Κάνεις δεν μπορεί να υποχρεώσει κανένα να ερθει,ασε δε που δεν ξέρεις το τρεξιμο του,όσοι είστε στο τέλος καλά θα περάσετε
Εννοείται ότι η παρουσία είναι εθελοντική, και προϋποθέτει
α. Λογική χιλιομετρική απόσταση
β. Χρονική άνεση την ημέρα και ώρα.
γ. Ολοκληρωμένες τις οικογενειακές / εργασιακές υποχρεώσεις της ημέρας.
Οι της επαρχίας, πχ, δεν είναι εύκολο να κάνουν 200-300-400 χιλιόμετρα ολικά για να έρθουν. Εκτός του χρόνου, είναι και το κόστος, καύσιμα - διόδια. Εγώ, πήγα τον φαντάρο στην μονάδα, και έσκασα 160 Ε καύσιμα και 60 Ε διόδια. Δεν είναι αμελητέο.
Εδώ, έχουμε επαγγελματίες, που έχουν βάρδιες, νυκτερινά, εφημερίες, κλπ. Ειναι κατανοητό ότι κάποιος με πχ 18.00-02.00, δεν μπορεί να έρθει.
Επειδή μεγάλωσα 3 παιδάκια, ξέρω τα αθλήματα, τα φροντιστήρια, τα πάρτυ, όπως και τα "νυκτερινά". Επίσης κάτι "......τρεχάματα " λόγω επειγούσης ανάγκης εργασιακών υποχρεώσεων.
Συνεπώς, ΔΕΝ κατηγόρησα, ούτε έθιξα κάποιους, που και προσωπικά γνωρίζω ότι ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες.
Εξ άλλου, η ανωτερότητα του οργανωτικού, έδωσε την ευκαιρία επιλογών, που αυτονόητα δεν μπορούν να συμπέσουν για όλους.
Προσωπικά, έχοντας ολοκληρώσει μερικως τις ανωτέρω υποχρεώσεις, έχω πλέον την ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ( ....μετά από 42 έτη εργασίας - Σκλάβος σε Ρωμαϊκή γαλέρα , 3 παιδιά και 2 εγγόνια ) του χρόνου.
Το μόνο πρόβλημα, είναι οι κανονισμοί / ωράρια της δομής του ΚΑΠΗ