Δεν έχουν περάσει περισσότερο από 2 μήνες, από τότε που είπα
το τελευταίο μου ρολόι κλπ κλπ.
Μάλλον ήθελα να πω, το τελευταίο μέχρι το επόμενο...
Τέλος πάντων, εθισμός είναι, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα πάθη μας.
Πριν καν αποχωρήσει το ρολόι που έβαλα σε αγγελία (περισσότερο για να δημιουργηθεί χώρος για το επόμενο, παρά για κάποιο άλλο λόγο), ξεκίνησε για τα καλά το ψάξιμο.
Το πρόβλημα που προέκυψε, είναι ότι δεν έχω καν καταλήξει σε ποια κατηγορία θα ανήκει αυτό το επόμενο.
Δεν ξέρω αν θα είναι beater (μια & το inox θα μείνει ουσιαστικά μόνο του), αν θα είναι dress ή πιλότος.
Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αποτέλεσμα μίξης κατηγοριών, όπως τα περισσότερα από τα ρολόγια που μου αρέσουν.
Πάω στους υποψήφιους.
Seiko 5 dress/flieger.
Έχω πει κατά καιρούς ότι αποφεύγω τα αυτόματα, κυρίως γιατί ανοίγοντας το κουτί για να φορέσω κάτι, κατά 90% θα πιάσω κάτι που εκείνη τη στιγμή θα δουλεύει.
Με αυτό το
πρόβλημα κατά νου, θα βάλω τα αυτόματα πίσω-πίσω, παρότι αντικειμενικά είναι τα πιο όμορφα της λίστας.
5ράκι ήταν το προτελευταίο ρολόι που απέκτησα, δεν είχα πάρει τον πράσινο πιλότο που είχα βάλει στο μάτι καιρό, αλλά ένα field.
Το ρολόι αποχώρησε, γιατί φοβήθηκα ότι δεν θα μπορέσει να φορεθεί όσο & όπως πρέπει, λόγω του mineral.
& τον πιλότο να είχα πάρει, μάλλον τα ίδια θα είχαμε δλδ.
Αυτή τη φορά λέω να βάλω νερό στο κρασί μου, δεν είναι (μάλλον) αυτός κάποιος σοβαρός λόγος για να μη ευχαριστηθώ ένα ρολόι.
Αυτός ο dress πιλότος ανήκει περισσότερο στη dress κατηγορία & τον βρίσκω όμορφο & ιδιαίτερο.
Τιμή
€200 (Ισπανός).
#4 Orient flieger.
Ακόμη 1 ρολόι που είχα σε άλλη μορφή.
Το Defender ήταν το 1ο αυτόματο μου ρολόι, ένα κομμάτι που είχα φορέσει & ευχαριστηθεί αρκετά.
Ο αυτόματος μηχανισμός όμως, το μεγαλούτσικο μέγεθος, αλλά & το mineral, ήταν οι λόγοι για τους οποίους αποχώρησε.
Ο πιλότος που κοιτάζω έχει την ίδια ακριβώς κάσα με αυτή του Defender (43ρα), η οποία μάλλον ταιριάζει περισσότερο με αυτή τη μορφή dial (ειδικά στο type B που είναι περισσότερο
γεμάτο).
Τιμή
€165 (skroutz).
#3 Casio ProTrek PRG-30.
Πολύς κόσμος ακούει protrek & βγάζει σπυριά, εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος.
Είχα analog/digital στο παρελθόν, πολύ όμορφο & ευανάγνωστο, το μεγάλο μέγεθος όμως & η αίσθηση μη ποιότητας, με έκαναν να το αφήσω.
Αυτό που κοιτάζω τώρα είναι το μικρότερο σε μέγεθος protrek που υπάρχει.
Είναι ο οικονομικότερος αδελφός του PRW-30, χωρίς την STN, το μεταλλικό bezel & το multiband που εκείνο έχει.
Σε αυτή τη σειρά, τα lugs είναι μεταλλικά & ένα σώμα με το case back & όχι
πρόσθετα, όπως στα άλλα protrek.
Κατά τα άλλα, solar & triple sensor (το οποίο δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ) & πολύ όμορφο & λειτουργικό λουράκι.
Τιμή
€195 (Amazon Ιαπωνίας).
#2 Solar casioak.
Ρολόι που είχα άλλες 2 φορές (όχι στη solar εκδοχή του).
Τι θέλω & το ξαναπαίρνω?
Τις προηγούμενες φορές είχα επιλέξει πιο ουδέτερα, αδιάφορα & ξεπλυμένα χρώματα, αυτή τη φορά πάω για το πιο εκκεντρικό.
Πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά.
Επίσης έχω πλήρες σετ παραμετροποίησης (μπρασελέ, bezel, bullbar), οπότε
τα παιδία παίζει...
Τιμή
€120 (eBay Ισπανία).
Citizen Garrison.
Να & ένα ρολόι που δεν είχα ξανά.
Κάτι μεταξύ field & flieger, σωστό μέγεθος, ηλιακό, τιτάνιο & ζαφείρι.
All around, όπως προσπαθώ να είναι όλα μου τα ρολόγια.
Τι μπορεί να πάει στραβά?
Όπως έχει δείξει η ιστορία, οτιδήποτε.
Αν & υπάρχει & σε πιο φυσιολογικό χρωματισμό, κοιτάζω το ασημί για 2 λόγους: την τιμή & το μη συνηθισμένο.
Το μαύρο dial το είδα & μου φαίνεται αδιάφορο.
Με προβληματίζει κάπως το γεγονός της μη βιδωτης κορώνας, αλλά από τη στιγμή που δεν μιλάμε για Promaster, είναι κάτι αναμενόμενο.
Τιμή
€150 (skroutz).
Πείτε τη γνώμη σας.