Αποστολέας Θέμα: Ρε πού πάμε;;;  (Αναγνώστηκε 2996 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Ρε πού πάμε;;;
« στις: Ιούνιος 10, 2023, 09:37:19 πμ »
Όπως έλεγε ο αείμνηστος Βασίλης Αυλωνίτης "Ρε πού πάμε;".

Ήπια καφέ χθες με φίλο. Η συζήτηση μεταξύ άλλων κινήθηκε γύρω από τις τιμές των ρολογιών είτε καινούριων είτε προϊδιόκτητων.
Ο φίλος λοιπόν βλέπει σε ένα βάθος χρόνου πτώση τιμών ή πιο σωστά επάνοδο εκπτώσεων. Δεν κινήθηκε βέβαια η κουβέντα στα AP ή στα ΡΡ μιας και αυτοί έχουν περιορισμένη παραγωγή και τιμές πολύ μακριά από τις Rolex, Cartier, Omega.

Η βάση για αυτή την πρόβλεψη στηρίζεται στο εξής σκεπτικό.
Ποια είναι η ηλικιακή ομάδα των luxury watches;
Θα έλεγα ότι αμφότεροι συμφωνήσαμε στην ηλικία των 35+. Εκεί γύρω στα 35 με 55(60) είναι οι ηλικίες που συντηρούν την αγορά των luxury ρολογιών. Προφανώς και κάποιος θα πει "εγώ πήρα το πρώτο μου ακριβό ρολόι στα 29 μου" ή "εμένα ο παππούς μου πήρε προχθές ένα Cellini". Μιλάμε για την πλειοψηφία.

Αυτή λοιπόν η ηλικιακή ομάδα με αυτό το lifestyle και αυτές τις αγοραστικές συνήθειες, φαίνεται να μην ανανεώνεται. Οι σημερινές γενιές των 25χρονων ή των 30ρηδων έλεγε ο φίλος γενικά δεν φορούν ρολόι και από αυτούς κάποιοι φορούν smart watch.

Λαμβάνοντας υπόψη τη νέα επένδυση της Rolex σε εγκαταστάσεις που οδηγεί προφανώς σε αύξηση της παραγωγής χωρίς όμως να εισέρχονται νέοι αγοραστές σε ρυθμούς ανάλογων αυτών που αποχωρούν, οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι αυτό ίσως φέρει κορεσμό και συνεπώς μείωση τιμών.

Εδώ υπάρχει επίσης ένα σκεπτικό (εάν είναι ορθό το σκεπτικό και η αίσθηση που αποκομίζουμε) παγκόσμιας κλίμακας. Δεν μιλάμε δηλαδή για κορεσμό της Ευρώπης, αλλά να! υπάρχει η Αμερική ή κορεσμός Αμερικής, αλλά νάσου η Κίνα. Ίσως δηλαδή είναι φαινόμενο παγκόσμιο που συνδυάζει τις αγοραστικές συνήθειες.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Ρε πού πάμε;;;
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 10, 2023, 09:54:08 πμ »
Ακόμα και σε αυτό το σενάριο να πάμε, οι δύο ετήσιες αυξήσεις των τιμών καταλόγου από δω και στο εξής, θα κρατήσουν τις τιμές των R στα ύψη. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι σε δύο χρόνια θα είναι πάλι πολύ ψηλά, ίσως εκεί που ήταν αρχές του 22. Αυτό είναι βέβαια προσωπική εκτίμηση όπως είπα, αν και στο παρελθόν έχω πέσει μέσα. Έλεγα στο άλλο φόρουμ το 2019 ότι το Pepsi και το hulk θα εικοσαρίσουν και έτρωγα ντομάτες. Τελικά πέρασαν το 20 και τα δύο. Ίδωμεν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος rpdrummer

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 10, 2023, 10:05:31 πμ »
Προβλέψεις τώρα.. ο καθέ ένας το βλέπει αλλιώς και δε μπορείς να κρίνεις την πρόβλεψη του άλλου. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.

Ανεξαρτήτως ρολογιών, πιστεύω ότι καμιά εταιρεία δεν ρίχνει τις τιμές στο προϊόν. Μιλώντας και για τα ρολόγια, οι τιμές καταλόγου μόνο ανεβαίνουν.
Αν στο παρελθόν είχαν πέσει (για τιμές καταλόγου μιλάμε), δεν το γνωρίζω. Αν ισχύει πάω πάσο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 10, 2023, 10:07:52 πμ »
Προβλέψεις τώρα.. ο καθέ ένας το βλέπει αλλιώς και δε μπορείς να κρίνεις την πρόβλεψη του άλλου. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.

Ανεξαρτήτως ρολογιών, πιστεύω ότι καμιά εταιρεία δεν ρίχνει τις τιμές στο προϊόν. Μιλώντας και για τα ρολόγια, οι τιμές καταλόγου μόνο ανεβαίνουν.
Αν στο παρελθόν είχαν πέσει (για τιμές καταλόγου μιλάμε), δεν το γνωρίζω. Αν ισχύει πάω πάσο.

Μόνο την Breitling θυμάμαι πριν κάνα 2-3 χρόνια που είχε κάνει μια μικρή μείωση τιμών σε κάποια συγκεκριμένα μοντέλα…
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Chameleon

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 10, 2023, 10:14:05 πμ »
Ας ξεκινήσουμε από την αρχή

Καμία σχέση το κοινό της AP και της Patek με αυτό της rolex

Ακόμα κι να διπλασιάσει την παραγωγή η τελευταία, η ζήτηση θα είναι πάντα μεγαλύτερη και θα υπερκαλύπτει την παραγωγή..

Οι τιμές των rolex έχουν όντως πέσει αλλά ουσιαστικά μιλάμε για διόρθωση μιας παράλογη κατάστασης και όχι για κατακρήμνιση

Υπάρχουν ακόμα φανατικοί που δίνουν 30Κ για daytona panda (Πρόσφατη εμπειρία από γνωστό μου με μεγάλη συλλογή από rolex και με πρόσβαση σε AD)
Μιλάμε για σχεδόν τιμή διπλάσια της retail

H AP και η Patek (ακόμα περισσότερο) έχουν περιορισμένη παραγωγή, περιορισμένο δίκτυο και περιορισμένο κοινό

Δεν είναι εύκολο να πουλήσεις ρολόι τους. Εκτός αν μιλάμε για Royal Oak ή aquanaut /nautilus

Όλα τα υπόλοιπα είναι δύσκολα στην πώληση/μεταπώληση και απευθύνονται σε ειδικό κοινό

Προσωπική εμπειρία : το ΑΡ μου το έχω στο chrono εδώ και 9 μήνες και έχω δεχθεί κάτι προσφορές της πλάκας
Την Oysterflex Daytona με το που ψέλλισα ότι σκέφτομαι να τη δώσω, έχω ήδη δύο προτάσεις για αγορά

Αυτά βλέπω και φοβάμαι να κάνω κίνηση προς Patek (annual calendar)

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 10, 2023, 10:15:15 πμ »
Οι σοβαρές εταιρείες, δεν κάνουν εκπτώσεις/ μειώσεις τιμών, γιατί ξαφνικά, ο πελάτης θα θυμώσει που πλήρωσε κάτι παραπάνω από κάποιον άλλον. Αυτό, είναι απαράδεκτο, ειδικά σε είδη πολυτελείας.

Μπορεί μόνον να κάνει προσφορά, σε είδος που πλέον καταργείται.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 10, 2023, 10:21:00 πμ »

Ακόμα κι να διπλασιάσει την παραγωγή η τελευταία, η ζήτηση θα είναι πάντα μεγαλύτερη και θα υπερκαλύπτει την παραγωγή..

Οι τιμές των rolex έχουν όντως πέσει αλλά ουσιαστικά μιλάμε για διόρθωση μιας παράλογη κατάστασης και όχι για κατακρήμνιση

Υπάρχουν ακόμα φανατικοί που δίνουν 30Κ για daytona panda (Πρόσφατη εμπειρία από γνωστό μου με μεγάλη συλλογή από rolex και με πρόσβαση σε AD)

H AP και η Patek (ακόμα περισσότερο) έχουν περιορισμένη παραγωγή, περιορισμένο δίκτυο και περιορισμένο κοινό

Δεν είναι εύκολο να πουλήσεις ρολόι τους. Εκτός αν μιλάμε για Royal Oak ή aquanaut /nautilus

Όλα τα υπόλοιπα είναι δύσκολα στην πώληση/μεταπώληση και απευθύνονται σε ειδικό κοινό

Προσωπική εμπειρία : το ΑΡ μου το έχω στο chrono εδώ και 9 μήνες και έχω δεχθεί κάτι προσφορές της πλάκας
Την Oysterflex Daytona με το που ψέλλισα ότι σκέφτομαι να τη δώσω, έχω ήδη δύο προτάσεις για αγορά

Της ίδιας άποψης είμαι κι εγώ. Υπάρχουν τα ρολόγια και τα Rolex. Τα δεύτερα εκτός από όμορφα και ποιοτικά κομμάτια, είναι και πραγματικό currency. Τα λιώνεις και σε πληρώνουν όταν τα βαρεθείς. Και αν δεν τα βαρεθείς, ακόμα καλύτερα, πασάρεις ένα μικρό θησαυρό στους επόμενους.

Βασικά ακούγεται αστείο, αλλά αν πέσεις σε τρελή ουρά στην τράπεζα και χρειάζεσαι να σηκώσεις μετρητά, ίσως είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να ρευστοποιήσεις ένα Rolex. Αληθινή ιστορία, ειδικά πέρσι και πρόπερσι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 10, 2023, 10:27:10 πμ »

Θα συμφωνήσω σε όλα.

Άριστα διατυπωμένα, απλά, και με σωστή προσέγγιση. Εύγε.

Η ρολεξ, δεν κανει επενδύσεις για το τίποτα. Ξέρει τι κάνει. Πάντα θα υπάρχει κοινό για τις ριτειλ τιμές, που κατά τύχη δεν θα τις βρίσκεις, μια και η ζήτηση θα είναι ( τυχαία ) παραπάνω από την οιαδήποτε παραγωγή.

Η συγκεκριμένη, κάνει μια εμπορική πολιτική, που είναι .....as long as the sun shines and the grass grows, κάτι που δεν μπορούν να κ;νουν πολλοί, μια και απαιτήθηκε πολυυυυυυυυυς χρόνος για την καθιέρωση.

Ειδικά για τα σπορ μοντέλα, η παράδοση ( από τότε που υπάρχουμε ) είναι η βάση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος jb

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 10, 2023, 10:50:47 πμ »
Μόνο την Breitling θυμάμαι πριν κάνα 2-3 χρόνια που είχε κάνει μια μικρή μείωση τιμών σε κάποια συγκεκριμένα μοντέλα…

μειωση τιμών ειχε κάνει και η ζενίθ, κάπου στο 2015-2016
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 10, 2023, 10:54:37 πμ »
Δεν θα πω ότι δεν διαβάσατε τη δημοσίευσή μου, αλλά διαβάσατε λάθος αυτά που έγραψα ή απαντάτε με το γνωστό και μη αμφισβητούμενο δεδομένο των υψηλών τιμών των Rolex.

Ασφαλώς και με τον χαμαιλέοντα συμφωνούμε όλοι στο ότι πατεκ και AP είναι άλλη κατηγορία προϊόντων, με παραγωγή που δεν συγκρίνεται με αυτή της Rolex ή των Cartier ή των Omega.

Δεν αμφισβητεί κανείς την τρέχουσα "χρηματιστηριακή" αξία των ατσάλινων Rolex και κάποιων ακόμα μοντέλων. Θέλετε να τα βάλουμε όλα τα Rolex; Να τα βάλουμε όλα. Δεν είναι αυτό το θέμα.

Άλλο έθεσα ως σκέψη και όχι πόσο τρισευτυχισμένος είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης Rolex που το ρολόι του και τιμή κρατάει και απόδοση υψηλότερη μπορεί να έχει εάν πει το πουλάω.

Ο άξονας της δημοσίευσης και απορώ που κανείς δεν απάντησε σε αυτό είναι εάν το αγοραστικό κοινό των luxury ρολογιών συνεχίζει να ανανεώνεται και αν θα συνεχίσει να ανανεώνεται σε ρυθμούς που να καταναλώνει τα προσφερόμενα ρολόγια.

Εάν δηλαδή για κάθε έναν ρολογόφιλο που "αυτοσυνταξιοδοτείται" έρχονται δύο νέοι στο χόμπι να καλύψουν και το κενό και την αύξηση της προσφοράς ρολογιών.

Διότι ναι μεν οι τιμές αυξάνονται, ναι μεν το hype των ρολογιών ανθεί, αλλά θα υπάρξουν νέοι στο χόμπι; Θα θέλουν να φοράνε ρολόι; Θα τους αρκεί ένα smart watch; Μήπως δεν θα τους ενδιαφέρει καθόλου το θέμα ρολόι ή και ακόμα το smart watch;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 10, 2023, 11:00:41 πμ »
Δεν θα πω ότι δεν διαβάσατε τη δημοσίευσή μου, αλλά διαβάσατε λάθος αυτά που έγραψα ή απαντάτε με το γνωστό και μη αμφισβητούμενο δεδομένο των υψηλών τιμών των Rolex.

Ασφαλώς και με τον χαμαιλέοντα συμφωνούμε όλοι στο ότι πατεκ και AP είναι άλλη κατηγορία προϊόντων, με παραγωγή που δεν συγκρίνεται με αυτή της Rolex ή των Cartier ή των Omega.

Δεν αμφισβητεί κανείς την τρέχουσα "χρηματιστηριακή" αξία των ατσάλινων Rolex και κάποιων ακόμα μοντέλων. Θέλετε να τα βάλουμε όλα τα Rolex; Να τα βάλουμε όλα. Δεν είναι αυτό το θέμα.

Άλλο έθεσα ως σκέψη και όχι πόσο τρισευτυχισμένος είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης Rolex που το ρολόι του και τιμή κρατάει και απόδοση υψηλότερη μπορεί να έχει εάν πει το πουλάω.

Ο άξονας της δημοσίευσης και απορώ που κανείς δεν απάντησε σε αυτό είναι εάν το αγοραστικό κοινό των luxury ρολογιών συνεχίζει να ανανεώνεται και αν θα συνεχίσει να ανανεώνεται σε ρυθμούς που να καταναλώνει τα προσφερόμενα ρολόγια.

Εάν δηλαδή για κάθε έναν ρολογόφιλο που "αυτοσυνταξιοδοτείται" έρχονται δύο νέοι στο χόμπι να καλύψουν και το κενό και την αύξηση της προσφοράς ρολογιών.

Διότι ναι μεν οι τιμές αυξάνονται, ναι μεν το hype των ρολογιών ανθεί, αλλά θα υπάρξουν νέοι στο χόμπι; Θα θέλουν να φοράνε ρολόι; Θα τους αρκεί ένα smart watch; Μήπως δεν θα τους ενδιαφέρει καθόλου το θέμα ρολόι ή και ακόμα το smart watch;

Αν και μου αρέσουν τα smartwatches, θεωρώ ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αντικαταστήσουν τα «κοινά» ρολόγια.. ;D

Θεωρώ για κάθε έναν που θα φεύγει, ένας νέος θα μπαίνει στην αγορά απόκτησης νέου ρολογιού. Όπως και να το κάνουμε τα ρολόγια και δη το μηχανικό αποτελεί ΤΟ ανδρικό κόσμημα.. :)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 10, 2023, 11:05:54 πμ »

Ε ναι σωστά απαντήσαμε. Ο,τι δηλαδή όπως και να πράξουν οι νέοι, τα R θα είναι επένδυση

Βασικά βρήκαμε ένα κοντινό ποστ να μας δώσει πάσα να πούμε τα δικά μας, όπως το ανέκδοτο με τον Τοτό και τον σαλίγκαρο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 10, 2023, 11:10:31 πμ »
Αν και μου αρέσουν τα smartwatches, θεωρώ ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αντικαταστήσουν τα «κοινά» ρολόγια.. ;D

Θεωρώ για κάθε έναν που θα φεύγει, ένας νέος θα μπαίνει στην αγορά απόκτησης νέου ρολογιού. Όπως και να το κάνουμε τα ρολόγια και δη το μηχανικό αποτελεί ΤΟ ανδρικό κόσμημα.. :)
Οι νέοι,δεν ασχολούνται καν
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Chameleon

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 10, 2023, 11:11:26 πμ »

Άλλο έθεσα ως σκέψη και όχι πόσο τρισευτυχισμένος είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης Rolex που το ρολόι του και τιμή

Η ζήτηση για Luxury watches συνεχώς αυξάνεται.. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι εταιρείες ανεβάζουν τις τιμές κάθε χρόνο ..

Το χρήμα λόγω πληθωρισμού υποτιμάται συνεχώς...
Τα ρολογια παρ'ολο που ακριβαινουν γίνονται πιο προσιτά στο κοινό που θέλει να ξοδέψει ένα ποσό για Luxury watch..

Ας το σκεφτούμε διαφορετικά..

Πόσοι είναι πρόθυμοι σήμερα να δώσουν 11Κ για ένα sub?
Πόσοι ήταν πρόθυμοι να δώσουν αυτό το ποσό πριν από 10 χρόνια;;

Ούτε το 40%
Τα ρολογια πάντα θα έχουν κοινό,το οποίο ανανεώνεται συνεχώς..

Όπως μου είπε και ο AD μου, "τα ρολογια είναι ακόμα πολύ φτηνά"

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

Συνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 10, 2023, 11:17:25 πμ »
Εγώ διάβασα τη δημοσίευσή σου και κατάλαβα μια χαρά το ερώτημά σου και ήμουν έτοιμος να σου απαντήσω…

Θα ’θελες !!!

Αλλά πρόλαβαν οι άλλες απαντήσεις.

Κατά τη γνώμη μου, όχι απλά ανανεώνεται το κοινό που λες, αλλά αυξάνει κιόλας!
Κάποτε πόσοι 30άριδες ήξεραν ή/και ασχολούνταν με ρόλεξ?
Σήμερα για ρώτα τους 15άριδες φαν του τρανού και του κάθε τρανού τι ρολόι θέλουν να πάρουν.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,