Αποστολέας Θέμα: Rolex Daytona Oysterflex rose gold + Sky-Dweller SS Green dial vs Rolex Day-Date rose gold olive dia  (Αναγνώστηκε 3592 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Chameleon

• Member
  • **
    • Προφίλ
Καλησπέρα..
Τον τελευταίο μήνα έχω μπει σε ένα δίλημμα

Από την αρχή του έτους είμαι κατοχος μιας Oysterflex Daytona rose gold black dial...

Την περίμενα αρκετό καιρο είναι η αλήθεια...

Στην πορεία κάπως την απομυθοποιησα (μου φαίνεται λίγο μικρή πάρα τον girly καρπό μου - 16.3 cm)

Ο καλός μου φίλος @KOSST πήρε ένα daydate rose με olive dial και η αλήθεια είναι ότι "ψήθηκα"

Το δίλημμα στην παρούσα φάση είναι

1)κραταω Daytona Oysterflex και παίρνω το καινούριο sky dweller με το υπέροχο green dial

2)δίνω την Oysterflex Daytona και μια "λογική" διαφορά και παίρνω το daydate rose gold με olive dial

Τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει πολλά ρολογια από τα χέρια μου (κυρίως rolex αλλά και blancpain, Audemars piguet, chopard, omega, Panerai κτλ) και μετά τις δύο "ακριβές" αγορές (Sky-Dweller rose gold Oysterflex και στη συνέχεια Oysterflex Daytona, την οποία και έχω κρατήσει) και είμαι σε φάση που δεν ψάχνομαι όπως παλιά...

Ίσως ψάχνω και το λεγόμενο "exit watch".. Κάτι να πάρω και να μην ασχοληθώ...

Το sky θα γίνει ανάρπαστο και είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σε ατσάλινο ρολόι

Το daydate είναι ταβάνι σε χρυσό, αλλά από την άλλη,  είναι "βαρύ χαρτί",ίσως για μεγαλύτερη ηλικία και δε φοριέται εύκολα και ειδικά σε επαρχιακή πόλη όπως είμαι εγώ....
Αλλά όπως και να το δει κάποιος, είναι all time classic και ρολόι για μια ζωή

Το timing είναι καλό και για τις δύο επιλογές...

Ιδέες;;
Απόψεις;;

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
KOSST,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Rolex Daytona Oysterflex rose gold + Sky-Dweller SS Green dial vs Rolex Day-Date rose gold olive
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 09, 2023, 15:46:42 μμ »
Από μένα η επιλογή 2 και για αυτό γιατί είχες το Sky D και το έδωσες και γιατί δεν σου αρέσει τόσο στον καρπό το Daytona. Επίσης, επειδή ζεις σε επαρχία, ένας λόγος παραπάνω να ευχαριστηθείς περισσότερο το ολόχρυσο DD, σε σχέση με μια μεγαλούπολη που οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι..;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος KOSST

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Rolex Daytona Oysterflex rose gold + Sky-Dweller SS Green dial vs Rolex Day-Date rose gold olive
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 09, 2023, 15:55:22 μμ »
Ολα είναι σχετικά και θέμα γούστου αλλα νομίζω πως exit watch δεν την λες την συγκεκριμένη έκδοση της Daytona. Αν ηταν ολόχρυση ή ατσάλινη θα έλεγα οκ.
Γενικά η ρολεξ δεν ειναι ταυτισμένη με τα rubber straps. Αν ηθελα να πάρω κάτι με rubber strap θα κοιτούσα σε αλλο brand πχ AP. Κατα την γνώμη μου η συγκεκριμένη έκδοση της Daytona χάνει σε διαχρονικότητα κάτι που πρέπει να έχει σίγουρα το exit watch σου ώστε να μπορείς να το φοράς για μια ζωή. Επίσης η Daytona είναι μικρό ρολόι, το σχεδιασαν να φοράει bracelet. Θεωρώ πως δείχνει ακόμα πιο μικρό αν πας και του βαλεις ενα λεπτό 20mm λουρακι.

