Καλησπέρα παιδιά,
Για να μην μπερδευόμαστε, όχι δεν θεωρώ πολλά τα 190€ για όλα αυτά που αναφέρετε…. Αλλά εγώ δεν θέλω αυτό….. θέλω να γίνει έλεγχος ρύθμιση και στεγανότητα και τέλος….. αν όντως χρειάζεται ανταλλακτικά να με ενημερώσει για το κόστος κτλπ
Αν για μια απλή ρύθμιση και στεγανότητα θεωρείτε πως τα 190€ που έχουν fix τιμή είναι οκ τότε τι να πω…. Εγώ είμαι ο στραβός….
Επίσης δεν ζήτησα να μην κοπεί απόδειξη κτλπ
Τέλος αν όντως κάθε αυτόματο ρολόι θέλει κάθε 5 χρόνια όλη αυτήν την ιστορία με κόστος από 190€ και πάνω ανάλογα με την εταιρία, άποψη μου πείτε με όπως θέλετε είναι πεταμένα λεφτά ρολόι αυτής της κατηγορίας τιμής.
Δεν είναι θέμα τα λεφτά, άμα θέλω αγοράζω Rolex τώρα που μιλάμε ( αν υπήρχαν διαθέσιμα ) ούτε τσιγκουνιάς…. Είναι θέμα πως οι κατηγορίες προϊόντων υπάρχουν και για το λόγο του ότι ο καθένας να δίνει όσα πιστεύει ότι θέλει να δώσει για ένα προϊόν…
Εξηγούμε…. Αν ήθελα το καλύτερο σπορ αυτοκίνητο θα έπαιρνα μια Ferrari με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος συντήρησης κτλπ
Αν απλά ήθελα ένα μικρό αυτοκίνητο για να μετακινούμε και να είναι αξιόπιστο θα έπαιρνα yaris κτλπ
Να μου ζητάνε από την Toyota στο 1ο service των 15.000χλμ να μου κάνουν αντικατάσταση κινητήρα, ολική βαφή, καινούργιες ρόδες και δεν ξερω εγω τι άλλο με κόστος το 1/3 της αρχικής αξίας του αυτοκινήτου αυτο για εμένα δεν είναι λογικό.
Ένα απλό ρολόι πιστεύω ότι εχω… tissot των 700€…. Ναι μου φαίνονται πολλά….
Προφανώς δεν είμαι για αυτόματα και δεν πρόκειται να ξανά πάρω αν είναι έτσι…
Εκτός αν στο seiko όταν έρθει η ώρα δω να υπάρχει λογική θα συνεχίσω με seiko….
Είχα SUUNTO καταδυτικο των 650€ και είχε πρόβλημα, το έστειλαν αντιπροσωπία Φινλανδία ανταλλακτικό μαζί με καινούρια μπαταρία και o rings για στεγανότητα 130€ είχα δώσει.
Ναι δεν ειναι ίδια άλλο μηχανικό άλλο ηλεκτρικό αλλά ρε παιδιά για αυτό που ζητάω η λογική της tissot είναι υπερβολική.
φίλε μου δεν είσαι εσύ στραβός σου είπα κ πιο πριν ότι σαν λογική δεν είναι λάθος αυτό που σκέφτεσαι.
μπορείς να κάνεις κ partial service παντού με μικρό κόστος αλλά μάλλον το ρολόι σου θα χάνει πάλι,σκεψου το μοτέρ του αυτοκίνητου τι ζημιά θα πάθει αν δουλέψει χωρίς λάδια,έτσι είναι κ δω θα υπάρξουν φθορές.
οπότε μετά από 10 χρόνια χρειάζεται σέρβις.
δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων αν πρόσεξες όλοι στα σχόλια είπαμε αν δεν
θέλει να δίνει το ποσό αυτό...
δεν είπαμε αν δεν μπορεί.αυτο είναι δικό σου θέμα το οποίο εμάς δεν μας αφορα εκτός αν το είχες αναφέρει εσύ.
από κει κ έπειτα η λογική ότι η τιμή του ρολογιού σχετίζεται με το κόστος κτήσης δεν είναι λάθος αλλά όταν ένα ρολόι έχει την ίδια μηχανή με ένα άλλο ακριβότερο δεν σημαίνει ότι θα έχει άλλη τιμή σέρβις.
φαντάσου ένα audi που έχει την ίδια μηχανή με ένα vw αν πας στο σέρβις κ σε χρεώσουν premium για αλλαγή λαδιων θα σου φανεί λογικό?όταν μια μηχανή λυθεί κ συναρμολογηθει εκ νέου η δουλειά θα πληρωθεί.
το θέμα είναι τι θέλεις εσύ.αν βλέπεις το ρολόι επενδυτικά πρέπει να πας σε άλλη κατηγορία κ πάλι δεν εγγυάται κάνεις ότι θα είναι έτσι η κατάσταση.σημεδα είναι έτσι αύριο είναι αλλιώς...
αν δεν θες να ασχοληθείς με σέρβις επειδή καταλαβαίνω το σκεπτικό σου υπάρχουν επιλογές ένα σωρό...
ηλιακά που μπορεί κ για 10+ χρόνια να μην ασχοληθείς καθόλου ούτε για μπαταρία,quartz,kinetic κτλ.
σίγουρα άλλο το μηχανικό κ άλλο το ηλεκτρονικό το καθένα κάνει άλλη δουλειά αλλά εγώ κ οι περισσότεροι το βλέπουμε ανάποδα...το να έχεις ένα ρολόι με πλακέτα πχ να υπολογίζει δίσεκτο έτος είναι κάτι απλό το να έχεις ένα μηχανικό να κάνει το ίδιο είναι ένα φοβερό επίτευγμα...
σίγουρα το δικό σου είναι diving computer κ αξίζει τα λεφτά του αλλά συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
δεν υπάρχει σωστό κ λάθος εδώ,μόνο τι θέλει να κάνει ο καθένας.
έχω ρολόγια που άμα χαλάσουν μπορεί να μην ασχοληθώ,έχω κ ρολόγια που μπορώ να δώσω κ τα μισα λεφτά της αξίας τους για συντήρηση.μπορει να είναι ασύμφορο για κάποιους γιατί μπορεί με τα λεφτά αυτά να πάρεις κάτι άλλο...
Ανακεφαλαιωση.
μπορείς να προχωρήσεις όπως θες αλλά με μια ρύθμιση δεν σου εγγυάται κάνεις την σωστή λειτουργία.
άλλο τι θέλεις εσύ να κάνεις κ άλλο το τι χρειάζεται.
δεν σε λέει κάνεις τσιγκούνη,καταλαβαίνουμε όλοι την λογική σου.αλλοι συμφωνούμε ,άλλοι όχι.
πρέπει να μπούμε στην λογική ότι όταν λυθεί μια μηχανή τελείως για σέρβις απαιτεί χρόνο κ κόπο δεν είναι θέμα αξίας του αντικειμένου,είναι το ποσό περίπλοκος ειναι ενας μηχανισμος κ του χρόνου που θα χρειαστεί.
υπάρχουν ρολόγια που ταιριάζουν περισσότερο στην περίπτωση σου κ σίγουρα στους περισσότερους,έχουμε κ εμείς τέτοια.
δεν σε κρίνει κάνεις για τις επιλογές σου.
δεν έχουμε σκοπό να προσβάλλουμε κανέναν,ούτε ειρωνείες,ούτε τίποτα.
μπορούμε αν θες κ ν σου προτείνουμε μοντέλα ανάλογα με το στυλ,τις λειτουργίες,την τιμή που έχεις στο μυαλό σου,
απλά θα γίνει μάχη γιατί ο καθένας θα έχει άλλη αποψη