Γεια σας,
Ονομάζομαι Σπύρος, είμαι 50 περίπου ετών, μαθηματικός και κατοικώ στην Αθήνα.
Από μικρός ειχα μια αγαπη για τα ρολόγια. Πάντα ήθελα να φοράω και να κατέχω ενα ομορφο ρολόι. Κατάφερα και απόκτησα καποια και περίεργα και καλά κομμάτια. Παλαιοτερα ειχα την νοοτροπία να μην πουλάω οσα κατέχω αλλα εδω και καποιο καιρο και πουλάω και αγοράζω και ανταλλασω.
Χωρις χρονολογική σειρα μερικά απο τα ρολόγια που κατέχω η περάσανε απο το χέρι μου.
Σε δεύτερο χρόνο θα ανεβάσω και κάποιες φωτογραφίες απο τα παλαιότερα.
Λίγο διάσπαρτα και λίγο με χρονολογική σειρά:
Απο τα 20 μεχρι τα 30 μου ειχα σχεδον μονιμα στο χερι το
των 90s σε κίτρινο καντραν:
Αυτό το ρολόι πραγματικά το αγάπησα. Δυστυχως πριν λίγα χρόνια σταμάτησε να λειτουργεί. Μου ζήτησαν αρκετά χρήματα για επισκευη και αντι να τα δώσω βρήκα ενα σχεδον καινουριο ιδιο με μαύρο καντράν. Η παγίδα που επεσα ηταν ναι μεν σαν καινουριο αλλα δεν λειτουργουσε το βυθόμετρο που δοκίμασα μετα απο πολύ καιρό οταν βρεθηκα σε θάλασσα. Οχι οτι ειμαι επαγγελματιας δύτης αλλα θέλω ολα να λειτουργούν στην εντελεια σε οτι εχω. Οπως και αν ειναι ομως το εχω το μαυρο. Δεν το πολυφοράω γιατι όσο μεγαλώνω εκτιμησα την ευκολια ενος sleek ρολογιού στο χέρι. Θα αναφερθώ παρακατώ και σε αυτό.
Εν παραλληλω ειχα και της εποχής το Tag Heuer SEL σε χρυσό/ασημί:
Aυτό πλέον δεν το εχω. Απόκτησα ομως πέρσι δυο κομματια απο εκεινη την εποχη. Ενα σε 34 κασα και ενα σε 37. Το 37 το φόρεσα συνεχομενα περιπου 1.5 χρόνο. Εχω απολαύσει την αίσθηση αυτου του ρολογιού. Την άνεση του. Δεν μου εχει πιασει ουτε μια φορα μια τρίχα. :-)
Παράλληλα με όλα αυτα περάσανε και αρκετα Casio, Seiko κλπ απο τα χέρια μου. Περα βέβαια απο τα αναλώσιμα smartwatch Κλπ που πλεον εχω απαρνηθεί πλήρως και δια παντώς.
Μετά τα 35 μου που κατάφερα να αποκτησω πιο ακριβά κομμάτια αγόρασα ενα
Rolex Sea Dweller 16600Το ειχα πάρει γιατι δεν ειχε το cyclops ΑΛΛΑ ειχε ημερομηνία. Ηταν ενα αθάνατο ρολόι στην ουσία (ή στο μυαλό μου) ΑΛΛΑ λόγω μεγάλου πάχους και βάρους, μου ήταν ενα άβολο ρολόι στην καθημερινή χρήση.
Το πούλησα με σχετικά βαριά καρδιά και θα έλεγα ότι ήμουν αρκετά άτυχος καθώς το ειχα πούλησει την εποχή ακριβώς που άρχισαν αυτά να εκτινάζονται. Σημερα θα εβγαζα μια μικρη μικρη περιουσία στην άριστη κατάσταση που το είχα.
Μετά απο αυτό αγόρασα επίσης ένα
Tag Heuer Monaco Calibre 12Στην εντελώς κλασική εκδοχή του. Μπλε καντράν, μπλε λουράκι.
Ενας μαθηματικός επιτρέπεται να φοράει ΜΟΝΟ τετράγωνο ρολόι οπως λεγαμε στα αστεια στο πανεπιστήμιο. :-)
Αριστο και ομορφο ρολόι όμως και πάλι "αβολο" για κάθε μερα η έστω συχνή χρήση. Πάλι πολύ μεγάλο πάχος και αρκετά βαρύ.
Αυτό έφυγε πρόσφατα από τα χέρια μου και απόκτησα στη θέση του ενα αρκετα ταλαιπωρημενο Rolex Submariner 14060 Νο Date του 1997 περιπου.
Θα έλεγα οτι με βολεύει αρκετά στην καθημερινή χρήση. Πολύ πιο άνετο απο το Sea Dweller και ενδεχομένως και η απόδειξη ότι στην αρχική μου αγορά ισως να ειχα κανει λαθος επιλογή αναζητώντας το κάτι πιο ιδιαίτερο (περα των αλλων χαρακτηριστικων το sea dweller ειναι απο τα λιγα αν οχι το μοναδικο που εχει χαραγμενη πλάτη) ενω το πιο "απλό" σαφώς ηταν πιο άνετο και "σοφή" επιλογή.
Επέστρεψα σε Rolex αν και την θεωρώ παρεξηγημένη μάρκα τουλάχιστον στην Ελλαδα, δεν γνωρίζω για εξωτερικό γιατι μου δόθηκε η ευκαιρία. Ηθελα την απλότητα της όψης αλλα και η φθορά που εχει το δικο μου το κάνει λιγότερο φανταχτερό. Το sea dweller που το ειχα κουτα αν και ατσαλινο χωρις χρυσο κλπ ειχε τετοια λάμψη που σχεδόν προκαλούσε. Οπως και αν εχει ειπα μετα τα 50 να επιστρεψω εστω και σε ενα vintage Κομματι εκει που μου άρεσε.
Είναι στην κατοχή μου και κάποια άλλα κομμάτια τα οποία μπορεί και να ειναι ενδιαφέροντα ως ρολόγια αλλα δεν ειναι προχειρα στο νου μου τώρα. Σιγουρα 2 Seiko των 60-70s οχι ομως καλοδιατηρημενα και καποια αλλα πιο σύγχρονα.
Θα επανέλθω σε δεύτερο χρόνο και απο πραγματικες φωτογραφίες.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας, καλώς σας βρίσκω.