Θα σου έλεγα να κανείς την αλλαγή σε Daydate. O ροζ χρυσος δεν χτυπάει τόσο όσο νομίζεις, μια ιδέα είναι όλα. Επίσης το ρολόι έχει μια διαχρονικότητα που θα σου επιτρέψει να το χαρείς σε πολλές διαφορετικές 10ετιες στην ζωή σου, τώρα μπορεί να νομίζεις πως ειναι για μεγαλύτερη ηλικία αλλα καθώς  θα το φοράς θα το γουστάρεις ( δεν θα σου αφήσει τα περιθώρια απομυθοποίησης που ένιωσες με την oysterflex)  και καθώς μεγαλώνεις θα κουμπώνει ακόμα πιο πολύ πανω σου και θα λες τι ωραία διαχρονική επιλογή έκανα τότε.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions

Συνδεδεμένος Georgefosk

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 09, 2023, 16:05:55 μμ »
Άποψη μου(σιγά τα ωά δηλαδή) DD>>Daytona. Άλλη κλάση και αίσθηση.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 09, 2023, 16:29:43 μμ »
Αν και δεν έχω επαφή με το πεντάγραμμο σε αυτές τις κατηγορίες...πάντα νόμιζα πως το DD ήταν κάτι σαν final boss ναούμ. Βουρ! :D
friendly
0
funny
3
like
1
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Georgefosk,chris70,Makis2020,
Members reacted like:
Georgefosk,
No reactions

Συνδεδεμένος Georgefosk

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 09, 2023, 17:51:03 μμ »
Αν και δεν έχω επαφή με το πεντάγραμμο σε αυτές τις κατηγορίες...πάντα νόμιζα πως το DD ήταν κάτι σαν final boss ναούμ. Βουρ! :D
:D Κάπως έτσι, σε κοινή παρέα παλαιότερα να παλεύουν τα Swatchάκια με το θερίο

friendly
0
funny
3
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Dante80,chris70,yannisb,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 09, 2023, 22:24:18 μμ »
Μικρός καρπός, χρήμα για κάψιμο, θάρρος για χρυσάφι, έντονο φλιπάρισμα, χρήση λέξεων του τύπου "σουλούπι" και "ταβάνι", κι ο Μαέστρος του φουά-γκρα χιούμορ μαζί με τον "όλοι χωρούν στο φόρουμ" κτηματο-Δημήτρη να παρακολουθούν.

Μάλιστα.

(Με τον Παοκ-τζή General Manager θα ασχοληθώ άλλη φορά, μ'αρέσει ότι έχει μόνο σύγχρονα Rolex κι επίσης συμφωνώ 99% με κάτι συμπερασματικό που έγραψε τις προάλλες στο νήμα της Rolex).

Ας πούμε λοιπόν μια-δυό Ramadanικές κουβέντες, μιας και σήμερα μου ανακοίνωσε ο Rolex AD που έχω εδώ ότι μπαίνω στη λίστα για όποιο κομμάτι θέλω (sports, Sky-Dweller ή/και Day-Date). Πάντα βέβαια με δεδομένο ότι κι εγώ δεν ξέρω τίποτε περί ρολογιών, αλλά κι ούτε με αφορά τί μπορεί να θέλει κάποιος άλλος.

Ο καρπός έχει και δεν έχει σχέση. Μεγάλο ρολόϊ δεν πολυπάει σε τέτοιους καρπούς, αλλά κι απ'την άλλη άμα κάθεται κάτι καλά, γιατί όχι.

Το Sky-Dweller κατ'εμέ είναι επακριβώς ένα μεγενθυμένο Milgauss, πανέμορφο όμως στο πώς στέκεται και -κυρίως- στο πώς ακτινοβολεί.
Το fluted bezel μαζί με τα polished center links είναι ως επί το πλείστον υπεύθυνα εδώ, ειδικά για το δεύτερο.

Νομίζω πως ένα ατσάλινο Sky-Dweller είναι ό,τι πιό δυνατό μπορεί να βάλει κανείς ως sports reference με επίσημες πινελιές. Δηλαδή με αυτό το συνδυασμό ξεφεύγει κανείς από το απλό 'εργαλείο' που έχει μόνο brushed επιφάνειες (λ.χ. Sub), συν βέβαια ότι το συγκεκριμένο reference φέρει την πιό εξελιγμένη μηχανή της Rolex με Annual Calendar.

Όντας σύμφωνος με τον Κώστα που έχει το 60th, θα πω επίσης ότι το Daytona είναι κάπως μικρό ρολόϊ, δεν του πάει το leather strap που εδώ και χρόνια του βγάζουν, ούτε του πολυ-πάει το Oysterflex. Βέβαια η Rolex ξέρει καλύτερα. To Oysterflex εμένα προσωπικά με απωθεί διότι έχει αυτή τη σχεδίαση και γεωμετρία από την κάτω πλευρά που το κάνουν να κάθεται κάπως ψηλά, αν και από την άλλη το λουρί έχει (θεωρητικά) πολύ καλό αερισμό.

To Daytona είναι ένα άρτια σχεδιασμένο (ως κάσα) κομμάτι, κλασικό στο σύνολό του, δεν είναι όμως για όλους (αυτό βέβαια ισχύει για όλα τα μοντέλα).

Έχω προσφάτως δοκιμάσει το rubber της AP, στο τελευταίο iteration του ROO chrono (43mm), και είναι ωραίο από όλες τις πλευρές, θα μπορούσε όμως να είναι πιό μαλακό. Το rubber του Polaris που έχω είναι ό,τι πιό μαλακό έχω δοκιμάσει. Όμως εδώ δεν μιλάμε για JLC, είναι κάπως συγκεκριμένη η τοποθέτηση και η κατεύθυνση της όποιας πιθανής επιλογής.

Η μετάβαση σε Day-Date είναι κάτι που θέλει σκέψη, και το λέω όντας ο ίδιος σε αυτό το σταυροδρόμι. Είναι ηλικιακό το θέμα, πιό πολύ για το πώς σε βλέπουν οι άλλοι βέβαια. Για το πώς αισθάνεται ο κάθε χρήστης του DD αυτό είναι προσωπικό, και όπως έχουμε ξαναπεί, αν το σηκώνεις δεν υπάρχει κανένα θέμα. Την έχω πει την ιστορία αλλά θα την επαναλάβω. Ένας φίλος ρολογόφιλος μία φορά είχε δει ένα τύπο στην Ελλάδα, σε μάντρα αυτοκινήτων.

Προσέξτε σκηνικό: Porsche 911, μαύρο πουκάμισο, και στον καρπό yellow gold Day Date 36mm με κόκκινη σπέσιαλ πλάκα από Μέση Ανατολή.... Κι όμως του τύπου του πήγαινε, διότι μπορούσε να το σηκώσει με το συνολικό του στυλ. Aν δεν το σηκώνει κανείς στυλιστικά το DD τότε γίνεται ο ίδιος αυτομάτως douchebag. Τώρα μιλάμε reality.

Πάντως το DD είναι ένα ρολόϊ που μπορεί να περιμένει, που μπορεί να έλθει αργότερα. Από την άλλη, αν κανείς είναι 100% συνειδητοποιημένος ότι και θα το φορά, και το γουστάρει, και το σηκώνει στυλιστικά, και δεν θα το φλιπάρει, τότε η γνώμη μου είναι ότι όσο νωρίτερα το αποκτήσει, τόσο καλύτερα.

Ο καταναλωτισμός είναι το πρόβλημα.

Exit watch? Δεν νομίζω. Καλή η πλάκα, οι συμβολισμοί, οι ειρωνίες ή η όποιες αλληγορικές περιγραφές μου, αλλά για να μιλάμε και στα ίσια δεν σε βλέπω να σταματάς το φλιπάρισμα. Όπως βέβαια λέω κι εγώ συνέχεια ότι θα το σταματήσω και η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη (κι ο Δημήτρης έχει δίκιο σε αυτά που μου λέει). Για το DD ειδικά πρέπει να το ζυγίσεις το θέμα ακόμη πιό προσεκτικά. Είναι το τέλος του δρόμου, εκτός κι αν μιλάμε βέβαια για ανθρώπους που θέλουν να πάνε μετά για πολύ δυνατά κομμάτια με δερμάτινο λουρί όπως χρονογράφους Patek, Lange double/triple split κλπ.

Αν μετά από ένα DD πάει κανείς και πάρει κάποιο dressy κομμάτι, λ.χ. 1815, Saxonia, ένα κλασικό Calatrava, εντάξει, κι αυτά πολύ κλασικά είναι και ωραία, και κολλάνε. Το Day-Date με το presidential bracelet όμως είναι ρολόϊ-ναυαρχίδα. Και επίσης γνώμη μου, αν δεν έχεις μεγάλη αγάπη στο συγκεκριμένο μοντέλο διώξε το συντομότερο αυτά του τύπου AP Royal Oak Offshore με τον modular χρονογράφο, έκαναν δεκαπέντε χρόνια να βγάλουν νέο μηχανισμό, τα παλιά Offshore με αυτή τη μηχανή είναι μεν σκυλιά αλλά αν κολλήσει ο χρονογράφος η επισκευή είναι πραγματικά πανάκριβη στην ΑΡ. Προσωπική μου άποψη είναι πως έχεις χρήμα δεσμευμένο άδικα σε τέτοιο κομμάτι ειδικά.

Να σημειώσουμε πάντως πως πολύς κόσμος που έχει Royal Oak Offshore από όλα τα χρόνια, και ειδικά από τα πρώτα μοντέλα, είναι ό,τι πιό σκυλί υπάρχει μετά από τα Rolex.

Πάμε στο χρώμα: επαρχία ή όχι, το χρώμα το έχεις ήδη τολμήσει (και μπράβο σου) και ξέρεις πώς είναι να έχεις πάνω σου ένα ολόχρυσο ρολόϊ - και ειδικά ρολόγια που είναι μεγάλα σε μέγεθος. Σε αυτά τα κομμάτια ο χρυσός κτυπά ακόμη περισσότερο. Οπότε και εδώ ξέρεις τί θες, τι θα ξαναέπαιρνες ή τί αλλαγή πολιτικής θα έκανες. Λες για το DD που είναι χρυσό, ότι δεν φοριέται σε επαρχιακή πόλη - μα αφού ήδη φοράς (ή φορούσες) μεγαλύτερο σε μέγεθος ολόχρυσο έστω και με Oysterfex... Δηλαδή δεν αλλάζει κάτι στο γλυκό, ούτε αλλάζει η στοχοποίηση, διότι εκεί που κατοικείς θεωρητικά πρέπει ήδη να είσαι "αυτός με το χρυσό ρολόϊ", κάτι που προσωπικά το θεωρώ πολύ παρακινδυνευμένο από πολλές πλευρές.

Αλλά ο καθένας ξέρει καλύτερα. Εγώ είχα Daytona μισό-μισό (2012) αλλά και full RG (2015) παλαιότερα, και τώρα οκτώ χρόνια μετά με αυτά που συνολικά έχω δει στη ζωή δεν ξέρω, είμαι πιό επιφυλακτικός στο χρυσό/ροζ και πιό ανεκτικός στο λευκό χρυσό. Ένα χρυσό ρολόϊ σε τέτοιο μέγεθος, καλώς ή κακώς, προκαλεί πάρα πολύ - σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.

Είπα για το λευκό χρυσό αλλά και πάλι, ο καθένας έχει τις προτιμήσεις και περιέργειές του, δηλαδή για παράδειγμα εμένα προσωπικά το λευκόχρυσο της Rolex δεν το πάω με τα χίλια διότι για να είναι πιό ανθεκτικό έχει προσμίξεις οι οποίες του έχουν δώσει ένα πολύ ελαφρύ γκρι τόνο χρωματικά (σαν τιτάνιο). Δεν είναι το τέλος του κόσμου, αν όμως το βάλεις δίπλα σε κάσα από πλατίνα (και τέτοια είχα) τότε θα ορκιστείς πως αν ποτέ πάρεις λευκό πολύτιμο μέταλλο δεν θα είναι white gold...

Λύσεις και συνδυασμοί υπάρχουν πολλοί, δηλαδή αναδιαμόρφωση συλλογής με στόχο ένα Sky-Dweller ατσάλινο για πιό καθημερινό συν ένα Day-Date, το οποίο κανονικά για εσένα ίσως είναι καλύτερο να είναι 36-άρι. Όμως στο 36-άρι οι επιλογές από dials είναι λιγότερες, τα dial με διαμάντια στα hour markers είναι περισσότερα τον αριθμό διότι το 36-άρι προορίζεται πιό πολύ για το γυναικείο πληθυσμό πλέον, ειδικά μετά τον απεπαίσθητο επανασχεδιασμό της κάσας των 36mm λίγα χρόνια πριν. Αλλά και πάλι είμαι σίγουρος ότι και εδώ είσαι ξεκάθαρος αν θες το 40mm ή το 36mm, μια επιλογή βέβαια η οποία εξαρτάται ιδιαίτερα και από το τί μπορείς να βρεις σε αυτά, κι από πού...

Οπότε, ανακεφαλαιώνοντας, τί είπαμε;

Τίποτα. Και τα πάντα, και τίποτα. Reality και non-duality.

Εσύ ξέρεις ήδη καλύτερα, τί είναι πιό αρμόζων για εσένα.
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
movan,rpdrummer,Ef.orange,
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 09, 2023, 23:19:31 μμ »
Η πρωτη παραγραφος μου φαινεται λιγο "επιθετική" και με μια  μικρη διάθεση ειρωνειας...ισως να εχει να κανει με τον γραπτό λόγο και γι'αυτο και δε μενω...αλλα η λέξη "φλιπάρισμα" και η αναφορά στο λεξιλόγιό μου , κάπως μου χτυπησε (δεν συνηθίζω να βερμπαλίζω στα forums)
για την ιστορια , "χρήμα για κάψιμο" δεν εχω...τα λεφτα που δίνω στα ρολογια μου , τα σπούδασα και τα δουλευω πολλές ωρες την ημέρα . Δεν καπνίζω , δεν πινω , οποιοδήποτε αλλο hobby είχα το εκοψα...είναι το μόνο "προσωπικό" μου έξοδο εδω και μερικά χρόνια

στο καθαρά ωρολογιακό κομμάτι , η σκεψη για το daydate προεκυψε για τους εξης λόγους

1)εδω που εφτασα απο πλευράς budget , 10Κ ακόμα για να βρω το exit watch  δεν είναι παραλογο και δεν θα αποτελέσει προβλημα στην οικογένειά μου
2)Δεν θα βρίσκω καθε μήνα το συγκεκριμένο ρολοι. Ακόμα και να μην καταργηθει ποτε , πάντα θα είναι δυσευρετο.

Μακάρι να ειχα πρόσβαση και σε Patek σε τιμες retail , αλλά αυτό είναι κάτι που δεν εχω καταφέρει (και δεν θα το καταφέρω ποτέ)

Το sky-dweller σα μεγεθος ηταν μια χαρα εως ιδανικό  στο χέρι μου. Αισθανόμουν όμως κάπως "θύμα" να εχω 42Κ ρολοι με rubber...πάντα στα λεφτα αυτά σκέφτεσαι την επιλογή του full gold (by the way , το ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ sky rose gold με το blue-green dial εχει τιμη 52Κ....αν είναι δυνατόν...)
Η επιλογη της oysteflex daytona είχε (και έχει) να κάνει με το οτι κινείται οριακά under the radar (rubber λουρί , μαυρο bezel που "κόβει" το rose gold σε συγκριση πχ με ενα sky ή DD)

Σχετικά με το πόσο φοράω ενα rose gold ρολοι , η απάντηση ειναι λίγο εως ελάχιστα
Ποτέ στη δουλειά μου (ούτε καν rolex εκει) , σχεδόνποτέ με αγνωστους , πάντα με παρέα ή συγγενείς που ξέρουν την αγάπη μου (αντιστοιχα όπως κάποιος άλλος επιλέγει να δώσει 80Κ για αυτοκινητο)

Προφανως και ενα τετοιο ρολοι φοριέται πιο δυσκολα απο κάθε rubber με πολυτιμο μεταλλο...κανείς δεν αντιλέγει...

Σχετικά με το ROO , δεν καιγομαι να φύγει...εχει γινει το daily beater μου και αν δεν δεχθώ πρόταση στο chrono κοντά στα λεφτά που ζητάω , ειλικρινά προτιμώ να μείνει....ενδόμυχα , ξέρω οτι έχω βάλει price tag τετοιο ωστε να ΜΗΝ φύγει τελικα...(ειδικά με τη διόρθωση της αγοράς)

36αρι daydate δεν θα το αντέξω...είχα 36αρι datejust wimbledon και έφυγε σε ενα μήνα προς τη γυναίκα μου...οτιδήποτε κάτω απο 40mm μου φαίνεται μικρό

back to square one...το συγκεκριμενο dd ειχα τη χαρά να το δοκιμάσω με το eisenkiesel dial...σα μεγεθος ηταν θα έλεγα ιδανικό.....μπορω να με φανταστώ με rose gold DD;;
αναλογα με την περίσταση...ναι..πιο αραια απο μια oysterflex daytona...αλλά οχι οτι πάει θυριδα και το ξαναβρίσκω σε 10 χρόνια

είναι το sky πιο "συμφέρουσα" επιλογή;;
οικονομικά σιγουρα (μιλάμε πάντα για αγορα retail) αλλά ποτέ δεν με απασχολησε  κάτι τέτοιο , ουτε ποτέ αγόρασα ρολοι για να βγάλω κέρδος...αντίθετα , έχω χάσει λεφτα (ακομα και σε rolex)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

maestro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 10, 2023, 08:47:49 πμ »
Να μελετήσεις τώρα τη Μ.Εβδομάδα αναλυτικά το εκτεταμένο σχόλιο του φιλοσόφου Τανγκερίνου και μετά να πάρεις την απόφασή σου. Είναι σημαντικό να έχουμε τέτοια μυαλά δίπλα μας και να μας αγγίζει έστω και λίγο η αύρα και η σοφία τους. Εγώ βαρέθηκα στην τρίτη σειρά βέβαια και σταμάτησα, αλλά θεωρώ πως κάθε μέλος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να βαδίσει στα χνάρια της γραφής Του... Είθε το μέγα αυτό ποστ να φωτίσει την απόφαση και τις κινήσεις σου. Αμήν. Και καλή Ανάσταση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 10, 2023, 14:26:55 μμ »
Καλησπέρα σας!
Καλησπέρα, αγαπητέ @ Chameleon. Προσωπικά, θα σας έλεγα να μην κάνετε καμία κίνηση αγοράς. Είναι κάπως οξύμωρο το δίλλημα που αναφέρεται στο νήμα, ειδικά τέτοιας κατηγορίας ρολογιών, αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, όταν ήδη έχετε αναφέρει, σε ανύποπτο χρόνο, πως δεν κρατάτε ρολόι για μεγάλο διάστημα. Ίσως, θα ήταν συνετό, ένα τέτοιο δίλλημα, να το θέσετε μόνο σε ιδιωτική συζήτηση με στενούς σας φίλους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 10, 2023, 14:38:21 μμ »
Το έχω εννοείται συζητήσει με φίλους και δικούς μου ανθρώπους αλλά δεν έχουν όλοι τις γνώσεις έγκριτων μελών ένας forum αφιερωμένου στα ρολογια...

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον κλείνω προς την επιλογή του green Sky-Dweller

Το dd δε χάνεται.. Μπορεί να περιμένει..

Ίσως σε 5 ή 7 χρόνια να κληθω να το πληρώσω παραπάνω (αν λάβω υπόψιν την αντικειμενικά συμφέρουσα πρόταση που μου έγινε για την Daytona), αλλά μάλλον θα προτιμήσω ένα ρολόι για κάθε μέρα

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 10, 2023, 15:17:04 μμ »
Καλησπέρα σας!
Καλησπέρα, αγαπητέ @ Chameleon. Προσωπικά, θα σας έλεγα να μην κάνετε καμία κίνηση αγοράς. Είναι κάπως οξύμωρο το δίλλημα που αναφέρεται στο νήμα, ειδικά τέτοιας κατηγορίας ρολογιών, αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, όταν ήδη έχετε αναφέρει, σε ανύποπτο χρόνο, πως δεν κρατάτε ρολόι για μεγάλο διάστημα. Ίσως, θα ήταν συνετό, ένα τέτοιο δίλλημα, να το θέσετε μόνο σε ιδιωτική συζήτηση με στενούς σας φίλους.

Τι κύριος είστε αγαπητέ @Ef.orange, σε αντίθεση με κάποιους άλλους..  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 10, 2023, 16:52:27 μμ »
Τι κύριος είστε αγαπητέ @Ef.orange, σε αντίθεση με κάποιους άλλους..  ;D

Καλησπέρα, αγαπητέ @ Beastaras. Συμφωνώ, η ευγένεια είναι ιδανικό πεδίο χλευασμού.
Όπως κι αν έχει, δεν μπορώ, προσωπικά, να είμαι χρήσιμος σε οτιδήποτε στο συγκεκριμένο νήμα. Σας διαβάζω με ενδιαφέρον.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gmaras

• Sr. Member
    • Προφίλ
Rolex Daytona Oysterflex rose gold + Sky-Dweller SS Green dial vs Rolex Day-Date rose gold olive dia
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 10, 2023, 17:30:42 μμ »
Λοιπόν Παναγιώτη, να σου πω πρώτα για την oysterflex… Το θεωρω ένα πανέμορφο ρολόι και σίγουρα την προτιμάω από οποιαδήποτε ατσάλινη η TT Daytona. Ναι είναι λίγο μικρό ρολόι αλλά όχι σε βαθμό όπως το 36αρι dj που είχες… Άσε που επειδή υπάρχει και το 41 (39 στην πράξη) σου φαινόταν πολύ μικρό όπως κι εμένα. Η Daytona όμως είναι αυτή και με το rubber το οποίο μου αρέσει πολύ σε συνδυασμό με το πολύτιμο μέταλλο, δίνει ένα sport νεανικό ύφος κάτι που κρίνοντας από το στυλ σου, σου ταιριάζει απόλυτα! Αν και λάτρης του ροζ χρυσού όλως παραδόξως για κάποιο λόγο μου αρέσει περισσότερο σε κίτρινο χρυσό η συγκεκριμένη αλλά αυτά είναι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

Το skydweller είναι ένα ρολόι που δεν ασχοληθεί ιδιαιτέρα μαζί του γιατί μου αρέσει κυρίως το μπλε και το μπλε κοστίζει τόσο -αν θέλεις να το βρεις- που δε με πάει ταμείο… Λίγο το μέγεθος του, λίγο το πάχος του με βγάζει κάπως από τη φιλοσοφία του datejust που όπως έχω ξαναπεί είναι το τέλειο ρολόι για εμένα! Δεν παύει να είναι ένα πολύ αξιόλογο κι εμφανίσιμο ρολόι!

Εφόσον λοιπόν το datejust είναι το τέλειο, το DD δε θα μπορούσε να ήταν κάτι λιγότερο άρα το συμπέρασμα είναι πως το DD είναι ότι πιο ωραίο υπάρχει σε ΡΟΛΕΞ και «το συγκεκριμένο» με το olive dial και το ροζ χρυσό είναι το απόλυτο!!! Επίσης η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο! Ότι είναι, είναι θέμα στυλ… Να το υποστηρίζεις! Αν εξαιρέσουμε τους κινδυνους για εμένα είναι οτι πιο τοπ κυκλοφορεί. Δε με ενδιαφέρουν τα complications, δε με τρελαίνουν τα ap η τα pp! Αν έπαιρνα ρολοι σε αυτά τα λεφτά θα έπαιρνα αυτο το DD!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
Chameleon,
No reactions
Members reacted like:
Chameleon,
No reactions
Γιώργος

maestro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 10, 2023, 20:34:37 μμ »
Στα σοβαρά τώρα, κρατά τη Daytona και πάρε και τα δύο που είπες, το olive κ το πράσινο sky. Έτσι κι αλλιώς όσο περισσότερα Rolex έχεις, τόσα περισσότερα χρήματα θα βγάλεις στο μέλλον.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions