μας έδωκαν μετά τα ηλεκτρονικά χρονόμετρα των 1/100 του second.

Αλλά, άμα πάενες σε νησί, ναυαγός, για 3-5 χρόνια, χωρίς δυνατότητα αλλαγής μπαταριας ( μην με πείτε για τις 10-χρονες, - βγήκαν μετά ), δεν θα ήθελες ένα ? που θα σου έδειχνε σωστή ώρα, για να παίρνεις με τον εξάντα ύψος αστέρων ?  ::)

44 ετών ρολόι, που έχει φάει ξύλο, δεν σταμάτησε ΠΟΤΕ. ( Γράφοντας την απάντηση )

Εχει να ρυθμιστεί, περίπου δύο χρόνια, λέει Παρασκευή, 3, δυο χρόνια πίσω, :o  και διαφορά ώρα, χειμερινή, στα 7 λεπτά.  ;)

sawmill grill kennett square

friendly
0
funny
0
like
4
wow
1
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Spyoly,Ef.orange,Μανώλης,geezerv,
Members reacted wow:
Wagner669,
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 15, 2022, 15:17:00 μμ »
Δεν μου αρέσει που πουλάει ρολογάκια με 4R35 σε τιμές ελβετικών με ταχύπαλμες μηχανάρες και κάποια αξιοπρεπή ρολόγια με αμφιλεγόμενες 6R15/6R35 σε τιμές ελβετικής ρολογάρας.

Με άλλα λόγια το VFM που ξέραμε είναι πλέον κάτω του μηδενός.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,Μανώλης,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 15, 2022, 15:18:17 μμ »
Έχει αλλάξει προσανατολισμό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 15, 2022, 15:50:23 μμ »
Σε σύγκριση με τα Ελβετικά χιλιάδων ευρώ με 2824 και selita μια χαρά VFM είναι τα Seiko ... Μηχανικό GMT κάτω από 500€ ελβετικό έχει;
Απλά επειδή μέχρι πρότινος οι τιμές των Seiko ήταν ΚΛΟΠΗ ... τώρα μας πειράζει που ζητάει παραπάνω ...
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 15, 2022, 15:55:31 μμ »
Τι GMT? Το αυθεντικό, το καλό? ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 15, 2022, 15:56:04 μμ »
Κλοπή?Καλά,θα πάρω citizen
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 15, 2022, 16:03:06 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούλιος 15, 2022, 16:07:43 μμ »
Το seiko που λες ,κάτω από τα 500 ευρώ, είναι true GMT?

A true GMT is a pricier option than an office GMT largely because it utilises a more complex in-house movement. This enables the traveller to simply adjust the hour hand on the watch to display the local time, while the GMT hand will stay in its set position. In essence, you can quickly set the watch to the local time with a few winds of the crown, all without interfering with your home time zone.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #24 στις: Ιούλιος 15, 2022, 16:35:29 μμ »

A true GMT is a pricier option than an office GMT largely because it utilises a more complex in-house movement. This enables the traveller to simply adjust the hour hand on the watch to display the local time, while the GMT hand will stay in its set position. In essence, you can quickly set the watch to the local time with a few winds of the crown, all without interfering with your home time zone.

Γιατί, η πλειοψηφία όσων έχουν GMT ρολόγια τα χρησιμοποιούν για την λειτουργία τους?
Μην τρελαθούμε τώρα!!!!!

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
geezerv,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιούλιος 15, 2022, 17:54:35 μμ »
Σε σύγκριση με τα Ελβετικά χιλιάδων ευρώ με 2824 και selita μια χαρά VFM είναι τα Seiko ... Μηχανικό GMT κάτω από 500€ ελβετικό έχει;
Απλά επειδή μέχρι πρότινος οι τιμές των Seiko ήταν ΚΛΟΠΗ ... τώρα μας πειράζει που ζητάει παραπάνω ...

Νίκο, δεν μπορώ να συγκρίνω τα νέα Seiko 62 mas , captain willard κλπ που κοστίζουν €1200 και φορούν την μέτρια 6r5  με αυτό εδώ:

https://www.hamiltonwatch.com/en-int/h77615133-khaki-navy-gmt-auto.html

που φοράει την υπέροχη ΕΤΑ 2893 και κοστίζει κάτω από €1000.

Αυτό ακριβώς εννοώ.

Και θα πάω ακόμα παραπέρα λέγοντας ότι τα νέα Seiko GMT θα φορούν κάποια παραλλαγή της φτηνιάρικης 4R35 αν δεν απατώμαι. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα βγουν αισθητά φτηνότερα από ένα Steinhart GMT 300αρι με Sellita SW330/ETA 2893 (6πλάσιας αξίας). H μέρα με τη νύχτα, δηλαδή.

Έχει δίκιο ο Γιώργος. Η Seiko επαναπαύθηκε στις δάφνες του παρελθόντος και πάει να μας πουλήσει πλέον fashion swatchακια σε τιμές ρολογάρας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιούλιος 15, 2022, 17:59:25 μμ »
Ποιος είχε γράψει πριν λίγο καιρό,για το νέο GMT της  citizen ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιούλιος 15, 2022, 18:06:31 μμ »
Αυτόματο;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιούλιος 15, 2022, 18:25:51 μμ »

Το Tudor είναι true GMT; ΠΟΣΟ κάνει;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιούλιος 15, 2022, 18:28:58 μμ »
Νίκο, δεν μπορώ να συγκρίνω τα νέα Seiko 62 mas , captain willard κλπ που κοστίζουν €1200 και φορούν την μέτρια 6r5  με αυτό εδώ:

https://www.hamiltonwatch.com/en-int/h77615133-khaki-navy-gmt-auto.html

που φοράει την υπέροχη ΕΤΑ 2893 και κοστίζει κάτω από €1000.

Αυτό ακριβώς εννοώ.

Και θα πάω ακόμα παραπέρα λέγοντας ότι τα νέα Seiko GMT θα φορούν κάποια παραλλαγή της φτηνιάρικης 4R35 αν δεν απατώμαι. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα βγουν αισθητά φτηνότερα από ένα Steinhart GMT 300αρι με Sellita SW330/ETA 2893 (6πλάσιας αξίας). H μέρα με τη νύχτα, δηλαδή.

Έχει δίκιο ο Γιώργος. Η Seiko επαναπαύθηκε στις δάφνες του παρελθόντος και πάει να μας πουλήσει πλέον fashion swatchακια σε τιμές ρολογάρας
Υπάρχουν τα παραδείγματα των ρολογιών με αρχική πάνω από 2Κ που φορούσαν 2824 και μάλιστα "απλή" όπως και selita...
Κατά τη γνώμη μου η 6Rxx δεν είναι μέτρια αλλά πολύ καλή και αυτό θα το δούμε στο μέλλον...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions