Αποστολέας Θέμα: To ψαρακι  (Αναγνώστηκε 8142 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος teomad

• Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: To ψαρακι
« Απάντηση #60 στις: Μάρτιος 26, 2023, 23:34:57 μμ »
Φίλε teomad, ερασιτέχνες (μαστροχαλαστές βασικά το πιο σωστό :D) είμαστε. Κάτι θα τύχει και θα το ξέρω, μάλλον όχι θα το ξέρω, (είναι μεγάλη κουβέντα αυτή), θα το έχω συναντήσει και θα το αναφέρω, κάτι θα έχεις συναντήσει εσύ και θα το αναφέρεις, ή κάποιος άλλος φίλος. Το συγκεκριμένο πάντως ρολόι, ίσως είναι καλό να το πας τώρα σ' έναν τεχνίτη και να ελέγξει την κάσα του όσον αφορά την υδατοστεγανότητά του. Να μάθουμε και τι ψάρια πιάνει σ' αυτόν τον τομέα, το καρχαριάκι. Και αν το βρει όπως πρέπει, να το κλείσει καλά και να του αλλάξεις τα φώτα στην θάλασσα το καλοκαίρι. Η εμφάνισή του προκαλεί για κάτι τέτοιο.  :)
Ερασιτεχνες οπως το λες ακριβως και ματροχαλαστες :D . Οσο αναφορα την υδατοστεγανοτητα δεν του εχω κανει   ,διοτι  θελει μηχανημα για να δοκιμαστει σε bars , σε αυτο θα δω τι θα κανω ,απαγορευτικο το νερο αυτην την στιγμη . Η κατηγορια αυτη για εμενα η diver ειναι αρκετα ειδικη και το βασικο της ειναι αυτο . Η κατηγορια μου ειναι τα Vintage ρολογια και οπως καταλαβαινεις εκει δεν μου χρειαζεται  . Οτι κινηση γινει στο ρολοι μελλοντικη απο πλευρας μου θα γραφτει φυσικα εδω .
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,mic,
No reactions
Heimdallr watches Associated Partner

Αποσυνδεδεμένος teomad

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Μάρτιος 26, 2023, 23:43:46 μμ »
Εντυπωσιακό! Είναι πολύ όμορφο και ιδιαίτερο. Να το χαρείς.
Και συμφωνώ με τον mic, φωνάζει για θάλασσα αυτό το ρολόι!

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Ναι βεβαια οχι μονο αυτο αλλα οποιο ρολοι ειναι  diver νερο και ανετα μαλιστα χωρις φοβο ....  :) Ειμαι παρα πολυ αυστηρος σε αυτο δεν μπορει να λεει ενα ρολοι diver και να μπαζει !!!!νερο ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ;D. Η ποιοτητα των υλικων ειναι το Α και το Ω..
Καταλαβαινω αρκετοι ανθρωποι εχουν μια φοβια στο νερο οκ απλα τους αρεσει να το βλεπουν  το ρολοι τους γενικα μπερδεμα χεχε  ;)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος teomad

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Μάρτιος 27, 2023, 00:04:57 πμ »
Κάτι θα τύχει και θα το ξέρω, μάλλον όχι θα το ξέρω, (είναι μεγάλη κουβέντα αυτή), θα το έχω συναντήσει και θα το αναφέρω, κάτι θα έχεις συναντήσει εσύ και θα το αναφέρεις, ή κάποιος άλλος φίλος.

Ουτε να το συζητάς οτι βοηθεια μπορω και ειναι κατι που κατεχω εδω ειμαι και οσα παιδια βοηθανε . Το ρολοι γενικως εχει πολλα θεματα. :)

friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
mic,
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Μάρτιος 27, 2023, 01:03:28 πμ »
.... Οσο αναφορα την υδατοστεγανοτητα δεν του εχω κανει   ,διοτι  θελει μηχανημα για να δοκιμαστει σε bars , σε αυτο θα δω τι θα κανω ,απαγορευτικο το νερο αυτην την στιγμη .................

Μια εύκολη δοκιμή που θα μπορούσες να κάνεις είναι να αφαιρέσεις την μηχανή και να βιδώσεις την κορώνα.

Μετά, βάζειςτο ρολόι σε ένα ποτήρι νερό, και ελέγχεις.

Αν θέλεις και υδροστατικό, το βάζεις σε ένα μπαλόνι, το μπαλόνι στην άκρη ενός λάστιχου ποτίσματος, με ένα κολιέ, και από το μπαλκόνι 4-6-8 μέτρα ψηλά, ανοίγεις την βρύση. Ισα ισα να γεμίσει το μπαλόνι.

Αν δεν πάρει νερό, ή έστω υγρασία, με αυτό το υδροστατικό, θα είναι καλό για ελαφρά χρήση, ή ακόμα και για απλό κολύμπι.  ;)
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
teomad,
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος teomad

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Μάρτιος 27, 2023, 15:54:30 μμ »
Μια εύκολη δοκιμή που θα μπορούσες να κάνεις είναι να αφαιρέσεις την μηχανή και να βιδώσεις την κορώνα.

Μετά, βάζειςτο ρολόι σε ένα ποτήρι νερό, και ελέγχεις.

Αν θέλεις και υδροστατικό, το βάζεις σε ένα μπαλόνι, το μπαλόνι στην άκρη ενός λάστιχου ποτίσματος, με ένα κολιέ, και από το μπαλκόνι 4-6-8 μέτρα ψηλά, ανοίγεις την βρύση. Ισα ισα να γεμίσει το μπαλόνι.

Αν δεν πάρει νερό, ή έστω υγρασία, με αυτό το υδροστατικό, θα είναι καλό για ελαφρά χρήση, ή ακόμα και για απλό κολύμπι.  ;)

Πάρα πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου ευχαριστώ !!  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Μάρτιος 27, 2023, 22:55:11 μμ »
...αν μένεις σε πολυκατοικία, τεστάρεις και σε μεγαλύτερο ύψος  ;)

...αν δε πάς και στον Πύργο Αθηνών, 100 μέτρα  ;)

Και σοβαρά τώρα. Πολλοί κατασκευαστές ελέγχουν τις κάσες σκέτες, χωρίς μηχανές, και αφού "περάσουν", μετα επανασυναρμολογούνται.

Και αν δεν είναι divers 200, δεν κάνουν και πολλές διαδικασίες.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
teomad,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος teomad

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Μάρτιος 28, 2023, 00:45:18 πμ »
...αν μένεις σε πολυκατοικία, τεστάρεις και σε μεγαλύτερο ύψος  ;)

...αν δε πάς και στον Πύργο Αθηνών, 100 μέτρα  ;)

Και σοβαρά τώρα. Πολλοί κατασκευαστές ελέγχουν τις κάσες σκέτες, χωρίς μηχανές, και αφού "περάσουν", μετα επανασυναρμολογούνται.

Και αν δεν είναι divers 200, δεν κάνουν και πολλές διαδικασίες.
Οπως γραφεις το σωστο ειναι χωρις μηχανισμο και μετα επανασυναρμολογηση  :) Με εκανες και το εψαξα λιγακι ειναι ωραια αυτα ολα αλλα δεν εχεις live εικονα του ρολογιου εκτος απο την μεθοδο με το ποτήρι  . Ενα εργαλειο τετοιο επαγγελματικο ειναι αρκετα ακριβο να πεις να γινοταν μια αγορα . Μου ηρθε μαι ιδεα με φτηνα υλικα αλλα δεν ξερω ποσο θα πετυχει .Τα υλικα ειναι ενα βαζο στεγανο απο πανω με καπακι και σιδερακια,εχω δει τετοια σε διαφορα μαγαζια . Απο επανω μια τρυπα και εσωτερικα μεσα κομματι σαμπρελας αυτοκινητου. Αυτο το κομματι πρεπει να κολληθει καλα εσωτερικα . Με τρομπα γεμιζουμε αερα και γενικα παμε 3 4 bar .Νομιζω μπορουν να γινουν παρατηρησεις οπτικες . Τον αερα τον αφαιρουμε οπως ξεφουσκώνουμε τα λαστιχα στο τελος . Κατι τετοιο νομιζω πορει να πετυχει . ;) Υπαρχουν ερωτηματα βεβαια τι αντοχη θα εχει μη σπασει αν θα υπαρχουν απώλειες. Παντως και να χανει λιγο τις στιγμες που θα υπαρχει πιεση κοιταζοντας  βγαζεις συμπερασματα για την στεγανοτητα της κασας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions