Αποστολέας Θέμα: Rolex Submariner 14060. Reborn or not?  (Αναγνώστηκε 4516 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος prof

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Rolex Submariner 14060. Reborn or not?
« στις: Μάιος 05, 2023, 21:19:31 μμ »
Κατέχω ένα Rolex Submariner 14060 χρονολογίας περίπου 1997 και χρειάζομαι τις συμβουλές εμπειροτερων.

Παραθέτω πρώτα τις δικές μου σκέψεις.

Το ρολόι ήρθε στην κατοχή μου αρκετά ταλαιπωρημένο. Και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά στο dial.

Η ταλαιπωρία απέξω δεν με ενοχλεί τόσο γιατί προτιμώ να μην έχει την εκτυφλωτική γυαλάδα του Καινούργιου.

Κάνω μια εκτίμηση χωρίς να είμαι βέβαιος ότι το ρολόι δεν έχει γυαλιστεί ποτέ όποτε πρέπει να είναι το εντελώς μαμά το έξω του. Κοίταξα με ένα ισχυρό Μεγεθυντικό που έχω και νομίζω ότι διακρίνω το συριτι μεταξύ γυαλιστερό και ματ κομμάτι της κάσας που συνήθως χάνεται όταν γυαλιστεί μια κάσα.

Το μέσα του το καντράν είναι αρκετά αλλοιωμένο πιθανολογώ από υγρασία. Δεν είμαι βέβαιος. Όμως και το tritium έχει αλλοιωθεί σε κάποια σημεία και το ίδιο το καντράν έχει αρκετή ταλαιπωρία και μάλιστα και ένα δυο σημάδια. Πιθανολογώ ότι όταν έγινε σέρβις στο ρολόι δεν το χειρίστηκε σωστά οποίος του το έκανε. Η αλλοίωση δλδ μπορεί να δικαιολογείται από υγρασία στο παρελθόν αλλά τα σημάδια είναι ίσως από καλή χρήση όταν βγήκε ο μηχανισμός από την κάσα. Το ίδιο ισχύει και για τους δείκτες.

Σαν λειτουργία το ρολόι χάνει σταθερά περίπου 20 δευτερόλεπτα την ημέρα. Σέρβις στο ρολόι έχει γίνει περίπου πριν 4-5 χρόνια (ή και περισσότερα. Δεν είμαι βέβαιος).

Οι σκέψεις που κάνω και χρειάζομαι την βοήθεια είναι οι επόμενες:

1) όχι άμεσα αλλά θα του κάνω κάποια συντήρηση. Αν πάω στην ρόλεξ κατά 99% θα απαιτήσουν αλλαγή του καντράν και των δεικτών και το θεωρώ και λογικό καθώς δεν θα μπορούν να μου δώσουν την εγγύηση τους με καντράν και δείκτες που ενδεχομένως «χάσουν» κάποιο κομμάτι και πάει στο μηχανισμό.

Αν πάει στην Ρόλεξ το ρολόι για πλήρες σέρβις/ καντράν / δείκτες να υπολογίζω 1500 ευρώ; Λέω λίγα λέω αρκετά; Εννοείται χωρίς γυάλισμα. Δεν ξέρω αν το γυάλισμα το χρεώνουν έξτρα. Φυσικά μπορεί να χρειαστεί ο μηχανισμός και εξαρτήματα που να έχουν φθορά και να ανεβεί. Απλά πριν πάω αυτοπροσώπως θα ήθελα μια εκτίμηση από κάποιον με εμπειρία.

Έχω διαβάσει σε φόρουμ εξωτερικού ότι η ρόλεξ αναλαμβάνει ρολόι για επισκευή κλπ μέχρι 25 ετών. Γνωρίζετε αν ισχύει κάτι τέτοιο η έχω καταλάβει λάθος; Έχει πάει κάποιος ρόλεξ άνω των 30 ετών στην ελληνική ρόλεξ για συντήρηση ανακατασκευή και το δέχτηκαν;

2) αν θελήσω να κρατήσω το τραυματισμένο καντράν ώστε το ρολόι να παραμείνει εντελώς μαμά διακρίνετε όντως τον κίνδυνο το καντράν και οι δείκτες μελλοντικά να δημιουργήσουν πρόβλημα; Αν όχι απευθύνομαι επομένως σε κάποιον εκτός αντιπροσωπείας για ένα πλήρες σέρβις χωρίς να πειράξει τίποτα άλλο στο ρολόι;

Σε αυτή την περίπτωση θα εκτιμούσα με ΠΜ συστάσεις σας για τεχνίτες με μεράκι και εμπειρία.

Το ρολόι πιθανόν θα το κρατήσω για χρόνια και ίσως γεράσω μαζί του (αν καταφέρω και γεράσω). Με ενδιαφέρει όμως να διατηρήσει μια αξία.

Αν πάει στην αντιπροσωπεία ενδεχομένως αποκτήσει αξία μαζί με την απόδειξη συντήρησης αλλά ταυτόχρονα θα είναι και ένας μικρός Φρανκενστάιν. Με καινούριο καντράν και δείκτες. Και φθαρμένο το έξω που θέλω δεν ξέρω μήπως τελικά γίνει ένα άσχημο πράγμα.

Παραθέτω μερικές φωτογραφίες.

Κάθε επισήμανση και σκέψη  είτε εδώ στο νήμα είτε σε ΠΜ θα μου ήταν πολύτιμη.

Ευχαριατω προκαταβολικά.

Σπυρος

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tigergreg

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Rolex Submariner 14060. Reborn or not?
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 05, 2023, 21:35:47 μμ »
Καθαρισμα  μεσα-εξω, γυαλισμα  και  σερβις  στην  επισημη  αντιπροσωπεια  και  τιποτα  αλλο  αν

ηταν  δικο  μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Alexandros00

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 05, 2023, 21:45:55 μμ »
Υπάρχει ο κίνδυνος,αμυδρός μεν,υπαρκτές δε,επειδή βλέπω στους δείκτες να λείπουν κομματάκια τριτιο, να φύγει κάποιο ενώ δουλεύει το ρολόι και να σου κάνει πιο μεγάλη ζημιά από όσο μπορείς να φανταστείς.
Ισχύει αυτό που έγραψες για τη ρολεξ, κάνει σέρβις σε ρολόγια μέχρι 30 ετών,όχι 25 αλλά 30.
Στη θέση σου,επειδή φανερά είναι ενα ρολόι που το αγαπάς,θα το πήγαινα στην επίσημη για σέρβις.

Στάλθηκε από το SM-S908B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 05, 2023, 21:46:17 μμ »
Να αλλάξει και Dial ,οπωσδήποτε.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 05, 2023, 22:00:00 μμ »
Α, είχες και εδώ ερώτηση.

Θα στα πώ αναλυτικά.  :)

Το ρολόι, έχει δεδομένα πάρει υγρασία. Αυτά στο καντράν, είναι μαλλον ψιλο-οξειδώσεις.

Επίσης, η τσιμούχα στην κορώνα, είναι πατημένη τελείως, οπότε, αναλογικά είναι και όλες οι άλλες. Οπότε, μην το βρέχεις προς το παρόν.

Θα τα πούμε σιγά - σιγά. Πρέπει να γράψεις 50 αναρτήσεις πρώτα  :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 05, 2023, 22:00:21 μμ »
Αν πραγματικά σκοπεύεις να το κρατήσεις και να γεράσεις μαζί του, στείλτο στην Rolex να το περιποιηθούν και να το κάνουν καινούριο. Δεν υπάρχει λόγος δλδ να το κρατήσεις στην τωρινή του κατάσταση, είτε εμφανισιακά (τα σημάδια δεν είναι δικά σου, δεν είναι ιστορία σου), είτε ως σετ εξαρτημάτων.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 05, 2023, 22:01:23 μμ »
ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ πριν τα ακούσεις όλα.

Επιπόλαιες κινήσεις και βιαστικές, ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ αξία και χρήμα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος prof

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 05, 2023, 22:10:13 μμ »
Όχι δεν βιάζομαι!

Σάμπως είναι και φουσκωμένη η τσέπη μου για να έχω άνεση επιλογής της ακριβότερης λύσης;

Για αυτό αναζητώ την χρυσή τομή. :-)

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Διαβάζω με προσοχή καθώς μαθαίνω πολλά και όσα δεν γνωρίζω εγώ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 05, 2023, 22:18:33 μμ »
Όχι δεν βιάζομαι!

Σάμπως είναι και φουσκωμένη η τσέπη μου για να έχω άνεση επιλογής της ακριβότερης λύσης;

Για αυτό αναζητώ την χρυσή τομή. :-)

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Διαβάζω με προσοχή καθώς μαθαίνω πολλά και όσα δεν γνωρίζω εγώ.

Ετσι, σιγά σιγά, θα καταλήξουμε στην καλύτερη λύση, μια και υπάρχουν πολλές παράμετροι που θα πρέπει να λάβεις υπ όψιν.

Δεν είναι μονοπαραγοντικό το θέμα. Ειναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, και κάθε μία έχει πολλαπλές όψεις.

Υπομονή, νηστεία και .....προσευχή στον άρχοντα των ...........ρολογιών.  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 05, 2023, 22:21:44 μμ »
Μεγάλε Μανιτου, αύριο το πρωί καθώς ξημερώνει,ας ανοίξω τα μπιρμπιλωτα μου ματάκια και να βρω δίπλα στο μαξιλάρι μου, ένα ρολόι ,οτιδήποτε....

Αρχαία προσευχή

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 05, 2023, 22:24:15 μμ »
Μεγάλε Μανιτου, αύριο το πρωί καθώς ξημερώνει,ας ανοίξω τα μπιρμπιλωτα μου ματάκια και να βρω δίπλα στο μαξιλάρι μου, ένα ρολόι ,οτιδήποτε....

Αρχαία προσευχή

Δεν θα βρείς τίποτα !

Τους μπέρδεψες και δημιούργησες έριδες. :-[

Που προσευχήθηκες ?

Στον Μάνιτου ?
Στον Μανίτου ?
Στον Μανιτού ?

Ξέρεις, αυτά, πρέπει να είναι ξεκάθαρα, δεν σηκώνουν παρανοήσεις.  :P :P :P :P :P
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 05, 2023, 22:27:40 μμ »

Είναι αυτός που προσεύχονται ο μπλεκ και ο Ινδιάνος ο φίλος του που έμπλεκε συνέχεια

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος prof

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 05, 2023, 22:32:48 μμ »
Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε μια εκτίμηση κόστους υπάρχει μήπως κάποια ανάλογη εμπειρία η υπολογισμός;

Πλήρες σέρβις σε έναν μερακλή έμπειρο ωρολογοποιο τι τάξη μεγέθους κόστος υπολογίζω; Αφήνουμε εκτός οτιδήποτε αισθητικό και μιλάμε μόνο για καθαρισμό λίπανση μηχανής.

Αν σκεφτούμε για Ρόλεξ σερβις για καντράν, δείκτες, πλήρες σερβις τι τάξη μεγέθους είμαστε; Αν βέβαια δεν υπάρχουν εξαρτήματα στη μηχανή που θα χρειαστούν αντικατάσταση και ίσως ανεβάσουν το κόστος. Αν δεν υπάρξει δλδ κάτι έξτρα στην επίσκευη έχει τύχει σε κάποιον κάτι ανάλογο σε επισκευή να έχω μια εικόνα;

Επίσης είτε στο επίσημο είτε σε μη εξουσιοδοτημένο η εκτίμηση κόστους γίνεται επιτόπου μετά από κάποιο ραντεβού η πρέπει να μείνει τπ ρολόι εκεί ακόμα και για την εκτίμηση;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 05, 2023, 22:52:04 μμ »
Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε μια εκτίμηση κόστους υπάρχει μήπως κάποια ανάλογη εμπειρία η υπολογισμός;

Πλήρες σέρβις σε έναν μερακλή έμπειρο ωρολογοποιο τι τάξη μεγέθους κόστος υπολογίζω; Αφήνουμε εκτός οτιδήποτε αισθητικό και μιλάμε μόνο για καθαρισμό λίπανση μηχανής.

Αν σκεφτούμε για Ρόλεξ σερβις για καντράν, δείκτες, πλήρες σερβις τι τάξη μεγέθους είμαστε; Αν βέβαια δεν υπάρχουν εξαρτήματα στη μηχανή που θα χρειαστούν αντικατάσταση και ίσως ανεβάσουν το κόστος. Αν δεν υπάρξει δλδ κάτι έξτρα στην επίσκευη έχει τύχει σε κάποιον κάτι ανάλογο σε επισκευή να έχω μια εικόνα;

Επίσης είτε στο επίσημο είτε σε μη εξουσιοδοτημένο η εκτίμηση κόστους γίνεται επιτόπου μετά από κάποιο ραντεβού η πρέπει να μείνει τπ ρολόι εκεί ακόμα και για την εκτίμηση;

Επειδή έτυχε πριν μια βδομάδα να περασω από το σερβίς της ψυχομάνας, είχε πάει πριν από μένα το ρολόι του για σέρβις, γυάλισμα κλπ ένας ηλικιωμένος κύριος. Επιτόπου, το παρέδωσε σε δυο ευγενέστατες κύριες, οι οποίες με την σειρά τους το έδωσαν πίσω στους τεχνικούς. Μετά από λίγο, εμφανίστηκε ένας τεχνικός και είπε στον ενδιαφερόμενο τι πρέπει να αλλαχθεί, σερβιριστεί κλπ και αμέσως μετά το κόστος. Ο εν λόγω κύριος συμφώνησε με την τιμή που του είπε και το παρέδωσε για σέρβις, αν όμως θεωρούσε ότι δεν τον συμφέρει μπορούσε να πάρει πίσω το ρολόι του και να αποχωρίσει..;)
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,prof,
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 05, 2023, 23:33:44 μμ »

Επειδή έτυχε πριν μια βδομάδα να περασω από το σερβίς της ψυχομάνας, είχε πάει πριν από μένα το ρολόι του για σέρβις, γυάλισμα κλπ ένας ηλικιωμένος κύριος. Επιτόπου, το παρέδωσε σε δυο ευγενέστατες κύριες, οι οποίες με την σειρά τους το έδωσαν πίσω στους τεχνικούς. Μετά από λίγο, εμφανίστηκε ένας τεχνικός και είπε στον ενδιαφερόμενο τι πρέπει να αλλαχθεί, σερβιριστεί κλπ και αμέσως μετά το κόστος. Ο εν λόγω κύριος συμφώνησε με την τιμή που του είπε και το παρέδωσε για σέρβις, αν όμως θεωρούσε ότι δεν τον συμφέρει μπορούσε να πάρει πίσω το ρολόι του και να αποχωρίσει..;)

Αυτό πρέπει να το κάνεις. Θα πάς να πάρεις μια πρώτη εκτίμηση.

Εδώ, η απόφαση, είναι οικονομοτεχνική.

Πρέπει να δείς το κόστος και την αξία που θα έχει μετά.

Αλλο να κάνεις ένα σερβις λειτουργίας, καθαρισμό - λίπανση, και άλλο ανακατασκευή.

Με την απλή συντήρηση, έχεις ένα vintage συντηρημενο, με ανακατασκευή, έχεις ένα ρολόι, ....Φρανκενστάϊν, που από πλευράς αξίας, χάνει. Οπότε, ή το παντρεύεσαι, ή χάνεις χρήμα.

Οπότε, ηρεμία, θέλεις πολλά στοιχεία πριν αποφασίσεις  ;)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
prof,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.