Πριν 2.5 χρόνια που ξεκίνησα στο forum (άνοιξη το 2020), έψαχνα για το 1ο μου αυτόματο ρολόι, μετά από χρόνια ολόκληρα με quartz.
Σήμερα, αφού πέρασαν κάποια μηχανικά από τα χέρια μου, είμαι ακριβώς στο σημείο που ξεκίνησα.
Ψάχνω για το 1ο αυτόματο της συλλογής.
Τι έφταιξε & τα πούλησα όλα (& κάμποσα quartz μαζί), είναι κάτι που με κάνει & εμένα να απορώ.
Η μεγαλύτερη όμως απορία αυτή τη στιγμή, είναι ποιο αυτόματο θα πάρω.
Το budget είναι μετρημένο (όπως πάντα), οπότε μιλάμε το πολύ για ρολόι Ιαπωνίας & όχι από το πάνω ράφι.
Maximum €250, αν & θα προτιμούσα να πήγαινα & πιο χαμηλά.
Έχω κάποια αρχικά υποψήφια, προτείνετε & εσείς ότι θέλετε, εντός του οικονομικού ορίου.
#1 AddiesDive (πιλότος).
Ρολόι που είχα & ανάθεμα με γιατί το πούλησα (όπως & καμιά ντουζίνα άλλα).
Πολλοί θα το δούνε σαν φτωχό συγγενή & ότι δεν ταιριάζει σαν το 1 & μοναδικό αυτόματο.
Όμως, μαζί με το Fugu, ήταν τα πιο πολυφορεμένα από όσα αυτόματα είχα.
Ήταν το μέγεθος, το πόσο ευανάγνωστο, αλλά & tool watch ήταν, αλλά το κυριότερο το μπρασελέ του, το οποίο ήταν το καλύτερο από όσα έχω φορέσει (& μιλάμε για άνθρωπο μου απεχθάνεται τα μπρασελέ).
& με τιμή τα
€92 (& 1.5 μήνα παράδοση).
#2 Orient Kamasu
Καταδυτικό που dressίζει αρκετά (ευτυχώς, γιατί έχω ακόμη 2).
Μαζεμένο & όμορφο (μου αρέσουν πολύ τα τετράγωνα σημάδια της ώρας που θυμίζουν το Fugu).
Είναι & Orient που δεν έχω, αν & ήταν το 1ο μου αυτόματο (Defender).
Τιμή από Amazon Ιαπωνίας (& made in Japan),
€226.
Ο Ισπανός είχε τη μη made in Japan έκδοση, στα €190, αλλά είναι μη διαθέσιμο αυτή τη στιγμή.
#3 Seiko 5 SBSA141/SRPH29 (πιλότος)
Το πρασινάκι το έχω βάλει στο μάτι από τότε που παρουσιάστηκε.
Είναι που μοιάζει με το SNK?
Είναι το type B στο dial?
Μοιάζει με tool όσο & το Addies, αλλά το βρίσκω πιο ντελικάτο, με το θολωτό mineral & η μη βιδωτή κορώνα.
Από Amazon Ιαπωνίας (made in Japan), στα
€229.
Από Ελλάδα (το made in Malaysia), έρχεται στα €213.
#4 Seiko 5 SBSA041/SRPE51 (dress-kx)
Από μαζεμένο σε μαζεμένο το πάμε.
Ίσως το πιο dress από όλα, με πολύ classάτο γκρι dial.
Πολύ όμορφο που κράτησαν τους δείκτες & τα σημάδια από το SKX, η θηριώδης κορώνα στο 4 όμως είναι στα όρια του άσχετου.
Από Amazon Ιαπωνίας (υπάρχει σοβαρό θέμα με τα made in Japan, για όποιον δεν το κατάλαβε), στα
€238.
Από Ελλάδα/ΕΕ δεν το βρήκα σε χαμηλότερη τιμή, μόνο το SRPE57 με τους χρυσαφί δείκτες/σημάδια, στα €211.
Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεκτή.